VIRUS : brittivariantti voi ohittaa vanhan kannan jo tällä viikolla

Anonyymi

Muuntovirus räjähtämässä – tutkijalääkäriltä varoitus

https://www.verkkouutiset.fi/muuntovirus-rajahtamassa-tutkijalaakarilta-varoitus/#439b70a4

KASPERI SUMMANEN | 17.02.2021 | 12:46- päivitetty 17.02.2021 | 12:50

Jukka Koskelan mukaan brittivariantti voi ohittaa vanhan kannan jo tällä viikolla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS varoitti tänään pahenevasta epidemiatilanteesta ja totesi, ettei rajoitustoimia voida keventää alueella.

HUSin mukaan koronaviruksen entistä tarttuvampia muunnoksia löydettiin helmikuun ensimmäisellä viikolla peräti 46 prosentista positiivisia näytteitä. Edeltävillä viikoilla osuudet olivat 31 ja yhdeksän prosenttia.

– Valta näyttää vaihtuvan juuri niin nopeasti kuin muuallakin, jos kasvuvauhti ennallaan, tällä vko todetaan HUSissa UK-varianttia enemmän kuin villityypin kantaa, sisätautien erikoistuva lääkäri ja Suomen akatemian kliininen tutkija Jukka Koskela varoittaa Twitterissä.

”UK-variantilla” viitataan viruksen niin kutsuttuun brittiläiseen muunnokseen, eli Britanniassa ensi kertaa raportoituun B.1.1.7-varianttiin. Sen lisäksi huolta herättää myös niin kutsuttu eteläafrikkalainen muunnos. Sitä ei ole ainakaan toistaiseksi havaittu merkittävissä määrin Suomessa.

Variantin nousu hallitsevaksi voi merkitä nykyrajoituksilla huomattavaakin epidemian kiihtymistä. Sen on arvioitu olevan noin 50 prosenttia aiempaa koronakantaa tarttuvampi.

Koskela muistelee Suomen virusmallintajien ennustaneen aiemmin, että variantin nousu hallitsevaksi tulee viemään kuukausia.

– Sovitaanko että hylätään mallit joista ei ole hyötyä?, tutkijalääkäri lataa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti viime viikolla tilannekatsauksessaa, että Suomessa oli todettu viikko sitten maanantaina yhteensä 232 muuntuneen viruksen aiheuttamaa tartuntaa. Näistä 214 oli ollut viruksen niin kutsuttua brittivarianttia ja 18 eteläafrikkalaista varianttia.

Muuntoviruslukuja on pidetty epävarmoina. THL kertoi vielä hiljattain, ettei ole varmaa leviääkö muuntunutta virusta jo väestössä vai onko todetuissa tapauksissa kyse edelleen tunnetuista matkustajista lähteneistä tartuntaketjuista.

Tänään HUS kertoi, ettei varianttitartunnan saaneilla ole enää käytännössä kytköksiä ulkomaanmatkailuun, vaan tartunta on saatu kotimaassa. Muuntovirus leviää siis väestössä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Se on Afrikasta eli Nelson Mandela Baysta
   Googlaa

   Englanti vain selvitti sen, siellä on paras tutkimuslaitos

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2399
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   91
   1357
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1329
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   987
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   920
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   882
  7. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   834
  8. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   815
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   29
   763
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   741
  Aihe