Millaisista asioista apua vaihdevuosi oireisiin?

Anonyymi

Minua kiinnostaisi kuulla millaisista ei hormonaalisista asioista olet kokenut saavasi apua vaihdevuosi oireisiin? Onko sellaisia?

Esim. Millaisesta liikunnasta olet huomannut olevan apua?
Entä millaisista asioilla olet parantanut mielialaa, väsymystä tai uniongelmia?

9

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Iso vartalotyyny yöksi sänkyyn, vesijuoksu tai vesijumppa auttaa monia, naisten välinen ystävyys, kukat, pehmeät vaatteet.

    • Anonyymi

      Mulla on käytössä kaikki luontaiset konstit. Ruokavalion muutin kasvis-kalaruokavalioksi, ei maitotuotteita, sokeria, kofeiinia. Syön paljon raakaruokaa ja maitohappobakteereja, esim. hapankaalta. Kävin muutaman kerran paksusuolen vesipesussa, se paransi suolen toimintaa ja kevensi oloa, uni ja mieliala parani. Olen käynyt pesussa sittemminkin, ylläpitona. Käyn vyöhyketerapiassa, koen, että se rentouttaa, parantaa unenlaatua ja virkistää kaikinpuolin. Aluksi kävin kerran viikossa, sitten harventelin, nyt käyn kerran kk:ssa. Otan myös vitamiineja, c, d, b ja sinkkiä ja magnesiumia. Juon paljon vettä ja yrttiteetä. Sisäliikunnasta en tykkää, mutta ulkona liikun päivittäin, nyt on ollut hyvät hiihtokelit. Joka aamu joogaan 30-60 min, meditointoin 15-30 min. Käytän pueraria mirificaa hyvin pienen annoksen, sitä kun otan, pysyy limakalvot kunnossa ja kosteutta riittää kuin nuorena. Kun aloitin sen käytön, huomasin myös, että iho ihan kuin nuortui ja pitemmällä aikavälillä hiustenkasvu on parantunut. Käytän myös natural progesterone-voidetta, se tekee mielen iloiseksi, lisää energiaa ja seksihaluja. Olen tyytyväinen. Käyn gynellä kerran vuodessa ja kaikki on ollut ok, ihmettelee limakalvojeni loistavaa kuntoa. Välillä pidän kuukauden tauon näistä jälkimmäisistä aineista. Keväällä pidän elimistön puhdistuskuurin.

      Ennen kuin aloitin kaikki nuo, kärsin uniongelmista, hikoilin lakanat märiksi, päivällä tuli monta kuumaa aaltoa, oli päänsärkyä usein, verenpaine koholla, nivelkipuja, hiustenlähtöä, kuivat limakalvot, ummetusta, mahakipuja, masennusta, itkeskelen, väsymystä, ärtyisyyttä, seksi ei kiinnostanut tippaakaan, olin aloitekyvytön ja muistikin reistaili. Eli vaihtarit täysillä päällä, kiertokin oli lyhentynyt. Nyt kierto on pidentynyt, niinkuin se normaalistikin tässä vaiheessa tekee. Kaikki oireet ovat pois.

    • Anonyymi

      Yleisesti ottaen hyvät elämäntavat. Tosin elämäntapojen pitäisi olla hyvät jo aika hyvissä ajoin ennen vaihdevuosia. Parhaimmilla ja pahimmilla elämäntavoilla on eroa vaihevuosi-iässä, mutta ei paljoa, muutamia vuosia.

      Vaihdevuodet ovat osa ihmisen biologiaan liittyvää ilmiötä nimeltä vanheneminen. Eli vaihdevuodetkin ovat rappeutumismuutos. Näin ollen on loogista, että hidastamalla yleistä rappeutumista pärjää myös paremmin vaihdevuosien kanssa. Kaikki tuskin edes erottavat vaihdevuosioireita ja muita vanhenemisen tai alkavien vanhenemissairauksien oireita toisistaan.

      Makuuhuoneen lämpötilaa alennettu. En syö sokeria. Pätkäpaastoan. Liikun, mutta maltillisesti, en jaksa "himoilla" liikkumisen suhteen. Käytän lisäravinteita, mutta vähän kausittain vaihdellen, ja varoen maksavauriota, minkä hallitsemattomalla lisäravinteiden syömisellä voi saada aikaan.

      Kannattaa tehdä jotain, josta saa meditatiivista fiilistä. Eri ihmisille eri asia voi tuoda saman lopputuloksen: meditaatio, jooga, asahi, laulaminen, pitkät lenkit tms.

      Jos kanttini riittäisi, niin kokeilisin avantouintia. Kanttini ei riitä. Uskon kuitenkin kylmäkäsittelyn hyötyihin.

    • Anonyymi

      Ashwagandha. Ihan yliveto!

    • Anonyymi

      Eihän tätä suositella , mutta täytyy kertoa, että alkoholista. Olen käyttänyt mietoja alkoholijuomia, punkkua tai kaljaa. Taitaakin olla vaihdevuodet menny jo ohi ja vieläkin maistuu.

    • Anonyymi

      Olen syönyt vuosia Femisoyaa (nyt sitä ei saa). Siirryin sitten Activ Lecithiniin. Syön kasvispitoista ruokaa, lisänä kala ja kana. Teen niitä asioita mistä pidän. Lepään jos siltä tuntuu. Hikoilu kohtauksia en ole saanut. Nukun yöni alasti, vapauttavaa 😊. Pyrin liikkumaan ulkona. Luen hyvinvointiin liittyviä juttuja. Ikää minulla on 55 v.

    • Anonyymi

      Ruokavalio kevyemmäksi. Rasva näyttää olevan kaikkien oireiden polttoaine.

    • Anonyymi

      Mielialalääkkeistä ja unilääkkeistä on vähän apua, että selviää päivistäja öistä

    • Anonyymi

      Uiminen, vyöhyketerapia, kahvin vähentäminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe