Kylmässä yössä

Anonyymi

Pakkasmittari lähentelee miinus kolmeakymmentä. Koiria haukkuu pihojen perillä pimeässä kylmää ja yksinäisyyttään, aina, jatkuvasti, aina. Lusimassa elinkautistaan rikoksesta, jota eivät ole tehneet. Eikä kukaan näe tai kuule. Eläinsuojeluvalvojaa ei näy, ei kuulu.

Kylmässä yössä.

14

1557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Artikkeli vuodelta 2016, mutta asiaa silti, esim näin:

      "SEYn tietoon on tullut, että tänäkin talvena koiria on kuollut kylmään. Lieksassa kuoli hiljattain tarhakoira 36 asteen pakkasessa. Kyseinen koira oli alaskanhusky, joka ei sovellu arktisiin oloihin, sillä se on lyhytkarvainen eikä sillä ole alusvillaa. Alaskanhuskyja pidetään tarhoilla yleisesti."

      http://www.elainsuojelulaki.fi/koiria-kuolee-suomessa-kylmaan-tarhakoirien-oloissa-pahoja-puutteita/?fbclid=IwAR3hc19vnGBUx6F7G5rqjLENSz9CSnBWlolZxSWYYcyTSNLXtF1gLJoQcew

      • Anonyymi

        huskyt on nykyään myös jalostettu ruipeloiksi, joten sekin pahentaa tilannetta- ennen ne olivat paksuja ja tanakoita, kykenivät arktisen säänkestävän koiran tapaan nukkumaan jopa lumihangessa,---- mutta kun tarvittiin koira, joka juoksee lujaa, niin siitä tehtiin hoikka luoti


    • Anonyymi

      jos tahdot tehdä ilmoituksen palelevasta koirasta niin soita 112 ja kutsu paikalle Itä-Suomen poliisin juuri perustettu elänsuojelupartio- se on sinun kansalaisvelvollisuutesi, sillä lain mukaan kärsivää eläintä pitää aina auttaa

      https://yle.fi/uutiset/3-11728956

    • Anonyymi

      Tuo koirien kiduttaminen yksinäisissä tarhoissa ulvomassa on vähän samaa kuin vauvojen erottaminen äideistään heti syntymässä 1950- ja 1960-luvuilla. Onko niin että tuona aikana traumatisoituneet ihmiset toistavat samat kokemukset nyt koirilleen?

    • Anonyymi

      Säädöksiä

      4 luku

      Koirat

      9 §

      Yleiset vaatimukset

      Täysikasvuista koiraa on ulkoilutettava päivittäin riittävän usein, ja erityistä huomiota on kiinnitettävä koiran liikunnantarpeen tyydyttämiseen.

      Ulkona saa ympärivuotisesti pitää vain sellaisia koirarotuja, jotka soveltuvat jatkuvaan ulkona olemiseen.

      Koiran pitoon tarkoitettujen tilojen on oltava sellaisia, että koiralla on kuulo- ja näköyhteys pitopaikassa tai sen ympäristössä tapahtuvaan toimintaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen.

      10 §

      Koiran kytkeminen

      Koiraa saa muuten kuin tilapäisesti pitää ulkona yhteen paikkaan kytkettynä vain asuttuna olevan rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Alle vuoden ikäistä koiraa saa vain tilapäisesti pitää ulkona yhteen paikkaan kytkettynä.

      Ulkona muutoin kuin tilapäisesti pidettävällä koiralla sekä koiratarhassa pidettävällä koiralla on oltava mahdollisuus päästä asianmukaiseen koppiin tai muuhun tarkoituksenmukaiseen lepopaikkaan, jossa sillä on riittävä suoja sääoloja vastaan. Koiratarhan koossa on otettava huomioon koiran tai koirien rotu, koko ja lukumäärä.

      Muutoin kuin tilapäisesti ulkona yhteen paikkaan kytkettynä pidettävällä koiralla on oltava liikkumatilaa vähintään 40 neliömetriä. Koiran kytkin ei saa päästä kiertymään puun, tolpan eikä muun vastaavan esteen ympärille.

      Muutoin kuin tilapäisesti ulkona yhteen paikkaan kytkettynä pidettävän koiran kaulapannan on oltava riittävän leveä ja ympärysmitaltaan säädettävissä. Kaulapanta ei saa olla metallinen eikä kuristava.

      Sisällä koiraa ei saa pitää kytkettynä muutoin kuin hyväksyttävästä syystä tilapäisesti ja lyhytaikaisesti.

      11 §

      Koiran ulkotarha

      Koiran ulkotarhan vähimmäiskoko on liitteen 1 kohdassa.

      12 §

      Koirankoppi tai muu sitä vastaava säänsuoja

      Koirankopin tai muun sitä vastaavan säänsuojan on oltava kooltaan, rakenteiltaan ja varustukseltaan koiralle sopiva. Seinien, katon ja lattian on oltava tiiviitä ja tarvittaessa lämpöeristettyjä. Pohjan on oltava irti maanpinnasta. Lämpötilan ja ilmanlaadun on oltava koiralle sopivia.

      Kulkuaukon on oltava sellainen, että koiralle ei aiheudu vahingoittumisen vaaraa. Kulkuaukko on tarvittaessa varustettava sopivalla läpällä. Lattia on pidettävä puhtaana ja kuivana. Koiralla on oltava käytössään makuualusta.

      13 §

      Häkki tai muu vastaava tila

      Häkin tai muun vastaavan tilan korkeuden on oltava vähintään koiran pituus rintalastasta hännän juureen kerrottuna kahdella. Lattian on oltava kiinteäpohjainen. Jos samassa häkissä tai muussa vastaavassa tilassa pidetään useampaa kuin yhtä koiraa, korkeus määräytyy suurimman koiran pituuden mukaan.

      Häkin tai muun vastaavan tilan, joka ei ole eläinsuojeluasetuksen 22 §:ssä tarkoitettu tila, vähimmäiskoko on liitteen 2 kohdassa. Eläinsuojelulain (247/1996) 15 §:n 1 momentissa tarkoitetussa löytöeläinten talteenottopaikassa sekä mainitun lain 24 §:ssä tarkoitetussa eläinten säilytettäväksi tai hoidettavaksi ottamisessa voidaan käyttää enintään 50 prosenttia edellä säädettyä pienempiä häkkejä ja vastaavia muita tiloja, jos säilytettäväksi tai hoidettavaksi ottaminen on lyhytaikaista.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      SEY suosittelee lyhytkarvaisella koiralle lenkille takkia jo - 5 asteen pakkasessa. Juoksulankaan ulos ei lyhytkarvaista pakkaseen koskaan ollenkaan !!!!

    • Anonyymi

      Törkeää ottaa koira ja laittaa se pikku koppiin jossa viettää yönsä yksin.
      Meillä koira aina sisällä, paitsi kun ollaan itse ulkona/lenkillä. Koira on tasavertainen kaikkien perheenjäsenten kanssa, ehkä tärkeämpi kuin. Nukkuu siellä missä haluaa, jos nukkuu sohvalla niin sitä ei häädetä siitä pois. Yönsä nukkuu sängyssä.

    • Anonyymi

      Mikä on Venäläistilanne teidän asuinalueellanne. Onko näkynyt mielipiteenkääntäjiä Huumeöljyineen.

      psykedeelit eli tajunnanmuuntohuumeet ovat Venäläisten suosimia mielipiteen muokkaajia.

      Näitä huumeita voi saada kehoonsa tietämättään vaikka teekutsuilla tai kahvittelutilaisuuksissa tarjoilujen sekaan sekoitettuna.

      Psykedeelejä käytetään tässä samaan tapaan kuin hipit tai vaikka Charles Manson niitä käyttivät 1960-luvulla kohteensa hallitsemiseen ja mielipiteiden muokkaamiseen.

      Ihminen voi olla psykedeeliohjauksessa tietämättään koska kevyt huumaus ei välttämättä tunnu kovinkaan voimakkaasti ja oireet voidaan sekoittaa vaikka korkean verensokerin tai normaalin väsymysraukeuden tilaan.

      Tässä tilassa ihmisen voi kuitenkin hypnotisoida pelkällä normaalilla puheella vastaanottamaan vaikka Venäläismielisiä mielipiteitä. Tietysti mielipiteiden huumekääntö ei onnistu mikäli ihminen pitää lujasti kiinni mielipiteistään vaan tässä tapauksessa psykedeelit vahvistavat hänen alkuperäisiä mielipiteitään. Tällasia öljyilijöitä käytettiin myös Krimin valtauksen yhteydessä kääntämään paikallisten mielipiteitä valtaukselle suosiollisiksi. Todennäköiseltä näyttää, että Invalidiliitto ja sen toimitalo Ruskeasuolla on tällaisen toiminnan keskus.

      Näiden mielipiteen kääntäjien tarkoitus tietenkin on etsiä henkilöitä jotka voivat tarvittaessa opastaa miehitysjoukkoja maahan, Ja kerätä tietoa Venäläismielisistä Suomalaisista Monet toimivat Suomenkielisen nimen takaa ja heitä voi olla vaikeaa tunnistaa. Tämä Suomenkielinen nimi on usein joku harvinainen nimi. kaikki sukunimethän ovat Suomessa suojattuja, joten Venäläisen täytyy keksiä Suomenkielinen nimensä itse.Joskus Venäläiset voivat yrittää huijata Suomalaista henkilöä esittämällä hänelle väärennetyn sukupuun jonka mukaan hän muka olisi Venäläinen. Kuinka usein nämä sukupuuhuijaukset onnistuvat, en osaa varmuudella sanoa.

    • Anonyymi

      Vielä siitä, että olen "hirveä lapsiinsekaantuja", jos 17-vuotias kelpaa
      Olin päiväkodin pihan lähellä yöllä ja minua 16 - 17-vuotiaat tulivat syyttämään pedofiiliksi. Sanoin, ettei päiväkodissa lapsia ole yöllä. Sitten selvisi, että he uskovat, että tavoittelen heitä ja se osoittaa minut pedofiiliksi. Sellaiset ehkä 180-senttiset liki aikuiset miehet ja saman ikäiset rintavat naiset. Ensiksi mainitut pikku kullannuput olivat käydä "pedofiilin" kimppuun. Siinäpä namusedän uhreiksi joutuneita pikkuenkeleitä. Siis kuvittelivat, että jos himoan heitä harteikkaita lihaksikkaita miehiä tai rintavia lanteikkaita naisia olen pedofiili. Mokomat pedofiilisedän muka-ahdistelemat kullannuput. Hahaa

      Luulin, että syytös pedofiiliksi johtui siitä, että olin päiväkodin pihan lähellä ja ihmettelin sitä syytöstä, kun oli yö. Mutta ilmeni, että nämä aikuisuuden kynnyksellä olevat olivat sitä mieltä, että minä himoan heitä ja olen pedofiili sillä osoituksella. Hahaa..

      • Anonyymi

        no joo, noinkin voi käydä ja jonkun elämä syöksykiitoon tuollaisesta ja jostain teinien höpinöistä ja huuteluista. Yrittivätkö teinit kiristää rahaa vai mitä tapahtui. Oliko kyseessä Pohjoissavolainen pikkukaupunki jossa et tullut toimeen jonkun paikallisen silmäätekevän kanssa vai mistä oli kyse. Tulee mieleen tuon Pohjoissavolainen pikkukaupungin ja siellä eräs höyrypäinen äiti tytärkaksikko keksimässä tuollaisen teatterin, jos uskonkäsityksesi eivät ole samat kuin tällä äiti tytärkaksikolla. Kaikkea voi olla tuollaisten teattereiden takana, vaan menepäs tuollaisella pikkupaikkakunnalla puhumaan asian tätä puolta niin eikö vain kohta ole nuo teatterimiehet ja naiset tekemässä jotain loukkua sinullekin. Nimittäin omakohtaistakin kokemusta asiasta on.


    • Anonyymi

      Tervepä terve, sinäpä olet Ailan Kyllikki Frimanin ja Erja Niskasen os. Ruotsalainen kaveri. kaveri ja tunnet varmaan erjankin...niinpä niin. Erjapa sylkee minua ja mainettani Ailan kanssa. Epäilläkseni yhtenä syynä on se, että Erja meni nuorena naisena makaamaan erään entisen kaverini Jani Liirin kanssa. tämä Tapahtui Joulukuun alussa 1998. Tuolloin Erja jo taisi olla kihloissa Mika Niskasen kanssa. Ja nytpä Erja pelkää että hänen tytärtään Piia Niskasta luullaan Jani Liirfin tyttäreksi. Siinäpä YKSI syy minkä takia Erja sylkee minun päälleni Iiisalmesta käsin. Toivoo tällaisilla maalitusjuoruilla saavansa minut hengiltä ihmisen, joka tietää mitä Erjan ja Jani Liirin välillä tapahtui. Erja ja varsinkin Aila ovat ovelia mentalisteja jotka selittävät, että minä olisin muka jotenkin turmeltunut perverssi ja tämän perverssiyden he selittävät nousevan pintaan sillä tavalla, että tämä tietoisuus Erjan ja janin touhuista enteilee ,muka perveirsioiden nousua pintaan. mikään perverssi en ole enkä juoru"ämmä" kerrompahan vain minkälaiset ihmiset löytyvät molempien tuttavapiiristä. Nimittäin nämä Aila ja Erja. Erjakin olevinaan muka hyvä helluntailainen...Nämä asiat Erja Ja Jani Liirin touhuista eivät ole mitään vaistonvaraisia muistikuvia jotka olisivat syntyneet äskettäin vaan kaikesta tästä olen ollut tietoinen Loppuvuodesta 1998. alkaen. Enpähän vaan viitsi enää vaieta koska ei Erjakaan vaikene..

      • Anonyymi

        Olipas siinä aika itkuvirsi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe