Elisa Talokuitu

Anonyymi

Kerrostaloyhtiömme on tehnyt aikanaan 10Mt langallisen taloyhtiölaajakaistasta sopimuksen Elisan kanssa, missä jokaiseen huoneistoon tulee 10Mt laajakaistayhteys. Se veloitetaan taloyhtiössä kuukausittain yhtiövastikkeen yhteydessä eikä sitä eritellä siinä erikseen. Elisalla sen nimi on Talokuitu. Minulla ei ole ollut Elisan kanssa aikaisemmin mitään henkilökohtaisia sopimuksia. Vuoden 2020 keväällä tarvitsin etätöiden takia nopeamman laajakaistan. Tein Elisan kanssa henkilökohtaisen 100Mt Kotikuitu sopimuksen asuntooni hintaan 9,90 €/kk. En tarvitse tuota nopeampaa laajakaistaa enää, joten irtisanoin sen. Mutta, en voinutkaan irtisanoa tuota tekemääni Kotikuitu sopimusta kokonaan vaan sen nopeus laskettiin siihen Talokuidun 10Mt. Tämän uuden Kotikuidun 10Mt laajakaistasopimuksen hinta on 0,00 €/kk eli maksan enää vain tuon yhtiövastikkeen mukana olevan Elisan huoneistokohtaisen Talokuidun hinnan. Jos irtisanon Kotikuidun 10Mt sopimuksen niin huoneiston koko laajakaistayhteys katkaistaan, vaikka taloyhtiö on tehnyt Elisan kanssa Talokuitusopimuksen, missä on kuitenkin sovittu 10Mt yhteys jokaiseen taloyhtiön huoneistoon. Eli minulla on nyt Elisan 10Mt Kotikuitusopimus, vaikka se ei maksa mitään enkä voi irtisanoa sitä, kun menettäisin huoneiston langallisen laajakaistayhteyden kokonaan. Kävin asian läpi Elisan kanssa ja he ovat tehneet tällaisen yleislinjauksen asiassa. 10Mt Kotikuitusopimukseni lakkaa vasta sitten, kun muutan pois tästä asunnosta.

5

1641

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei se näin voi mennä. Taloyhtiön jutut on taloyhtiön juttuja, eikä yhden asukkaan linjaa voi katkaista ilman taloyhtiön lupaa. Mutta toisaalta, mitä merkitystä sillä on, jos joku sopimus roikkuu ilmassa, kun siitä ei aiheudu mitään kustannuksia.

  • Anonyymi

   Ihan normaalia hommaa.. Ei mitään ihmeellistä

  • Anonyymi

   Elisalta yksipuolinen sopimusehtojen muuttaminen. Tällaisella 'nolla'-sopimuksella saadaan asukasta kiristettyä pitämään laajakaistan lisäpalvelut Elisalla, jos hän niitä vielä joskus tarvitsee. Tuossa voisi kokeilla hankkia vaikka 50M yhteys Telialta ja irtisanoa tuon Elisan kotikuidun. Miten Telia reagoisi jos asunnon laajakaista yhtäkkiä menisikin kokonaan poikki.

  • Anonyymi

   Elisalta on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Kun esim. kerrostaloasunto-osakeyhtiö tekee taloyhtiölaajakaistasopimuksen Elisan kanssa huoneistokohtaisesta 10M perusnopeudesta, niin silloin Elisa edellyttää huoneiston asukkaan REKISTERÖITYMISTÄ taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi, jolloin kyseiseen huoneistoon avataan Elisan toimesta se 10M peruslaajakaistanopeus. Jos rekisteröityneen huoneiston asukas tarvitsee nopeampaa laajakaistaa, niin hän voi tehdä taloyhtiölaajakaistan päälle henkilökohtaisen kyseiseen asuntoon kohdistuvan sopimuksen nopeammasta laajakaistayhteydestä Elisan kanssa. Jos asukas sitten joskus haluaakin luopua tästä nopeammasta huoneistokohtaisesta laajakaistayhteydestään, niin hän voi irtisanoa sen henkilökohtaisen sopimuksen Elisan kanssa. Tämän sopimuksen irtisanominen ei vaikuta millään tavalla siihen taloyhtiön ja Elisan väliseen sopimukseen siihen huoneistoon toimitettavasta 10M perusnopeudesta. Eli Elisa on alkanut koplaamaan näitä rekisteröitymisiä sopimuksiksi, mikä tietysti on sopimusrikkomus taloyhtiötä kohtaan.

  • Anonyymi

   Aiheen aloittajalle on myyty väärä liittymäsopimus. Kotikuitu on taloyhtiölaajakaistan perusnopeuden lisäämiseen väärä tapa. Olisi pitänyt tarjota asiakkaalle kiinteän liittymän nopeuden nosto -sopimusta. Tällöin myös nopeuden palauttaminen perusnopeuteen olisi ollut helpompaa. Ilmeisesti Elisa haluaa sitouttaa asiakkaita monimutkaisilla sopimusmenettelyillä ja tätäen hyötyä asiassa.

   Ratkaisu: Irtisano kokonaan tuo roikkumaan jäänyt Kotikuitusopimus. Samalla taloyhtiölaajakaistan perusnopeus huoneistoon katkaistaan. Rekisteröidy uudelleen taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi Elisalla ja taloyhtiölaajakaistan kyseisen huoneiston 10M perusnopeus avataan uudelleen ja se alkaa taas toimia normaalisti. Tässä voi tulla jonkinlaisia katkoviivettä yhteyteen, mikä on otettava huomioon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   3448
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1612
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1032
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   439
   967
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   958
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   893
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   783
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   118
   741
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   739
  Aihe