Elisa Talokuitu

Anonyymi

Kerrostaloyhtiömme on tehnyt aikanaan 10Mt langallisen taloyhtiölaajakaistasta sopimuksen Elisan kanssa, missä jokaiseen huoneistoon tulee 10Mt laajakaistayhteys. Se veloitetaan taloyhtiössä kuukausittain yhtiövastikkeen yhteydessä eikä sitä eritellä siinä erikseen. Elisalla sen nimi on Talokuitu. Minulla ei ole ollut Elisan kanssa aikaisemmin mitään henkilökohtaisia sopimuksia. Vuoden 2020 keväällä tarvitsin etätöiden takia nopeamman laajakaistan. Tein Elisan kanssa henkilökohtaisen 100Mt Kotikuitu sopimuksen asuntooni hintaan 9,90 €/kk. En tarvitse tuota nopeampaa laajakaistaa enää, joten irtisanoin sen. Mutta, en voinutkaan irtisanoa tuota tekemääni Kotikuitu sopimusta kokonaan vaan sen nopeus laskettiin siihen Talokuidun 10Mt. Tämän uuden Kotikuidun 10Mt laajakaistasopimuksen hinta on 0,00 €/kk eli maksan enää vain tuon yhtiövastikkeen mukana olevan Elisan huoneistokohtaisen Talokuidun hinnan. Jos irtisanon Kotikuidun 10Mt sopimuksen niin huoneiston koko laajakaistayhteys katkaistaan, vaikka taloyhtiö on tehnyt Elisan kanssa Talokuitusopimuksen, missä on kuitenkin sovittu 10Mt yhteys jokaiseen taloyhtiön huoneistoon. Eli minulla on nyt Elisan 10Mt Kotikuitusopimus, vaikka se ei maksa mitään enkä voi irtisanoa sitä, kun menettäisin huoneiston langallisen laajakaistayhteyden kokonaan. Kävin asian läpi Elisan kanssa ja he ovat tehneet tällaisen yleislinjauksen asiassa. 10Mt Kotikuitusopimukseni lakkaa vasta sitten, kun muutan pois tästä asunnosta.

5

2419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se näin voi mennä. Taloyhtiön jutut on taloyhtiön juttuja, eikä yhden asukkaan linjaa voi katkaista ilman taloyhtiön lupaa. Mutta toisaalta, mitä merkitystä sillä on, jos joku sopimus roikkuu ilmassa, kun siitä ei aiheudu mitään kustannuksia.

    • Anonyymi

      Ihan normaalia hommaa.. Ei mitään ihmeellistä

    • Anonyymi

      Elisalta yksipuolinen sopimusehtojen muuttaminen. Tällaisella 'nolla'-sopimuksella saadaan asukasta kiristettyä pitämään laajakaistan lisäpalvelut Elisalla, jos hän niitä vielä joskus tarvitsee. Tuossa voisi kokeilla hankkia vaikka 50M yhteys Telialta ja irtisanoa tuon Elisan kotikuidun. Miten Telia reagoisi jos asunnon laajakaista yhtäkkiä menisikin kokonaan poikki.

    • Anonyymi

      Elisalta on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Kun esim. kerrostaloasunto-osakeyhtiö tekee taloyhtiölaajakaistasopimuksen Elisan kanssa huoneistokohtaisesta 10M perusnopeudesta, niin silloin Elisa edellyttää huoneiston asukkaan REKISTERÖITYMISTÄ taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi, jolloin kyseiseen huoneistoon avataan Elisan toimesta se 10M peruslaajakaistanopeus. Jos rekisteröityneen huoneiston asukas tarvitsee nopeampaa laajakaistaa, niin hän voi tehdä taloyhtiölaajakaistan päälle henkilökohtaisen kyseiseen asuntoon kohdistuvan sopimuksen nopeammasta laajakaistayhteydestä Elisan kanssa. Jos asukas sitten joskus haluaakin luopua tästä nopeammasta huoneistokohtaisesta laajakaistayhteydestään, niin hän voi irtisanoa sen henkilökohtaisen sopimuksen Elisan kanssa. Tämän sopimuksen irtisanominen ei vaikuta millään tavalla siihen taloyhtiön ja Elisan väliseen sopimukseen siihen huoneistoon toimitettavasta 10M perusnopeudesta. Eli Elisa on alkanut koplaamaan näitä rekisteröitymisiä sopimuksiksi, mikä tietysti on sopimusrikkomus taloyhtiötä kohtaan.

    • Anonyymi

      Aiheen aloittajalle on myyty väärä liittymäsopimus. Kotikuitu on taloyhtiölaajakaistan perusnopeuden lisäämiseen väärä tapa. Olisi pitänyt tarjota asiakkaalle kiinteän liittymän nopeuden nosto -sopimusta. Tällöin myös nopeuden palauttaminen perusnopeuteen olisi ollut helpompaa. Ilmeisesti Elisa haluaa sitouttaa asiakkaita monimutkaisilla sopimusmenettelyillä ja tätäen hyötyä asiassa.

      Ratkaisu: Irtisano kokonaan tuo roikkumaan jäänyt Kotikuitusopimus. Samalla taloyhtiölaajakaistan perusnopeus huoneistoon katkaistaan. Rekisteröidy uudelleen taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi Elisalla ja taloyhtiölaajakaistan kyseisen huoneiston 10M perusnopeus avataan uudelleen ja se alkaa taas toimia normaalisti. Tässä voi tulla jonkinlaisia katkoviivettä yhteyteen, mikä on otettava huomioon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe