Aihe

Vähemmillä resursseilla voi saada parempaa tulosta. Kuunnelkaa asiantuntijoita!

Anonyymi

Marinin hallituksen ministeri Krista Kiuru julisti eilen Eduskunnassa keskusteltaessa kolmen murhasta epäillyn tapausta, että eri hallitukset ovat parantaneet kerrallaan sosiaalihuollon tilannetta, niin hekin. Mutta resurssit eivät riitä. Se on Marinin hallituksen selitys kerrasta toiseen: resursseja ei ole riittävästi. Ja rahaa kyveltään!

Vastaus on väärä. Resursseja on riittävästi, ehkä liikaakin,

Miksi syntyy tilanteita ja palvelut takkuavat, viranomaiset tuntevat riittämättömyyttään, vaikka resursseja on lisätty? Ja vaikka lisättäisiin edelleen, niin tulos olisi sama.

Miksi? Siksi, että toimintatavat ovat väärät.

Laatuprosessi koostuu kolmesta osa-alueesta; input -> temput -> output.
Jos syntyy huono tulos (output), pitää tarkistaa
1. Oliko input sellainen, mitä on määritelty. Jos on, niin
2. Oliko temput sitä, mitä on määritelty. Jos on,
niin jotain pitää muuttaa.

Resurssipula on huono selitys. Jos resursseja on lisätty, eikä tulokset muutu, niin sitten tempuissa on vikaa. Toimintatapoja pitää muuttaa, muuten tulos ei muutu vaikka kuinka lisäisi resursseja. Niin se on.

Paras tulos voi syntyä vähemmällä rahalla ja paremmalla toimintatavalla. Vastuunsa tuntevat ihmiset yleensä tekevät, mitä heille on määritelty tehdä. Katsokaa Sisäilmaa-tv-sarja. Siinä näkee, että vuodesta toiseen, hallituksesta toiseen tulevat muutospaperit ei korjaa tilannetta, jos ei pureuduta varsinaisiin rakenteisiin ja hyvän tuloksen estäviin rajoitteisiin. Pitää muuttaa toimintatapoja.

Kuunnelkaa asiantuntijoita. "Resurssit eivät riitä", on huono vastaus, huono tekosyy tehdä tuloksia parantavia muutoksia.

Tykistössä, jos tykki ei kulkenut maastossa, niin vähennettiin porukkaa. Jo alkoi liikkumaan. Vähäisemmillä resursseilla kohdistettiin voima niihin asioihin, jotka saivat tuloksen aikaan. Armeija oli hyvä johtamiskoulu.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

    https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
    Kotimaiset julkkisjuorut
    103
    5694