Minkä tasoisia päiväkodit ja koulut Paimiossa?

Anonyymi

Kyselisin mitä mieltä olette Paimion päiväkodeista ja kouluista. Luin erään aikaisemman keskusteluketjun ja ei oikein mairittelevia kokemuksia ihmisillä ollut. Myös nuorisolla on paljon ongelmia yms. kirjoitusten mukaan. Miten muuten paikkakuntana yleisesti ottaen?

25

3063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei erityisen hyvää sanottavaa. Häirikkölapset saavat rauhassa töniä ja mukiloida muita ja jos valittaa asiasta, niin otetaan oma lapsi silmätikuksi josta haetaan vikoja ja juoksutetaan palavereissa. Jos muualla palaute on täysin 100%:sti positiivista alan huippuammattilaisten mielestä nämä ns. "varhaiskasvattajat" löytävät vikoja etenkin jos vanhemmat pitävät lapsensa puolia niin kuin yleensä normaalit vanhemmat tekevät. Myös kuvitellaan, että vanhemmat voivat irtautua palavereihin milloin näille arvon varhaiskasvattajille sopii, etenkin juuri keskellä päivää. Helsingin seudulla palaverit järjestetään aamulla vaikka klo 8.00, että ehtii töihin, täällä pitäisi pyhittää koko päivä milloin he suvaitsevat kokoontua skypeen tai muuten. Turhaa jaarittelua jossa ei tule esille mitään uutta, mitenköhän ihmiset ovat pärjänneet ja valmistuneet ihan akateemisiin ammatteihin ilman tätä kaikki tietävää varhaiskasvatusta. Tärkeitä tätejä mielipiteineen ja vallankäyttöineen. Kaikki siunaavat kun pääsevät koulun penkille johonkin järkevään kouluun, niin loppuu byrokratia ja sen jälkee kaikki sujuu paitsi niiltä oikeasti tukea tarvitsevilta häirikkökakaroilta.

      • Anonyymi

        Eiköhän olisi parasta hommata kameravalvonta päiväkoteihin. Lisäksi pitäisi saada vanhusten hoitolaitoksiin kameravalvonta. Sillä pääsisi helpommalla. OIkeusistuimetkin voisivat aikanaan selvittää kaikki syytteet katsomalla tallenteista, mitä oikein tapahtui.


    • Anonyymi

      "Hoitaja", josta ongelmia, kuuluu päiväkodin johtoportaaseen. Joten joutunen ottamaan yhteyttä kaupungin/kunnan päivähoidon johtajaan. Tämän lisäksi olen tehnyt hieman "tutkintaa". Emmekä ole ainut perhe joka on joutunut ns. mielivallan kohteeksi. Joka vuosiryhmässä on 1-2 lasta, joissa jotain erityisen poikkeavaa käytöksessä - hoitajan mielestä. Jopa paikallinen lastenneuvola on tutkinut näitä lapsia eikä vikaa ole kullannupuista löytynyt. Nyt olen soitellut lasten vanhempia läpi ja mietin miten voisimme edetä asiassa. Kaikki vanhemmat tunnemme olevamme heikoilla, kun on kyseessä "alan koulutettu ammattilainen", joka vaikuttaa läheiseti paikalliseen päivähoitoon.
      Edelleen jos vielä vinkkejä luen mielenkiinnolla...

    • Anonyymi

      Eikö sieltä varhaiskasvatuksen kentältä, ettei työntekijöitä ole aina riittävästi edes siihen, jotta perushoito voisi toteutua turvallisesti, saati sitten hienot sanat kuten varhaiskasvatus? Hienoja sanoja ja liian vähän työntekijöitä taitaa olla siis lähempänä todellisuutta. Lapset eivät vaikuta yhtään sen paremmin käyttäytyviltä kuin ennenkään, taitavat olla vain rauhattomampia.

      • Anonyymi

        Päiväkotihoitajat juoruavat ringissä keskenään, kun lapet touhuilevat omissa oloissaan ja tekevät toisilleen mitä päähänsä sattuu tulemaan.
        Kun kukaan ei kerkeä / välitä ..


      • Anonyymi

        Ihmiset alkavat ihan oikeasti kuvitella, että lapsen hyvinvointi vaatisi lapsen syöttämistä suoritusten ja tasapäistämisen putkeen mahdollisimman varhain ja että joku kasvatustieteen tutkinto tekisi hoitajista paremmin jaksavia ja ylipäätään parempia kasvattajia kuin omat vanhemmat. Tiesittekö, että ison osan kasvatustieteen kandin tutkinnosta voi nykyisin opiskella verkossa.


      • Anonyymi

        Niin monta kertaa olen itsekin nähnyt miten tädit seisoskelevat keskenään ja lapsia saattaa olla jopa toisella puolella rakennusta leikkimässä eivätkä hoitajat kertakaikkiaan näe mitä siellä tapahtuu. En voi käsittää puolusteluja että "piha-alue on tosi iso, ei kaikkea voi huomata". No ei tosiaankaan voi, jos tädit siellä ringissä seisovat papatamassa omia juttujaan. Siellähän kuuluu valvoa lapsia ja silloin asetutaan niin että kaikki lapset nähdään.

        Kun lapset oireilee voidaankin syyttää vanhempia ja tehdä ls-ilmoituksia ja tekopyhänä miettiä yhdessä sossuntätien kanssa että miten perhettä voitaisiin "tukea". Epäkohtia havaittuani soittaisin aluehallintovirastoon ylitarkastajalle ja tekisin kantelun. Pyrkisin myös saamaan vanhempienkin tietoon sen että ko .paikassa aliminlyödään lapsia.


    • Anonyymi

      Ongelmaksi on koettu, että kun kiusaaminen otetaan puheeksi päiväkodin henkilökunnan kanssa, tilannetta vähätellään tai ongelman olemassaolo kiistetään. Onpa eräälle vanhemmalle suututtukin moisista väitteistä.

      Kiusaamista voidaan myös vähätellä kuittamalla se lasten elämään kuuluvana nahisteluna tai osoittamalla syyttävä sormi kiusatun piirteisiin. Eräs lukija sai kuulla, että hänen lapsensa on vain liian herkkä.

      ”Lapsi kertoi itse asiasta. Otin yhteyttä päiväkotiin, mutta siellä asiaa vähäteltiin ja asia haluttiin lakaista maton alle. Muiden vanhempien kanssa keskustellessa selvisi, ettei oma lapseni ollut ainoa kiusattu vaan kiusaaminen oli päiväkodissa iso ongelma - päiväkoti oli silti sitä mieltä, ettei mitään ongelmaa ole.”

      • Anonyymi

        Ryhmän kymmenestä n 4v pojasta kolme tönii ja ärtynyt liian herkästi. Saattavat myös ilman syytä tuunata toisen kumoon tai läpsäyttää.

        Tällaista pidetään ongelmakäyttäytymisenä, johon on puututtava. Jos ei osaa kohdella kavereita hyvin, ei uskalla päästää lasta leikkiin muiden kanssa tai eteiseen yhtäaikaa muiden kanssa. Meidän on huolehdittava muiden lasten koskemattomuudesta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryhmän kymmenestä n 4v pojasta kolme tönii ja ärtynyt liian herkästi. Saattavat myös ilman syytä tuunata toisen kumoon tai läpsäyttää.

        Tällaista pidetään ongelmakäyttäytymisenä, johon on puututtava. Jos ei osaa kohdella kavereita hyvin, ei uskalla päästää lasta leikkiin muiden kanssa tai eteiseen yhtäaikaa muiden kanssa. Meidän on huolehdittava muiden lasten koskemattomuudesta!

        Nuo tavat tuppaa tarttumaan. Yksi kun aloittaa, kohta niin tekee kaikki, ellei siihen heti puututa.


    • Anonyymi

      Lapset ovat myös lukemattomien ammattiaikuisten armoilla elämässään. Päiväkotien, koulujen ja harrastusten aikuiset ovat juuri niin vaillinaisia ja keskeneräisiä kuin aikuiset yleensä, eikä ammatinvalinta pyhitä millään tavalla aikuista toimimaan lapsen parhaaksi.

      Päiväkodeissa ja kouluissa on tätejä ja setiä, jotka ottavat silmätikkuja, suosikkeja, jättävät huomiotta lapsen tarpeita tai pystyvät vain keskittymään omiin tarpeisiinsa, jos niihinkään. Lapsen opettaja voi olla niin työhönsä kyllästynyt, että niin rehtori kuin lasten vanhemmatkin pitävät käsiä ristissä sen suhteen, että opettaja haluaisi vaihtaa alaa.

      Mikään tutkinto ei takaa kyvykkyyttä toimia lasten kanssa, ihmisen lapsenmielisyys joko on tai ei ole ymmärryksessä.

      Hyvät aikuiset kannattelevat lasta ja osaavat nähdä lapsessa sen sisäisen pulputuksen, josta pieni ihminen ammentaa ilon ympäristöönsä. Hyvä aikuinen näyttää lapselle, että hänen mielipiteensä merkitsee, mutta myös osaa antaa lapselle rajoja. Hyvä aikuinen osaa tarkastella lapsiryhmän jäseniä erikseen persoonina ja antaa lapselle tilan olla rauhassa oma itsensä, vaikka lapsen persoona ei olisi aikuisen peilikuva.

    • Anonyymi

      Kaksi lastentarhaopettaja-tuttavaani ja yksi lastenlääkäri ovat sanoneet minulle suoraan, että päiväkoti EI OLE ALLE 3-VUOTIAAN PAIKKA, sillä alle 3-v. tarvitsee enemmän huomiota ja hellyyttä kuin mitä päiväkodissa pystytään antamaan. Sairasteluista puhumattakaan. Ovat suositelleet muita hoitokeinoja.

      • Anonyymi

        Kyllä. Lapsen EI kuulu kasvaa laumassa vieraiden lasten kanssa.


    • Anonyymi

      Poikani aloitti päiväkotitaipaleen 3-vuotiaana, iloisesta vesselistä tuli sulkeutunut, öisin painajaisia näkevä poika. Illat meni itkiessä päivän tapahtumia. Syynä sillä kertaa ryhmässä olevat väkivaltaiset isommat pojat. Hoitajat kylläkin kertoivat aina kaiken menneen hienosti, mutta illalla kun pojan vaatteita riisuessa kun huomaa ruhjeita, mustelmia pitkin kehoa, tajuaa ettei ehkä mennytkään. Meilläkin sitten tuli eteen päiväkodin vaihto. Luojan kiitos asiat ovat nyt paremmin. Ymmärrän kyllä, että henkilökunnalla on kädet täynnä. Toimintaa aina voi sen verran kohdentaa, että ainakin nämä villeimmät tapaukset olisivat aina hoitajan valvovan silmän alla eikä lasten kesken eri huoneessa ja pihan toisessa päässä kuin aikuiset

    • Anonyymi

      Sääli ettei hyviä päiväkoteja saa oikein tietää muuten kuin puskaradion kautta... Stressaa hyvän päiväkodin löytäminen entistä enemmän kun lukee tällaisia keskusteluja.

    • Anonyymi

      Osa perhepäivä hoitajista suosii toisia lapsia. Voidaan laittaa kaikki yhden lapsen syyksi. Ja pelkästään tehdään tosi pitkiä kävely lenkkejä oli keli mikä vaan

      • Anonyymi

        Samoin on päiväkodissa nimeltä mainitsematta. Kamala melu ja härdelli jatkuvasti. Kun lapsemme oppi kirosanat yhdeltä toiselta niin hakiessa tuli palaute ja moite kiroilusta. Siellä sen oppi mitään muuta ei oppinutkaan. Lukutaito ja muut kyvyt oli jo ennen eskaria. Nyt kun aloitti koulun muualla ei herranpieksut samassa lähikoulussa niin on kuin eri lapsi. Iloinen välitön itsensä ja koulusta tulee hyvää palautetta. Jos kehtaisin niin laittaisin ko päiväkodin nimen ja koulun mutta en nyt viitsi. Säälittää vaan ne lapset jotka joutuvat päiväkodin henkilökunnan hampaisiin. Keskustelussakin oli jännittynyt ja huono ilmapiiri, jos antoi rakentavaa asiapalautetta sai kostoksi henkilöön kohdistuvaa epäasiallista käytöstä ja haukkumista.


    • Anonyymi

      Tuollaiset asiat ja kertomukset on pääosin yhden ihmisen mielipide ja siitä ei voi kauheasti vetää mitään järkevää yhteenvetoa. Meitä on näet niin erilaisia ja toista ärsyttää joku asia ja toiselle se voi olla jopa hyvä asia jne...

      • Anonyymi

        Päiväkoteja on monenlaisia mutta kyllä hyvä perhepäivähoitajia on parempi vaihtoehto. Yksi äiti oli ottanut lapsensa päiväkodista kun näki hakiessa miten säälimättömästi annettiin lapsen itkeä lohduttamatta. Toinen äiti osui paikalle kun lasta retuutettiin sisälle kädestä vetäen sanoen, että kävele vaan kyllä sinä osaat kävellä. Jos omat vanhemmat koettelisivat noin lasta niin olisivat lasun kohteena mutta kuka tekee lasun päiväkodin väärinkohtelista ja laiminlyönneistä. Nämä ovat vain jäävuoren huippu, kukapa siellä olisi koko ajan vahtimassa mitä tapahtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päiväkoteja on monenlaisia mutta kyllä hyvä perhepäivähoitajia on parempi vaihtoehto. Yksi äiti oli ottanut lapsensa päiväkodista kun näki hakiessa miten säälimättömästi annettiin lapsen itkeä lohduttamatta. Toinen äiti osui paikalle kun lasta retuutettiin sisälle kädestä vetäen sanoen, että kävele vaan kyllä sinä osaat kävellä. Jos omat vanhemmat koettelisivat noin lasta niin olisivat lasun kohteena mutta kuka tekee lasun päiväkodin väärinkohtelista ja laiminlyönneistä. Nämä ovat vain jäävuoren huippu, kukapa siellä olisi koko ajan vahtimassa mitä tapahtuu.

        Voi olla noinkin. Mutta, on lapsilla myös raivareita, omapäisyyttä. Silloin eivät käyttäydy hyvin, eikä jalatkaan aina kanna. Potkivatkin kaikkia jotka liki.


    • Anonyymi

      Paimiossa ei kannata välittää jos lasta kiusataan ja jopa lyödään päiväkodissa mustelmille. Pitää vaan vähäeleisesti vaihtaa päiväkotia tai koulua muualle. Jos lapsi rupeaa oireilemaan niin hänestä tehdään erityisapaus ja porukan älykkäin passitettaisiin johonkin pienryhmään. Kiusaajat ja väkivaltaiset tyypit pitäisi laittaa erityisryhmiin ja erityisen tuen tarpeeseen. On paljon julkisuudessakin viime aikoina tullut esille mihin väkivallan suosiminen johtaa. Sitten kun on hyvä pätevä opettaja pystyy pitämään ryhmän aisoissa eikä väkivaltaa ilmene. Kaikilla vaan ei ole auktoriteettia ja työkaluja ryhmän vetämiseen.

    • Anonyymi

      Päiväkoteihinhan työllistetään niitä ns pakkotyöllistettäviä joita kuntien on pakko työllistää mm. ansiosidonnaisessa eläkeputkessa olevia, että putki ei katkea ym tukityöllistettäviä. Kun he pääsevät pätemään niin tulee niitä ylilyöntejä. En luottaisi pätkääkään kahteen Paimion päiväkotiin. Huolta löytyy ja käytöksessä ongelmia. On se merkillistä, että sitten kun aloittaa koulun ihan jossain muualla kuin Paimion Huitsin Nevadassa, niin ongelmat poistuu kuin taikaiskusta. Koulusta tulee vaan hyvää palautetta. Itseäni varoitettiin useammalta taholta Paimiosta mutta en uskonut, pitäisi uskoa aina hyvää tarkoittavien varoituksia. Sitä on vaan niin itsepäinen, että kaikki pitää itse havaita ja nähdä ennen kuin uskoo ihmisistä mitään pahaa.

      • Anonyymi

        Erityislapsen vanhempana ymmärtää, ettei hoitajillakaan ole helppoa.Ryhmät ovat isoja, ja tukitarpeisia useita samassa ryhmissä. Avustajista ja henkilökunnasta kovasti myös pulaa,ja sijaisista.


    • Anonyymi

      Erityislapsia on kuitenkin vähän jos ei ollenkaan, mikään päiväkodinjohtaja tai opettaja ei voi tehdä diagnooseja syyllistymättä kunnianloukkaukseen. Vain lääkäri voi tehdä diagnooseja. Jokainen meistä aikuisistakin on erityistapaus. Kategorioidaan lapsia jos ei mahdu johonkin lokeroon, ei tottele tms. Ei lapset ole massaa jokaisella on omat erityispiirteensä. Jos ajatellaan vaikka 70-luvun kouluja, niin erityislapsia ei käytännössä juuri ollutkaan. Jos ei totellut, oli jälki-istunnossa tai nurkassa. Sai pahimmassa tapauksessa käytöksen alennusta todistukseen, mikä olisi ollut tosi noloa.. Kumma kun käytös parani kummasti. Niistä villeimmistäkin pojista on tullut korkeakoulutettuja ja juuri jostain syystä juuri nimenomaan heistä. Nykyään olisi varmasti pläjäytetty leimalla erityislapsi tai erityistä tukea tarvitseva. Eri asia oli sitten jos kognitiivisissa taidoissa oli jotain häiriöitä, silloin sai tukiopetusta.

    • Anonyymi

      En ole eläissäni nähnyt niin huonosti hoidettua päiväkotia kuin Paimiossa nimiä nyt mainitsematta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe