Valtioiden liitto vs liittovaltio

Valtiot ovat olleet keskinäisessä vuorovaikutuksessa kautta aikojen.
Liittovaltio on suhteellisen uusi käsite kuten esim. Yhdysvallat.
EU perustettiin valtioiden liitoksi. Sen säännöt eivät hyväksy esim. jäsenvaltioiden yhteisvelkaa eikä yhteistä armeijaa.

EU:n päätöksentekoelimet muuttavat perussopimusten vastaisesti EU:ta liittovaltioksi. Juridinen menetelmä pitää sisällään ensin lainsäädännön muuttamisen ja vasta sen jälkeen valtioita ylhäältä ohjaavat toiminnot.
EU on tällä hetkellä jotain, jota se ei sääntöjen mukaan ole.
Tuleeko EU:sta rakentaa hetimmiten liittovaltio? Onko se mahdollista?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Liittovaltiosuuntaus kai alkoi Etelä-Euroopan tukipaketeista, jotka nekään eivät sisältyneet perussopimukseen. Tukipaketeilla tuettin lähinnä Keski-Euroopan suuria liikepankkeja, jotta ne eivät menisi nurin ja syntyisi finanssikriisi. Finanssijärjestelmän kriisi siirtyikin mutta odottaa "oven avausta" ehkä entistä rajumpana.

    • Anonyymi

      Eikö kansojen välinen yhteistyö ole edennyt?
      Sitähän kauppaliitot ja negatiivisesti sotilasliitot edustavat. Maailma alkaa olla yhtenäinen markkina-alue. Ylijäämäpääomia eli työtä on pakko sijoittaa ulkomaille.

    • Maailma yhtyy yhteen kauppaliittoon aikanaan sosialismin voiton jälkeen.
      EU heijastaa yhtenä kauppaliittona ihmisten tahdosta riippumatonta haavetta yhteisöllisyyteen. Se ei vain kapitalismin vallitessa ole mahdollista toteutua mutta on muodollisena suuntauksena kohti sosialismia. Yksityisomistajien raadollinen keskinäinen kilpailu estää todellisen yhteisöllisyyden muodostumisen.

      EU:n toimet perusohjelmiensa vastaisesti yrittää muodostaa liittovaltio, on tuhoon tuomittu. Se perimmäisesti olennoi miljardöörien etujen ikuistamista.

    • "EU on jo tulonsiirtounioni, nyt jättipaketti muuttaa unionia pysyvästi – tämä siinä on uutta
      Elvytyspaketti syventää EU:n integraatiota. Ei ole ensimmäinen kerta, kun EU ottaa yhteisvastuullista lainaa, mutta elvytyspaketti muuttaa unionia pysyvästi. Suomen eduskuntakäsittely käydään toivottoman myöhässä EU-vaikuttamisen näkökulmasta."
      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/eu-on-jo-tulonsiirtounioni-nyt-jattipaketti-muuttaa-unionia-pysyvasti-tama-siina-on-uutta/6f670cd6-1e8d-422a-ada5-92b31d482617

      Kokoomusta lähellä oleva "Uusi Suomi" kertoo totuuden. EU ei ole enää valtioiden liitto. Jäsenmaiden finanssipolitiikasta on siirretty aimo annos EU:lle. Kansalliset pankit on alistettu EU:n päätösten alle.
      Yhtäkään EU:n jäsenvaltiota ei ole miehitetty mutta niiden itsenäisyydestä on aimo annos siirtynyt tulevalle liittovaltiolle, monikansalliselle EU:lle.

      Mikä on työläisten asema uudessa liittovaltiossa?
      Sama kuin ennenkin. Heidän järjestyneisyydestään ja joukkovoimasta riippuu heidän elinolosuhteensa jaa sosiaaliturvansa.

    • Anonyymi

      "Yksityisomistajien raadollinen keskinäinen kilpailu estää todellisen yhteisöllisyyden muodostumisen"
      Yhteisöllisyys ja oman edun tavoittelu - ristiriita.

    • USA.
      USA:ssa, kapitalismin mallimaassa demokratia on niin ja näin. Siellä raha ja poliittinen valta ovat tiukasti naimisissa keskenään. Aseteollisuuden omistajilla on suuri sananvalta.

      EU.
      EU on murrostilanteessa. Ensimmäinen rahavallan ilmentymä tapahtui ns. tukipakettien muodossa muutama vuosi sitten. Kyseessä oli suurten liikepankkien pelastaminen, lähinnä Ranskan ja Saksan sellaisten.
      Koronakriisipaketti merkitsee suurta askelta rahavallan lisääntymiseksi. Yhteisvelka sitoo kansallisia pankkeja yhteen. Rahan valta mustine kourineen tunkee muodollisen demokratian sisälle.

    • Perussuomalaisten eu-kritiikki.
      Timo Soini esitti mitäänsanomattoman teesin "Missä EU - siellä ongelma". Teesi ei kerro mitään. Kaikissa kansallisvaltioissa on ongelmia niin myös valtioiden liitossa. Teesillä unohdetaan kahden merkittävän väestöryhmän vastakkaiset edut; työväenluokan ja kapitalistiluokan vastakkaiset edut.
      Väite, että EU edistää etnisten ryhmien yhdenvertaisuutta ja on vahingollista. Väite perustuu rotuoppiin puhtaista etnisistä valtioista, joita ei ole juuri koskaan ollut olemassa. EU todellakin valtioliittona edustaa olemukseltaan etnisten ryhmien tasaarvoisuutta.
      Väite, että EU on tulonsiirtounioni. Se on totta mutta jokainen kansallisvaltio on tulonsiirtovaltio. Kunnat ja alueet jollain tavalla huomioidaan ja jälkeenjääneitä alueita pyritään kehittämään. Tulosnsiirto tulee esiin myös julkisessa infrassa.
      PS-puolueen tämä kohta on katteeton ja vieläkin pahempaa.
      PS-puolue väittää ettei maahanmuuttoa tule sallia mutta sen sijasta kehitysmaille tulisi antaa tukea eli tulonsiirtoa, ettei heidän tarvitsisi lähteä kotimaastaan. Tämä kumoaa tulonsiirron kiistämisen, jota puolueen jäsenet eivät huomaa. Kehitysmaiden tukeminen sinänsä on oikein.
      PS_puolueen kritikki perustuu ahtaaseen kansallismielisyyteen. "Vain me olemme hyviä, me emme tue yhtäkään vähempiarvoista.

      Kommunistien eu-kritiikki.
      Kommunistit katsovat asioita luokkakannalta. Minkä yhteiskuntaluokan edut.
      Ihmiset kaikkialla ovat samaa ihmiskuntaa mutta paikassaan yhteiskunnassa eriarvoisia.
      EU:ta kehitetään rahavallan järjestönä. Porvaritrollit ovat mainiosti paljastaneet, että EU:n kapitalistiluokka haluaa kaiken työväenliikkeen tuhoamista ja pystyttää rahan suuromistajien vallan. Ohessa porvaritrollit (uusnatseja??) kiihottavat sotaan Venäjän kapitalismin tuhoamiseksi tai ainakin maan saattamiseksi läntisen kapitalismin nöyräksi palvelijaksi.

      EU on erittäin vaarallisella tiellä liittovaltiotouhunsa kanssa. Silmissä taatusti siintää USA:n esimerkki oligarkian vallasta.

    • Anonyymi

      Yhteisvelan otto jäsenvaltioiden nimissä on selvä liittovaltiosuuntaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe