Paikallisen sopimisen estävät lait pitää kumota.

Anonyymi

Teatteriesitys paikallisen sopimisen työryhmässä jatkuu. Kolmikanta viettää viimeisiä näytöksiään. Mitään ei ole odotettavissa. Tämä järjestelmä on ajan peluuta.

Joka tapauksessa paikallisen sopimisen estävät lainkohdat pitää poistaa. Ei ole oikeudenmukaista, ei minkään mukaista estää lailla sitoutumattomia yrityksiä sopia paikallisesti asioista, kun muut yritykset voivat niin tehdä. Hei haloo! Kysymys on jostain historiallisesta säännöksestä, joka johtaa juurensa kommunistiseen Suomeen ja Venäjän pelkoon. Olemme molemmista vapaita, mutta lainsäädäntöön on jäänyt rajoittavia tekijöitä. Lähinnä juutalaisvainoa olevia ajatuksia, jossa kaikki eivät ole samanarvoisia lain edessä.

Kolmikantatyöryhmästä ei tule ulos muuta kuin viivyttelyehdotuksia, jos sitäkään. Marinin hallituksen pitää toimia itse. Siirtää kirkko keskelle kylää. Asialla on kiire.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä unta nää. Työlainsäädännön pakottavista säännöksistä ei tulla luopumaan eikä Suomi siirry villin lännen aikaan. Monissa markkinatalousmaissa on sopimusvapautta rajoittavia säännöksiä. Rajoitukset koskevat yhtälailla sitoutumattomia kuin järjestäytyneitä yrityksiä. Järjestäytyneillä yrityksillä ei ole sen suurempaa oikeutta poiketa lain säännöksistä kuin järjestäytymättämilläkään.

      Työajoista, vuosilomista ja työsuojelusta tullaan jatkossakin päättämään eduskunnassa eikä sopimaan paikallisesti. Paikallisen sopimisen ala on suhteellisen vähäinen ja siinäkin on jo nyt mahdollista sopia koska vaan työntejöille työehtosopimuksia parempia ehtoja.

      Paikallisen sopimisen lisäämisellä on huonot puolensa, jotka voivat merkittävämpiä kuin mahdolliset hyvät puolet. Paikallinen sopiminen on eduksi niille yrityksille, jotka pärjäävät kilpailussa muita huonommin. Niille esim. palkkataso voi olla ongelma. Markkinatalouden voima on kuitenkin siinä, että kilpailu karsii pois nimenomaan huonsosti menestyvät yritykset ja antaa tilaa paremmin menestyville, joissa työn tuottavuus on suuri. Kaiken kaikkiaan Suomessa pitäisi tehdä kaikki voitava työn tuottavuuden parantamiseksi eikä huonokuntoisten yrityksen tekohengittämiseksi. Annetaan siis ns. luovan tuhon jyllätä. Se tuo meille tehokkaampia yrityksiä, jotka menestyvät eivätkä koko ajan valita.

      • Anonyymi

        100% persuvastaus, juuri noin persut työmies Putkosen johdolla ajattelevat.

        SDP ja muut hallituspuolueet ovat jo väläyttäneet paikallisen sopimisen edistämistä osana työllistämistoimiaan. Jos, tai kun, järjestöt eivät saa kolmikantaista suositusta etenemisestä, mennään kuten mentiin eläkeputken poiston kanssa, hallitus tekee päätöksen.

        Marinille täytyy tässä antaa tunnustus siitä, että hän alkaa uskaltautua myös päätöksiin joilla ei ole 100% työntekijäpuolen tukea.


      • Paikallinen sopiminenhan on eduksi niille yrityksille jotka pärjäävät.
        Menestyvä yritys houkuttelee osaavaa työvoimaa.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Paikallinen sopiminenhan on eduksi niille yrityksille jotka pärjäävät.
        Menestyvä yritys houkuttelee osaavaa työvoimaa.

        Paikallinen sopiminen tulee vääjäämättä. Vain jonnekin 1970 luvulle jämähtäneet ay-jäärät muuta kuvittelevat. Jo tämä hallitus joutuu säätämään asiasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe