Aihe

+20v Helvetti

Anonyymi

Taisin olla 16-17v, kun ensimmäisen kerran sain paniikkikohtauksen auton takapenkillä, kun olimme kavereiden kanssa viikonloppuna ajelemassa ja alkoholia juomassa. Tuntui, että henkeä en saa ollenkaan ja aivan järkyttävä olo. Vuosien saatossa varmaan satoja PH-Kohtauksia tullut, mutta lääkärissä olen käynyt vain 5kertaa ja pari kertaa piti lähteä odotushuoneesta pois, kun alkoi ahdistamaan niin kauheasti. Ikää jo nyt 40v ja en ole tästä kenellekkään puhunut. Kaventaa elämää todella paljon tälläinen. Esimerkiksi en voi kuvitellakkaan, että olisin jonkun muun kyydissä autossa, alkaa hartioita puristamaan ja verenpaineet kohoamaan ja ihan jäätävä olotila tulee, puhumattakaan jos menisin vaikka linja-autoon, ei ikinä. Yksin kyllä voi autolla ajaa mielin määrin, mutta mikä siinä sitten on, että jos joku toinen ajaa, niin tulee heti epämiellyttävä olo? Se on todella ihmeellistä, miten voi noinkin normaali ja arkinen asia aiheuttaa erittäin epämiellyttävän olotilan. Kädet puutuu, hengitys muuttuu "katkonaiseksi", joka kohtaan alkaa pistelemään ja vihlomaan ja sitten omilla käsillä niitä jokaista kohtaa kokoajan koettaa nykiä mitä pistelee ja vihloo, niin näyttää ulkopuoliselle varmaan aika hurjalle. Alkoa, kun ottaa niin hetkellisesti tulee rennompi olotila, mutta seuraavana päivänä yleensä sitten aivan hirveät paniikkihäiriöt. Olempa lukemattomia kertoja puhelimellani kuvannut itseäni, kun on päällä oikein paha paniikki/ahdistuskohtaus ja katsonut sitten, kun tilanne rauhoittunut, niin kyllä se näyttää oikeasti tosi hurjalle.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Entä jos menisit se videosi kanssa lääkärin vastaanotolle? Et ole liian vanha saamaan terapiaa tai muuta hoitoa. Etenkin jos vaikeudet myös haittaavat arki- tai työelämää.

  • Anonyymi

   Mä käytin nuorena alkoholia lääkityksenä paniikkihäiriöön, joka oli täysin väärin.
   Vanhemmiten on tullut vasta mietittyä noita juttuja.

   Mun paniikkihäiriö vaan paheni sitä mukaa, mitä enemmän ja kauemmin join.
   Eli selvinpäin ollessa oli ihan kamalia kohtauksia.

   Kun jätin alkoholin pois, ja muutenkin tuli käsiteltyä oman psyyken asioita, niin pääsin paniikkihäiriöstäkin eroon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   327
   10323
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   321
   8456
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   5795