Raymond Franzin kirjan 11. luku on julkaistu suomeksi

Tässä luvussa paljastuu Jehovan todistajien järjestön julmuus ja Raamatun ohjeista piittaamaton asenne. Luvussa kerrotaan, kuinka päätoimistossa aloitettiin hallintoelimen johdolla inkvisitio vuonna 1980. Sen seurauksena erotettiin monia pitkän linjan Jehovan todistajia. Hallintoelin oli aloittanut "luopioiden" metsästämisen ja heidän saattamisen oikeuskomiteoiden eteen.

"Luopiojahdissa" järjestön neuvot ja toimintatavat jyräsivät Raamatun neuvot. Tärkeää oli olla uskollinen järjestön ohjeille, Raamatun neuvoilla ei näyttänyt olevan mitään osaa tuomitsemisessa.

Raymond Franz kertoo:

Vuoden 1979 loppuun mennessä olin saapunut omaan henkilökohtaiseen tienristeykseeni. Olin ollut kokoajanpalvelija lähes 40 vuoden ajan ja palvellut jokaisella järjestön tasolla. Olin nyt ollut kansainvälisessä päätoimistossa viisitoista vuotta, joista viimeiset yhdeksän vuotta Jehovan todistajien hallintoelimen jäsenenä.

Nuo viimeiset vuodet olivat minulle se ratkaiseva ajanjakso. Silloin harhakuvat kohtasivat todellisuuden. Siitä lähtien olen arvostanut erään sittemmin kuolleen valtiomiehen lausunnon paikkansapitävyyttä:

"Totuuden suuri vihollinen ei ole useinkaan valhe – tahallinen, teeskentelevä ja epärehellinen – vaan myytti – sitkeä, vakuutteleva ja epärealistinen."

Aloin nyt tajuta, miten suuri osa siitä, johon olin koko aikuisen elämänkulkuni perustanut, oli ollut sellainen myytti – "sitkeä, vakuutteleva ja epärealistinen".eidän hallintoelimestään, johtaa Jehovan kansan asioita.

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w849.html

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ole aiemmin lukenut Raymondin kirjoituksia, koska olen ummikko. Puhun ja kirjoitan vain sujuvasti "savvoo hiljoo kovvoo", mutta ihan samoin ajattelen raamatun opetuksista kuin hän. Entisenä JT vanhimpana koen suurta rohkaisua kun näen nuo totuudet ja saan varoittaa ihmisiä harhaopista nimeltä Jehovan todistajat.

    • Anonyymi

      Tässä kohtaa on tilaisuus nostaa hattua kaikille niille, jotka työskentelevät R.F:n kirjan suomentamisessa, sillä kaikille ei ns. vieraat kielet taivu riittävästi.

      Saakohan tuon kirjan joskus kokonaan "kotimaisella" vaikka pdf-muodossa tai painettuna? Englanniksi tuo on tullut luettua, mutta olisihan se mukava saada se kokonaan kotimaisellakin.

      Raymond Franz teki todella arvokkaan työn kirjoittaessaan tuon kirjan, jonka maltillinen ja asiapohjainen informaatio on todella puhuttelevaa.

      Ps. En ole selvittänyt sitä, mitä mahdollisia lisäyksiä kaikkein uusimpaan versioon (March 8, 2018) on tehty kirjan perinnökseen saaneen taholta.

    • Anonyymi

      Siihen uusimpaan eli viidenteen versioon on lisätty vain uusi esipuhe ja tekijänoikeuksien omistajan oma tarina sekä muutama uusi liite kuten mm. aikanaan hallintoelimen sihteerinä toimineen Jon Mitchellin tutkielma "suuresta joukosta" sekä katkelmia Franzin toisesta kirjasta.

      Franz itse julkaisi kirjasta aikanaan neljä eri laitosta: ensimmäinen laitos vuonna 1983, ja seuraavat vuosina 1992, 1999 ja 2004. Viides laitos julkaistiin vuonna 2018 kahdeksen vuotta Franzin kuoleman jälkeen, ja se sisältää 4. laitoksen (2004) tekstin sekä joitakin vuonna 2008 tehtyjä lisäyksiä.

      Pdf-versionahan se löytyy jo lähes kokonaan, vain 2 viimeistä lukua puuttuu.

      • Anonyymi

        Ok, oma englanninkielinen versio on jossakin kateissa tällä hetkellä, mutta luultavasti se on vuodelta 1999 tai 2004 ja jos ei löydy, niin täytyykin tilata tuo uusin painos.

        Saattaisihan jonkin en-version saada ladattua pdf:nä jostakin, en ole nyttemmin katsellut, ja jos niin, niin siitä huolimatta ajatus ostaa tuo uusin ja samalla hieman tukea tehtyä työtä.

        Tekijänoikeuksien omaaja on tosin kertonut ettei maksutomat pdf-versiot ole luvallisia vaikka olisi paperiversionkin jo ostanut, vaan ne tulisi tulouttaa erikseen. Koetin löytää ko. sivua, joka oli kirjainmerkeissä tallessa, mutta se vei sivulle "File not found (404 error)"

        Se oli aikanaan nimikkeellä: "Copyright & Publishing | In Tribute to Cynthia and Raymond Franz" ja jossa tekijänoikeudet perinnyt kertoi mm. miten eri tahot olivat alkaneet härskisti tehdä businesstä luvattomilla ja painattamillaan CoC-versoillaan, joilla ei ollut RF:n lupaa.

        Mistä tuo pdf-versio on saatavilla sitten kun koko kirja on valmis?


      • Anonyymi

        Niin, lisäys vielä edelliseen.

        Eikö noista suomenkielisistäkin tulisi tulouttaa jokin summa kirjan tekijänoikeudet omaavalle, sillä onhan kyse RF:n elämäntyöstä, jota ei liene ole tarkoitettu maksuttomaan jakeluun, kirjan käännösluvasta huolimatta?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kiinnostava sivusto, uusi tuttavuus.

        Kiinnostaisi kuitenkin tietää mihin tuo maksuton lataus perstuu tekijänoikeuksia ajatellen, vai onko tuon sivuston takana jokin vaikka vapaaehtoinen (lahjoittaja-) rahoittaja, joka toimittaa tekijänoikeudet omaaville jonkin heidän kanssaan sovitun summan per lataus.

        Sivuston ehtoja lukiessani ei edellä oleva käynyt ilmi.

        Ps. Jännä homma että "The Gentile Times Reconsidered" by Carl O. Jonsson, kirjaa ei ollut ruotsiksi, mutta joillakin muilla kielillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinnostava sivusto, uusi tuttavuus.

        Kiinnostaisi kuitenkin tietää mihin tuo maksuton lataus perstuu tekijänoikeuksia ajatellen, vai onko tuon sivuston takana jokin vaikka vapaaehtoinen (lahjoittaja-) rahoittaja, joka toimittaa tekijänoikeudet omaaville jonkin heidän kanssaan sovitun summan per lataus.

        Sivuston ehtoja lukiessani ei edellä oleva käynyt ilmi.

        Ps. Jännä homma että "The Gentile Times Reconsidered" by Carl O. Jonsson, kirjaa ei ollut ruotsiksi, mutta joillakin muilla kielillä.

        Ja vartiotornikyttä siinä taas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vartiotornikyttä siinä taas.

        "Ja vartiotornikyttä siinä taas."

        Tuossa on siis rehellisyyteen liittyen tahaton kunnianosoitus Vartiotorniseuralle, sillä omalta osaltani peräänkuulutin / tiedustelin sitä miten tekijänoikeudet korvauksien suhteen toteutuvat noiden ilmaisten latauksien suhteen.

        Kyseisellä "R.Franzin ystävien" sivustolla on useampia eri kirjoja useilla eri kielillä.

        Onko siis rikollista ja epärehellistä olla omalta osaltaan valmis maksamaan tehdystä työstä kirjojen oikeuksien haltijoille?


    • Anonyymi

      Mistä löytyisi luettavaksi Raymond Franzin kirjan muut suomennetut luvut? Olisi kiva, jos ne olisivat yhdessä paikassa luettavissa. En ole löytänyt kuin luvun 11. Vaikutti mielenkiintoiselta ja minusta kirjoittaja kirjoitti avoimesti ja tunteella kokemuksistaan yhteisössä. Minusta tuo on rehellistä historiaa, joka perustuu hänen omiin kokemuksiinsa.

    • Anonyymi

      Montako lukua tuossa teoksessa on?

    • Anonyymi

      Kiitos kääntäjille. Olen aikaisemmin lukenut englanniksi mutta tulen ilman muuta lukemaan suomalaisen käännöksen kun saan aikaa. Jos Jt olisivat vilpittömiä kehottaisivat kaikkia lukemaan tämän kirjan ennen kasteelle menemistä.

      • Anonyymi

        Jos ihmiset tosiaan lukisivat kirjan ennen kasteelle menemistä, he eivät tekisi sitä virhettä että ylipäätään menevät kasteelle...


    • Anonyymi

      Mistä sen kirjan saa ostaa suomennettuna?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe