Firmat eivät liity tämän palstan aiheisiin

Anonyymi

Nimettömänä, ilman todisteita, pitkään jatkunut tiettyyn firmaan kohdistunut panetteluavaus pitäisi toimituksen poistaa.

Lestadiolaisuus on herätysliike, palstalla keskustellaan lestadiolaisuudesta, pois luettuna vanhoillislestadiolaiset ryhmä, jolla on oma keskustelupalsta.

Lestadiolaiseksi tunnettu henkilö on yksityinen henkilö, omine toimintatapoineen. Ja hänellä on lain suoja. Vain selkeästi osoitettuihin faktoihin perustuen voidaan firmaa tai henkilöä syyttää, eikä syyttäjänä toimi yksityishenkilöt sieltä taikka täältä, vaan viranomainen.

Netissä julkaistun perättömän lausuman antanut henkilö syyllistyy rikokseen. Nimettömönä parjaaminen nimeltä mainittua firmaa tai henkilöä, on vielä raskauttava tekijä.

Herääkin kysymys, onko tämä perättömien lausumien kirjoittelu tänne tarkoituksellista? Näkemykseni mukaan selvästi on.

Tällainen toiminta ei ole tämän palstan tarkoitus. Kirjoittaja todistaakin tällä tavalla itsestään, millainen luuseri ja vihanlietsoja hän on asenteiltaan.

Mikäli joku on kokenut jotakin sellaista minkä pitää vääränä, siihen on Suomessa valitustie. - Lestadiolaisuutta ei väärin toimiminen ole.

43

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Media tuo inhottavasti esille valtakunnallisia rakennusliikkeitä ja isännöintiä tekeviä yrityksiä jotka ovat rikkoneet hyvää tapaa toimia tai ovat rikkoneet lainkirjainta. Vain ostamalla mediatoimistot jumalan sanan käyttöön,voimme estää totuuden tulemasta julki.

      • Anonyymi

        Ei varmasti Pohjois-Karjalassa saarnata, että kattofirmat ovat syntiä tehneet.


    • Anonyymi

      Maton alle vaan....mites anonyymi...miksi et kirjoittanut omalla nimelläsi?

    • Anonyymi

      Tämä palsta on lestadiolaisuudesta keskustelemiseen. Sen verran pitäisi opetalla ymmärtämään kirjoitettua tekstiä.

      Nykyään on kaikki paikat täynnä toistern syyttelyä tutkimatta tuomitsemista, vihan ja epäluulojen kylvöä. Tällainen toiminta laajamittaiseksi levinneenä tuhoaa vääjäämättä tulevaisuuden tulevilta sukupolviltamme. Nyt jo nuoriso aika suuressa määrin on erilaisten päihteiden pakonomaisen käytön kierteessä, ovat jo alkaneet tuskissaan tappamaan toinen toisiaan.

      Rauhaa ihmiset kaipaavat, lepoa, iloa onnistumisista, ei tällaisia jatkuvia tyhjiä plörinöitä, syyttelyä, vääriä tuomioita, vihankylvöä, väkivaltapelejä väkivaltavideoita ja väkivaltaelokuvia. Tähän suuntaan on nyt menty jo peruuttamattomalle tasolle.

      Ei herätty, vaikka Jumala näyttää koko maailman kattavan pandemian kautta, mitä kansojen vaelluksista seuraa. Edelleen on maailmankiertäjillä himo kiertää maapalloa ja kuljettaa vaarallisia viruksia mukanaan, paikasta toiseen, kun vähänkin rajat avautuvat.

      Usko Jumalan sanaan muuttaa ihmisen arvomaailman, siksi paholainen rynnistää nyt loppunsa edellä koko median voimalla, tuottaen tuhoa ja tuskaa ihmiskunnalle.

      Aam. 5:10 He vihaavat sitä, joka portissa oikeutta puoltaa, ja totuuden puhuja on heille kauhistus.

      Lähes 2000 vuotta sitten kirjoitettua tekstiä. Aivan tuoretta tekstiä, kuin tämän päivän uutisista kuultua!!!!

      Matt. 24:3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat:

      "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"


      Matt. 24:4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
      Matt. 24:5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.

      Matt. 24:6 Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.
      Matt. 24:7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
      ***) - Matt. 24:8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.

      Matt. 24:9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.

      Matt. 24:10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi
      ja vihaavat toinen toistaan.

      Matt. 24:11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
      Matt. 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

      Matt. 24:13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

      Mitä tuo laittomuus on. Se on mm. tuon saatanan valheen uskon seurausta, ettei ihminen joutuisi tuomituksi syntiensä tähden, kuolemansa jälkeen.

      Se on sen valheen uskomista, ettei Raamatun kirjoitukset ole Jumalan sanaa.
      Jumalan laki on kova ihmisten lakeihin verrattuna. Yhdesatäkin synninteosta, (siis
      Jumalan tahdon rikkomisesta), seuraa kuolemanrangaistus.

      Synti ei ole vain tekoja, vaan myös laiminlyöntejä, ja synti lähtee jo sydämestä, siis ihmisen sisintä hallitsevista arvoista ja asenteista. Kukaan ihminen ei noudata Jumalan tahtoa ja on näinollen kuoleman ansainnut.

      Pelastukseen on vain YKSI tie.

      • Anonyymi

        Olet täysin oikeassa ja toivon Sinulle kaikkea hyvää. Ymmärrä toki ystävä hyvä, että sinä et kovin paljon ymmärrä!

        Mutta tuo uskosi Kristukseen ja sen esilletuominen! Kiitos!

        Tämä alla oleva teksisi on hieman epäselvä minulle.
        "Usko Jumalan sanaan muuttaa ihmisen arvomaailman, siksi paholainen rynnistää nyt loppunsa edellä koko median voimalla, tuottaen tuhoa ja tuskaa ihmiskunnalle."

        Eihän tuossa ole oikein mitään ajatusta, tai on varmaan jokin, mutta ei järkevää ajatusta: Anteeksi nyt vaan. Onko nyt meneillään joku aika, jolloin "paholaisella olisi loppu tulossa"?

        No ehkä toivot niin, mutta onko paholaisen loppu tulossa?

        Entä media, miten se liittyy asiaan?
        Onko ehkä paholaisen puolella?


      • ”Nyt jo nuoriso aika suuressa määrin on erilaisten päihteiden pakonomaisen käytön kierteessä, ovat jo alkaneet tuskissaan tappamaan toinen toisiaan.”

        Päinvastoin kuin voisi uutisia lukemalla päätellä, yllä oleva lainaus ei vastaa todellisuutta. THL:n laajojen tutkimusten mukaan nuorison päihteiden käytön trendi on ollut laskeva koko 2000-luvun, joskin lasku on hidastunut viime vuosina. Lisäksi ongelmat kohdistuvat hyvin pieneen osaan nuorisoa. Toki huolta aiheuttaa se, että mietojen huumeiden käyttöön suhtaudutaan huomattavasti sallivammin kuin aikaisemmin.

        Olen kohdannut usein tuota yllä olevan kirjoittajankin päivittelyä siitä, että maailma olisi aina vaan pahempi kuin ennen. Se ei pidä paikkaansa, ainakaan kaikilta osin. Suomessa on menneinä vuosikymmeninä ollut huomattavasti enemmän väkivaltaa kuin nyt. On eräänlaista uskonnollista populismia väittää kaiken menevän entistä huonompaan suuntaan.


    • Anonyymi

      Eiköpä sillä vaitollakin ole jokin hitsauasennusfirma, näin olen kuullut.
      Toiminta lienee kuitenkin ihan rehtiä.

      • Anonyymi

        Keneltä kuulit?


    • Anonyymi

      Mitkäs olikaan ne tunnetuimmat, moraalittomat lestafirmat?

    • Anonyymi

      Ei ole syytä poistaa mitään, mikä viittaa siihen, että esikoislestadiolaiset eivät ole rehellisiä!!!

    • Anonyymi

      Koskelot jaTahkolat ovat erityisen rakkaita ja ihannoimiamme yrittäjiä liikkeen keskuudessa.

    • Anonyymi

      Yrityksissä ei ole kysymys muusta kuin rahasta, ei sielujen pelastamisesta, eikä Kristityn rakkaudesta, vaan rahasta, ja oman voiton maksimoimisesta, Raha se on mikä lopulta ratkaisee, näin ajattelee moni ihminen, ja jotkut nk. Laestadiolaiset ” bisnesmiehet” siinä mukana. Kilpaillaan siitä, kuka on suurin ja paras ja tästä on seurapenkissä kiva kertoilla, miten Jumala on minua siunannut, vaikka sielunvihollinen on kääntänyt silmät niin, ettei todellisuudessa eroita ahneutta ja Jumalan siunausta. Jumalan siunaus on paljon muuta kuin raha, ja onhan itse taivaan herra käskenyt omiansa tyytymään siihen, että on elatus ja vaatteet. Näitä tyhmiä neitseitä on sanankuulijpissa ja palvelijoissa. Näiden on kyllä helppo saarnata pikkutytöille huulipunasta, mutta kun pitäisi saarnata ahneudesta se onkin paljon vaikeampaa, kun tuo synti on lähempänä kuin oma paita, se asuu omassa sydämessä. Kirjoittaahan Paavali niin selävästi, kun hän kehottaa panemaan pois lihan kuolevia töitä, niin hän lopettaa kirjeensä sanoihin ja ahneus, joka on epäjumalan palvelus. Tämä synti on suora synti myös ensimmäistä käskyä vastaan. Varmaankin juuri siksi Paavali tuon synnin näin mainitsee, olihan hän itse myös saanut kärsiä niin paljon, juuri tuon synnin tähden tai tarkemmin sen tähden kun hän saarnasi sitä vastaan. Tätä toivoisin myös meidän seuroissa, että sitä kirkastettaisiin siten että tyhmääkin sen tajuaisivat. Kirjoittaahan myös Laestadius ahneudesta, kun hän selittää seitsemää kuoleman syntiä, että ahneus, eli omanvoiton pyynti. Tässä on minulle ja sinulle varmasti valvomista, ja siinä, ettei sielunvihollinen käännä silmiä niin, että ahneuden synti, joka lopulta tekee ihmisen armottomaksi, alkaisi näkymään Jumalan siunauksena, ja lopulta hukka perisi. Onhan se aika kornia, ja toisaalta huvittavaa, että ” uskottomien” rahat kyllä kelpaa, mutta taivaan valtakuntaan ne ei kyllä kelpaa. Tosiasia on kuitenkin, niin, että mikään yhdistys, eikä nimi meitä pelasta, ei edes lestan nimi, olkoonkin minkälainen yhdistysjyrä tai kahvikerholainen tahansa. Meidät pelastaa vain Kristus ja elävä ja autuaaksi tekevä sydämen usko, ei mikään muu.

      • Anonyymi

        Ootsä sossu, eli kaikille kaikkea vähä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootsä sossu, eli kaikille kaikkea vähä ?

        Hei nimi lessu, Jeesuksellekin saatana tarjosi korvessa kiusauksessa puoli valtakuntaa, jopa koko Rooman, siihen liittyi vain yksi ehto, jos vain liityt minuun, mutta mitä Jeesus vastasi ? Mene pois saatana tykönäni. Itsekkyys on perisynti, josta Larslevi kirjoittaa, että kun pääasia tulee sivuasiaksi, ja sivuasia pääasiaksi, niin silloin tulee myös uskottomien sielut halvaksi. On varmaan mukavaa elää omassa saippuakuplassa ja kuvitella että yhdistys auttaa. Sulle varmaan sopii sellainen kupla, että minä minä ja minä. Tiedätkö, että taivaan valtakunnassa on kolme ihmettä, ensimmäinen ihme on se, että ne joiden omastamielestään piti ehdottomasti siellä olla, ei olekkaan siellä, toinen suuri ihme on se, että niiden joiden ei missään nimessä siellä pitänytkään olla, onkin siellä. Kolmas ja suurin ihme on se, että minäkin olen siellä. Kannattaa pysyä Raamatun sanassa, jos haluaa perille päästä. Tässä eroitan yhdistyksen ja seurakunnan. Kristuksen seurakunta on se paikka, missä Jumalan sana oikein pyhän hengen voimassa saarnataan ja selitetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei nimi lessu, Jeesuksellekin saatana tarjosi korvessa kiusauksessa puoli valtakuntaa, jopa koko Rooman, siihen liittyi vain yksi ehto, jos vain liityt minuun, mutta mitä Jeesus vastasi ? Mene pois saatana tykönäni. Itsekkyys on perisynti, josta Larslevi kirjoittaa, että kun pääasia tulee sivuasiaksi, ja sivuasia pääasiaksi, niin silloin tulee myös uskottomien sielut halvaksi. On varmaan mukavaa elää omassa saippuakuplassa ja kuvitella että yhdistys auttaa. Sulle varmaan sopii sellainen kupla, että minä minä ja minä. Tiedätkö, että taivaan valtakunnassa on kolme ihmettä, ensimmäinen ihme on se, että ne joiden omastamielestään piti ehdottomasti siellä olla, ei olekkaan siellä, toinen suuri ihme on se, että niiden joiden ei missään nimessä siellä pitänytkään olla, onkin siellä. Kolmas ja suurin ihme on se, että minäkin olen siellä. Kannattaa pysyä Raamatun sanassa, jos haluaa perille päästä. Tässä eroitan yhdistyksen ja seurakunnan. Kristuksen seurakunta on se paikka, missä Jumalan sana oikein pyhän hengen voimassa saarnataan ja selitetään.

        Mitä sulla oli ainekirjoituksesta yläasteella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sulla oli ainekirjoituksesta yläasteella?

        Pitäis kirjoittaa niinku mitä sulla oli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootsä sossu, eli kaikille kaikkea vähä ?

        "Ootsä sossu, eli kaikille kaikkea vähä ?"
        Ymmärsitköhän tuosta kirjoituksesta mitää, osasitkohan edes lukea sitä?

        Vai tuliko kohti omaa rintaa niin. että piti puheenaihetta koittaa vaihtaa?


    • Anonyymi

      Lertsifirmat on syytä nostaakkin tikunnokkaan! Nämä firmat suosivat surutta liikkeen omia kasvatteja, eikä ole kaukana ajat, kun häpeilemättä potkivat tavikset pois ja uskonveljiä tilalle.

    • Anonyymi

      Mikään ei ole niin ahne kuin uskovainen. Ihan käsittämätön ja moraaliton rahan palvomisen kultti tuo lestat. Työnlaatu yleensä surkeaa eikä takuuasioista välitetä.

    • Anonyymi

      Firmoja pyörittää ihmiset, joten firmojen taustat on suuressa roolissa.

      • Anonyymi

        Voitko todistaa, että niin tapahtuisi? Jos et, kirjuutuksesi vaikuttaa valheelliselta panettelulta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiitoksii vaan muistutuksesta. pietään ovet ja ikkunat kii ryöstökaupustelijoilt

        eikä ees vastata tuntemattomiin numeroihin


    • Anonyymi

      Lestafirmat ovat nykyisin vakavaraisia miljoonayrityksiä. Meidän tulee jälkipolville kertoa miten nämä yritykset ovat ensimmäiset miljoonansa hankkineet.

      • Anonyymi

        koijaamalla asiakkaita?


      • Anonyymi

        Missä tällaisia yrityksiä on? Minä en tiedä yhtään tällaista.

        Samalla tavalla lestadiolaisten yritykset ovat varallisuutensa hankkineet, kun muutkin yritykset, tekemällä heiltä tilattuja töitä.

        Jos on niin pöljä, että tilaa työn yritykseltä jonka referenssejä ei selvitä ennen työtilausta, eikä kilpailuta työtä, silloin ei voi syyttää kuin itseään. 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä tällaisia yrityksiä on? Minä en tiedä yhtään tällaista.

        Samalla tavalla lestadiolaisten yritykset ovat varallisuutensa hankkineet, kun muutkin yritykset, tekemällä heiltä tilattuja töitä.

        Jos on niin pöljä, että tilaa työn yritykseltä jonka referenssejä ei selvitä ennen työtilausta, eikä kilpailuta työtä, silloin ei voi syyttää kuin itseään. 😂

        Vai niin?

        Onko hyväksikäytetyn syytettävä vain itseään jos hän on mummu, paappa tai peräkamarintytto tai -poika, eli henkilö, joka ei ymmärrä yritysten referensseistä mitään, eikä osaa kilpailuttaa työtä?

        Onko tämä lestadiolaisen liiketoiminnan "moraalia"?

        Vai onko totuus se, että lestadiolaiselle on jopa "kunniaksi", jos pääsee "jumalattomia" saattamaan tilaan, jossa voivat syyttää vain itseään???


    • Anonyymi

      Suomalaiset ovat luottaneet omankylän yrittäjiin ja hyvällä syylläkin, kunnes lestatiolaiset rynnistivät aloille ja huomasivat käyttää ihmisten luottamusta hyväkseen.

      • Anonyymi

        Se on juurikin näin. Valehtelu ja manipulointi taitaa tulla äidin maidosta.....


      • Anonyymi

        Yritysten takaa löytyy myös ihmisiä. Lestoja tai ei. Joku viisas on sanonut että firma on omistajansa näköinen. Näin se taitaapi mennä. Hyvin hoidettuun ja työntekijöistä välittävässä yrityksessä on kiva työskennellä. Niitä tosin on harvassa.


    • Anonyymi

      Lestareppanoista saa mediakin jutunjuurta.

    • Anonyymi

      Eihän näillä ryöstökaupustelijoilla ole mitään tekemistä lestadiolaisuuden kanssa. Mutta se on totta, että eri lestadiolaisrymissä on yrittäjiä, sehän on vain hyvä asia.

      Piru tykkää kun orjansa panettelevat uskovia. Ihmislihassa on kaikki mahdollisuudet panetella ketä hyvänsä, mutta kun pitäisi omat synnit tunnustaa, pysyy suu tiukasti kiinni.

      • Anonyymi

        Eihän niitä syntejä edes ole!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän niitä syntejä edes ole!?

        Lessut pyytää sunnuntaina synnit anteeksi ja taas maanantaina huijataan ihmisiltä rahat pois


    • Anonyymi

      Lestatiolaisen liikkeen henkinen tuki on ollut korvaamattomassa asemassa, kun lestapojat ovat kiertäneen kyliä ja ryövänneet pikkutöillä suuria summia rahaa.

      • Anonyymi

        Hiacet kovilla ku kiertelee maakuntia ristiin rastiin rahojen perässä. Petoksia tekemällä bonukset.


    • Anonyymi

      Ihmisiä niiden firmojenkin takana on

    • Anonyymi

      Nyt kun rauhanyhdistyksellä järjestettyä bisnesnurkkausta ei voida toteuttaa, miten asia on nyt hoidettu.

    • Anonyymi

      Vanhoillislestadiolaisten asiat eivät kuulu tänne, heillä on oma palsta.

      Menee palstatila hukkaan omaa vihaa purkaessa perättömiä kirjoittelemalla.
      Tärkeämpää olisi etsiä pelastusta ja omien syntien sovitusta Jumalan ja lähimmäisten kanssa, Jeesuksen Kristuksen haavoista.

    • Anonyymi

      Lestafirmoista saa puhua samalla tavalla kuin muista firmoista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe