Tuli uutena elementtinä unissa

Anonyymi

Hei kaikille!

Olen tässä nyt ihmetellyt, että noin kahden vuoden sisään uniini on tosiaan ilmestynyt täysin uutena elementtinä tuo tuli. Muistan, että ihan jo ensimmäisen tuliunen kohdalla mietin jälkeenpäin, että olipas outo uni ja että vastaavaa en ole koskaan nähnyt. Yleensä itselleni tutumpi elementti on aina ollut vesi (asun järven rannalla).

Ensimmäinen tuliuni oli sellainen, että olin yläkerrassa kotitaloni "vintillä" ja se oli täynnä tavaraa. Huomasin lattialautojen välistä, että näkyy liekkejä. Tätä tietysti vähän pelästyin, mutta se tuli pysyi jokseenkin hallinassa. En muista enää tarkalleen miten tämä uni päättyi, mutta mielestäni pystyin joko itse soittamaan apua lopulta tai isäni tuli apuun. Läsnä oli kuitenkin pelko tulen leviämisestä. Ei niinkään omasta kuolemasta, vaan oman kotitalon menettämisestä ja tulen täydestä hallitsemattomuudesta elementtinä.

Olen myös nähnyt hiillosunta. Siinä päädyin johonkin pimeään "kellariin" tms. jossa oli loiva nousu ja portaiden ympärillä oli semmosta palanutta hiiltä, joista osa kuitenkin kyti. Tässä unessa en muista tunteita erityisemmin.

Tässä yksi viesti, jonka olin kirjoittanut työkaverille: "Just muistin että näin unta tulesta 😄 oli takka jonkun toisen ihmisen luona tms. Ehkä joku potilas, jota olin menossa lääkitsemään. Siellä olikin iso takka, jonka joko se potilas tai sen omainen oli sytyttänyt. Liekit isoni ja ne oli tosi pitkiä ja kurottelevia. Tuli yli ja sivuille sieltä avotakasta. Soitin 112 mut spontaanisti ne liekit pieneni ja muuttui hiillokseksi."

Tuossa unessa oli myös se pelko tilanteen hallitsemattomuudesta ja toisaalta viha noita muita ihmisiä kohtaan, että miten ovat voineet käyttäytyä noin typerästi, että ovat jättäneet tulen valvomatta. Olin unessa yllättynyt, että se soitto hätäkeskukseen onnistui.

Nyt viime yönä näin unta, jossa oli ollut monenlaista tapahtumaa ennen (ystävä oli loukkaantunut, soitin 112 ja hän jäi miehensä kanssa odottamaan apua), mutta tulin omaan pihaan ja näin isossa männyssä keskellä runkoa liekkejä. Mietin siinä vaan, että no voi helvetti miten tää on mahdollista. Mun mielestä pelon tunne ruokki liekkejä (niin kuin aiemmissakin unissa). Mietin siinä, että tilanne on outo ja toivoin, että pystyisin toimimaan nopeasti, niin tuli ei leviäisi. Liekkien ja rakennuksen välissä oli tilaa, mutta toisaalta kyllä se tuli siinä välillä näytti leviävän ja kurkottelevan rakennusta kohti. Siinä ei tullut semmoista paniikkilamaannusta. Oli tietty toivo, mutta myös selvä pelko.

Menin hakemaan varastosta vettä, mutta kun avasin oven niin kirosin taas, kun näin että varastotilassa oli ollut jo tulipalo aiemmin (nämä 2 paloa mukamas täysin eri tulenlähteestä), mutta se oli jo täysin sammunut ja oli ollut hyvin tarkkarajainen. Kaikki oli kylmää hiillosta ja mustaa. Tässä kohti unta tavallaan unohdin sen ulkona olevan tulen. Täytin kuitenkin sankoa ja soitin vielä siitä ystävän tapaturmasta 112 ja huusin puhelimeen, että mikä helvetti kestää ja kun soitan 112, niin oletan että ymmärretään tunnin sisään mennä sinne. Mies pahoitteli tätä asiaa, että oli tullut väärinkäsitys ja menivät auttamaan. Siihen uni sitten loppui. Jäin kai sanko kädessä odottamaan varaston sisälle tai ulkopuolelle, mutta se pelon tunne siitä tulesta jäi toissijaiseksi tohon ystävän hätään nähden.

Näissä unissa on kuitenkin ollut sellainen ilmiö, että koskaan en ole itse tai kukaan muu ei ole joutunut sinne tuleen eikä oikeastaan ole käynyt mitään valtavan hallitsematonta. Rakennuksia ei ole tuhoutunut kokonaan. Ehkä rauhoittumalla olen pystynyt hallitsemaan tilannetta, silloin liekitkin pienenee, mutta kyllähän se tuli käyttäytyy hyvin arvaamattomasti noissa unissa. Olen kokenut, että tulella on oma elämä, joka ei välttämättä kuitenkaan keskustele minun tunteideni kanssa. Ehkä vähän juuri tuolla rauhoittuminen vs. paniikki on ollut pientä vaikutusta asiaan.

Ymmärrän, että voi liittyä ainakin johonkin hallitsemattomiin vihan tunteisiin, mutta en koe tässä tapahtuneen muutosta kuitenkaan viimeisen 2 vuoden aikana. Henkilönä olen temperamenttinen, puhelias ja voimakastahtoinen.

Kiitos uusista näkökulmista, jos niitä pystytte antamaan. Kysykää lisätietoja tarvittaessa!

1

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisäyksenä tähän, että valve-elämässä pidän tulta kiehtovana, kauniina, lämmittävänä, ja leikkisänä. Siihen liittyy toki vaara, mutta en pidä tulta sinänsä pelottavana. Toki ymmärrän vaaran, mikä piilee. Enemmän positiivisia mielikuvia liittyy.

      Lapsuudessa tuleen on liittynyt leikkimistä. Olen leikkinyt kynttilöillä, talilla ja tulitikuilla. Ulkona tehnyt ulkonuotioita ja tehnyt leikkiruokia siinä. Tietty kiehtovuus on aina asiaan liittynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe