Iskias vaivaa

Anonyymi

Selkäni kipeytyi yllättäen helmikuun alussa. Siihen ei liittynyt mitään traumaa. Kipu asettui vasempaan alaselkään ja yltyi pikkuhiljaa helvetilliseksi. Se säteili vasempaan raajaan reiden ulkoreunaa pitkin alas jalkapöytään ja varpaisiin asti. Jalkapöydän vasen syrjä ja uloimmat varpaat menivät pikkuhiljaa tunnottomiksi ja jalkaa pisteli ja kuumotti.

Lääkäri kirjoitti Arcoxia jolla oli yhtä paljon vaikutusta kuin sisu-pastilleilla joten menin toiselle lääkärille joka kirjoitti 1gr Panacodia ja vahvempaa Arcoxiaa. Sitten pissa lakkasi tulemassa ja vaikka minulla oli hätä, en saanut kuin pienen lirun aikaiseksi. Join litratolkulla vettä ja se auttoi. Kipulääkkeellä ei kuitenkaan ollut vaikutusta, yhden kerran pyörryin kun kipu oli niin helvetillinen joten menin kolmannen kerran lääkärille. Hän teki testejä ja siinä huomattiin ettei vasemman jalan isovarvas enää noussut ylös vaikka kuinka yritin. Hän kirjoitti lähetteen sairaalaan päivystykseen. Päivystyksessä lääkäri tutki ja sanoi laittavansa lähetteen ortopedille ja kirjoitte Tramal 100 mg reseptin.

Muutaman päivän päästä sainkin ortopediltä kirjeen jossa hän kertoi ettei aihetta kuvauksiin tai mihinkään muuhunkaan ole koska en ole tarpeeksi tuskaisa. Arvio tuskaisuudestani perustui siis päivystyksen lääkärin kertomaan. En varmasti siinä vaiheessa kovin kipeä ollutkaan koska alla oli neljä gramman Pancodia ja muutama 600mg Burana. Eli aikamoisessa lääketokkurassa olin juuri sen takia että pystyisn huutamatta istumaan odotushuoneessa.

Tramal Burana on auttanut kipuun. Nyt se tuntuu olevan kuin koteloitunut, tunnen sen koko ajan mutta se ei nouse sietämättömäksi ja pääasia on että nyt pystyn nukkumaan. Jos kipu nostaa päätään otan Burana 400 ja se taittaa kivulta terän. Vaikka pahin kipu on poissa, jalan puutuminen ei ole. Jalkaterän ulkosyrja ja kolme ulointa varvasta ovat edelleen tunnottomia ja vasenta pohjetta on alkanut välillä särkeä sietämättömästi. Lisäksi kävely on hankalaa koska tunnoton jalan ulkosyrjä aiheuttaa hankaluuksia, olen kaksi kertaa kaatunut kun jalka on pettänyt alta. Lisäksi pissavaiva on tullut takaisin eli en saa oikein pissaa kulkemaan. Kipuja ei kuitenkaan ole. Lisänä rokassa on nyt hemmetinmoinen väsymys. Joudun monta kertaa päivässä menemään kesken kaiken sohvalle lepäämään ettei taju lähde.

Lääkäreihin meni luottamus täysin. Ajattelin kokeilla jotain naprapaattia/kiropraktikkoa tms mutten oikein osaa valita. Täällä on varmasti ihmisiä joilla on kokemusta ja jotka osaavat suositella kenen puoleen voisin kääntyä.

2

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulla oli samanlaista selkävaivaa reilu kuusi vuotta, väitettiin vain iskiakseksi.
      Lopulta kuitenkin pääsin kunnon tutkimuksiin, ja selvisi, että olikin hermot puristuksissa.

      Ortopedi sanoi, että tarvitsisin luudutusleikkauksen, mutta kun vaiva on ollut niin kauan, niin siitä ei ole hyötyä, ei voida tehdä.
      Sitten pätkittiin vain jotain nikamajuttuja, että hermojuuret saivat tilaa.

      Olihan tuo selkä puoli vuotta hyvä leikkauksen jälkeen, kunnes alkoi vaivata uudestaan.
      Lääkärissäkin pari kertaa sen kanssa olen joutunut käymään.
      Ja nyt jälkeenpäin yksi lääkäri puhui, että jos vaiva jatkuu, niin täytyy miettiä luudutusleikkausta.
      Kuvauksissa selvisi, että alin nikama on luutunut kiinni johonkin ristiluuhun.
      Kai se sitten on se, mikä kipua aiheuttaa.

      Ei noista tahdo ymmärtää mitään. Miksi ylipäänsä vaivojen annetaan olla niin kauan, että lopulta sanotaan, ettei mitään voida tehdä tai ei kannata.
      En ole ainoa, joka on törmännyt tällaiseen tilanteeseen. Jopa parilla tuttavallani on ollut pitkäkestoista kipuilua, jonka aiheuttaja olisi pitänyt ajoissa hoitaa, koska enää ei auta mikään.

      Sen verran vielä, että on typerää kun joku lääkäri kyselee, miksei tälle ja tälle ole aiemmin tehty mitään. Ei siihen potilas osaa antaa vastausta, pitäisi kysyä niiltä lääkäreiltä, jotka eivät ole välittäneet, eivätkä tehneet mitään aiemmin.

      Kiropraktikoista ja naprapaateista sen verran, että olen jostain kuullut, että ensin olisi hyvä tietää mikä selässä on vialla, ettei saa vääränlaista hoitoa.

      • Anonyymi

        Kiitokset vastauksesta. Tuollaistahan se tahtoo selkäkipujen kanssa olla. Yksi lääkäri sanoo sitä ja toinen tätä. Enhän minäkään tähän ole saanut mitään diagnoosia, on vain selkäkipu ja sollä mennään. Jotain tuollaista naprapaattia olen harkinnut jos vain löydän jonkun hyvän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe