Amk valintakokeet? / fysioterapeutiksi opiskelu

Anonyymi

Terve, olenpa ihan totaalisen pihalla vaikka olen kahlannut lukuisia sivuja ja infoja läpi hullun lailla, tai ehkä juuri siksi... olen saanut päähäni että fysioterapeutin työ kiinnostaisi ja päättänyt nyt myös hakeakin. Ensimmäistä kertaa kolmannelle asteelle siis.

Mitä ihmettä siellä pääsykokeissa vaaditaan? Toisaalla sanotaan, ettei minkäänlaista valmistautumista vaadita, toisaalla kuitenkin todetaan että tulisi osata matematiikkaa ja ehkä fysiikkaa ja kemiaakin? Jostain luin jopa ryhmässä toteutettavasta tanssitehtävästä ja joku mainitsi psykologiset testit! Ilmeisesti tänä vuonna on digitaalinen koe? Miten se liittyy tanssimiseen. Toivottavasti ei siis mitenkään.

Liikunta ja ryhmätilanteet ylipäätään tulevat olemaan itselle kehittämiskohteita, joten tuli mieleen, että ehkä se jonkun "ei tarvitse opetella mitään" olisi kuitenkin itselle asia, mihin varautua etukäteen?

Koulun sivu höpisee paljon mutta ei kerro oikeastaan mitään kovin konkreettista. Toisaalta informaation määrä on päätä huimaava joten ehkä en vain siksi löydä etsimääni, kun sitä tilpehööriä on niin mahdottomasti. Edes vanhoja valintakokeita en löydä vaikka kuinka googletan.

Soitin myös hakijoita neuvovalle taholle, joka hänkin jätti siihen käsitykseen, ettei juuri mitään tarvitse osata. Olen hyvin, hyvin hämmentynyt.

Joku asiasta tietävä tai ehkä paremmasta tietolähteestä tietävä, apu olisi todella tarpeen! Mitä siellä valintakokeessa oikein tapahtuu ja miten siihen voisi valmistautua? Kiitokset!

2

151

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No niin, tietysti ehkä kymmenen minuuttia tuon kirjoittamisen jälkeen löytyi konkretiaa: www.ammattikorkeakouluun.fi

   Toki saa vieläkin kertoa jos aiheesta tietää!

  • Anonyymi

   Tampereella psykologiset kokeet. Jatka kuvioita, laske helppoa matematiikkaa, lyhyt englanti ja äidinkieli. Koe testaa ehkä paineensietokykyä kun tehtävissä on niin lyhyt aika vastaamiseen. Psykologiset testit ehkä vähän nuoremmille suunnattu, kysymykset näin iäkkäämmälle vähän pöhköjä. Piti miettiä miten vastaisi minun nuorempi minä. Siitä jatkoon jos pääsee, tulee joku liikunnallinen osio, riittää että heittäytyy mukaan, ei sen väliä osaatko kunham yrität. Siitä jatkoon päässeille psykologin motivaatio haastattelu. Näin oli aikoinaan. Tsemppiä hakuun myös avoimen väylä hyvä mahdollisuus päästä opiskelemaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   5899
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   412
   4397
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1899
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1361
  Aihe