Kysyisin sellaista asiaa että haluaisin löytää näppäimistöstä

Anonyymi

matemaattisia symboleita kuten integraali merkinnän, piin, alfan,beetan ja symboleita kuten fii, oomega summa symboli joka on kuin iso E mutta muodoltaan
kuin W joka käännettynä oikealle 45 astetta.Fysiikassa ja matematiikassa joutuu erikois symboleiden kanssa tekemisiin ja tuntuu että näppäimistöstä niitä ei oikein löydy.

22

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lataa Character Map.
      "merkit"

      • Anonyymi

        ∛ mm.. yms ∑


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ∛ mm.. yms ∑

        ⬳ Joo


      • Anonyymi

        ﴾ Ubuntussa ﴿


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ﴾ Ubuntussa ﴿

        Saa Ubuntu Sohtware eli sovalluskaupasta!


    • Anonyymi

      Mihin siis tarvitset niitä? Ohjelmointiin tämä tuskin liittyy, kun ohjelmointi tehdään (lähes) aina a-z 1-9 tavalliset väli- ja erikoismerkit -kokoonpanolla.

      Jos kyse on esimerkiksi Wordistä, matemaattisia symboleita löytyy Lisää>Merkki-valikosta.

      • Anonyymi

        Satuseppo ei lue avausta!


      • Anonyymi

        Kuinka niin? Yleistä ohjelmoinnista -palstalle laitetun avauksen voisi kuvitella liittyvän edes jotenkin etäisesti ohjelmointiin.

        Tällä aloituksella ei kuitenkaan ilmeisesti ole mitään tekemistä ohjelmoinnin kanssa, joten on aivan asiallista ihmetellä mihin aloittaja noita merkkejä siis haluaa.

        Jos niitä haluaa vaikka tatuoida ihoonsa, niin eiköhän asiansa osaava tatuoitsija osaa sellaisen taiteilla kun näyttää vaikka paperille piirretyn kuvan haluamastaan merkistä.


    • Anonyymi

      Sen harvan kerran kun jotain erikoismerkkiä tarvitsee niin sen voi hakea netistä erinäisistä character set ja ASCII-listauksista ja copy/pastettaa sen sieltä ilman että alkaa asentelemaan erillisiä settejä omalle koneelle.

      • Anonyymi

        Jos muistat koodit...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos muistat koodit...

        Heh ♿


    • Anonyymi

      Mutta, mutta, jos et halua asennella ohjelmia, etkä halua hakea merkkejä netistä, LibreOffice ja monet muut perusohjelmat sisältää erikoismerkkien lisäämisen.

      • Anonyymi

        Näinhän se on, kun järellä ajattelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän se on, kun järellä ajattelee.

        Jos niitä tavii, Character Map. eli "merkit" on paljon nopeempi tapa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos niitä tavii, Character Map. eli "merkit" on paljon nopeempi tapa!

        "gucharmap" on GNOME- merkkikartta ohjelma, antaa valita kaikista järjestelmään asennetuista merkistöistä, ja näin ollen mahdollistaa lisätä merkkejä joita muissa järjestelmissä ei ole, siinä tapauksessa merkki korvautuu laatikolla.

        Käyttämällä yleisiä sovelluksia kuten LibreOffice, vältyt tällaiselta harmilta.


      • Anonyymi

        Juu, libre:ssä :alfa: korvautuu oikealla glyphillä. Emacsiin pitää ladata täältä merkit:
        https://stackoverflow.com/questions/10192341/how-to-enter-greek-characters-in-emacs
        Tämän jälkeen esim. M-g a = alfa, Jossa M=Meta näppäin, eli aika usein ESC- nykyään.
        Ohjelmakoodissa olevat erikoismerkit voivat sekoittaa kääntäjän tosin, jos käytät niitä funktioiden nimissä. Riippuu kääntäjästä ja voi olla turhaa ongelmien kerjäämistäkin..


    • Anonyymi

      Windowsseissa on mukana ohjelma "Character Map", siinä kannattaa valita sellainen laaja unicode fontti kuten "Times new Roman" ja jos siitä ei löydy niin esim "Symbol".

      BabelMap on kattava ohjelma: https://www.softpedia.com/get/Others/Font-Utils/BabelMap.shtml se on donationware mutta ei vaadi donateerausta.

      Ja kun haluaa lisätä merkkejä näippäimistöön, niin wintoosalle siihen kaikkein paras apuneuvo on AutoHotkey eli AHK: https://www.autohotkey.com/ jolla voi tehdä valtavasti muutakin joka tosin edellyttää jonkin verran perehtymistä, mutta näppäimistöasetusten muuttaminen/lisääminen on todella helppoa.

      • Anonyymi

        Tarkoitin että "näppäimistöasetusten sekoittaminen on todella helppoa". Jos haluat itsellesi ongelmia niin seuraa edellä kerrottuja ohjeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin että "näppäimistöasetusten sekoittaminen on todella helppoa". Jos haluat itsellesi ongelmia niin seuraa edellä kerrottuja ohjeita.

        Windowsin sekoitaminen on muutenkin todella helppoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windowsin sekoitaminen on muutenkin todella helppoa!

        Windows -> ♲


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin että "näppäimistöasetusten sekoittaminen on todella helppoa". Jos haluat itsellesi ongelmia niin seuraa edellä kerrottuja ohjeita.

        Joku höperö kiilasi tuohon väliin, höperehtimään.

        On valtavasti nopeuttavaa ja helpottavaa täydentää näppäimistöä AHK:n avulla. Muutokset / täydennykset eivät sekoita näppisasetuksia lopullisesti, mikäli ottaa autohotkey.exe linkin pois startup folderista niin autohotkey ei käynnisty ja näppis on taas vakio. Mutta kukaan järjissään oleva ei sitä tee.

        Kannattaa aluksi hetki pohtia, hyvin huolellisesti ja perustellisesti, moderaattorit joiden alle uusia merkkejä / merkkijonoja / toimintoja alkaa sijoittamaan. Tämä kannattaa huolellisesti huomioida.

        Minulla moderaattoreina ovat Win -nappi sekä Shift Win -nappiyhdistelmä (sillä en ole koskaan käyttänyt Win -nappin oletustoimintoja joten en osa niistä yhtäkään, se oli minulle "kuollut" nappi ennen AHK:ta).

        Nyt minulla on suuri määrä Hotkey:tä (ja valtavasti muuta koodia AHK:lla totetutettuna). Pääosa näppäimistöparannuksista on mielestäni määritelty loogisehkosti. Esim asteen merkki (°) tulee yhdistelmällä Win 0, yläindeksinumerot (kuten ²) tulee yhdistelmällä Shift Win numeronäppäin ja alaindeksinumerot yhdistelmällä Win numeronäppäin, ± merkki tulee Win plusnappi jne, yms. On monenlaisia allekirjoituksia, yhteystietoja, sun muita usein toistuvia tekstijonoja, eräs e-mail osoitteeni tulee yhdistelmällä Win e ja kun painan Shift Win e niin aukeaa dialogi josta voin yhdellä klikillä valita tarvitsemani e-mail osoitteen. Win p (phone) tuupaa yhden puhelinnumeroistani ja Win a (address) kotiosoitteeni. Win c kopioi valitun tekstin siten että se lisätään clipboardrissa jo olevaan satsiin, yms, jne.

        Joitakin muita AHK:lla toteutettuja toimintoja:

        Kun valitsen, ihan missä tahansa ohjelmassa, jonkin tekstin ja painan Win s (search) niin käynnistyy Googlehaku Firefoksiin ko textillä, Win-i (image) käynnistää kuvahaun ja Win t (translate) käynnistää Googlekäännöksen ja Win w käynnistä Wikipediahaun. Win eräskirjan käynnistää masiinoissa asennettuna olevan käännösohjelman jonka nimi alkaa eräskirjaimella.

        Kun ensin painan Win nappia ja vapautan sen ja sitten näpäytän jotain numeroa numeronäppäimeltä, niin aktiiviikkuna siirtyy ja muuttaa kokoaan sen perusteella, esim nappi "7" siirtää aktiivi-ikkunan näytön vasempaan yläkulmaan ja muuttaa sen koon 1/4 näytön koosta. Nappi "4" siirtää aktiivi-ikkunan näytön vasempaan reunaan ja muuttaa sen koon 1/2 näytön koosta, jne.

        Tuossa on vain pieni murto-osa kaikesta automaatiosta jonka olen laatinut AHK:n avulla . Ohjelmointikielenä/makrokielenä AHK on yksi kaikkein helpoimmista, mielestäni kaikkein helpoin. Sen on myös ällistyttävan kyvykäs/tehokas, siinä on lyhyitä, yksirivisiä, helposti ymmärrettäviä, kaskuja joiden toteuttaminen monissa "aidossa/oikeissa" ohjelmointikielessä vaatii tuntikausien paneutumista ja ison lähän koodirivejä.

        AHK on "portable" eli sitä ei tarvitse asentaa (siitä on tarjolla myös asennettava versio mutta mitään ei menetä kun kayttää sitä "portablena"). "Portable" käytöstä on se etu että koko AHK satsin voi vain kopioida toiseen masiinaan tai voi ottaa missä tahansa masiinassa oman AHK satsinsa käyttöön esim USB tikulta.


    • Anonyymi

      Hei kiitos paljon ja hauskaa laskentaa ja ohjelmointia Teille kaikille

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4435
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      242
      2196
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1620
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1423
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      277
      1256
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1117
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe