Tiira havaintopalvelu toimii huonosti, tai ei lainkaan

Anonyymi

Ensinnäkin , jos haluaa ilmoittaa havainnoistaan, se on äärihankalaa. Kun etsit ohjeita ja ohjesivuja ja palaat takaisin kaikki kirjoitettu on poistunut. Vaikka palvelu ilmoittaisi sitten lopuksi että kaikki näyttäisi olevan kunnossa, tiedot eivät ole rekisteröityneet. Vaikka tallennuksesta olisi tieto sitten vihdoin, ei se silti näy Tiiran palvelimella havaintona. (vaikka uusia ja uudempia on tullut). HAVAINTONI: Näin eilen kotipihani yllä Tampereella Pyhäjärven rannan tuntumassa todennäköisesti muuttomatkalla olevan yksinäisen joutsenen, joka äänteli melko voimakkaasti, ei kuitenkaan sitten että sillä olisi hätä. Kokonsa ja äänen perusteella (tarkempi pohdinta) ,lintu saattoi olla myös pikkujoutsen. Mietin onko niitä tullut jo useampia vai ei, Tiiran mukaan juuri saman päivänä oli Sastamalassa nähty laulujoutsenia (2 havaintoa) ja muualla kauempana Suomessa lisäksi yksi pikkujoutsen 13-19, päivänä maaliskuuta. Eli tuore havaintoni pitäisi olla kyllä myös merkittävä., koska osuu ihan ensimmäisten kevään havaintojen joukkoon. Koska ilmoittaminen on niin hankalaa herää epäily, kuinka paljon ihan oikeasti havaittuja lintuja puuttuu Tiiran sivuilta. Myös muistan, että aikaisemminkin on ollut vuosia sitten samoja hankaluuksia. Tiiran sivujen käyttö tulisi ainakin pikaisesti päivittää ja tehdä joustavammakis ja toimivammaksi,.Jos on epäilyjä havaitsijoiden tarkkuuksista tunnistaa, pitäisi olla myös vuorovaikutusmahdollisuus esim. sähköpostitse, etenkin merkittävimpien havaintojen osalta. Jotta ei tulisi epäselvyyksiä Minun havaintojeni osalta tiedoksi, että outsenet ja haikarat ovat käyttäneet vuosia em. reittiä muuttaessaan. Välillä isot rakennustyömaat ovat haitanneet ja aiheuttaneet kiertoteiden etsintää, mutta linnjut ovat sitten taas palanneet reitilleen.

6

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiira on tosiaan hankala, rajaa heti pois heidät, joilla ei ole uusinta älylaite-tekniikkaa ja jotka eivät ole somessa, kaikkihan eivät niihin koskaan ole menossakaan.

      Tiiran elitistisyys, eli torjunta "tavallisia" ihmisiä kohtaan, havaintojen antajina vääristää varmasti lintuhavaintoja- ja tutkimusta. Tiedevastaisuudeksi luetaan heti, jos ei pidä kaiken rengastamista, tieteen nimissä lintujen ja eläinten esim. verkottamista, eli vaarantamista ja häirintää, hyväksyttävänä keinona, tutkia lintuja.

    • Anonyymi

      Tieteen nimissä Suomessa, hyväksytään monenlaista luonnon pilaamista, kesyttämistä, häirintää ja lintujen ym eläinten luonnollisen rauhassa elämisen oikeutta.

      Ihmisten halu hallita luontoa, hallitsee tiedettä ja tutkimusta, ei luonnon kunnioittaminen, arvostaminen ja rauhaan jättäminen.

      Samat tutkijat, jotka tarpeettomasti yli-rengastavat lintuja, käyvät haaskoilla kesyttämässä petoja, eli pilaamassa niiden luontaista käyttäytymistä ja asettavat pedot lopulta alttiiksi tappamiselle, eli eivät poikkea tappamismielessä metsästäjistä mitenkään. Erästäkin mersun ikkunasta haaskakuvaavaa henkilöä, nimitetään Yle:ssä luontokuvaajaksi.

    • Anonyymi

      Ööh, että havaintosi voi olla yksi tai sitten toinen lintulaji... ja sinun pitäisi ilmoittaa se...
      Varmaan siksi ilmoittaminen vaatii jotain, että ihan kaikkia ohi lentäviä ehkä/ehkä -lintuja ei laitettaisi summamutikassa.

      • Anonyymi

        ILmoitusosassa oli myös kohta laulujoutsen/pikkujoutsen. Kyseessää oli minun ensimmäinen havaintoni elävästä pikkujoutsenesta. Monta vuotta sitten sorsastusaikaan kuulin yöllä kovaa linnun kirkuntaa. Myöhemmin tiinenä olevan mäyräkoirani kanssa lenkkeiltyäni rannassa, koirani poikkesi pensaikkoon ja lähdin lopultakatsomaan mitä se tekee, se lipsutteli kielellään haisevaa linnunraatoa, joka ei voinut muu lintu olla kuin pikkujoutsen. En ikinä unohda sitä hajua hihassani ja pelkoa koirani sairastumisesta.
        Nyt en enää ole epävarma myös vuoden2021 maaliskuun bongauksestani lajin suhteen, kuuntelin ääninäytteitä ja juuri siksi epäilin ensin linnun olevan suoraan edestä kohti lentäessä iso lokki, jäin odottamaan ja kun lintu lensi melko matalalta sivusuunnassa ohitseni, se oli selvääkin selvemmin joutsen. Ehkä se kyllä yksin lentäessään tarvitsisi suojelua. Ei heti tarvitse kirjata, mutta kirjasin linnun kolme kertaa. Tosin ei ole kovin turvallista antaa tarkkoja havaintokoodeja heti ko. linnulle. Niitä myös salametsästetään liikaa.
        Kirjoitan siksi, että haluaisin taas uudelleen aloitta lintuharrastuksen, näin koronaiakaan olisi terapiaa. Se katkesi läheisten ihmisten sairastelujen ja poismenon takia muutamaksi vuodeksi, Ei linnut herättänyt eikä niiden hätä enää koskettanut samalla tavalla. Kyseinen Tiiran ohjelma on todella hankala ja varmaan ainakin puolet jää kirjaamtatta. Yhden havainnon kohdalla oli Tiirassa varmaan pikkujoutsenen kohdalla 20 havaitsijaa. ANTEEKSI JOS HAVAITSIN IHAN YKSIN. Mutta sekä haikarat, että joutsenet ovat käyttäneet asuinpaikkani reitteiä jo vuosia mennen tullen ja olen asunut täällä kohta 40 vuotta. Omaan uudet lasit ja näköni todettu hyväksi ihan hiljattain.


    • Anonyymi

      Tiira on ohjelmointiprojektina 90-luvun tekniikkaa, tekijänä joku aloittelija.

      • Anonyymi

        Koodi on ajalta LAMP, kirves ja kuokka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe