Työttömyys kasvaa, mutta kokoomus haikailee halpatyövoimaa ja vihreät uusia ympäristöveroja

Anonyymi

Työttömyys kasvaa, kokoomus haikailee halpatyövoimaa ja vihreät uusia ympäristöveroja – Halla-aho: Maakuntiin luotava tuottavia työpaikkoja
https://www.suomenuutiset.fi/tyottomyys-kasvaa-kokoomus-haikailee-halpatyovoimaa-ja-vihreat-uusia-ymparistoveroja-halla-aho-maakuntiin-luotava-tuottavia-tyopaikkoja/
"– Jos tänne tuodaan ulkomailta ihmisiä, jotka efektiivisesti elävät veronmaksajien rahoilla, eli työssäolosta huolimatta suuri osa tuloista muodostuu tulonsiirroista, niin se ei suinkaan paranna Suomen taloudellista huoltosuhdetta vaan heikentää sitä, Halla-aho sanoi.

Hän huomautti, että tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin osa työperäisestä maahanmuutosta tapahtuu saatavuusharkinnan kautta eli tulijat työllistyvät matalapalkka-aloille, joilla aloilla maksettavilla palkoilla on vaikeaa tulla toimeen.

– Suomeen töihin tulijat kuuluvat yleensä siihen porukkaan, joka on kaikkein vähiten koulutettua.

Suomi ei houkuttele huippuosaajia

Halla-aho myös sanoi, että Suomi ei ole houkutteleva kohde todellisten kansainvälisten huippuosaajien eli niiden näkökulmasta, joilla on todellisuudessa mahdollisuuksia valita, minne mennä.

– Tavallaan se on ymmärrettävää. Täällä Suomessa on korkea kielimuuri, palkkataso ei ole kovin korkea, verotuksen taso on sietämätön ja ilmastokaan ei monia houkuttele.

– Kaikenmaalaisia ihmisiä kiinnostavat periaatteessa samat asiat eli yhteiskunnan vakaus, turvallisuus ja hyvä kouluympäristö lapsille. Nämä ovat kaikki sellaisia asioita, joihin heikkotasoinen maahanmuutto vaikuttaa negatiivisesti.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei ottanut kantaa Halla-ahon esittämiin huomautuksiin, vaan Lepomäki esitteli näkemyksiään työperäisen maahanmuuton kiihdyttämiseksi. Lepomäki on usein aiemminkin sanonut haluavansa luopua työperäisen maahanmuuton saatavuusharkinnasta ja hän toisti näkemyksensä myös EVAn verkkoseminaarissa.

– Kyllä nyt täytyy poistaa kaikki tulpat, jotka liittyvät tänne töihin tulemiseen. Me esitetään työlupien saamista helpommaksi ja nopeammaksi ilman isompaa byrokratiaa, Lepomäki sanoi.

Kokoomusedustajan puheet työperäisen maahanmuuton kiihdyttämisestä saattavat kuulostaa tylyiltä satojentuhansien työttömien suomalaisten mielestä. Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli tammikuun lopussa yhteensä 332 800 työtöntä työnhakijaa eli jopa 81 200 enemmän kuin vuotta aikaisemmin."


Fiksu mies tuo Jussi Halla-aho. Ei Suomeen Jyrki Kataisen Kokoomusagendan 1 800 000 maahanmuuttajaa läivuosina, ei Maria Ohisalon Vihreiden agendan 80 000 maahanmuuttajaa lähivuosina eikä Annika Saarikon Keskusta-agendan 10 000 maahanmuuttajaa vuosittain!

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Porvarien vaatimaa työvoiman tarveharkinnan purkua ja halpatyövoimaa ei tarvita koska..

      Suomessa 667 500 työnhakijaa


      Tammikuun lopussa työ ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 667 500 työnhakijaa.
      Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä oli tammikuun lopussa 445 100.
      https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162896/TKAT_Tammi_2021.pdf

      Tammikuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 667 500 työnhakijaa, mikä on 135 800 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
      Työnhakijoista oli miehiä 344 200 ja naisia 323 300. Miesten määrä kasvoi vuoden takaisesta tilanteesta 73 700:lla ja naisten 62 100:lla.

      Työnhakijoista oli työssä olevia 203 700, joista 185 000 oli yleisillä työmarkkinoilla ja 18 700 työ- ja elinkeinohallinnon palveluilla työllistettynä. [pätkätöitä ja 0-tuntitöitä tekevät, jotka etsivät oikeaa palkkatyötä jolla pärjää]
      Yleisillä työmarkkinoilla olevien työnhakijoiden määrä kasvoi 46 600:lla edellisen vuoden tammikuusta.

      Työvoimaan kuulumattomia työnhakijoita oli 113 700, joista 26 700 oli työllistymistä edistävässä palvelussa ja 65 300 koulutuksessa. [työllisyystempputoimissa olevat piilotetut työttömät]

      Työnhakijoista oli työttömiä työnhakijoita 332 800, mikä on 81 200 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

      Työttömistä työnhakijoista oli tammikuussa kokoaikaisesti lomautettuja 57 800 eli 20 000 vähemmän kuin joulukuussa. Edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna kokoaikaisesti lomautettujen määrä lisääntyi 39 400:lla. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 17 300, mikä on 11 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

      • Anonyymi

        Töihin ei oteta suomalaisia. Vaativat sellaista palkkaa jolla voi asua, syödä ja maksaa työmatkat. Se on nähtävästi liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Töihin ei oteta suomalaisia. Vaativat sellaista palkkaa jolla voi asua, syödä ja maksaa työmatkat. Se on nähtävästi liikaa.

        No kunhan työttömien armeija kasvaa vielä lisää niin alkaa melkoiset rähinät, persujen kannatus on siitä todella suuri esimerkki että maa on parseellään kaikessa ja muutosta vaadirtaan kautta linjan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Töihin ei oteta suomalaisia. Vaativat sellaista palkkaa jolla voi asua, syödä ja maksaa työmatkat. Se on nähtävästi liikaa.

        HS 30.4.2020 koronakeväänä
        Yli 30 000 suomalaista haluaisi töihin maatiloille, mutta tilat valittavat työvoimapulaa – Mistä on kyse, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila?
        https://www.hs.fi/paivanlehti/30042020/art-2000006491447.html
        Maataloustuottajien keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo, että Suomesta palkattavaan työvoimaan liittyy riskejä, joita ulkomaisen kausityövoiman kohdalla ei ole.

        Mitä luulette, moniko 32 000 maataloiden kausitöitä alle kuukaudessa hakeneesta suomalaisesta sai näitä töitä?


      • Anonyymi

        Suomen yrityksillähän on jo käytössä ETA/EU-alueen 500 miljoonan ihmisen työmarkkina-alue mm. virolaiset, puolalaiset jne. itäisen Euroopan halpatyöläiset, mikäli Suomen reilusti yli 650 000 työnhakijaa ei riittäisi. Miksi Suomen pitäisi yhtenä harvoista maista poistaa vielä ETA/EU-alueen ulkopuolisen kolmansien maiden halpatyövoiman tarveharkinta ja ottaa koko 7,8 miljardin ihmisen ihmiskunta halpatyön tuonnin alueeksi? Asiantuntijat ja muut ammattilaisethan Suomeen jo ilman tarveharkintaa pääsevätkin mistä päin tahansa, mutta kokoomus, kepu, rkp, kd ja vihreät porvarit haluavatkin Suomeen halpatyöläisiä ulosliputtamaan loppukin kotimainen tes-palkattu työvoima, ja viemään ostovoima sekä palkka- ja verotulot ulkomaille. Virolainenkin työvoima alkaa olla näille riistäjille liian kallista, joten arabimaiden tapaan vielä halvempaa ihmisriistohalpatyövoimaa halutaan rahdata Aasiasta.


    • Anonyymi

      Chennaissa Intialaisen insinööritoimiston laskutus hinta on Suomalaiselle yhtiölle
      15 €/h, Puolalaisen hinta on 32 €/h. Alkaa koskemaan myös Insinööriä, ettei vaan raksamiehiä. Äärioikeisto tai kommarit valtaan.

      • Anonyymi

        Ihan sopuhinta tuo 15 e/h.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan sopuhinta tuo 15 e/h.

        Luuletko että työn tekijä saa siitä puoliakaan?


      • Anonyymi

        Entäs jos alettais käyttämään afrikkalaisia moniosaavia insinööritoimistoja, joissa koneinsinöörien tuntilaskutus on murto-osa intialaisesta!?

        Globalisaatio über alles!


    • Anonyymi

      kausi luontoiset pieni palkaiset työt tulisi laittaa vero vapaaksi, suomalaisille,

    • Anonyymi

      Huolestuttavaa kun kaikkea verotetasn vaan lisää. Firmat lopettaa, ja siirtyy ulkomaille. Jottain tars ongelmalle tehä.

      • Anonyymi

        Huolestuttavaa kun kaikkea verotetasn vaan lisää,pakko verottaa että saadaan maksettua tämä puuttuva palkanosa erilaisina tukina


    • Anonyymi

      Porvarien kaverikapitalistit ovat tekemässä Suomesta neljättä Baltian halpatyömaata. Matala tasaverotus, joka hyödyntää rikkaita ja yrityksille 0-verot, jolloin firmojen rahat on aikaa imuttaa verottomana piiloon mm. tytäryhtiön korkokikkailun avulla, kuten Virossa tapahtuu. Verorahoituksen puutetta katetaan kerjäämällä EU:n velkaunionin kautta sossutukia, kuten nyt EU-elvytyspaketissa matalan verotuksen kunniattomat paskiaiset tekevät asiansa kunnialla hoitavien EU-maiden laskuun. Tätäkö me haluamme?

    • Anonyymi

      Karkotetaanko ne tulijat sitten kun saavat liian huonoa palkkaa.

    • Anonyymi

      Puoli-ilmainen työvoima tekee aina eetvarttia.

    • Anonyymi

      Lisäksi: SDP ihailee vihreää siirtymää jolla kaikki suomalaisfirmat joko siirtyy, tai myydään ulkomaille. Sen lisäks että oman kansan etujen ajaminen on vahingollista.

      Ja Kepua taas ei kiinnosta muu kunhan ei vaan maataloustukiin kajota!

      Kyllä tällä hallituksella ”hyvä tulee”! :/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe