Itsetuhoisuus, paha olla

Anonyymi

Olen itsetuhoinen ja kaipaan apua. En ole ikinä soittanut apua tarjoaville help-lineille; tänään yritin ja ovat kaikki varattuja. Olen ollut viisi vuotta suhteessa, jossa toinen haukkuu minua kaikesta; tänään, kun sanoin, että olen itsetuhoinen, käski hypätä parvekkeelta ja uhkasi soittaa poliisit hakemaan minut pois asunnosta vaihtaakseen lukot. Yritin viiltää ranteet, mutta olen ihan paska, en pystynyt. Yritin kirjoittaa testamentin. Mutta pelkään että hän löytää sen online-tiedostoistani. Vihaan tätä ja olen niin peloissani?!!!!!!!!!!! Haluan vain että joku sanoo ettei minun kannata tappaa itseäni; olen pahoillani, tämä on niin noloa.

6

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkoitat varmaan numeroa 080 005 005 johon olet yrittänyt soittaa. Tai soita 112. Kun en tiedä tilannetta, en osaa kuin olla mukana. Voimia sinulle! Toivottavasti pääset vaikeasta tilanteestasi ohi ja elämäsi helpottuu.

    • Anonyymi

      Hei olen joku. ei kannata tappaa itseään.

      Nyt kun se on sanottu, niin muista, ei ole häpeä hakea apua. Apu ei myöskään ole taikasauva, tai lottovoitto joka kerralla muuttaa asiat, vaan se on pitkä prosessi.

      Numeroista 112 vastaa aina. Jokaisessa kylässä ja kunnassa on jonkinasteinen "akuutti työryhmä" joka ottaa homman haltuun tavalla tai toisella.

      • Anonyymi

        "Jokaisessa kylässä ja kunnassa on jonkinasteinen "akuutti työryhmä" joka ottaa homman haltuun tavalla tai toisella."

        Älä viitti jauhaa paskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokaisessa kylässä ja kunnassa on jonkinasteinen "akuutti työryhmä" joka ottaa homman haltuun tavalla tai toisella."

        Älä viitti jauhaa paskaa.

        Olen pahoillani siitä mitä joudut kokemaan. Väkivaltaisesta ihmissuhteesta on hyvin vaikea irrottautua. Muista että väkivalta ei ole sinun syysi, vaan sen toisen syy. Et kertonut onko suhteessa myös fyysistä väkivaltaa, mutta se ei olekaan olennaisinta, koska henkinen väkivalta on usein pahinta. Jos on fyysistä väkivaltaa se voi tehdä lähtemisen ja avunsaamisen jopa helpommaksi, kun on näyttää edes mustelmia. Henkinen ja fyysinen väkivalta ovat vaikutuksiltaan hyvin samankaltaisia. Kumppanisi on selvästi erittäin vaarallinen.

        Lue vaikka tämä kirja, sen on kirjoittanut ihminen jolla on omaa kokemusta:
        Riina-Maria Metso: Miksi se ei vain lähde?
        Väkivaltainen parisuhde ja miten siitä pääsee irti

        https://atena.fi/kirjat/miksi-se-ei-vain-lahde


    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! Aikaisemmilta kirjoittajilta saitkin jo useita hyviä neuvoja. Akuutissa tilanteessa kannattaa soittaa 112 tai hakeutua oman kunnan psykiatriseen päivystykseen.

      Lisäksi on olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi saada sekä tukea että vinkkejä avun hakemiseen. Ulkopuolinen keskusteluapu voi antaa voimavaroja ja uusia näkökulmia.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilön löydät mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Näin korona-aikaan myös etävastaanotto on mahdollinen asuinpaikkakunnasta ja sen koronatilanteesta riippuen. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Olisi todella aika päästä tyypistä eroon ja sitten keskittyä omien ongelmien hoitamiseen. Mitä kauemmin jatkat noin vihamielisen ihmisen kanssa sitä huonommaksi itsetuntosi menee. Sinulla on vielä mahdollisuus päästä jaloillesi, kun vaan rohkenet toimia. Jostain sitä apua alkaa tulla, kun vaan tekee itse aloitteen omien asioiden hoitamiseksi kuntoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe