Mediakenttä osana ongelmaa

Mediakentällä on suuri rooli kansalaisten elämässä; se vaikuttaa tietoon, mielipiteisiin, näkemyksiin, toimintaan jne. laajasti. Siksi sen pitää olla avointa ja rehellistä, sekä puolueetonta tiedonvälittämistä. Enää näin ei ole. 'Vastuullinen journalismi' on saanut uusia muotoja ja merkityksiä.

Poliittisella vaikutusvallalla on näppinsä vahvasti pelissä siinä, kuka saa sanoa ja mitä saa sanoa. Perussuomalaiset ovat selvästi syrjäytetty ja tässä nousee esille laiton ja epäreilu toiminta; Perussuomalaisten laskelmoitu syrjiminen on kirjaimellisesti sanan- ja mielipiteenvapauden rajoittamista. Seuraava rikos on se, että vihervasemmistopoliitikot kuitenkin esittävät kansalle, että meillä on hyvä sananvapaus, ja tällä he valehtelevat kansalle. Politiikot ovat varsin tietoisia poliittisesta syrjimisestä, sillä onhan se heidän käsialaansa.

Poliittis-ideologinen erikoistuminen ja yksipuolistuminen on fakta, vaikka täällä palstoillakin kiistetään asia, ilman perusteluitakin. Siitä antaa selkeän todisteen valtamedia itse; valtamedialla ole sellaisia toimintaehtoja tai agendaa, jossa valitaan juttujen aiheet poliittisen suuntauksen mukaan. 'Vastuullisen journalismin', sekä JSN:n säännöt kertoo ihan muuta. Kuitenkaan niitä ei noudateta, eikä kukaan joudu vastuuseen, vaikka lakeja ja sääntöjä rikotaan. Puheet "politisoidusta mediasta" on myös fakta. Ei ole muita syitä, miksi suurimmat mediat pitävät Perussuomalaiset yleisen oikeusvaltioperiaatteenkin alueeseen kuuluvan tiedottamisen ulkopuolella... paitsi tietenkin silloin, kun Perussuomalaisista voidaan kirjoittaa jotain negatiivista. Näin suurelle yleisöllekin muodostuu vääristelty kuva politiikasta ja puolueista, sekä yhteiskunnan tilanteesta. Tämä on suora tuki muille puolueille, ja tämä on suora tuki kansalle valehteluun.

Kun kuvaan astuu vaihtoehtomediat, johon poliittisesti syrjityt ja vainotut pakotetaan turvautumaan, alkaa vaihtoehtomedioiden mustamaalaus; puolensa valinnut ja tietyn ohjauksen ehdollistama valtamedia haluaa säilyttää asemansa "totuudenkertojana". Sen keinoja on mm. opettaa ihmisille "medialukutaitoa", jossa on propagandistisia piirteitä; niissä opetetaan ihmisille, "me kerromme totuuden, vaihtoehtomediat ovat valheiden kertojia". Esimerkeiksi otetaan esim. MV-Lehdessä julkaistut valheuutiset, jotka yleistetään koko kilpailijan olemukseksi ja arvoksi. Samalla jotain tärkeää jää huomaamatta: valtamedian toiminnan seuraukset, sekä motiivit. joissa selkeästi ajetaan oppeja, mikä on "oikein" ja mikä "väärin". Jos tämä ei ole sekä tiedon että politiikan yksipuolistamista, niin mikä sitten on?

Näinkin meidät yhtenäinen kansa hajotetaan, ehdollistamalla meitä, pakottamalla valitsemaan puolemme ja kääntymään toisiamme vastaa, pitämään toisiamme vihollisina, vaikka meillä on yhteinen vihollinen ravintoketjussa meidän yläpuolellamme. Me emme käsittelee asioita enää yhdessä, meidän omasta näkökulmastamme vahvana kansana, demokratian aidolla voimalla, vaan otamme vastaan poliittista ohjausta, ja sokeana käännymme toisiamme vastaan.

Yksipuolistumisesta ja "yhden idologian" vallan ajamisesta antaa vahvistusta myös vihervasemmiston ajama sanan- ja mielipiteiden kaventaminen, ja tähän tulee ohjaus eu:sta. Kyse ei ole siis puuttumisesta niihin asioihin, jotka ovat jo Suomen laissa, vaan niiden hyväksikäyttäminen sellaisia toimintatapoja vastaan, jotka jäävät lakien ja normien ulkopuolelle, eli toistaiseksi sallitulla alueella olevat sanan ja mielipiteiden ilmaisut, sekä tavat. Tämä sivistysvaltioon kuuluva asia on kohta historiaa, meidän kaikkien osalta, jos annetaan hyväksyntä Pohjois-Korean mallille. Sinä "vihervassari" ja minä "persu" olemme lopulta ihan samassa veneessä, samojen uhkien ja riskien kohteena. Se ei asemaasi ja hyvinvointiasi paranna, vaikka alistutkin kepille ja porkkanalle. Ero on vain siinä, että meistä osa ei yritä vetää veneestämme tappia irti.

12

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus. Suomessa mediakritiikki tarkoittaa sitä, että pitää uskoa kaikki, mitä valtamedia syöttää ja toisaalta torjua kaikki, mitä niin sanottu valemedia kertoo. Omilla aivoilla ajattelemisen estäminen ilmeisesti tavoitteena.

      • Anonyymi

        Naurettava kommentti. Kaikki lukion käyneet opiskelevat mediakriittisyyttä, eivätkä usko kaikkea, mitä kirjoitetaan. Persujen mielestä persuista pitäisi kirjoittaa vain mukavia asioita - ja paljon.


    • Anonyymi

      On se vaan kamalaa;)
      ''..paitsi tietenkin silloin, kun Perussuomalaisista voidaan kirjoittaa jotain negatiivista.''
      Perussuomalaisista ei ole muuta kirjoitettavaa. Saavutukset Arkadianmäellä, niitä ei juuri ole.
      Persujen oma pravda, Suomen Uutiset, kirjoittaa muista puolueista hyvin usein pelkkää roskaa.

    • Anonyymi

      YLE:n hallintoneuvostossa on porvarienemmistö.

      Hesarin suurimmat omistajat ovat Jane ja Aatos Erkon Säätiö, Antti Herlin, Robin Langenskiöld ja Rafaela Seppälä. Antti Herlin on miljardööri ja Suomen rikkain henkilö. Myös Robin Langenskiöld ja Rafaela Seppälä kuuluvat Suomen rikkaimpiin.

      Tästä voimme persulogiikalla päätellä, että valtamedia on vihervasureiden hallussa. Varsinkin Antti Herlin on kauhea kommari.

      • Anonyymi

        Älä pilaa persun hyvää salaliittoteoriaa.

        Vihervasurit hallitsevat mediaa ja estävät kaikki asialliset jutut persuista.

        Muita puolueita ne käsittelevät silkkihansikkain. Pekka Haaviston rikostutkinnastakaan ne eivät kirjoittaneet mitään. Ja Antti Rinteen ero pääministerin tehtävistä salattiin täysin.


    • Anonyymi

      Olen täyttänyt yhteisen veneen välitilan uretaanilla 🤣

    • Anonyymi

      Johan on taas banaanilta narsistista scheissea. Voiko joku väittää, etteivät puoluelehdet vielä 20 vuotta sitten olleet poliittisia? Haloooooo, maa kutsuu banaania, käy välillä lataamossa taas.

      • Tämä aihe on sun älykkyystasollesi aivan liian vaikea. Älä suotta kiusaa ja häpäise itseäsi tuon enempää.

        PS: puoluelehdet on edelleenkin poliittisia.


    • Anonyymi

      Hölö hölö. Median kyllä ymmärrän, mutta mikä se kenttä on?

      • Ensimmäinen lause ja kysymys ovat kovasti ristiriidassa keskenään, kun puhutaan ymmärryksesi tasosta. Kenttä on toiminta-alue, jossa media ja yleisö kohtaavat.


    • Anonyymi

      Esimerkkejä valtamedian kieroilusta.
      Valtamedia: Hakkaraisen mukaan homot ja mamut pitää siirtää Ahvenanmaalle.
      Oikea uutinen: Hakkarainen huolissaan saaristokuntien vähenevästä asutuksesta.

      Valtamedia: Hakkarainen sammui moottoripyöräjengin tiloihin.
      Oikea uutinen: Hakkarainen tutustui perintätoimiston arkeen.

      • Sullahan on kummallisia näkemyksiä valtamedista. Oletko ihan kunnossa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe