Aihe

Mikä sairaus?

Anonyymi

Mikä sairaus?

Pikkusormet alkoivat vähitellen puutumaan ja pistelemään parisen vuotta sitten. Vähitellen tila pahentunut ja jatkuva puutumisoire nykyään myös molempien käsien nimettömissä. Myös jalkaterät ja varpaat ovat puutuneet. Tila pahentunut nopeasti kolmen kuukauden kuluessa. Oireita tuntuu myös kyynärvarsissa jonkin verran ja jaloissakin ongelmia jalkaterän yläpuolellakin. Ranteet ajoittauin hyvinkin kipeät ja on mielestäni selvästi valtimokipua. Myös päässä tuntuu ajoiitain oireita.

Sydämessä valtimo ahtautunut, mikä todettiin pari kuukautta sitten ja nyt siihen on lääkitys.

Xarelto-lääkitys aloitettu puolisen vuotta sitten alaraajan laajan tukoksen takia.

Mistäköhän voisi olla kyse?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Täällä ei ole experttejä vastaamassa. Kyllä nyt on paras kysyä lääkäriltä.

  • Anonyymi

   Ms-tauti.Siinä esiintyy jäsenten tuntohäiriöitä.Suosittelen että menet lääkäriin.

   • Anonyymi

    Ms-tautikin on käynyt mielessä, mutta kun on selvää valtimokipua mm. ranteissa ja välillä kipua tuntunut kyynärvarressakin hetkellisesti... ja päässä ja kaulassakin tuntuu ajoittain. Ja kun on sepelvaltimotautikin todettu hiljattain, niin valtimotauti on ehkä todennäköisempi vaihtoehto. Ei minkäänlaisia valtimoireita, eikä sydänoireita ollut koskaan koskaan aiemmin, mutta noin kaksi kuukautta Xarelton alottamisesta alkoi vasemman käden valtimossa tuntua ajoittain kipua ja nyt on molemmissa käsissä päiviittäin.


  • Anonyymi

   Yleisimpiä syitä ovat hermopinteet. Tuntuu erikoiselta, että sama oire esiintyy yhtä aikaa kaikissa raajoissa. Ei vaikuta MS-taudilta. MS-tauti alkaa muuten usein silmästä.

   https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00292

   Jotkut sidekudossairaudet tai reumaattiset sairaudet voivat aiheuttaa myös sormi- ja varvasoireita. Puutuminen listalla ei ollut mainittu, mutta tuntuisi loogiselta, että kylmät raajat myös puutuvat. Raynaud’n oire eli valkosormisuus kannattaa tsekata.

   Monesti verenkiertoperäisissä sairauksissa nimenomaan alaraajat oireilevat, olipa kyse sitten valtimo- tai laskimoperäisistä sairauksista. Toisaalta reumaattisiin sairauksiin ja sidekudossairauksiin voi liittyä myös kasvanut sydänsairausriski.

   Eli hakeudu lääkäriin. Sinulla voi olla jokin toteamaton perussairaus!

   Oletko kovin hoikka? Laihuus kuulemma voi itsessään aiheuttaa puutumista esim. anoreksiaa sairastavilla tytöillä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   8204