Aihe

Ylioppilaskirjoitukset kevät 2021 arvostelu

Anonyymi

Nyt on uutisissa ja muuallakin mainittu useaan kertaan ,,miten me abit ollaan Suomessa aivan ERIARVOISESSA ASEMASSA.
Suurin osa lukioista on saanut olla lähiopetuksessa koko ajan , mutta me Uudenmaan-ja Vasinais-sSuomen kirjoittavat abit olemme joutuneet olemaan runsaasti etäopetuksessa. Tämä on taatusti vaikuttanut meidän opiskeluun ja oppimiseen haitallisesti.

Ylioppilaskunnan eduvalvojien olisi ehdottomasti puututtava tähän ja otettava huomioon kirjoitusten arvostelussa. Hyvitystä on annettava niiden lukioiden oppilaille kirjoituksissa.
Oletteko samaa mieltä?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä ja ei.

   Kuitenkin etäopetus on ollut opetusta, ja lopulta jokainen itse vaikuttaa opiskeluunsa, eli jos et ole ollut motivoitunut, niin et ole ollut motivoitunut opiskelemaan. Minkäs teet. Extraponnisteluja tämä vuosi on vaatinut itse kultakin.

   Totuus on myös se, että suurimmalle osalle etäopiskelu on ollut tutkimuksien mukaan positiivinen kokemus, ja sapinut oikein hyvin, eli vain pieni osa lopulta kärsi tästä.

   Miten olisi siis oikeinmukaista antaa kaikille pks-seudun ja Varsinais-Suomen kirjoittajille hyvitystä asiasta, joka ei ole ollut kaikille edes ongelma? Lisäksi mikä voitaisiin katsoa reiluksi hyvitykseksi näiden alueiden opiskelijoille, sillä vaikka muualla kirjoittajat eivät olekaan olleet etäopetuksessa, on korona silti saattanut vaikuttaa myös heidän opiskeluunsa erittäin negatiivisesti, esim. jos läheiset tai he itse ovat sairastuneet ja sen takia opiskelu on kärsinyt, kun ei ole viikkoihin voinut kipeänä opiskella, tai jonkun läheisen kuoleman takia ollenkaan, tai kun kirjastoon ei ole päässyt lukemaan ym. Lisäksi kirjoittajia eivät ole vain abit, joten pitäisikö ytl:n erikseen jokaiselta kirjoittajalta selvittää elämäntilanne ja sitten päättää, montako pistettä antaa hyvitystä sen perusteella kirjoituksiin.

   Tullaan aika nopeasti tilanteeseen, jossa tällanen hyvitys toisikin lisää eriarvoisuutta ihan kaikkien välille ja olisi käytännössä ihan mahdoton toteuttaa tasa-arvoisesti. Mites ne jotka kirjoittaa 2. vuonna ja on olleet lähiopetuksessa, eikö ne saa sitten hyvitystä, vaikka koronan takia joutuivatkin just ennen kirjoituksia myös etäopetukseen?

   Paras nyt vaan hyväksyä tilanne ja tehdä parhaansa opnitojen eteen. Edelleen kuitenkin voi kirjoittaa, sekä uusia ja korkeakouluhaut ovat yhä voimassa koronasta huolimatta. Jos näin ei olisi, niin sitten hyvityksiä, kun elämä kohtuuttomasti viivästyy.

   Mut tää nyt on vaan mun mielipide.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   6868