Aihe

Oikeusvaltioko

Anonyymi

Tämän hallituksen piti olla oikeusvaltion periaatteet omaava hallitus. Nyt paukastiin laki ehdotus joka oli varsin hyvin heidän mielestään tehty. Ja kas kumma perustuslakivaliokunta pyyhkäisi samantien koko ehdotuksen roskiin,kun oli liian natsimainen.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Fasistit tuli kaapista ulos. Nyt Demari valtakunnansyyttäjä yrittää katkerana kostaa Persuille

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Eihän nyt hyvänen aika "monimuotoisuuden" lausekkeen alta voi syyttää edes terroristiseen toimintaa osallistuneita, vain suomalainen toisinajattelija voi joutua syytteeseen pelkistä mielipiteistään.

   Voihan mätäkukko!

  • Anonyymi

   Fasistit riekkuvat ja syyttävät ns. kansanrintamahallitusta natsistisesta politiikasta. Jo on aikoihin eletty!

  • Anonyymi

   "Oikeuskanslerin tehtävänä on valvoa valtioneuvoston eli hallituksen ja ministeriöiden sekä tasavallan presidentin virkatointen lainmukaisuutta. Oikeuskansleri on läsnä valtioneuvoston yleisistunnoissa ja tasavallan presidentin esittelyissä.

   Käytännössä laillisuusvalvonta tapahtuu siten, että oikeuskanslerille toimitetaan etukäteen tarkistettavaksi istunnoissa käsiteltävät asiakirjat. Nämä asiat käsitellään oikeuskanslerinvirastossa viikoittain niin sanotussa listatarkastuksessa.

   Tarkastuksessa käydään läpi valtioneuvoston yleisistuntoon ja sitä seuraavaan presidentin esittelyyn käsiteltäväksi tulevat ratkaisuehdotukset. Tarkastus koskee oikeudellisia kysymyksiä, ei päätösten tarkoituksenmukaisuutta eikä muuta poliittista arviointia."

   Nyt keskusteluun on noussut virkamiesten lainvalmistelun taso sekä myös oikeusvalvonta, jota oikeuskansleri suorittaa. Miten moinen melko lailla täydellisesti tyrmätty esitys edes eteni valiokuntaan?

   Yhtäältä on muistutettu, että elämme aikaa, josta ei käytännössä ole aiempaa kokemusta. Tämä auttaa ymmärtämään lainvalmistelun hankaluutta. Tehtävä ei todellakaan ole helppo.

   Toisaalta esimerkiksi valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen esitti Ilta-Sanomissa poikkeuksellisen voimakasta kritiikkiä.

   – Lähden siitä, ettei valtioneuvoston jäseniltä alkaen pääministeristä tarvitse odottaa sitä, että he ovat oikeudellisten asioiden asiantuntijoita. Eikä varsinkaan sitä, että he osaavat kirjoittaa pykäliä ja laatia säädösteknisesti oikeanlaisia lakeja.

   Ministerien pitää Ojasen mielestä pystyä luottamaan siihen, että heidän ympärillään oleva virkakunta kykenee tarjoamaan sellaista oikeudellista osaamista, joka pysyy ainakin kohtuullisesti peruslain sallimalla kentällä.

   – Nyt mentiin sen verran pahasti kartalta ulos, että on pakko kysyä, miten meillä toimii laillisuusvalvonta eli valtioneuvoston oikeuskanslerin harjoittama laillisuusvalvonta, Ojanen sanoi lehdelle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   6217