Aihe

seaking 5hv

Anonyymi

4tahti perämoottori huollettu syksyllä
moottoriöljyt
vaihteistoöljyt
tulppa.

kevään ensimmäinen käynnistys vesisangossa
kone käynnistyy ja jäähdytysvesi kiertää.
savuttaa kovasti ja käynti epätasainen, ei ota kierroksia
lisäksi vesisangon vesi alkoi mennä mustaks öljystä ?
moottoriöljyä ei vuoda, ja moottoriöljy on kirkasta
pääseeköön veteen vaihteistoöljyö vai mikähän voisi vuotaa ?
vuotava aine veden seassa oli täysin mustaa.
kiitos

3

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sen täytyy olla mämmiä!

  • Anonyymi

   En usko mämmiteoriaan, enkä vaihteistoöljyn vuotoon, sillä se tuskin muuttuu noin pienessä koneessa noin vähäisellä pyörityksellä mustaksi, vaikka olisi vikaakin, eikä sen pitäisi valua mistään ulos vaikka olisikin sysimustaa - oletus on että se on ehjä. Arvaan, että polttoaineen palamisprosessi ei toimi kunnolla, mikä voisi tuottaa nokea, jos näin on niin joko sytytys tai polltoainesyöttö aiheuttaisi ongelman. Toki voin olla väärässä.

   Itse varmistaisin että tulppa on oikeaa tyyppiä ja oikealla kipinävälillä, ja jos vanha on tallella niin kokeilemalla sitä. (Sain juuri itse liikkeestä väärät tulpat enkä heti huomannut, kun oli yhden melkein samannäköisen kirjaimen ero )

   Yksi yleinen kevään ongelma on kaasarin tukkeutuminen, jos on käyttänyt 95 bensiiniä ja sitä on jäänyt järjestelmään, jonka seurauksena voi kehittyä kasvustoa joka aiheuttaa osittaisia tai täysiä tukoksia polttoainesyöttöön ja erityisesti kaasariin - oppirahat on tullut maksettua tälläisestä laiminlyönnistä. Luultavasti 98 voi myös aiheuttaa tämän ongelman, kun siinäkin nykyään taitaa olla yhä enemmän etyylialkoholia. Jatkaisin kuitenkin avaamalla polttoainejärjestelmän ja putsaamalla sen, luutavasti mahdollinen kasvusto näkyy silmin, mutta täysin puhtaaksi tuskin saa kotikonsteilla jos kasvustoa on kaasarissa.

  • Anonyymi

   kiitos vihjeestä! vaihdoin alkuperäisen tulpan ja uudet vedet saaviin. toimi heti niinkuin pitikin, käytin n 30min eikä mitään vikaa. vaihdoin vielä tämän uuden tulpan lopuksi ja toimi sillä myös samallalailla, en sit tiedä oliko kevään alkukankeutta vai mikä juttu. 98 bensaa aina käyttänyt ja moottori ollut talven tallissa +10C

   mut pääasia että toimii

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   6219