Aihe

Jotkut haluisi jakaa Suomen, keskusta vastustaa tallaista ilmentymää

Sanna Marinin (sd) hallitus tiedotti, että ”osa yksittäisistä rokote-eristä” voitaisiin jakaa sairaanhoitopiireihin kohdennetusti mallilla, jossa otettaisiin huomioon väestö, koronatartunnat ja erikoissairaanhoitoon joutuneiden määrä keskenään yhtä suurella painotuksella.

(EU nolosti jumissa rokoteriidoissa – ”Kello tikittää kovinkin äänekkäästi”
Näin Eurooppa löysi ja pelasti jättimäisen rokotelastin: Italian pääministeri sai puhelun ja toimi heti – Astra Zenecan meriselitys on kaikkea muuta kuin uskottava
Euroopalle 16 miljoonaa rokotetta pelastaneelta Mario Draghilta kova syytös: ”Tietyt yhtiöt myyvät koronarokotteet kahteen tai kolmeen kertaan”)

Pääkaupunkiseutua ei erikseen päätöksessä huomioitu. Helsingin johto ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS olivat toivoneet, että alueelle saataisiin enemmän rokotteita, koska tautitilanne on valtakunnallisessa katsannossa paha.
Rokotejärjestys on monimutkainen asia, johon liittyy vaikeita poliittisia valintoja.

“Myös EU:ssa olisi voitu järkeillä, että rokotteet kannattaa suunnata pahimmille tautialueille ja esim. Suomeen vasta sitten myöhemmin. Koronapolitiikka on muutenkin täynnä vaikeita valintoja, joilla on todellisia, traagisia seurauksia. Tämä koskee politiikkaa muutenkin: samalla logiikalla voi ajatella, että Suomessa ”uhrataan” henkiä, kun mielenterveyspalveluihin ei kohdenneta riittävästi resursseja. Nyt kriisiaikana ei pidä sortua yksinkertaistavaan moralismiin. ”
Hän korostaa tviitistään syntyneessä keskustelussa, että arviointi ja vertailu ovat tärkeitä, mutta niitä pitää tehdä laaja-alaisesti: koronakuolemat, itsemurhatilastot, lastensuojelu, mielenterveysongelmat, konkurssit jne.

“Mutta edelleen peräänkuulutan, että arviointia pitää tehdä kriittisesti ilman, että aletaan nimitellä päättäjiä teloittajiksi.”

Kun hallitus antaa periksi, se on kaikkien epäonnistuminen. Näin sanoo Sanna Marinin (sd) hallituksen rokotusjärjestysratkaisusta Helsingin sosialidemokraattinen apulaispormestari Afgaani kenraalin tytär Nasima Razmyar. Hänen mielestään ”keskustalainen aluepolitiikka” voitti.
MUKAANSA MAA PITIÄSI JAKAA KUIN KOMMUNISI ISÄNSÄ AIKAAN AFGANISTANISSA. Kenraali isänsä vehkeili Neuvoliiton kanssa, josta Neuvostoliitto joutui poistumaan häntä koipien välissä, ja isä kenraali pakeni Neuvostoliittoon, josta sitten leveämmän elintason ääreen Suomeen.

14

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mamualueet rokotetaan ensimmäiseksi tämäkö tasa-arvo?
   Nyt sitten mennään oikein suvälle suomalaisen iholle!
   Suomalaiset voi jättää omilleen kunhan kaapu saa piikin.

  • Anonyymi

   Afgaani kommunisteilla oli etuoikeuksia, niitä perää tännekkin tytär demari apulaiskaupunginjohtaja.

   • Anonyymi

    Ui kermassa. Haukkuu kerman tuottajaa.


  • Anonyymi

   Palokunta kutsutaan yleensä sinne, missä palaa. Puutiaisaivokuumerokotukset ovat ilmaiset siellä, missä aivokuumetta esiintyy. Maataloustukea maksetaan maanviljelijöille, ei bussikuskeille.

   • Anonyymi

    Miten maataloustuki onyhteydessä rokotuksiin ?
    Olet melkoinen aasi, kai persu olet, tuskin muut noin tyhmiä, joitain kommunisteja
    lukuunottamatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten maataloustuki onyhteydessä rokotuksiin ?
    Olet melkoinen aasi, kai persu olet, tuskin muut noin tyhmiä, joitain kommunisteja
    lukuunottamatta.

    Kuntien valtiontuet täytyy myös muistaa. Moni kunta on olemassa vain tukien ansiosta.


  • Ei ainakaan vielä ole uutisoitu, että keskusta vastustaisi rokote-erien alueellisia painotuksia.

  • Anonyymi

   Vapaaksi koronasta – tukahdutusstrategia, nyt! -kansalaisaloite on hyväksytty ja allekirjoitettavissa oikeusministeriön palvelussa. Antakaa äänenne kuulua. Allekirjoittakaa & jakakaa!

   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8215

   Koronalle ja jatkuville rajoituksille on vaihtoehto. Tukahdutusstrategia sisältää tukahduttamisen sekä tiukan rajakontrollin valvottuine karanteeneineen: molemmat ovat välttämättömiä kestävien tulosten saavuttamiseksi. Suomessa paluu lähes tavalliseen arkeen ja elinkeinojen harjoittamiseen on kiinni vain poliittisesta tahdosta. Nyt on kyse siitä, millaista täällä on elää lähivuosina.

  • Anonyymi

   Mitä kummenee mitättömälle hallitukselle esittää.

  • Anonyymi

   Pysty kakkulit päähän; Saarikko sanoi ettei keskusta tule hyväksymään manitsemaasi. Onko sekin jo muutettu?

  • Anonyymi

   Lääketieteen tohtori ei kirjoittaisi arvoaan Lääketieteen-tohtori. Olisi tullut oikein, jos olisit kopioinut senkin muualta kuten muun tekstisi.

   • Tuohon on kyllä pakko näin sivusta todeta, että rekisteri ei hyväksy nikkeihin sanavälejä.


   • Kyllä se on oikein kirjoitettu, pitää olla väliviiva, muuten ei nikit toimi, tai mikä tahansa että on yhdessä.
    Sulla polosella ei ole nikkiä lainkaan, osaatko sitä edes tehdä ? Ja jos meinaat tehdä sen erillisnimellä, ei onnistu. ETHÄN KÄSITTÄNYT ! -arvasin, meni jo liian vaikeaksi, eihän sitä muuten Pankkolängvitsiksi pääsisikään -eikös.

    Laita nyt omakin nikki, ei näissä ole mitään pelättävää.


   • Ope_Oulusta kirjoitti:

    Kyllä se on oikein kirjoitettu, pitää olla väliviiva, muuten ei nikit toimi, tai mikä tahansa että on yhdessä.
    Sulla polosella ei ole nikkiä lainkaan, osaatko sitä edes tehdä ? Ja jos meinaat tehdä sen erillisnimellä, ei onnistu. ETHÄN KÄSITTÄNYT ! -arvasin, meni jo liian vaikeaksi, eihän sitä muuten Pankkolängvitsiksi pääsisikään -eikös.

    Laita nyt omakin nikki, ei näissä ole mitään pelättävää.

    Nikki puree ! sitä jotkut pelkää. Voin kokeneena sanoa ei käynyt kipeää lainkaan.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   3422