Kesän jälkeen syksyllä taas uusi koronan epidemia-aalto hengitystieinfektiotalvikaudeksi !

Anonyymi

Viime kesälläkin uskottiin melko laajalti että se oli siinä, mutta kuinkas sitten kävikään. Veikkaanpa että immuniteetin lyhyys tai uudet koronakannat aiheuttavat sen että ensi syksynä hengitystieinfektiokauden taas alkaessa ollaan samassa tilanteessa kuin oltiin viime syksynä ja koko talvikauden. Tilannetta pahentaa entisestään se mikäli rokotetut saavat rokotuspassien kanssa alkaa matkustella maailmalla ja tuoda tuliaisina rokotukselle ja sairastetun koronan immuniteetille vastustuskykyisiä koronakantoja mm. brassivariantin P1-muunnosta ja ties mitä muita. Seuraava talvikausi tulee olemaan entistä pahempi kun heikompi osa kansasta alkaa vastustaa ja miekkaroida koronarajoituksia vastaan, kun psyyke ei kestä poikkeusaikaa ja elämysten rajoittamista.

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pandemialainsäädäntö pitäisi saada pikimmiten kuntoon. Siis mahdollisuus tarpeen vaatiessa tukahdutustoimiin mm.

      - mahdollisuus max 72h vanhan negatiivisen koronatestin vaatimiseen maahantulijoilta (myös omilta kotimaahan palaavilta kansalaisilta ja rekka- ja kuorma-autokuskeilta sekä logistiikkahenkilöstöltä)

      - mahdollisuus pakkotesteihin rajalla kaikille maahantulijoille

      - mahdollisuus 14 vrk valvottuun pakkokaranteeniin karanteenihotellissa (omakustanteinen tai työnantajan maksama)

      - mahdollisuus sulkea mikä tahansa ryhmäytymispaikka tarvittaessa tai vähentää niiden väkimäärää esim. 10 tai 6 henkilöön. Pitää koskea myös ravintoloita, ja olla mahdollisuus rajata erikseen varsinaisten ruokaravintoloiden tai anniskelupaikkojen aukioloa.

      - mahdollisuus anniskelukieltoon ravintoloissa

      - mahdollisuus maskipakkoon julkisilla paikoilla joissa perheen ulkopuolisia henkilöitä. Ne jotka eivät voi käyttää maskia ovat velvoitettuja käyttämään visiirejä. Näin varsinaiset änkyrät paljastuvat. Tarvittaessa mahdollisuus asettaa myös venttiilittömien FFP2 hengityssuojainten käyttövelvoite vastaavissa paikoissa, mikäli tilanne entisestään pahenee.

      - tarvittaessa liikkumisrajoituksia ja ulkonaliikkumiskielto, mikäli tilanne entisestään pahenee

      Nämä rajoitukset voidaan antaa aluekohtaisesti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla, mutta tarvittaessa myös koko maassa. Rajoitusten rikkomista seuraa sanktio esim. sakko tai vankeusrangaistus, riippuen sen vakavuudesta.

      Suomen on varauduttava siihen etteivät nykyiset rokotteet ja niiden antama immuniteetti riitä ja tilanne pahenee taas talvikaudella ja tukahduttaminen on ainoa toimiva keino pitää maan sisäinen toiminta ja talous käynnissä.

    • Anonyymi

      korona-exitin rinnalla pitää valmistautua myös koronapandemian jatkumiseen pandemialait valmistelemalla, ettei taas ensi talvikautena olla samojen ongelmien edessä kuin nyt.

      • Anonyymi

        GLOBALISMIN LOPPU.
        kapitalistit itkevät.
        kokoomus kuolee pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        GLOBALISMIN LOPPU.
        kapitalistit itkevät.
        kokoomus kuolee pois.

        Lannoitetaan peltomme nopiasti näillä eväillä...

        "" MOT:Minne muovijätteesi oikeasti menevät? 05.04.2021 20:00
        Suomalaiset keräävät innokkaasti muovijätettä kierrätystä varten. MOT:n selvitys kuitenkin paljastaa, että pääosa kotien erilliskerätystä muovista meni kierrätyksen sijaan polttoon""

        ...niin ehkä viruksetkin sitten kuolevat


    • Anonyymi

      Mikäli tilanne jatkuu tällaisena pitkään, korona tappaa ihmisiä enemmän kuin espanjantauti 1920, joka tappoi 50-100 miljoonaa ihmistä. Saattaa kehittyä myös kohtalokkaita kantoja, joiden kuolettavuus esim. 10-20% sairastuneista. Suomen pitää valmistautua pandemialakien avulla, ettei olla sormi suussa mikäli koronapandemia iskee myös ensi syksynä hengitystieinfektiokauden käynnistyessä rokotuksista huolimatta. Kirjoitin samaa jo viime kesänä. Meillä pitää olla paljon nopeammat keinot ottaa rajoitustoimia käyttöön, eivätkä ne saa olla kiinni poliittisen opposition vastaanhangoittelusta tai MaRa ym. eturyhmälobbauksesta. Rajat on tarvittaessa saatava nopeasti kiinni Uuden-Seelannin ja Australian tapaan. Tavara kyllä kulkee, vaikka kuljettajat vaihtuvat rajan ylittäessä. Älykkyyteen liittyy valmistautuminen.

      • Anonyymi

        No ei me voida panna rajoja kiinni jonkun viruksen takia. Johan ihmisoikeushönö M Sienikin vetäisi hernekeiton nenuunsa.
        Samoin viherpunafeministit, ne sellaiset interseksuaaliset! Kyllä viruksilla pitää olla oikeutensa myös!


    • Anonyymi

      On sama vaikka pandemialakeja ei tarvittaisi enää koronapandemiassa ensi vuonna, mutta ne olisivat valmiina seuraavaa pandemiaa varten.

    • Anonyymi

      Maailmantalous ei rampaudu kun maista saadaan korona tukahdutettua ja pysymään poissa tiukoilla karanteenitoimilla. Kuten sanottua tuotanto maan sisällä toimii paremmin ilman epidemiaa maassa ja tavara kyllä kulkee maan yli vaikka kuljettajat vaihtuvat rajalla. Käytännössä ainoastaan matkailu ja lyhyet työmatkat vähenevät 14 vrk omakustanteisen tai työnantajan maksaman pakkokaranteenin takia.

    • Anonyymi

      Jopa Ruotsi on nopealla aikataululla saanut pandemialainsäädäntöä aikaan, kuka Suomessa jarruttelee?

      • Anonyymi

        Suomessa on käsittääkseni ollut koko ajan aivan hyvä tartuntatautilaki. Siellä on karanteenit ja kaikki säädettynä, jos tilanne olisi oikeasti niin paha, että on pakko laittaa ihmisiä karanteeniin.

        Tauti ja tautitilanne eivät oikeasti ole edellyttäneet sen kummempia toimenpiteitä, mitä on nähty.

        Sairaalassa olevien potilaiden määrä vähenee. Rokotuksia annetaan.


      • Anonyymi

        Keskusta ja Mika Lintilä?


    • Anonyymi

      Tässä on eräs asia jota THL ja maan hallituskaan ei ole huomioinut. Brasiliassa on nyt ollut kesä ja kääntymässä vähitellen syksyyn ja silti siellä on korona riehunut jo pitkään ja vain pahentunut, kuten muuallakin Etelä-Amerikassa. Eli kesä ei vaimentanut siellä pandemiaa vaan se jatkui jopa pahempana kuin pohjoisen pallonpuoliskon talvena.
      Esimerkiksi influenssavirukset noudattelee tuota vuodenaikakiertoa ja se on pahimmillaan aina talvella ja häviää kesällä (siis vuorotellen pohjoisella ja eteläisellä pallonpuoliskolla). Siksi influenssarokotuksiin saadaan melko hyvä ennuste toiselta pallonpuoliskolta että mitä on odotettavissa.

    • Anonyymi

      Jos muistellaan sitä, kuinka korona levisi Eurooppaan, niin sen toi Italiaan tasan yksi ihminen ja siitä lähti. Nyt kun noita koronahelpotuksia aletaan tekemään tilanteessa jossa on "vain" 10 000 koronan kantajaa, niin voitte olla 100% varmoja, että kohta on taas uusi aalto päällä. Niin kauan kuin yksikin sitä virusta kantaa, emme ole turvassa. Siitä ei päästä koskaan eroon tällaisella soutamisella ja huopaamisella. On aivan turhaa roikkua tuossa taloudessa kiinni. Ajetaan talous nollille jos niikseen tulee. Sen saa aina rakennettua uudelleen mutta tällaisella kituuttamisella maailma tuhotaan lopullisesti.

      • Anonyymi

        Ajetaan talous nollille?

        Pöytään pitää saada puuroa ja näkkileipää, maitoa ja piimää, kahvia ja pullaa, makkaraa ja sitruunoota. Pitää saada polttoaineita, pesuaineita, Kaikenlaista. Ei sitä taloutta nollille ajeta. Liike jatkuu oli sitten virus tai ei.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mitä jos kävisit tekemässä esittämäsi aloitteen?
        Kyllä se onnistuu ihan keneltä vaan, kunhan on vieressä joku kaveri mukana.
        Sitten nähdään mitä täällä oikeasti halutaan, olisi se sitten vaikka depopulaatiota tai maskivapautta tai mitä hyvänsä, niin ei haittaa, kunhan on demokraattista depopulaatiota ja sille on tarpeeksi ääniä.


      • Anonyymi

        Ei voi olla kusipäisempää valetta, ja huuhaa-vaatimusta kuin tukahduttaminen!

        Mutta ne rajojen kiinnipitämisvaatimukset ovat yhtä pimeitä!

        Turussa on vaatimus pakkotarkastuksen, jos tulee alueelta, jossa koronaa enemmän kuin 25/ 100 000 asukasta


        Mitä halvattua tämä vähentää koronaa Suomessa tilateessa, jossa meillä koronaa monin paikoin 100 / 100 000 asukasta!

        Yleensäkin tuo 25 rajana on todella idioottimaisen alas vedetty, ja kukapa muu sitä olisikaan keksinyt, kuin jokin asiantuntijajoukko, joka pitää ihmisiä vallassaan kuin Afrikan poppamies. Tiede katosi jo ja tilalle tuli tiedeuskonto!

        Influenssasta on Suomessa ollut tartuntoja talvella 2018 viikossa 3000 kappaletta, siis 14pv tulee 6000. Tuo jaettuna asukasluvulla

        6000 / 5 000 000 = 0,0012 tartuntaa per asukas, ja kun se kerrotaan 100 000 saadaan:

        0,0012x 100 000 = 120 tartuntaa per 100 000 asukasta.

        Influenssan ilmaantuvuus on siis ollut 120.

        Ja suomea ai laitettu kiinni, ei laitettu rajoja kiinni, ei kuormittunut terveydenhuolto, vaikka Pirkanmaalla sairaalat täynnä, niin että laitettiin käytäville, jne

        Mutta lopettakaa tämä sekoilu, ja rahojen ja papauksein luovuttaminen Virologeille, ja kasvottomana määräävälle WHO:lle joka on ottanut hallituksetkin hallintaansa toimeenpanemaan julistuksiaan, joista seuraa vain harmit, sekä konkurssit, ja veroparatiisisaarille siirtyneet rahat.

        Kun piikki olkapäähän sihahtaa, niin terveys raha paratiisiin livahtaa

        http://www.info-clipper.com/en/company/cayman-islands/pfizer-pharmaceuticals-limited.kydean76m.html

        20 Biljoonaa$ tuonne on menossa.

        20 000 000 000$

        (20$ per Shot, 2x vuosi, ja rokotekattavuustavoite viisi sataa miljoonaa, siitä se tulee)

        Paratiisi.

        Terveyspaavin pallit.


    • Anonyymi

      Niin kauan, kun köyhät maat eivät pysty rokottamaan kansalaisiaan, putkahtelee sieltä uusia muunnoksia. Epäilen, että rokotteet toisivat lähiaikoina helpotusta. Jos ollenkaan. 😕

      • Anonyymi

        Saattaa olla yksi syy miksi mm suomi antoi osuuksiaan muualle. siis toi varianttien kehittymisen estäminen jos se sitten onnistuu rokottamalla ylipäätään


      • Anonyymi

        Nythän Suomi antaa rokotteitaan pois. Taisivat pelästyä!


    • Anonyymi

      Kansalaisaloitteen otsikko
      Vapaaksi koronasta – tukahdutusstrategia, nyt!
      Aloitteen päiväys
      23.3.2021
      Aloitteen muoto
      Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä
      Aloitteen sisältö
      Suomen on siirryttävä koronan torjunnassa tukahdutusstrategiaan, jotta elämä voisi palata lähes normaaliksi maamme rajojen sisällä. Strategia sisältää sekä viruksen tukahduttamisen että tiukan rajakontrollin. Molemmat ovat välttämättömiä kestävien tulosten saavuttamiseksi.

      Me Vapaaksi koronasta -kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että valtioneuvosto omaksuu välittömästi kaikkien toimenpiteidensä lähtökohdaksi koronaepidemian tukahduttamisen Suomessa. Proaktiivinen tukahdutusstrategia ohjaa tällöin sitä, millaiset toimenpiteet arvioidaan oikea-aikaisiksi, välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi.

    • Anonyymi

      Kyllä Sanna Marinilla täytyy sen verran munasarjoja olla, ettei tilanne pysy samana vuosia.

    • Anonyymi

      Joteskin näin. Ja perustuslakivaliokunta miettii koronan virusoikeuksia tulla maahan.

    • Anonyymi

      Joogit pitää raittiin ilman hengitystä ja hapen saantia tosi tärkeänä. Siksi niitä hengitysharjoituksia eli pranayamaa tehdään säännöllisesti, joten on pakko ihmetellä miten ihmiset pysyy terveinä jos joutuvat jatkuvasti käyttämään maskeja.

    • Anonyymi

      "Tästä korkea-arvoista tietoa, että meillä ei ole mitään pelättävää. Voimme luopua maskeista ja rajoituksista ja jättää ottamatta koeluonteiset "lääkkeet" eli tuon piikin. Siitähän Skotlannissakin on kuolemia pelkästään helmikuulta kirjattu yli 2000.

      https://www.minds.com/newsfeed/1224741412339265536"

      Tämä yläpuolinenhan on TÄYTTÄ PASKAA! !!

      KOSKA! HUOMAA!

      Skotlannissa ei ole minkään sortin tavallista suuremaa kuolleisuutta, vaan on nyt alle tavanomaisen, eikä hyvä jos on edes ollut, vaan TALVI 2018 pahempi!

      https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

      Lopettakaa se koronapropaganda ja valehtelu.

      (niitä koronakuoleita on turha tuijjottaa, koska ne ovat "valetta", harhaan johtavia ne eivät ole todellisia, todellinen kuolleisuus on alhaalla, Se on ollut alhaalla Suomessa ja niin myös monessa mussakin maassa, ja ihan turva vinkua vääristelyjä todeksi sillä perusteella, että joku uskalsi kritisoida rokotetta koeluontoiseksi.

    • Anonyymi

      Ei voi olla kusipäisempää valetta, ja huuhaa-vaatimusta kuin tukahduttaminen!

      Joku jaittoi siitä linkinkin jo.

      Mutta ne rajojen kiinnipitämisvaatimukset ovat yhtä pimeitä!

      Turussa on vaatimus pakkotarkastuksen, jos tulee alueelta, jossa koronaa enemmän kuin 25/ 100 000 asukasta


      Mitä halvattua tämä vähentää koronaa Suomessa tilateessa, jossa meillä koronaa monin paikoin 100 / 100 000 asukasta!

      Yleensäkin tuo 25 rajana on todella idioottimaisen alas vedetty, ja kukapa muu sitä olisikaan keksinyt, kuin jokin asiantuntijajoukko, joka pitää ihmisiä vallassaan kuin Afrikan poppamies. Tiede katosi jo ja tilalle tuli tiedeuskonto!

      Influenssasta on Suomessa ollut tartuntoja talvella 2018 viikossa 3000 kappaletta, siis 14pv tulee 6000. Tuo jaettuna asukasluvulla

      6000 / 5 000 000 = 0,0012 tartuntaa per asukas, ja kun se kerrotaan 100 000 saadaan:

      0,0012x 100 000 = 120 tartuntaa per 100 000 asukasta.

      Influenssan ilmaantuvuus on siis ollut 120.

      Ja suomea ei laitettu kiinni, ei laitettu rajoja kiinni, ei kuormittunut terveydenhuolto, vaikka Pirkanmaalla sairaalat täynnä, niin että laitettiin käytäville, jne

      Mutta lopettakaa tämä sekoilu, ja rahojen ja papauksein luovuttaminen Virologeille, ja kasvottomana määräävälle WHO:lle joka on ottanut hallituksetkin hallintaansa toimeenpanemaan julistuksiaan, joista seuraa vain harmit, sekä konkurssit, ja veroparatiisisaarille siirtyneet rahat.

      Kun piikki olkapäähän sihahtaa, niin terveys raha paratiisiin livahtaa

      http://www.info-clipper.com/en/company/cayman-islands/pfizer-pharmaceuticals-limited.kydean76m.html

      20 Biljoonaa$ tuonne on menossa.

      20 000 000 000$

      (20$ per Shot, 2x vuosi, ja rokotekattavuustavoite viisi sataa miljoonaa, siitä se tulee)

      Paratiisi.

      Terveyspaavin pallit.

    • Anonyymi

      Vapaaksi koronasta – tukahdutusstrategia, nyt! -kansalaisaloite on hyväksytty ja allekirjoitettavissa oikeusministeriön palvelussa. Antakaa äänenne kuulua. Allekirjoittakaa & jakakaa!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8215

      Koronalle ja jatkuville rajoituksille on vaihtoehto. Tukahdutusstrategia sisältää tukahduttamisen sekä tiukan rajakontrollin valvottuine karanteeneineen: molemmat ovat välttämättömiä kestävien tulosten saavuttamiseksi. Suomessa paluu lähes tavalliseen arkeen ja elinkeinojen harjoittamiseen on kiinni vain poliittisesta tahdosta. Nyt on kyse siitä, millaista täällä on elää lähivuosina.

    • Anonyymi

      Pakkohan tässä jotakin on tehdä. Allekirjoitin. Ei kai me voida tumput suorina seistä ja odottaa kesää, jonka jälkeen tulee syksy ja kaikki alkaa alusta!

      Ja jos kytevät palot lehahtavat, ei kesäkään helpotusta tuo! Hoitojonot kasvavat. Virossa tilanne äityi tosi pahassa pienessä ajassa. Näin voi käydä myös Suomessa!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe