Aihe

Tältä Marinin johtama maamme hallitus haluaa meidän välttyä

https://yle.fi/uutiset/3-11873366

"Intiassa on kirjattu uusi ennätys päiväkohtaisissa koronaluvuissa, kun vuorokauden aikana raportoitiin lähes 116 000 uutta koronavirustartuntaa.

Asiantuntijoiden mukaan maan uuteen korona-aaltoon on vaikuttanut ihmisten välinpitämättömyys voimassaolevista suosituksista.

Kun tartuntaluvuissa näkyi viime vuoden lopulla reilua laskua, intialaiset uskaltautuivat jälleen osallistumaan suurin joukoin erilaisiin tapahtumiin. Viime kuukausien aikana ihmiset ovat kokoontuneet suuriin uskonnollisiin ja poliittisiin kokoontumisiin sekä häihin ja krikettiotteluihin."

Brasilia on oma lukunsa. Heidän presidenttinsä Bolsonaro avoimesti on:

"Bolsonaro tunnetaan pitkän linjan koronankiistäjänä, joka on vähätellyt viruksen vaarallisuutta senkin jälkeen, kun sairasti itse taudin viime vuonna."

Tulee mieleen tuorein USA:n x-presidentti jota arvostan niin vähän, etten edes nimeään viitsi kirjoittaa.

Kummatkin maat saavat nyt tuta mitä tarkoittaa koronan dissaaminen. Kummallakin on valtavia väestökeskittymiä joissa taudit leviävät maastopalon tavoin ja kyllä tässä kohtaa voi hyvin arvostella maan johtoa.

On olemassa muitakin maita joissa on isoja väestökeskittymiä kuten esimerkiksi Japani mutta joissa koronaepidemia on kuitenkin suhteellisen hyvin hallinnassa. Japanissakin on alle 10000 kuolemaa mutta asukkaita yli 130 miljoonaa. Suomella on onni olla harvaan asuttu maa joka itsessään merkitsee tarttuvuuden kannalta hyvää asiaa. Japani on pinta-alaltaan suomen kokoinen maa mutta väestöä on monin kerroin enemmän.

Kokonaisuutena arvioiden se tapa millä maamme on koronapandemiaa hallinnut on esimerkillisen hyvä ja puitteet sille on luonut maamme hallitus.

Tänään on pääministeri ennustanut, että mahdollisesti juhannusta saamme viettää jo melko hyvissä olosuhteissa;
https://yle.fi/uutiset/3-11873324

"Pääministeri Sanna Marin: Juhannus voi olla jo "normaali"
Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että luvassa on suunnitelma, jossa on kerrotaan, miten rajoituksia kuukausittain purettaisiin.

Oppositiolle rajoitusten purkamista esitellään huomenna.

Marinin mukaan hallitus seuraa erityisesti ilmentymislukua ja tartuntalukua sekä rokotteiden etenemistä. Myös kausivaihtelusta odotetaan apua.

– Näitä puretaan käänteisessä järjestyksessä siihen nähden miten ne on asetettu.

Poikkeusolot, valmiuslaki ja ravintolarajoitukset - näin Marin luettelee järjestystä, miten rajoituksista luovuttaisiin."

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juuri näin. Tämänlaiselta meiningiltä olemma välttyneet, kiitos hallituksen jolla oli tilannetajua ja älyä reagoida heti ja voimallisesti ja niin olemme välttyneet pahimmalta.

  • Anonyymi

   Ihan raikas ja asiapitoinen aloitus kaikkien näiden muiden joukossa: Marin epäonnistunut lähes kaikessa ja Suomi menossa kohti tuhoa, eikä kuitenkaan pystytä perustelemaan näitä väitettä mitenkään!!

   Kuitenkin Suomessa koronapandemia on hoidettu keskimääräisesti paremmin, vertaa vaikka Viroon tai Ruotsiin!

  • Anonyymi

   Elinkeinoministeri Lintilä taisi siinä tämän aamuisessa tv-töpeksinnässään moitiskella, että Suomessa on liikaa tuijotettu virukseen.

   Joopa joo - eikös nyt eletäkään sodan jälkeen pahimmassa kriisissä, jonka aiheuttajana on muuntuva virus, joka tappanut jo ainakin 862 ihmistä Suomessa ja noin kolme miljoonaa koko maailmassa!

   Elinkeinoministeri Lintilä ei osannut tarkemmin kertoa, millainen Suomen exit-strategia voisi olla.

   MUTTA hän osasi kertoa, että:
   "Päivämääriä on tulossa."

   Melkosen kummallinen info elinkeinominiseriltä - ei kuulemma tiedä mistään mitään, mutta tietää, että hallitukselta on tulossa päivämääriä exit-strategiasta.

   Niitä päivämääriä se oli vaatimassa keskustalainen yrittäjien tj Pentikäinenkin samaisessa aamuteeveessä --- ja Lintilältä löytyi heti kristallipallo!

  • Anonyymi

   Onneksi meillä on superjärkevä ja vastuullinen pääministeri Sanna Marin.
   Suuret kiitokset pääministeri Marinille, vastuullisille poliitikoille ja vastuullisille virkamiehille.

   • Huvittavaa kun avaaja komppaa itseään anonyyminä.


  • Eivätköhän nuo Intian ja Brasilian luvut liene vielä tuostakin moninkertaiset? En usko sitäkään, että Kiinassa koronan leviäminen pysähtyi kuin seinään noin vuosi sitten.

   Tuosta olen varma, mutta sitä ihmettelen, miksi se meillä Euroopassa hehkutettu aurinko ultraviolettisäteineen ei näytä vaikuttavan viruksiin lainkaan noissa kahdessa päiväntasaajan valtiossa.

   • "Eivätköhän nuo Intian ja Brasilian luvut liene vielä tuostakin moninkertaiset? En usko sitäkään, että Kiinassa koronan leviäminen pysähtyi kuin seinään noin vuosi sitten."

    Luulenpa samaa koska kummassakin maassa on miljoonia ihmisiä faveloissa, slummeissa ja peltihökkelikylissä jotka eivät näy missään tilastoissa ja kun tietää hygieniatason ja ylipäätään valveutuneisuuden suojauksien suhteen uhriluku on arvioilta kolmenkertainen virallisiin lukuihin verrattuna.

    Kiinassa tieto oikeasta tilanteesta on täysin sen varassa mihin johto antaa luvan. Siellä lockdown kaupungissa jossa on 10 miljoonaa asukasta tarkoittaa sitä, että alueella määrätään ulkonaliikkumiskielto ja alueen rajoilla on aseistetut sotilaat vartioimassa, että kukaan kulje, mene ja tule alueella. Siellä ei perustuslakiasiantuntijat tästä älähdä.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   286
   8136