Aihe

SAK:n jäsenmäärä laskenut eniten.

Anonyymi

Palkansaajien järjestästäytymisaste on pudonnut viime vuosina voimakkaasti. Liitot esittävät suurempia jäsenlukuja kuin heillä todellisuudessa on. Mukana on eläkeläisiä, opiskelijoita ja kuolleita sieluja, jotka roikkuvat rekistereissä. Luvut ovat muuta, kun puhutaan palkansaajista. Suomen palkansaajista noin 1,3 miljoonaa on liittojen jäsenenä. Se on vähän yli 50% palkansaajista.

Liittojen piilottelema totuus, että ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saa vaikka ei kuulukaan liitton, on paljastunut. Riittää, kun kuuluu työttömyyskassaan. Sen takia YTK;n, yleinen työttömyyskassa, jäsenmäärä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja on luokkaa 500.000. YTK;ssa ei tarvitse lakkoilla ja vuosimaksut ovat satoja euroja pienemmät kuin liitoissa. YTK-yhdistys tarjoaa lisäksi lakipalveluja, jos on tarvis.

Liittojen toiminta ei ole herättänyt kunnioitusta lakkoilujen ja vanhakantaisten asenteiden vuoksi. Poliittiset lakot 2018 Sipilän hallitusta vastaan olivat hyökkäys kansanvaltaa vastaan. Kiristäminen ja uhkailu ei ole tätä päivää. Se näkyy liittojen jäsenmäärien vähenemisenä. Se näkyy myös kolmikannan romahtamisena. Liittokohtaiset TESit ovat siirtymässä historiaan.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   YTK ajaa SAK:n ohi jo tänä vuonna. SAK:n ainut keino välttyä tältä mahalskulta, on alkaa ajamaan lakimuutosta, että ansiosidonnainen kuuluu kaikille. Silloin YTK ja muutkin työttömyyskassat poistuvat ja Kela hoitaa kaiken, ansiosidonnaisen ja peruspäivärahan. SAK ei siitä päätä, mutta voi markkinoida.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   6128