Keskusta väläyttää hallituksesta lähtöä

Annika Saarikko väläyttää hallituksesta lähtöä. parempi lähteä ajoissa, kun toverit hallituksessa niin keksusta vihamielisiä osin. -se oma kantani, ei voida maanviljelyä lopettaa, se tulisi nälkä kansalle, vaikka punavihreät sitä jotkut ilkkuen vaatiikin.
”Hallituksessa ollaan tai ei olla hallituksen linjan tai asioiden vuoksi, ja se veri punnitaan jo puoliväliriihessä”, keskustan puheenjohtaja painottaa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko väläyttää Kotimaa-lehdessä perjantaina julkaistussa haastattelussa sitä vaihtoehtoa, että keskusta lähtee hallituksesta.

Näin kävisi, mikäli huhtikuun lopulla pidettävän puoliväliriihen tulokset eivät tyydyttäisi keskustalaisia.
– Mitä tulee hallitukseen, siellä ollaan tai sieltä lähdetään asioiden vuoksi. Itse pidän huhtikuun puoliväliriihtä poikkeuksellisen tärkeänä. Ratkaisevaa on, onko hallituspuolueilla riittävän samanlainen näky, Saarikko sanoo Kotimaa-lehdessä.

Saarikon mukaan kesäkuiset kuntavaalit eivät niinkään määrittele keskustan jatkamista hallituksessa vaan asiakysymykset, jotka ovat pöydällä puoliväliriihessä.

Hallituksen johtoviisikon jäsen Saarikko käyttää haastattelussa kielikuvaa, jonka mukaan hänen puolueensa hallitusveri ja jatko hallituksessa punnitaan huhtikuussa.

– Puoliväliriihi, joka määrittelee hallituksen seuraavan kahden kahden vuoden ajanjakson, käydään ennen kuntavaaleja. Olen luottavainen vaalien suhteen, yhtään ääntä ei vielä ole annettu, Saarikko sanoo.

– Mutta hallitusvastuun osalta: hallituksessa ollaan tai ei olla hallituksen linjan tai asioiden vuoksi, ja se veri punnitaan jo puoliväliriihessä, Saarikko painottaa Kotimaan toimittajan Jussi Rytkösen kirjoittamassa haastattelussa.

Saarikon julki tuoma mahdollisuus, että keskusta lähtisi hallituksesta, on merkittävä uutinen. Ilman keskustaa pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksella ei ole enemmistöä eduskunnassa.

Keskustan lähtö johtaisi uusiin hallitustunnusteluihin eduskuntaryhmien välillä, koska olisi epätodennäköisestä, että Marinin hallituksella olisi edellytyksiä jatkaa vähemmistöhallituksena.

Mikäli uudet hallitustunnustelut eivät tuottaisi tulosta, seurauksena olisivat ennenaikaiset eduskuntavaalit.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helvettiin hallituksesta ja äkkiä!!!

      • Tästä asiasta olen herra yliluutnantin kanssa samaa mieltä.


      • Anonyymi

        Keskustan kannattaa lähteä Marinin hallituksesta ja odottaa niin kauan, että pääsee porvarihallitukseen Kokoomuksen raiskattavaksi niin kuin se on päässyt pari kertaa aikaisermminkin.


    • Psykologista sodankäyntiä. Ei tarkoitettu niinkään todesta otettavaksi. Onhan näitä nähty lähes jokaisella hallituskaudella.

    • Anonyymi

      Saahan sitä vilautella, mutta onko tositilanteessa kanttia vilauttaa...

    • Anonyymi

      Kyllä hallitus kriisi tulee, ideologiat niin eriä. Oliskin persut erilaisia saataisiin paremin miele yhteen, myöskin presidentin kanssa. Tulisi 123 kansanedustjan tuella enemmistöhallitus myös mieleltään. Punavihreistä ei ole kansakunnan johtoon.

      • Anonyymi

        Ennen maa repeää ennenkuin keskusta menee persujen kanssa samaan hallitukseen .

        Keskustan taktiikka on aina ennen isompua linjauksia esittää uhkavaatimuksia. No, Sipilä uhkaili ja toteutti hallituskautensa lopussa uhkauksensa. Miten kävikään?
        K a n n a t u s. p u o l i t t u i.
        Semmosta , ei Keskusta pitäisi ollenkaan persuilla, siitä vasta alamäki alkaisi. Eikä Saarikko kestäisi paineita, että loppuelämän olisi "hallituksen hajoittaja" - titteli taakkana.


    • Anonyymi

      Ei kepu lähde hallituksesta ennen kuin on saatu maakuntahallinto aikaiseksi.Kuten jo nyt on huomattu viimeisen vuoden aikana kuinka hidasta ja vaikeaa on saada mitään järkevää päätöstä läpi.Ajatelkaa kuinka vaikeaa on sen jälkeen kun saatais yksi hallintokerros aikaiseksi lisää inttämään ja jarruttamaan kaikessa!Ja kun maakunnista suurin osa ois kepulaisten toukohousuisten junttien hallussa.Kuinkahan paljon sekin uusimaalaisille tulisi maksamaan?

      • Hallintokerrokset vähenevät, kun mm. keskussairaaloiden, terveyskeskusten ja vanhainkotien erilliset hallintoportaat poistuvat.

        Millä perusteella muuten päättelet, että kepu nykykannatuksellaan saisi vaaleissa enemmistön yhdessäkään maakunnassa?


    • Anonyymi

      "Keskustan lähtö johtaisi uusiin hallitustunnusteluihin eduskuntaryhmien välillä, koska olisi epätodennäköisestä, että Marinin hallituksella olisi edellytyksiä jatkaa vähemmistöhallituksena."

      Mitä sekoilet?

      Kokoomushan se nyt sitten vain tulisi kepun tilalle hallitukseen jos kepulaiset lähtevät hallituksesta..

      • Anonyymi

        Sanoit aiemmin että persut tulee hallitukseen....hhhehehe sivari Halla-aho änkyröineeen.


    • Anonyymi

      Lypsäjä Annika palkansaajan asialla. Saarikko tiukkana: Riihessä pöydällä pitää olla eläkeputki, paikallinen sopiminen ja yksilöllisempi työnhakumalli.
      Samaan pöytään maataloustuet, Lidl tulee, onko MTK valmis?

      Gallupit pitää saada nousuun ettemme häviä poliittiselta kartalta.

    • Anonyymi

      Keskusta: Tehkä Suomen kansalle palvelus ja jättäkää hallitus, niin saadaan tämä akkalaumahallitus nurin.

      • Anonyymi

        Silloin vain kokoomus tulee mukaan Marinin hallitukseen muutamalla ministerillä. Tulee sateenkaari tai sinipuna. Keskustalle koittaa pitkä ja ankea oppositiotaival. En usko, että keskustan poliitikot olisivat niin tyhmiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin vain kokoomus tulee mukaan Marinin hallitukseen muutamalla ministerillä. Tulee sateenkaari tai sinipuna. Keskustalle koittaa pitkä ja ankea oppositiotaival. En usko, että keskustan poliitikot olisivat niin tyhmiä.

        Eiköhän tuo edellisen kommentin heittäjä olekin kokoomuksen kannattaja. Siihen viittaa myös halventava nimitys akkalaumasta. Kokkareille keskustan nykyinen hallituspaikka toki sopisi hyvinkin. Samalla loppuisivat kuin leikaten puheensa akoista.


      • Pystyyn_kuollut
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tuo edellisen kommentin heittäjä olekin kokoomuksen kannattaja. Siihen viittaa myös halventava nimitys akkalaumasta. Kokkareille keskustan nykyinen hallituspaikka toki sopisi hyvinkin. Samalla loppuisivat kuin leikaten puheensa akoista.

        Kokoomuksen kannattajille on kiusallista, että heidän puolueensa on persujen ohella ainoa suomalainen puolue, joka ei ole koskaan kelpuuttanut naista puheenjohtajakseen. Tämä sukupuolisyrjintä voi olla keskeinen syy, miksi kokoomus ei ole hyötynyt nykyisestä oppositioasemastaan suhteessa persuihin ja nykyisiin hallituspuolueisiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      146
      2491
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      412
      2148
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      38
      1992
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1310
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      113
      1295
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      119
      1159
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1103
    8. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1087
    9. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      124
      1054
    10. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      66
      978
    Aihe