Paavo Väyrysen ajama "koko maa asutuksi" saa siivet

YLE: "Suomessa halutaan seurata Norjan mallia: harvaan asutuille alueille muuttaville verohuojennuksia ja opintolainaa anteeksi"

~ https://yle.fi/uutiset/3-11876551 -

..

Keskustan perinteiden mukaisesti desentralismi (hajauttaminen) on kansallisen geostaattisen tasa-arvon ja elinpiirillisen huomaavaisuuden ydinkohta

Jo aiempi Keskustan puheenjohtaja Paavo Väyrynen jaksaa vieläkin ylläpitää suomalaisena elämänetuna "maamme tyhjyyttä" muihin valtioihin nähden - Euroopassa, ja juuri EU-Euroopassa.

Suomi on suuri maa - pienellä väkiluvulla

Japani on pinta-alaltaan hiukan suurempi, mutta asumiskelpoisena alueena pienempi - suuren vuoristonsa vuoksi. Japanissa asuu yli 100 miljoonaa ihmistä ja silti vaellusreittejä löytyy yksinäisille pohdiskeluille! Entä meillä, jossa "empty road"* on yleistä, mitä pohjoisemmaksi ja idemmäksi mennään.

Materiaalisen luontobiologiasta ylitavoittelun seurauksena ihmiset ovat pakkautuneet logistiikkasyiden vuoksi "mehiläispesiksi"

Tiiviys on tehokkuutta ylläpitää liike-elämän kasvua, kulutuksen lisääntymistä ja näin nostattaa taloudellista ostovoimaisuutta - seurauksella, jossa luontobiologia hengästyy "yli luontaisten tuotantorajojensa".

Nyt Korona tarjosi erinomaisen vertailupohjan niin kuluttamisen mantraan kuin työskentelyn pakkautumiseen ja ehkä henkisen tasapainon palautumiseen!

Etätyö on tätä päivää - miljoona on päässyt kokemaan tämä autuus ja koleus, kuka miltäkin näkökulmalta

Kokemus on joka tapauksessa tuonut ajattelemisen aihetta - on pakkautuminen lopulta henkiselle kehityksellemme eduksi vai haitaksi. Se on kuitenkin selvää, että ihmisten kanssakäymisen läheisyys tuottaa vertailua, jota voidaan tässä kasvuhokeman maailmassa kutsua näyttö- ja vertailutaloudeksi.

Moni kertoo jo nyt tutkimuksissa, että voisi jatkaa etätyöskentelyä

Etätyö tuottaa mahdollisuuden pidentää tiedonkulun "lankaa | langattomuutta" työskentelypaikasta riippumatta. Lopultahan on kysymys luottamuksesta, jossa tosin jo nykyiset valvontajärjestelmät tuottavat mahdollisuuden etävalvontaan - ehkä jopa tarkemmin kuin "keskuskonttorityöskentelyssä", sillä etätyö on mahdollistuu juuri valvottujen informaatiovirtojen vuoksi.

Vastuunkannon lisääntyminen vähentää valvontaa! >

..
Kuva: ~ https://www.suomenmaa.fi/mielipide/desentralisaatio-suojaa-koronalta-paremmin-kuin-viranomaisten-toimenpiteet/ -

...

DESENTRALISMI

...
27361

12

126

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Väyrynen hymyilee tämän luettuaan, mutta lukeeko?

   • Anonyymi

    Näinkö hän on heittänyt pipon jo narikkaan, siirtyy ansaitulle eläkkeelle?


  • Anonyymi

   Etätyö luo aivan uuden nousumahdollisuuden näivettyville paikkakunnille, varsinkin pakkautumisen yhden suuren ongelman - virusleviämisen vuoksi. Virukset ovat olleet "aina ja tulevat olemaan maailman tappiin saakka!"

   Jos ja kun väestömme hajaantuisi tasaisemmin Hangosta Utsjoelle, olisi pandemioiden tuottamille epidemioille kapeammat väylät lisääntyä. Miksi siis estää kansalaisten halua tehdä etätyötä?

   Etätyö avaa aivan uuden työskentelykulttuurin - vastuunkannosta huolellisuuteen, jossa oma työ nähdään merkittäväksi osaseksi etäistettyä työnteon logistiikkaa - puhutaan yhä enemmän informaatiologistiikasta.

   Etätyön myötä hajautuva väestö voisi samalla huomata nykyisen kasvuhokemallisen |1 kulutusjuhlan mahdottomuuden meitä kaikkia elättävään luontobiologiaan nähden.
   .
   |1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007871246.html - HS: "Koronaviruskriisin jälkeen alkaa kulutusjuhla"

   Nykyään suomalaistenkin ylikulutuspäivä saavutetaan jo huhtikuun lopulla** - siis jo parin viikon kulutta ja näin koko vuoden biologia on syöty kohdaltamme jo ennen puolta vuotta!

   Ehkä etätyö ja Keskustan haluama desentralismi olisivat avain kestävämpään elämään, pienemmällä kulutuksella |2 ja syvällisemmallä henkisyydellä kokea Elämä muuksikin kuin materiaalisten tavoitteiden jatkuvuudeksi.
   .
   |2 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007910284.html - HS: "Suomalaisten kuluttaminen on kestämätöntä" **

   Koronan aikaansaama "yhteiskunnan sulkeminen" loi erinomaiset tutkimusmahdollisuudet mitä etäännyttäminen, vähentäminen ja heräävä luontobiologian ymmärryksen lisääntyminen tuottivat ja voisivat lisääntyvänä ilmiönä edelleen tuottaa - meidän kaikkien eduksi.

   Luontobiologia on luojan luomaa ajoittaista ja tarkoituksellista minimalismia tuottamaan sopiva niukkuus, joka ylläpitää elämän todellista voimaa - herääkin kysymys miksi pitää koko ajan "kasvaa", johon talousviisaat ovat jopa meitä ohjaavat edustajat innostaneet - tyhjiin lupauksiin loputtomasta kasvusta.
   ..

   Herätys!

   Ehkä koko eduskunnan on lopulta pohdittava lakikokoelma aivan uusiksi, jossa biologinen ja biomassallinen luontokokonaisuus huomioituu tasapainoon meidän ihmisten omien itsekkyysnäkemyksellisten lakien korvaajaksi?

   • Anonyymi

    Tuo herätys on huomista, mutta pakollista päivää!


   • Anonyymi

    Uusittu lakikoelma ympäristö edellä!?!


  • En ymmärrä, miksi tähän haja-asutukseen pitää kannustaa. Jos se on suomalaisten mielestä, siihen hakeudutaan eikä mitään kannustusta tarvita. Kaikkinainen taoudellinen tukeminen vääristää erityisesti taloutta, mikä on lähinnä sosialismia ja se taas ei oikein toimi

  • Anonyymi

   Nouseeko Väyrynen vielä?

  • Anonyymi

   Näyttää siltä, että tämä on kahteen kertaan.

  • Anonyymi

   Laitetaan maaseudulle 1000000 Afrikkalaista asumaan. Elävä suomi.

  • Anonyymi

   Maahanmuuttajia maaseudulle...!!

  • Anonyymi

   Miten paljon Paavosta riittää virtaa?

  • Anonyymi

   Tämä avaus on minuutillen kahdentuneena!?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   31
   3754
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   3463
  3. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   24
   3215
  4. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   2470
  5. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   2250
  6. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   308
   2165
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   132
   1454
  8. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   69
   1122
  9. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   64
   1061
  10. Martina taitaa olla Hangossa

   Mitäköhän siellä tapahtuu…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1055
  Aihe