Euroopan unionin ongelmat kasvavat

Anonyymi

Talouskomissaari varoittaa koronakriisin yhä jatkuvan: EU:n budjettikuri tauolla vielä ensi vuonnakin – ”Tilanteen vakavuutta ei pidä aliarvioida”
11.4.202110:02päivitetty 11.4.202110:02
EU
Paolo Gentilonin mukaan virustilanteen vakavuutta tai koronakriisin aiheuttamia vahinkoja ei pidä aliarvioida. ”Virus etenee edelleen monissa maissa, jotka joutuvat turvautumaan koviin rajoituksiin”, hän muistuttaa.

Euroopan komission talouskomissaari Paolo Gentiloni ennakoi, että kasvu- ja vakaussopimus, eli niin sanonut budjettikurisäännöt ovat poissa käytöstä vielä ensi vuonnakin, koska koronapandemia ei ole hellittänyt otettaan.

LUE MYÖS
Huolestuttava uusi ennätys Italiasta – Mario Draghi: ”Tästä riippuu nyt käytännössä kaikki”
Alun perin vuodelta 1997 peräisin olevat valtionvelkaa ja alijäämää koskevat säännöt oli määrä neuvotella uusiksi ensi syksynä. Säännöt ovat poissa käytöstä koronakriisin vuoksi.

”Emme pysty palaamaan tässä suhteessa normaaliin liian aikaisin, vaan koronaelvytystä on jatkettava. Sen on kuitenkin pian oltava valikoivampaa. Hyvin todennäköisesti kasvu- ja vakaussopimus on tauolla myös vuonna 2022”, Gentiloni sanoi lauantaina puhuessaan Italian elinkeinoelämää edustavan Confindustrian tilaisuudessa.

Hän korostaa, että kun myöhemmin on aika luopua elvtyksestä, sen on tapahduttava asteittain.

”Jos toimitaan liian nopeasti ja varomattomasti, aiheutetaan tarpeeton shokki niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin”, Gentiloni varoittaa.

LUE SEURAAVAKSI
Sardiniasta tuli varoittava esimerkki myös Suomelle – Uusi korona-aalto puhkeaa pelottavan nopeasti
Italian Mario Draghi sai Turkin Erdoganin raivostumaan – Politiikan tutkija näkee jupakassa paljon laajemman EU:n sisäisen ongelman: ”Tarjoaa mahdollisuuden pelata likaista peliä”
”Tilanteen vakavuutta tai koronakriisin aiheuttamia vahinkoja ei pidä aliarvioida. Virus etenee edelleen monissa maissa, jotka joutuvat turvautumaan koviin rajoituksiin”, hän jatkoi.

Vanhassa kasvu- ja vakaussopimuksessa linjataan, että EU-maiden vuosittaisen budjettialijäämän on oltava alle kolme prosenttia ja julkisen velan alle 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Sääntöihin liittyvä ongelma ei koskea vain Etelä-Euroopan maita, sillä myös esimerkiksi Suomella on velkaa yli 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Ennemmin tai myöhemmin säännöt on uudistettava, sillä myös vakaussopimuksen isänä pidetty Euroopan vakausmekanismi EVM:n pääjohtaja Klaus Regling on myöntänyt etteivät ne ole enää toimivia.

LISÄÄ AIHEESTA:

EU:n budjettikurisääntöjen isä uudistaisi niitä kovalla kädellä, mutta tyrmää velkojen mitätöimisen: ”Ei mitään järkeä” – Näin hän vastasi kysymykseen uudesta elvytyspaketista
”Mario Draghin resepti” koko euroalueelle? Tällaisia velkasääntöjä EU:lle nyt kaavaillaan
Kaikkien EU-riitojen äiti on vielä edessä – Suomellekin luvassa ”farssi” komission kanssa

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

    Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
    Kotimaiset julkkisjuorut
    176
    4770
   2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

    " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
    Sinkut
    171
    3911
   3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

    Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
    Kotimaiset julkkisjuorut
    84
    2699
   4. Luksusrouva taas ulosotossa

    Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
    Kotimaiset julkkisjuorut
    94
    2484
   5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

    Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
    Maailman menoa
    107
    1911
   6. Martinan ilmoitukset matkasta

    Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    68
    1653
   7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

    Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1243
   8. Rakas Sofia

    Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    153
    1055
   9. Rambo kolaroi "autonsa"

    Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
    Kotimaiset julkkisjuorut
    32
    1043
   10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

    Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
    Kotimaiset julkkisjuorut
    68
    1025
   Aihe