Patteriverkon uusiminen, keltä pyytäisi tarjousta?

Anonyymi

Vanhaan 1960-luvun omakotitaloon pitäisi uusia patteriverkostoa, kymmenkunta lämpöpatteria. Onko tosiaan niin, että Sastamalan alueella on vain yksi toimittaja, eli LVI-Tamminen, joka tällaisia hommia tekee?

Jos on vain yksi toimittaja alueella, hinnat tuppaa monopoliasemassa nousemaan nopeasti. Siinä mielessä saisi se tekijä tulla jostain naapurikunnasta, vaikka Nokialta tai Pirkkalastakin tms.

Sattuisiko kellään olemaan tietoa, ja mahdollisesti vaikka hyviä kokemuksiakin tällaisten LVI-töiden tekijästä?

14

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Punkalaitumella Tapioharju, sitä on kehuttu.

    • Anonyymi

      Vaihda maalämpöön tulee tosi halvemmaksi

      • Anonyymi

        Olikohan noista joku vertailu olemassa, maalämmön ja ilma-vesilämmön välillä? Oma mielikuva on että maalämpö lämmittää tasaiseen tammi-helmikuussakin, ilmalämmön kanssa on vähän niin ja näin. Kustannus maakaivon poraamiseen on tietysti korkeampi.


    • Anonyymi

      Ainakaan tällä hetkellä noita vesiputkiliikkeitä ei pienemmät, OK-talon tasoiset vesihommat kiinnosta. Kysyin jo liki kaksi viikkoa sitten kahden kylpyhuoneen vesikalusteiden vaihtoa. Eivät ole kumpikaan vastanneet. Ilmeisesti on kerrostalotyyömailla ja rivareissa ja muualla niin paljon hommaa, ettei kiinnosta nyt.

    • Anonyymi

      Joku viisasteli edellä, että vaihda maalämpöön? En tiedä millä itse pirttinsä lämmittää, jos sellainen kiinteistö edes on omistuksessa, mutta unohti mai ita että maalämpöpumppu kaivoineen on vain se lämmöntuotto yksikkö, ei siitä eteenpäin, eli lämmön jako yksikkö? Se jako yksikkö on juuri esim. tuo aloittajan tarkoittama lämpöpatteri verkosto. Sen avulla j
      lämpö tuodaan asuntoon siis huoneistoon, ei maalämpö yksikkö yksin riitä. On myös tietysti muitakin lämmänjakotapoja kuin tuo vesikiertopatteti järjestelmä, mutta vanhaan taloon jossa on sellainen jo, sen uusiminen lienee paras tapa uusiutua. Se on noin kymppitonnin paukku, kun patterit ja putket uusittaa vesijohto liikkeen toimesta. Tosin vaikka 1960 hyvin tehty verkosto saattaa kestää vielä hyvinkin toimivana noin 40 vuotta, eli sen ikä on 100 vuotta. Näin ovat joskus arvioineet ammattimiehet, eli putki nikkarit itse. Vakuutus yhtiöt tosin suhtautuvat nihkeästi jopa yli 15 v vanhoihin putkistoihin, lämpö- tai käyttövesi, syy on tuntematon miksi näin? Vahingon korvaus halukkuus vahingon tapahtuessa ei tahdo kiinnostaa yli 35 v vanhojen putkistojen osalta, tai vakuutus maksut ovat ainakin melko korkeat. Uusituille putkille, vakuutusmaksut ovat kohtuullisen pienet. Toki kannattaa suosia paikkakunnan putki firmoja, mutta työn hinta pitää olla kohdallaan. Useampia kuin 1 tarjous kannattaa ottaa. Kovin kaukaa ei kannata kysellä hintoja, Tampereelta tai jostain HoneSunin Jyväskylästä? Kun tarvitaan myöhemmin joskus apuja tai takuujuttuja, perävalojen mukaan ne häviävät matka jamppojen mukana kaukaisuuteen.

      • Anonyymi

        En ole viisastelija kuule itse taidat olla tiedän mikä on maalämpö ym jos sellainen laitetaan ok taloon eli ole rauhassa


      • Anonyymi

        Vai viisastelija joku kirjottanu tiedän kokemuksen maalämpöön liittyviä asioita joten ole hiljaa


    • Anonyymi

      Putkityö Brunnila Huittinen, Miska Salmela Sastamala, Finnpelti Sastamala... Kyllähän näitä on...

      • Anonyymi

        Ainakaan kattopelteihin etupäässä erikoistuneella Finnpeltillä ei ole kuin yksi mies joka tekee jotakin putkijuttuja, tekee tiemmä ainakin osa-aikaisesti. Koko omakotitalon patteriremontti on niille liian suuritöinen homma nykyisellään, ei välttämättä ole resursseja tehdä.

        Salmela näyttää olevan yhden miehen firma, ja ollut toiminnassa vasta 3 vuoden ajan. Tietenkin jos on putkityöt ja alan osaava tekijä, niin yksikin mies tuommoisen patterihomman tietysti tekee. Mutta tietääkö mitään vaikka maalämmöistä, sekin jää hiukan auki.


    • Anonyymi

      Selailin noita vanhojakin juttuja, kun joku muukin oli etsinyt putkimiestä. Kyseessä tuolla oli vain parin tunnin homma, mutta kukaan putkimies ei lopulta ollut tullut paikalle.

      Siellä oli tällainen ehdotus, tehty jo v. 2013, että Sastamalan (työväen)opistoon pitäisi ottaa huovutuskurssien ja pitsinnypläyksen ohelle tällaisia kursseja.

      "Kuulostaa siltä että Sastamalan työväenopistoihin on otettava peruskursseiksi tällaiset koko syksyn kestävät kurssit:

      1) Kodin LVI työt. Putkivetojen suunnittelu ja asennustyöt, tarvikkeiden hankintapaikat ja mitoitusohjeet, putkivetojen käytännön asennusohjeet.

      2) Kodin sähkötyöt.
      -Kuiviin tiloihin tehtävät asennukset ja korjaukset.
      -Koestuskynällä testaten turvallisen 0-johtomaadoituksen tekeminen.
      -Käytännön MMJ-kaapelopinnin asennusohjeet."

      Ei mikään pöllömpi idea. Itsekin olen muutaman ulkohanan vetänyt kupariputkilla ja puristusliittimillä. Lisäksi vesikiertoinen lattialämmitys vanhan talon kylppäriin, toiminut moitteetta jo 20 v. ajan.

      Sähköasennustöiden asentaminen omatoimisesti on lisäksi ihan laillistakin hommaa. Siis KUNHAN joku asennuspätevyyden omaava tulee tarkistamaan ja hyväksymään tehdyn työn.

      • Anonyymi

        Ei tule mainitsemiasi kursseja "työväenopistoihin". Syystä että ne ovat ammattikoulujen reviiriä. Se että ammattikoulutus on Suomessa ajettu alas, niin se onkin jo toinen juttu.


    • Anonyymi

      Kysy tarjoutusta Putkiniemiseltä

    • Anonyymi

      Sähkö Heinämaki (sähkö heinis) Parkanosta onnistuu Sähkö ja LVI työt.
      Toinen vaihtoehto Pasi Laurinaho Monitoimi myös LVI ym. rakennustyöt.
      LVI_Kannostoa ei missäännimessä .....

    • Anonyymi

      Kolmea tässä ketjussä kehuttua firmaa lähestytty, ja pyydetty tarjousta hommasta. Kaksi ei ole vastannut mitään, ja yksi sanoi että on töitä niin paljon, että ei oteta mitään uusia hommia nyt.

      Yksi toisen kunnan puolelta, Tampereen suunnasta on ollut kiinnostunut ja käynyt paikalla. Käytti aika kalliita, vain yhden toimittajan merkkituotteita pelkästään. Vanhaan taloon kelpais pienemmänkin tekijän, merkitön peruskomponentti.

      Olisiko sitten syyspuoli parempaa aikaa? Ettei olis putkimiehillä uudisrakennuksissa niin kova kysyntä ja meno päällä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe