Näkymää Pieliselle

Anonyymi

Ylä- Karjalassa juttu ydinkeskustan puiden rajusta raivaamisesta ranta-alueilla ja Kyrölän seudulla. Kaupunkirakennelautakunnan mielestä kauniit terijoen salavat, jotka esimerkiksi tuulisella säällä antavat suojaa, eivät kuulu Pielisen rantaan, joten ne pitää kaataa kertoo kaupungin edustaja. Rakennelautakunta voisi suuressa viisaudessaan käydä Nurmeksen Kannaslahdella katsomassa, kuinka varastoidut puuvuoret täyttää kaupungin omistamalla maalla järvinäkymät. Lisäksi liikennemerkeillä on estetty suositun rannan virkistyskäyttö, iso määrä käyttäjiä ihmettelee kaupungin asennetta.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuuluisaksi muodostuneessa Tiiliniemessä, puolestaan virkamies oli antanut puiden kaatoluvan. Oliko joku sitä häneltä vaatinut vaiko ihan painostanut?

      Kotiniemen hoitokodin vieritse lähtee kaunis luontopolku. Mukaelee Lautiaisen rantaa. Venevalkaman sivuitse. Lastenkodin puisto ja tähän saakka on kauniisti hoidettu ja avarrettu kaunpungin metsä. Sitten tulet hyvin hoidetulle nurmialueelle.

      Ison talon entinen omistaja on huolehtinut kaupungin alueen nurmikon huollosta. Talon tyhjänäkin olon aikaan. Hän kunnioitti perinnemaiseman säilymistä. Arvosti, myös ympäristön suojeluun tehtyjä lakeja.

      Nyt huomaat rinteen ja rannan avarretun täysin paljaaksi. Kieltokyltit. Matkasi päättyy tähän. Miksi, miksi ja miksi? Yritys joka hakkuun teki onko luistellut vastuustaan? Heillä on varmaankin tietoa luonnonsuojelulaista ja osaamista.

      Kuinka venevalkamasta lähtien ei sitten avarrettu koko matkaa? Vain yhden talon kohdalta?

      Mikäli pääset jyrkännettä alas, lastenrattaiden, rollaattorin tai askeleen jo lyhennyttyä olevan vanhuksen kanssa, voit jatkaa reittiä. Vesi tosin alkukesästä on korkealla, matkasi muuttuu hankalaksi. Sinulla on tietysti rinkassa mukana kumisaappaita, pelastusliivejä/köysiä. Hyvä vakuutus jos liukastut.

      Näin olet jo ohittanut ison talon. Päästäksesi jatkamaan matkaasi, sinulla on edessä vielä yksi haaste.

      Rinne ylös. Kuinka voit työntää lastenrattaita/rollaattoria/ horjuvaa vanhusta? Ihailen lujuuttasi. Selvisit ja nyt on pieni ojan painanne vain edessä. Sitten voit jatkaa.

      Matkasi jatkuu edelleen hoidettua nurmikkoa pitkin ja muuttuu poluksi aivan Tiiliniemenkärkeen. Siellä voit hörpätä termarista kaffeesi, lapset mehupulloistaan.

      Ikäihmiset ja lapset sukupolvien riemua!

      • Anonyymi

        "Matkasi jatkuu edelleen hoidettua nurmikkoa pitkin ja muuttuu poluksi aivan Tiiliniemenkärkeen. "

        Miten tästä pääsee jatkamaan matkaa, koska isot polttopuukasat ovat edessä? Polttopuut ovat säilytyksessä kaupungin mailla. Jotta tästä pääsisi jatkamaan matkaa täytyisi kasat ohittaa pihanmaan kautta, mutta järkikin jo sanoo, että toisen pihanmaan kautta ei kuljeta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Matkasi jatkuu edelleen hoidettua nurmikkoa pitkin ja muuttuu poluksi aivan Tiiliniemenkärkeen. "

        Miten tästä pääsee jatkamaan matkaa, koska isot polttopuukasat ovat edessä? Polttopuut ovat säilytyksessä kaupungin mailla. Jotta tästä pääsisi jatkamaan matkaa täytyisi kasat ohittaa pihanmaan kautta, mutta järkikin jo sanoo, että toisen pihanmaan kautta ei kuljeta!

        Järki hoi älä jätä, ymmärrys älä petä! Kateellinenko olet, kun toisilla on monen vuoden puut pinoissa. Kyllä kaupungin maalla voit rauhassa astella. Aurinkoa ja iloa elämääsi.


    • Anonyymi

      Tämä meidän kuuluisa lautakunta oli myös ulkoliikuntaa harrastavien toimintaa rajoittamassa, kun muutaman kymppitonnin vuoksi ensilumen latua ei tehty. Hiihtokausi lyheni paljon, koska lumentuloa sai odotella, vaikka pakkasta ladun tekoon olisi riittänyt. Onneksi näille muutamille juustopäille puhuttiin järkeä ja tulevana syksynä ensilumen latu on käytössä, että tervetuloa myös matkailijat hiihtelemään Nurmeksen maisemiin. Vielä tuosta puistojen ja rantojen puiden kaadosta, kenenkä pölvästin päässä tuli kiire ruveta kaatamaan puita ennen luonnonhoitosuunitelman valmistumista alueelle, tätähän voisi sanoa maiseman raiskaukseksi.

    • Anonyymi

      Todella ankean näköistä kannokkoa koko rantatien pituudelta. Ikävää että jokunen virkamies voi tehdä näin isoja päätöksiä kuulematta asukkaita, On nyt mukava tuijotella autioita ratapenkkoja.

      • Anonyymi

        Minun mielestä ne vesakot jouti hävittää, nyt näkyy Pielinen niinkuin pitääkin. Minä en kävele rantoja, katselen asvaltilla käsin, ja hyvät on näkymät!


    • Anonyymi

      Kylläpä oli satamassa ankean näköistä, kun pitkästä aikaa kävelin Sataman ja Mikonniemen välin. Ensiksi oli vastassa hirveät betoniporsaat ja puistomaisuus on tipotiessään, lisäksi kauniit Terijoen salavatkin sahattu pois, jotka antoivat myös linnuille suojaa ja kaunistivat maisemaa. Koskahan golfkentän ympäriltä vastaavat puut saavat lähtökäskyn, vähän epäilyttää.

      • Anonyymi

        Pekkapoika ehdotti, että pitäisi sataman betoniporsaiden siirtämiseksi viedä jyviä parin metrin päähän porsaista, niin kyllä siirtyisi, on ne niin jyvien perään.


    • Anonyymi

      Tiiliniemessä on puolestaan jätetty Terijoen salavat kaatamatta.

    • Anonyymi

      Näkymät ovat nyt hyvin avoimia. Ei välttämättä ole parhaimmillaan alkukeväästä kun puissa ei ole lehtiä ja aluskasvillisuus on niukkaa. Jotain pensaita, kukkia ja sellaista ehkä tarvitaan kesää ja syksyä varten.

    • Anonyymi

      Joku isänmaan parturi käynyt kaatamassa viimeiset pihlajat satamassa kioskin ja parkkialueen välistä, tuskin luvan kanssa.

    • Anonyymi

      Kommunisti ei kysele vaan toimii.

      • Anonyymi

        Mikä Siperian ihannoija siellä pölisee, ratatyömiehillä siellä varmaan olisi töitä, eikä tulisi hautauskuluja kun elo loppuu, vaan penkkaan täytteeksi.


    • Anonyymi

      Erikoinen Nurmesjärven rannasta alkava ja Pielisen rantaan päättyvä hieno Kaarlonkatu pitää pilata täysin älyttömillä betoniesteillä sataman puoleisessa päässä. Keskustassa tuntuu katujen sulkeminen tulleen tavaksi, kun kirjaston muuttokuormien vuoksi pitää komea pääkatukin sulkea Kötsimäen puoleisesta päästä kesän ajaksi. Onneksi hyvin suunitellussa ydinkeskustassa katuja riittää, toisin kuin porokylässä, jos pääkatu suljettaisiin, niin koko Porokylä olisi motissa.

    • Anonyymi

      Kaadoin ne polttopuuksi, laitankin saunan lämpeämään 👹

      • Anonyymi

        Poistaisivat edes kaikki kannot satamasta ja rantatien varrelta, niin eivät olisi muistuttamassa tuhotyöstä. Vaikka miksi meidän pitäisi unohtaa ja sopeutua aina näiden yksien päätöksiin?


      • Anonyymi

        Kuka sai valtavan määrän puistoalueelta kaadettuja puita.


    • Anonyymi

      Puistomaisuus on tipotiessään sataman ja Mikonniemen välisellä ranta-alueella.

    • Anonyymi

      Satama ei näytä kovin kutsuvan tuntuiselta paikalta, pohjoisen puoleisen radan alta menevän tien peittää Pielisen tulviva vesi. Eniten käytetty kioskin puoleinen alikulku on suljettu betoniesteillä. Näinkö Nurmes esittelee sataman virkistysaluetta uimarantoineen matkailijoille, omat käyttäjäthän on jo unohdettu aikaisemmin raiskaamalla maisemat.

    • Anonyymi

      Satamassa näkymät parantuneet. Lettuja levällään 🧐

      • Anonyymi

        No sitten vain rikossyytteitä tekemään! Sukupuolisiveettömyys häiritsee herkkää sielua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe