Coganin syndrooma

Sairastan harvinaista reumaa, coganin syndroomaa. Sain diagnoosin viime elokuussa ja joka päivä on kipuja ja jäykkyyttä. Tähän mennessä ei lääkkeistä ole ollut paljonkaan apua. Nyt kokeillaan Trexanin jälkeen uusia lääkkeitä, Imurelia ja Sandimmunia. Kortisoni on ollut ainut joka on auttanut kipuihin ja jäykkyyteen mutta sitä on pakko vähentää haittojen takia. On täällä ketään joka sairastaa samaa tautia? Kaipaisin kovasti vertaistukea.

6

1483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moi! Täällä toinen Coganin oireyhtymää sairastava. Olen nyt keväällä sairastunut ja vasta saanut diagnoosin, mutta olen kuitenkin ehtinyt jo kuuroutua pysyvästi. Myös tasapainoelimeni ovat molemmin puolin sammuneet. Kortisonia minäkin syön, ja nyt otetaan metotreksaatti kokeiluun siihen kylkeen.

      • Anonyymi

        Hei,
        Kiinnostaisi miten/mistä sait diagnoosin ja kauanko siinä kesti? Itse olen jo 8 vuotta sairastanut varsin epämääräisillä oireilla ja lääkärit eivät jostain syystä edes suostu tutkimaan harvinaissairauksien mahdollisuutta. Jos itse kysyn, minut leimataan luulosairaaksi.


      • Hei, anteeksi kun näin myöhään vastaan. Tällä hetkellä kuulo on huonontunut ja käytän kuulolaitteita ja tasapaino on huono mutta parempina päivinä se ei haittaa elämistä. Oloni siis vaihtelee päivittäin ja on myös pahenemisvaiheita jotka kestävät noin pari kuukautta.
        Kävin Kuopiossa KYSissä kaksi kertaa vuodessa reumatologilla mutta nyt minut on siirretty kotikaupunkini sisätautiosaston reumalääkärille. Söin myös metotreksaattia mutta siitä ei ollut minulle apua niin vaihdettiin lääkitystä. Nyt on pari vuotta mennyt Imurel 2+1 ja Sandimmum 1+1 sekä prednisolon 5 mg päivässä. Jäykkyys ja kipu on vähentynyt minimiin verrattuna metotreksaattiin. Mulle ainakin lääkkeiden vaihdosta oli hyötyä. Kerrotko lisää oireistasi?


      • Rimpsuhamonen kirjoitti:

        Hei, anteeksi kun näin myöhään vastaan. Tällä hetkellä kuulo on huonontunut ja käytän kuulolaitteita ja tasapaino on huono mutta parempina päivinä se ei haittaa elämistä. Oloni siis vaihtelee päivittäin ja on myös pahenemisvaiheita jotka kestävät noin pari kuukautta.
        Kävin Kuopiossa KYSissä kaksi kertaa vuodessa reumatologilla mutta nyt minut on siirretty kotikaupunkini sisätautiosaston reumalääkärille. Söin myös metotreksaattia mutta siitä ei ollut minulle apua niin vaihdettiin lääkitystä. Nyt on pari vuotta mennyt Imurel 2 1 ja Sandimmum 1 1 sekä prednisolon 5 mg päivässä. Jäykkyys ja kipu on vähentynyt minimiin verrattuna metotreksaattiin. Mulle ainakin lääkkeiden vaihdosta oli hyötyä. Kerrotko lisää oireistasi?

        Tällä hetkellä ongelmana on lähimuistin huononeminen. Kuuluuko se coganin syndrooman oireisiin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hei,
        Kiinnostaisi miten/mistä sait diagnoosin ja kauanko siinä kesti? Itse olen jo 8 vuotta sairastanut varsin epämääräisillä oireilla ja lääkärit eivät jostain syystä edes suostu tutkimaan harvinaissairauksien mahdollisuutta. Jos itse kysyn, minut leimataan luulosairaaksi.

        Mä sain diagnoosin alle vuodessa ja lääkitys on helpottanut elämistä mutta lääkäri ei aina tunnu ymmärtävän mitä oireet käytännössä aiheuttavat. Jos liikaa rasitan lihaksia niin ne jäykistyy ja kipeytyy ja kylmyys jäykistää myös. Voin istua, kävellä ja seisoa yhtäjaksoisesti noin tunnin ja sitten on levättävä. Lihasmassaa en voi lääkärin kehoituksesta huolimatta kasvattaa kuntosalilla koska siitä seuraa parin kuukauden pahenemisvaihe. Jos neulon käsin liian kauan niin kämmenten ja sormien lihakset turpoavat, jäykistyvät ja kipeytyvät. Lääkäri vain tunnustelee niveliä ja eihän niissä mitään vikaa ole. Ilmeisesti minun pitää selittää oireita paremmin ensi kerralla. Nopean avun saan Panacodista ja jäykkyyteen Norflexista mutta eipä lääkäri uusinut reseptejä kun pelkkää ilmeisesti Valviraa.


    • Anonyymi

      Hei, täällä yksi myös coganin oireyhtymän omaava. Diagnoosin sain reilu 8vuotta sitten. Nyt tilanne on, että äkillisesti kuulo laski ja oikea korva pimeänä ollut vuosia. Sekä vasemmalla en kojeen avulla kuule mitään, juuri tämän äkillisen kuulon aleneman johdosta. Polvissa kipua ja jäykkyyttä myös juuri nyt. Kortisooni aloitettu kuurina. Tasapaino elimet myös vaurioitunut osittain tämän 8 vuoden ajan. Mutta tavallista arkea pystyny tähän päivään asti elämään kojeiden avulla. Seuraavana mietteenä olisi luuyhdinjohto istute tai sisäkorvaistute. Onko teille näitä ehdotettu kuulemisen kannalta. Vertaistukea erittäin vaikea löytää tähän sairauteen liittyen. Ikää minulla on 27 vuotta ja olen nainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe