Hullutko päättävät rakentamisesta Lempäälässä vai onko grynderimafia kaapannut vallan?

Anonyymi

Otsikossa ei ole ollenkaan liioittelua. Otetaan esimerkki, Telkäntaipaleen uusi kävelysilta, sen hinta ja tarpeellisuus. Minkälaista herrakansaa on ajateltu kävelysillalla kulkevan, kun piti uusi katettu silta rakentaa? Vaikka eteläpuolella 100 metrin päässä on silta ja pohjoispuolellakin n. 100 etäisyydellä alikulkureitti.

Veronmaksajien rahaa Lempäälän kävelysiltaan haaskattiin n. 3,2 miljoonaa, vertailun vuoksi Tampereella Hämeensillan täydelliseen remontointiin budjetoitiin 4,5 miljoonaa, kyseessä on kuitenkin nelikaistainen ja leveät jalkakäytävät sisältävä silta, joka tehtiin uusiksi perustusten valamista myöden, lopullinen hinta taisi nousta 5,3 miljoonaan. Pohjoisessa Ii-joen yli tehtiin 250 metriä pitkä kävelysilta 0,85 miljoonalla eurolla.

Lempäälän ruma kävelysilta on täydellisen turha kuntalaisten kannalta, ehkä se nostaa joidenkin lähelle rakennettavien asuntojen arvoa veronmaksajien kustannuksella.

Sillan ylläpito tulee myös kalliiksi. Tuskin mikään firma ottaa edes 10 000€ urakkaa niiden 10 metriä korkeiden lasiseinien pesusta, kun alla kulkee korkeajännitteiset sähköjohdot ja junat 200km/h.

Oma lukunsa on uuden kuntatalon ja pysäköintitalon tarpeellisuus ja hinta Lempäälän kaltaisessa maalaiskunnassa. Ne näyttävätkin joiltakin rumilta teollisuusrakennuksilta.
Nyt alkaa radan länsipuolella kahden virastotalon purku, niiden tilalle muutaman kymmenen metrin päähän keskiaikaisesta kivikirkosta rakennetaan todennäköisesti rumia kerrostaloja. Saadaan kirkkokin tavallaan hukutettua uusien betonirakennelmien sekaan, kuten kävi vanhalle kauniille asemarakennukselle.

Kuntaa pitää kehittää, mutta päättäjien fokus on hukassa ja velka kasvaa, taitaa olla jo 100 miljoonan tuntumassa. Se on niin paljon pienelle kunnalle, ettei sitä voida koskaan maksaa pois, sama tilanne on valtion velan suhteen. Tiedossa on siis veronkorotuksia ja leikkauksia palveluissa vuosi toisensa perään molemmilta tahoilta.

16

1157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vastasit otsikossa kysymykseen jo, totean vain, näin se on.

    • Anonyymi

      Lempäälässä päätöksenteko aivan holtitonta ollut aikojen alusta ja kunnanhallituksessa samat pierut vuodesta toiseen. Vanhoja pieruja ja loput hupiukkoja minun mielestä.

    • Anonyymi

      Erittäin hyvä ja tarpeellista kehitystä - modernisoida koko keskustaa. Kunnan keskustasta pitäisi edelleen yllämainittujen toimenpiteiden lisäksi kohdistaa toimenpiteitä... mm purkaa lukuisia vanhoja rakennuksia ja modernisoida edelleen, kuten nyt on suutana vihdoist viimein. Kunnan keskuksesta tulee erinomainen. Huomioi, että siitä alueelta on esim. Tampereen uudelle areenalle 10min matka junalla yms. Lempäälä kasvaa ja muuttuu. Telkäkäntaipaleen silta-alue on upea valmistuessaan. Yleisesti hintataso on kyllä asuntojen suhteen aika korkea, jos vertaa Toijalaa, Valkeakoskea ja Viialaa. Noh, onhan yhteydet hyvät mm. Tampereelle.

      • Anonyymi

        Et perustellut, miksi keskustan modernisointi on niin hyvä asia.

        Esimerkiksi pysäköinnin keskittäminen pysäköintitaloon tarkoittaa sitä, että pysäköintiä on vaikeutettava, sekä rajoitettava muualla, jotta maksulliseen ja hankalaan pysäköintitaloon saadaan asiakkaita. Ratkaisut mitkä ovat tarpeellisia isoissa kaupungeissa, eivät ole välttämättä hyviä peltojen keskellä maalaiskunnassa.

        Keskustaan rakennetut kunnan vuokratalot saastuttavat ympäristön ja kunnan laajemminkin, niihin kun valitaan asukkaat sosiaalisin perustein. Tämä yhdistettynä siihen, että kunta on alkanut leikkimään maailman sosiaalitoimistoa veronmaksajien rahoilla, näkyy katukuvassa, hyvin päivettynyt väki lisääntyy vuosi vuodelta. Tampereella tummat myyvät huumeita avoimesti Koskipuistossa ja muualla, se taas tuo reviirisodat, velanperinnät ja epätoivoisten narkkien tekemät ryöstöt, tämä tulee yleistymään Lempäälässäkin.

        Lempäälä kunnalla on kiima rakentaa vuokrataloja, niitä kun on jo ennestäänkin paljon. Sillä tosin saadaan kunnan väkiluvun kasvu näyttämään hyvältä, nuo talot on helppo täyttää sosiaalipuolen asukkailla. Asuntotarjontaa on yksityisilläkin vuokranantajilla, siitä tulee myös pääomaverotuloja ja kiinteistöveroja.
        Kunnan pitäisi houkutella ok-talon rakentajia, eikä lähteä heitä rankaisemaan hulevesimaksuilla ja korkeilla kiinteistöveroilla, he pyörittävät kunnan elinkeinotoimintaa, eikä vain sosiaalitoimistoa.

        Kuntalaisten on vaikea saada tietoa, kuka mitäkin asiaa on ollut ajamassa kunnanvaltuustossa, mutta mamuttamisessa on ainakin vihreät, vasemmisto ja SDP innolla mukana, kuten myös keskusta ja kokoomus. PS taitaa olla ainut, joka siihen ei ole lähtenyt. Onneksi on vaalit lähellä.


    • Anonyymi

      Telkäntaipaleensilta Torsosta on tullu ihanteellinen ja mieluisa pesäpaikka lukuisille linnuille. Sen voi todeta kävelyretkellä sillalle, jos löytää töppösilleen puhtaan paikan jätöksiltä. Paras varoa vaatteitaankin : ylhäältähän ne siihen tippuu. Kävelysilta ei edes näytä kuuluvan Lempäälätalon siivouksen piiriin. Toteamus: kattorakenteet ovat täysin susi, suunnitteluvirhe arkkitehdiltä ja myös kunnalta, kun on hyväksynyt tuon rakenteen. Metalliverkko siihen on syytä asentaa, jolloin linnut ei pääse pesäkoloihin .

      • Anonyymi

        Pääseekö miljoonasillalle edes ihmiset kulkemaan, ainuttakaan en ole koskaan sillalla nähnyt?

        Hyvä että edes linnut ovat löytäneet pesimäpaikan.


    • Anonyymi

      Kuka tätä siltahanketta ajoi valtuustossa nimet tiskiin tai selvitän itse.....

    • Anonyymi

      Maksa vaan veroja kiltisti ja pidä turpasi kiinni.
      Kun tehdään toisten rahoilla , voi munia ja tehdä sutta ja sekundaa ihan mielinmäärin ja niin tehdään, ole nöyränä vaan maksajan asemassa ihana hiljaa, paina tämä visusti mieleesi tyhmä.

      • Anonyymi

        Vappu on jo alkanut sinulla, kun vedit viinat ja psyykelääkkeet kerralla naamaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vappu on jo alkanut sinulla, kun vedit viinat ja psyykelääkkeet kerralla naamaasi.

        Älä mistään mitään ymmärtämätön hölmöläinen tyrkytä tapojasi täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä mistään mitään ymmärtämätön hölmöläinen tyrkytä tapojasi täällä.

        Märät vaipat lapsilla ja seniileillä vanhuksilla aiheuttaa tuollaista känkkäränkkää.


    • Anonyymi

      Puistokatu on kuin sodan pommitusten jäljiltä. Miksi jumankauta ei osata paikata niitä kuoppia kun on putket ja kaapelit saatu maan alle . Autosta hajoaa alusta jos tuollaisessa rytökärpän pesässä pitää ostosreisuillaan ajaa. Halvalla ei saa muuta kuin paskaa työnjälkeä ja se pitää paikkansa kun katsoo kokonaisuutta siinä välissä rautatien ja vanhan 9tien.

    • Anonyymi

      Kulje polkupyörällä, asut kumminkin jossain lähellä vuokratalossa.

    • Anonyymi

      Hyvä että toteutetaan eikä vain puhuta ja suunnitella. Vesilahdessa suuret suunnitelmat pienet toteutukset. Lvs uutisoinut välillä haamurakentamista totena uuden kunnanjohtajan säestämänä.

      • Anonyymi

        Haluavatko vesilahtelaisetkin lisää velkaa ja korkeampaa veroprosenttia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluavatko vesilahtelaisetkin lisää velkaa ja korkeampaa veroprosenttia?

        Haluaa jos maalaismöllikät pääsee valtaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe