Uusi yritys ennakkoperintärekisteriin

Anonyymi

Uusi alkava yritys ennakkoperintärekisteriin. Se mietityttää että minkä summan ilmoitan verottajalle? kun en tässä vaiheessa voi tietää mihin suuntaan liiketoiminta kehittyy? Ja verottaja tekee ilmoitetusta summasta ennakko vero laput joita sitten maksellaaan pitkin vuotta. Jos myynti ei ole odotettua niin minähän olen ihmeissään sitten niitten ennakkovero lappujen kanssa🤔

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se menee just tollain miten ilmaisit, jos siis ilmoitat summaksi 100 000e niin saat sitten maksella koko vuoden ennakkoveroja ja sitten jos ett teekkään ekana vuonna voittoa, niin sitten verottaja palauttelee niitä seuraavana vuonna.
      Joten pääset samaan tilanteeseen, että ilmoitat että voittoa ei tule kuin 1000e, joten verottajan mielestä se on niin pieni summa, niin tällöin sulle ei tule sitten ekana vuonna ennakkoveroja.
      Mutta jos teetkin voittoa tilikaudella, niin joudut maksaa täydennys/jäännösverot, jos siis näin teet niin kannattaakin säästää/jättää tilille aina rahaa myös niille veroille, jotka joudut mahdollisesti maksanmaan. Koska seuraavana tilikautena tulee edellisen vuoden jäännösverot amksettavaksi ja myös olemassa olevan vuoden ennakkoverot.

      Itse ilmoitin "vahingossa"/tyhmyyttäni ihan liian isom summan ja sitten verottajalta kun tuli ekanvuoden ennakkoverolaput joissa sika iso summa maksettavaa, niin ilmoitin verottajalle asiasta, niin ne siellä sitten tiputti niitä ennakkoveroja, joten verottajan kanssa pääsee kyllä sovittelemaan ne isommaksi tai pienemmäksi, jos siltä tuntuu ja hoidat asiat hyvin, siis noup hätä !

    • Anonyymi

      Tossa on myös porsaan reikä olemassa, esimerkkinä ensinmmäinen tilikausi vaikkapa ilmoittaa verottajalle 1000e niin totta, summa niin pieni että et saa ensinmmäisenä tilikautena ennakko maksu lappuja, vasta kun tulee ensinmmäinen tilikausi loppuun silloin tulee veron maksu tilikaudelta, maksat ne verot mitä teit voittoa tilikaudelta ja sen jälkeen voit ottaa firman pois ennakkoperintärekisteristä ja laittaa firman "seisomaan" sitten voit perustaa uuden yrityksen ja aloittaa toiminnan uudestaan puhtaalta pöydältä😉 Suurin ongelma on näillä uusilla yrityksellä se että ei osata tiedetä miten tilikausi kehittyy jos ilmoittaakin liian suuren summan ja huomaat kesken tilikauden että et selvii maksuista, niin toki verottajan kanssa ne voi kohtuulistaaa mutta jos loppu tilikaudesta tulee kasvu pyrähdys niin se on sitten toisella tilikaudella isot jäänös verot maksettava, siksi on tärkeää että firman tilillä on sitä rahaa varalle reilusti veroja varten. Sen takia suurin osa uusista firmoista kaatuu nurin koska verottaja hakee saataviaan ja jos yrittäjä ei ole osannut oikein laskea niin se on konkurssi silloin edessä toinen syy miksi uusia yrityksiä kaatuu on se että vakuutus yhtiöt hakevat saataviaan, Yel maksut jne.. eli tarkkana on oltava että selviää noista maksuista.

    • Anonyymi

      Ilmoita 0 euroa - ei kannata uhrata käyttöpääomaa ennakkoverojen maksuun jos kerran tuloksenteosta ei ole vielä takeita. Ennakkoveroa voi hakea myöhemmin jos alkaa näyttämään siltä että tulosta tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2804
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      520
      2642
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe