Heittäkää nyt jo "Helvettiin" nuo Kepulaiset Jauhojulpit hallituksesta!

Anonyymi

Sanna Marin nosti työllisyystavoitteen 100 000:een, keskusta jarruttaa neuvotteluja
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1c8396e1-410b-46c7-a259-15f9b2303cfb

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naurettavaa nuo marinin höpinät. Vai tavoite? Juuri tulee 600 uutta työtöntä sdp toimesta. Tavoite ja realielämä menevät ihan eri suuntiin. Onkohan marinilla joku ongelma ymmärtää asioita?

    • Anonyymi

      Katsoisin asiaa seuraavalla tavalla: Tuommoiset keskustan halut kuten esim paikallisen sopimisen suhteen on kirjattu työehtosopimuksiin, jotka pohjautuvat työmarkkinajärjestöjen yleiseen sopimiseen . Tällöin asia nähdäkseni kuuluu yleisen sopimisen piiriin ja on työmarkkina asia, jolloin hallintovallan kautta ei ole yksitahoisesti puututtavissa yleiseen sopimisoikeuteen ja määrättävissä miten yksityisen sektorin sopimuksia on muutettava ja mitä sovittava asioista . Hallintovalta demokratioissa yltää yhteisien valtiollisten asioiden hoitamiseen ja noin toimimalla tuo valta ylitettäisiin puuttumalla yleiseen sopimisoikeuteen .Eli Keskuta pyrkii ylittämään laillisen hallitovallabn valtuudet ja puuttumaan yleiseen sopimiseen purkaen ulkopuolisena tahona valtiovaltaa hyödyntäen sanelemalla miten sopimuksia on muutettava. Toimitapa on vahvasti valtiollisesti demokratian ulkopuolelle kuuluva autoriteettinen toimi jolla puututtaisiin diktaattorimaisesti valtiolliselta taholta yleisiin sopimuksiin.

      " keskustan mielestä kelvoton. Esitys ei vahvista julkista taloutta keskustan mielestä riittävästi. Se haluaa yhä kovia toimia, kuten ansiosidonnaisen porrastaminen tai paikallisen sopimisen edistäminen. "

      https://yle.fi/uutiset/3-11894039

      • Anonyymi

        Lisäys. Yksikantaan ilmaistuna: Meinaan vaan että eihän nuo asiat ole edes budjettiriihi asioita ,eikä valtiovallan asioita vaan työmarkkinaneuvottelujen piiriin kuuluvia asioita. Se taitaa mennä Kepulaisilla pahasti vellit ja puurot sekaisin.


    • Anonyymi

      Tavoite on hyvä. Se, että hallitus kaikilla toimillaan yrittää estää työpaikkojen syntymistä yksityiselle sektorille ei suoranaisesti tue tuota tavoitetta.
      Muistamme toki, että se on yksityinen sektori, joka maksaa julkisen sektorin turhien työntekijöiden palkat.

      • Anonyymi

        Tuossa työmarkkina asioihin puuttumisessa on vain yksi mutta. Hallitus ei ole työmarkkina osapuoli.
        Työmarkkina osapuolia ovat työnantajat ja työntekijät, jotka neuvottelevat asioista liittoteitse ja sovitut asiat viedään työehto sopimuksiin. Neuvotteluihin voidaan kutsua valtiollinen taho edistämään neuvotteluja ,siinä hengessä että valtiollinen taho voisi edistää syntyviä ratkaisuja valtiollisin toimin .Esim verolinjauksin taloutta tasapainoittaen ja tarjoten edellytyksiä vakaille kasvuedellytyksille.

        Eli kyse on sopimis kulttuurista . Mikäli valtiollisesti hyväksyttäisiin sopimiskulttuuriin puuttuminen tarkoittasi se valtiollisesti sitä että pakoittein voitaisiin puuttua kaikkeen sopimiseen. Tällöin voitaisiin laajamittaisesti esim. purkaa kahden välisiä kauppoja valtiolliselta taholta ja jopa määrätä millä hinnalla on luovuttava esim omaisuudesta aivan samoin kuin nyt pyritään puuttuman ehtoihin miten on työmarkkinoilla toimittava .Seuraava askel olisi ehkäpä se että määrätään millä hinnalla ihmisten on tehtävä työtä.

        Nuo työmarkkina asiat eivät yksiselitteisesti kuulu valtion toimivallan alle vaan yleisen sopimisen piiriin ja asioina nuo jää tällöin valtion hallinnon toimivallan ulkopuolelle. Keskustan vaatimukset ovat siis tuolta osin hallintovallan ja kehysriihen ulkopuolelle jääviä asioita.


    • Anonyymi

      Vasemmistolaiset ja mustalaiset............ei veikkonen suvaitse puhuttavan mitään työstä
      Mitä se Sanna Marin höpelehtää, liittynee "Mainilan laukauksiin". ...haaa....hiii.....
      Piiskaa hyvänen aika kolmesti päivässä 4 tuntia kerrallaan.

      • Anonyymi

        He he... ,kukahan se tuossa sitä ruuvia kiristää? Ei ole liittokierros ,eikä sopimukset ummessa.

        Valtio on työmarkkinaasioissa osapuoli vain ja ainoastaan julkisen sektorin/valtio omistuksen kautta.

        Kun tekee politiikkaa olisi edes hyvä ymmärtää sen rajoitukset,sekä toimien laillisuus rajat ja tietää ainakin se missä on töissä.


    • Anonyymi

      ulos vaan koko kiristäjäporukks porsasnaamoineen valehtelemasta hallituksesta

    • Anonyymi

      Marin voisi luvata samoin tein 300000 tempputyöllistettyä.
      Velkarahalla vaan.

    • Anonyymi

      Saarikko se taitaa sitten olla kuitenkin se keskustapuolueen haudankaivaja!
      Saarikko yrittää herättää luottamusta keskustalaisiin huutamalla mikrofoonit hajalle, mutta ei tule auttamaan yhtään puoluetta vaan juurikin päinvastoin.

      Jos ei ole kykenevä yhteistyöhön, niin sitten on parempi lähteä häiriköimästä hallituksesta kutistumaan omaan tyhmyyteensä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Onhan tuo nyt järkevämpi tapa kuin ansiosidonnaisen porrastamisesta puhuminen ,tuo kun ei koskisi edes kaikkia.

        Marinin tyylilä on vain huomioitava ,että tuolla minimillä jola ansiosidonnaiselle päästään ,päästään minimissään samaan kuin tuömarkkina tuen perusosa pruttona on .Verotus on tuossa huomioitava ,mutta tapa itsessään ,johon pyritään on toimeentulon kattavuutta lisäämään pyrkivä ja se on olennaista.


      • Anonyymi

        Jep anssi on jo porrastettu ja se ei edes kuulu kaikille ,vaan on liittokohtainen ,ammattiliittoon kuulumisperusteinen etuisuus.


        https://ytk.fi/ohjeet-ja-tuki/tietopankki/ansiosidonnainen-paivaraha/kuinka-pitkaan-ansiopaivarahaa-voi-saada-

        https://kokokassa.fi/paivarahan-kesto/

        https://tyottomyyskassa.jhl.fi/tietoa-etuuksista/ansiopaivaraha/ansiopaivarahan-kesto/


    • Anonyymi

      Olipa hullu aloitus, heittäkää nyt vittuun demulit koko Suomesta, näin se pitäis mennä, eikö?

    • Anonyymi

      Kyllä Marin on oikeilla jäljillä noissa asioissa, niissä kun on otettava huomioon maksukertymät ja se kenen rahoista on kysymys. Peruosuus työttömysturvasta on valtio osuus sos järejestelmään pohjautuen ja ansiosidonnainen asiotasoon pohjautuva sekä liittosidonnainen työttömyysturva. Soviteltavuus vaatinee tällöin liittojen hyväksynnän kassojen piirin pääsemiseksi, mutta perus osan ollessa valtiollinen olisi tuolta osin hyvinkin kokonaisuutena toteutettavissa liittojen tuella ,jolloin työttömyysturvaa saataisiin myös vietyä yhtenevään ja kattavampaan suuntaan.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ansiosidonnainen_työttömyyspäiväraha

      • Anonyymi

        Marin jäljillä? Jäljet hukassa kuin väsyneeltä ajokoiralta.


    • Anonyymi

      Jos päättäjämme itse suorittaisivat sen maahanmuuton ulkomaille, voisi isänmaa lähteä uuteen nousuun

    • Anonyymi

      voi voi hullun hommaa vasemmistolta tempputyöllistää velkarahalla,,mutta ei vasemmistolla ole muita konsteja ku kaikki kuntien ja valtion töihin , yritykset maksaa tämän paskan verorahoilla/velka rahalla,,,,,,

    • Anonyymi

      Paikallinen sopiminen työnantajan ja työntekijöiden kesken ei heikentäisi työlainsäädäntöä, ainoastaan ammattiliittoja ja ko.liittojen korkeapalkkaisia johtajia.
      Työlainsäädäntö määrittelee työnantajan ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet, mikäli osapuolet rikkovat ko.lakia työtuomioistuin päättää sanktioista.
      Vasemmisto saa vaalirahoistusta ammattiliitoilta siksi heillä on tarvetta puolustaa rahoittajaa ja pelkona tottakai menettää äänestäjiä, mikäli linkki ammattiliittoihin katoaa.

      • Anonyymi

        Entä EK. Tai MTK. EIKÖS nekin ole turhia?


    • Tavoitteen voi asettaa vaikka miljoonaan, koska se pelkkää sanojen helinään ja vaalien alus höpinää.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hieman toista mieltä .Moni asia on tahdosta kiinni ja monin osin järjestelykysymys ..

        Jos asenne on se että mikään ei käy ja kaikessa nähdään vain ongelmia, tyssää asiat siihen.

        Julkisella sektorilla esitetään olevan esim vajetta hoitajista jne.. Tuossa suhteessa esim olisi syytä nostaa tarkastelunalle vaatimustasot ja suorittavien käsiparien vapauttaminen vaatimattomimmista tehtävistä osaamistason mukaan vaativimpiin j ehkäpä vaatimattomien tehtävien täyttö perehdyttämällä työllistämis politiikan kautta ,jolloin työvoiman ohjaus toteutuisi tarkoituksen mukaisesti ja joutavana oleva työvoima työllistyisi . Toimimalla ohjaavasti päätään kysymyksestä temppu työllistäminen ,jolloin myös monin osin on täydennettävissä ammatillisia pohjia. Esim kaupunki/kunta sektoreilla on mm. välinehoidollisia ,sekä kiinteistö tehtäviä ,joihin on helposti perehdytettävissä .ihminen on kovin oppivainen kun vain annetaan mahdollisuus . Jos työsuhde ei toisikaan pysyväisyyttä on siitä silti tuo edellä kuvattu yhteiskunnallienen hyöty ja toisaalta tuo saattaa toimia joillekin ponnahduslauta uuteen työhön ja perusteeltaan taasen takaisi tien ansiosidonnaiselle joka on sinänsä jo kannuste ja parempi pohja ponnistaa työmarkkinoille kuin toimeentulotuen perusosalta.

        Valtio hallinnon perustehtävä on taata ihmisille mahdollisuuksia ja pitää mahdollisimman hyvin huolta heidän perutoimeentulomahdollisuudesta ,joten sellaiset toimet joiss kananustin haetaan tuo viemällä ei toteuta tuota periaatetta ,eikä ole sosiaalilain hengen mukaisia. Eli nuo Keskustan ehdoitukset ei oikein sovellu valtion hallinnon periaatteisiin ,toisin kuin Marinin ehdotelmat .


    • Anonyymi

      niin tuo marinin esitys ,no kassatytöltä ei voi enempää vaatia,,,,,,,,,,,,,,,,,

      • Anonyymi

        Poliittisella saralla päätöksentekoa ei toteuteta yhdenhenkilön mielipiteiden pohjalta vaan lakeihin ja asetuksiin ,sekä laajaan harkintaan pohjautuen jotka usein pohjautuvat myös virkamies lausuntoihin.

        Päätöksen teossa on tällöin otettava huomioon myös lakien suhde muihin lakeihin ja toimien eettisyys,jotka rajaavat toimissa poliittisen päätösen mahdollisia toimia ,kuten myös päätös vallan rajallisuus. Esim viimesijaiseen toimeentuloon kohdistettaessa leikkauksia nuo rajat tulevat pikimmiten vastaan joka kertoo myös toimien laadusta /niiden eettisistä lähtökohdista .Viimesijaisesta turvasta esim tuossa ,(9 Suhde perustuslakiin ja säätämisjärjestys):

        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_105 2020.aspx


      • Anonyymi

        Jos asenne on se että mikään ei käy ja kaikessa nähdään vain ongelmia, tyssää asiat siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittisella saralla päätöksentekoa ei toteuteta yhdenhenkilön mielipiteiden pohjalta vaan lakeihin ja asetuksiin ,sekä laajaan harkintaan pohjautuen jotka usein pohjautuvat myös virkamies lausuntoihin.

        Päätöksen teossa on tällöin otettava huomioon myös lakien suhde muihin lakeihin ja toimien eettisyys,jotka rajaavat toimissa poliittisen päätösen mahdollisia toimia ,kuten myös päätös vallan rajallisuus. Esim viimesijaiseen toimeentuloon kohdistettaessa leikkauksia nuo rajat tulevat pikimmiten vastaan joka kertoo myös toimien laadusta /niiden eettisistä lähtökohdista .Viimesijaisesta turvasta esim tuossa ,(9 Suhde perustuslakiin ja säätämisjärjestys):

        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_105 2020.aspx

        Ei nykyinen hallitus piittaa perustuslaista


    • Anonyymi

      Mites se oli se kepun vaatimus ettei ministerit saa puuttua työmarkkina-asioihin silloin kun oli Rinteen aikana postin sopimus kiista?Nyt kepun ministerit haluavat puuttua väkisin työmarkkinoihin!Ottakaa demarit se kokoomus hallitukseen ja potkaiskaa kepulit sinne pohjoisen lesta seuduille.Ja sanokaa että takaisin ei ole tulemista!

    • Anonyymi

      Kepulaiset pihalle. vaihtakaa johtajanne maahanmuuttajiin sitä kun olette aina halunneet. vanhanen suihkuun vaan, Kepu pellet taas leikkii viisaampia kuin ovatkaan. Omissa puolue kokousissa menevät täydestä EI muualla. Höpöjä..

    • Anonyymi

      Kepulaiset pysyy hallituksessa, koska hallituksessa oleminen on heille pääasia ja maakuntahallinto heidän mielensä mukaisesti. Ihan bluffaa nyt. Sitten, kun Sote on tehty ja maakunnat lyöty lukkoon, Kepu häipyy oppositioon heti että heilahtaa.

      • Anonyymi

        Tuo lisämenoja .Julkinen sektori on jo se joka rasittaa taloutta. Puhuvat työttömyysturvan porrastamisesta ansiosidonnaisen puitteissa, on jo porrastettu ja työvoiman ulkolaisesta sstavuudesta ,aivan kukkua työttömiä on jo yllin kyllin. Uskottavat taloudelliset keinot talouden vauhdittamiseksi mm. veropolitiikan kautta uupuvat täysin ja suunnitelmat tuottavuuden kasvulle yrityspohjan kautta. Rahan summittaisella lappamisella ei talous lähde käyntiin ,taloutta pitää hallita ja sen hallitsemista ei ole ,että kipataan kottikärryillä rahaa rulettipöytään. Toki osuu se joku poletti oikeeseenkin ruutuun ,mutta lopputulos on kuitenkin huono, silloin ei kannata huutaa voitto kun tulee tappioita. Taloudelliset toimet tulee olla hyvin harkittuja ja vastuullisesti suunnattuja -


    • Anonyymi

      Kepu ei lähde hallituksesta. Hallitus voi lähteä kepusta, mutta kepu on kuitenkin seuraavassa hallituksessa.

      • Anonyymi

        Aivan oikein. Ei kepu lähde hallituksesta, se vain halusi nostaa hälyn,
        jotta kansa ei hälyn keskellä huomasi kepun tekemää poliittista nimitystä.

        " Entinen kepu ministeri Tiilikainen GTL johtoon"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe