PUHKURI

saana92

kaverin hepalla on puhkurin alku.
toisella kaverillani on hevonen jolla oli joskus puhkurinalku ja se saatiin pois lääkkeillä.
millaisilla lääkkeillä saa pois. saako puhkuria ylipäänsä koskaan pois?
auttakaa.
ps.talliolot ja ruoka kunnossa

9

2847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeillut..

      moi! yks lääke on ainakin ventipulmin vet. entiiä saako sitä ilman reseptiä....puhkurin alkuun on montaa erilaista lääkettä... pyydä eläinlääkäriä kattoon heppa määrää varmasti hyvän reseptin..

    • hoitoponillani

      Omalla hoitoponillani oli puhkuri. Se asui 12 vuotta pölyisessä huonossa tallissa. Vasta viime aikoina talli uusittiin ja heinätkin alettiin kastelemaan. Oulusta hevosklinikalta antoivat ison säkin lääkkeitä puhkuriin, että eiköhän sellasista paikoista ainakin saa. Omalle hoitoponilleni se oli jo liian myöhäistä.

      • saana92

        kiitti,pitääpä soitella lääkärille :)


    • luulen tietäväni

      Siis puhkuri on parantumaton keuhkosairaus,jossa keuhkorakkulat ovat jo vioittuneet tai kokonaan surkastuneet.Puhkuria ei millään lääkkeillä saa "parannettua",ainoastaan lievittämään oireita.Puhkurihevoselle kaiken a ja o on pölyämätön heinä,pölyämätön kuivike,paljon ulkona(huolehdittava loimitus tarvittaessa)ja erittäin hyvä talli-ilma.Pihatto olisi paras,jos siihen mahdollisuutta.Ventipulmia en itse heti lähtisi syöttämään,koska jos taustalla on tai jos saattaa olla myös tulehdusta,niin ei hyvä.Klinikalla käynti erittäin suositeltavaa.Sieltä saa mielestäni paremmat lääkkeet ja avun.Tosiasiahan on sekin vielä,että puhkurihevosen kanssa joutuu vaan opettelemaan elämään tai sitten jos oikein paha,niin laittaa koukkuun.Raaka tosiasia.Säännöllistä liikuntaa ja kuntoa yllä.Ei pölyäviä kenttiä,teitä yms..näitä kannattaa välttää.happoon pakattu heinä hyvää,se ei pölise.en tarkoita virtasta,vaan sitä hevosten omaa biohappaan tehtyä.
      Puhun kokemuksesta!!

      p.s:On monilla hevosrehu sarjoilla hyviä yskänlääkkeitä yms..sellaisia apuja,jos vaan kukkaro kestää niitä syötellä:)

    • Emy

      Hevonen kannattaa laittaa ainakin kesäksi yötä päivää ulos (meillä on nyt jo, loimi vaan yöksi päälle jos kylmä), liottaa heiniä väh. pari minuuttia (säilöheinä hyvä vaihtoehto, tosin kallista ja paalit liian isoja yhdelle), liikuttaa kunnon mukaan ja välttää kaikkia sellaisia paikkoja, missä pölisee.

      Meillä kävi eläinlääkäri katsomassa, totesi puhkurin, antoi kortisonipiikin, syötettiin sulfaa viikon ajan (ei varsin. lääke, vaan kortisonin 'apuna') ja kunto edelleen huono. Noh, sitten ruvettiin antamaan kortisonitabletteja, niitä on nyt annettu n. 2 vko ja poni on loistavassa kunnossa. Kylkien veuhkaamista huomaa tuskin ollenkaan ja hengittää normaalista. Ventipulmiakin on, mutta sitä ei ole annettu. Jos pahenee, niin sitten.

      Kannattaa myös koittaa valkosipulia, se saattaa helpottaa hengittämistä jonkin verran.

      Puhkuria ei saa koskaan pois, mutta oireita voi lievittää ja ne voi saada hyvällä hoidolla häviämään. Pölyherkkyys on silti aina läsnä.

    • Mari

      Hevosemme sai apua puhkuriin kortisonihoidosta, se vei oireet kokonaan pois vuosiksi. Kun kortisoni aloitettiin, eläinlääkäri määräsi myös tulehdushoidon varmuuden vuoksi, suojaksi.
      Ulkoilua mahdollisimman paljon, heinät ja kuivikkeet esim. kastellen niin pölyttämäksi kuin saa. Puhkuri on tosiaan parantumaton, loppujen lopuksi hevosemme jouduttiin lopettamaan kun oireet palasivat. Mutta saimme monta hyvää vuotta kortisoni ansiosta! Eläinlääkärit osaavat neuvoa, ja klinikka käynti voi myös olla hyödyllinen.

    • Tuotaa

      Nimimerkki "luulen tietäväni"! Ei puhkuria saa parannettua niinkuin sanoitkin, mutta kyllä puhkurin alun saattaa saada, ennen kuin se pahentuu. Ja tästä on kokemusta... :) JA KANNATTAA ÄKKIÄ HOITAA ENNENKUIN ON MYÖHÄISTÄ!!!

      • luulen tietäväni

        no sori...kirjoitin taas tyyliin,että jokainenhan tietää puhkurin ja puhkurinalun eron ja syy/seuras jutut jne...Puhkurinalku,siitä vois kirjoittaa taas tässä vaikka pienen romaani.


    • liikuttava

      onks kellää kokemusta siitä, kun on syötetty ventipulmia ? meijän heppa syö sitä, mutta mites liikutus, voiko liikuttaa ihan normaalisti, vai pitääkö olla hengästyttämättä??? jos kokemuksia on tai tietoa niin kertokaa!! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1240
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      1007
    Aihe