C:n papereista laskuvarjojääkäriksi 26 vuotiaana?

Anonyymi

Sain kutsuntojen aikaan vapautuksen atooppisen ihon perusteella. Kutsuntalääkäri oli pitkätukkainen kaveri ja kun hieman korostin atopiani vaikeutta, hän sanoi että kelpoisuusluokkani olisi B tai "jos minua ei erityisemmin armeija kiinnosta, myös C". Otin C:n paperit tyytyväisenä vastaan, sillä suunnittelin lähteväni yliopistoon ulkomaille. Pääsinkin hyvään yliopistoon Skotlannissa, mutta koti-ikävä voitti ja palasin Suomeen. Tämän jälkeen olen jatkanut yliopisto-opintojani Suomessa alalla, jolta työllistyminen ei ole vaikeaa. Olen pian valmistumassa ja alani töissä.

Opintojeni ohella olen harrastanut aktiivisesti ja monipuolisesti liikuntaa. Olen myös huomannut atooppisen ihoni vaikeusasteen lieventyneen sellaiseksi, ettei minun ole välttämätöntä käyttää lääkinnällisiä tai kosteuttavia voiteita. Tein hiljattain Cooperin testin ilman varsinaista juoksuharjoittelua ja sain juostua hieman yli 3000 metriä, henkilökohtainen ennätykseni on 3200 metriä. En ole mikään myöskään mikään ihan tikku vaan penkistä nousee 110kg ja maasta 170kg. Uskoisin että kohdentamalla harjoitteluani laskuvarjojääkärien valintakokeita varten minulla olisi fyysisten suoritteiden puolesta hyvät mahdollisuudet päästä sisään.

Pelkään kuitenkin hieman, että atooppinen ihoni alkaisi varsinaisen palveluksen aikana oireilemaan tavalla, jonka johdosta joutuisin keskeyttämään palveluksen. Ehkä tuolloin olisi mahdollista saada jälleen vapautus terveydellisistä syistä, mutta pahinta olisi joutua lusimaan B-miehenä kun voisin tehdä siviilissä kiinnostavia ja yhteiskuntaa palvelevia työtehtäviä.

Jos hakisin tämän vuoden joulukuussa, olisin palveluksen alkaessa 27 vuotias. Kyse alkaa siis olla viimeisistä hetkistä, jolloin armeija olisi vielä mahdollista käydä. Erikoisjoukkokoulutuksessa näkisin mahdollisuuden paneutua vuodeksi täysipainoisesti sen laatuisiin asioihin, joita siviilissä harrastan vapaa-ajallani. Mitä mieltä olette? Pitäisikö yrittää vai keskittyä olemaan hyödyksi siviilissä?

2

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ilman muuta armeijaan. Jos sairaus antaa periksi niin armeija kannattaa käydä nyt niin ei jää harmittamaan. Laskuvarjojääkäriksi tai vaikkapa rajavartioston antamaan ulkoilua, liikuntaa, omatoimisuutta yms. korostavaan sissikoulutukseen niin saat hyötyä kaikille elämän alueille.

    • Anonyymi

      Arvoisa aloittaja, vammakkoja ei oteta erikoisjoukkoihin. Eikä mihinkään muuallekaan tärkeisiin hommiin. Haepa elämäsi täyttymystä vaikka anushoiva-alalta, vaikuttaa enemmän kykyjesi mukaiselta.

      T: LjK v. 81-82, res. vänrikki

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      66
      2872
    2. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      24
      2266
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      73
      2208
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      143
      1865
    5. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      148
      1486
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      132
      1474
    7. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      10
      1309
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      482
      1265
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1224
    10. Outoa toimintaa kaikkinensa

      Jotenkin sairashan se sinäkin olet.
      Ikävä
      29
      1049
    Aihe