Intiassa "suomalaisia" paikannimiä

Anonyymi

Intiassa sanskritin muinainen kieli on jossain väitetty olevan sukua kantauralin kielelle, ja sitä kautta suomenkielelle. Tavurakenteessa on paljon samaa.

Selailin huvikseni google mapsia, ja huomasin että Intiassa on paljon kotoisan kuuloisia paikannimiä. Ja niitä on todella paljon, joten olen alkanut miettiä, onko kyseessä vain sattumaa, vai jotain mitä ei ole kunnolla tutkittu.

Tässä listaa: sillanwali, patiala, machhiwara, rajawali, sappanwali, gurusar, samalsar, kottala, rajaldesar, napasar, lunkaransar, satasar, kherola, raniwara, malwara, kerwala, rohinwara, harmoo, unari, vishala, hapasar, kanasar, kodiyasar, jaisalmer, jaisala, parewara, budhwali, dhakawali, mankiala, karriala, batala, patikka, paras, pirkalay, kota, kharki. Ja näitä löytyy paljon luoteisosista Intiaa, osin Pakistanin puoleltakin. Lisää löytyy myös syvempää Intiaa, hieman eri muodon sanoja. Myös kun menee luoteeseen yli rajojen, löytyy Kirgisiasta joitain samantapaisia. Venäjältä sitten taas Marin alueelta löytyy harvakseltaan nimistöä, tosin suurin osa on venäläistetty aikanaan.

Onko kenelläkään lisää tietoa?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Myös Tikka Masala taitaa olla seisake Kirkkonummella.

   • Anonyymi

    10 vanhinta kieltä, joita edelleen puhutaan maailmalla – ja suomen kieli on yksi niistä

    Mtv


  • Anonyymi

   "Sama hassu norsu" tarkoittaa aivan samaa sanskritissa ja suomenkielessä (tosin kirjoitetaan hieman erilailla mutta lausutaan samoin). Norsu on muissa euroopan kielissä elefantti - vain suomi lainaa sanskritin sanaa norsulle.
   Muitakin lainoja on kuten "vatti" tarkoitaa astiaa (vati), "puu" kasvia jne. "Helsinkiin" taipuu samoin monessa Intialaisessa kielessä tarkoittaen menemistä jonnekin. Ilman muuta Suomenkielessä on paljon lainoja Sanskritistä ja kieliopissakin on samanlaisuuksia, mutta kielet eivät muuten ole sukua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."

   Asioissa kannattaa nähdä positiivisia puolia ja tämän vauvaa odottava Jannika B. tuntuu osaavan! https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-toni-wirtanen-ke
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   11744
  2. Wow! Uhkea Sointu Borg sensuellisti yläosattomissa - Janni Hussi täräyttää "Härreguud ku hieno..."

   Diili-voittaja Sointu Borg ei peittele muotojaan somessa. Nyt vuorossa aikas rohkea otos vai mitä mieltä olet? Insta ehkä poistaa kohta, joten kannatt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   4408
  3. Korkeammat lämpötilat alkavat maksaa ihmishenkiä

   Monipäiväiset lämpöjaksot ovat nousemassa tasolle, josta on viime vuosina tullut ihmisille vaarallista. Ongelma syntyy, kun lämpötila ylittää kehomme
   Ilmastonmuutos
   108
   3508
  4. Nyt on pelottavaa mietelausetta stefulla lla

   Voisiko joku auttaa???? Tuntuisi hätähuudolta tämä viimeisin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2425
  5. Martinan Personal Trainer koulutus

   Martina valmentaa muttei kukaan tiedä, missä on suorittanut tutkinnon. Miksi ei rehdisti esitä todistusta instassaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   808
  Aihe