Rakennuslaina

Anonyymi

Onkohan mitään pankkia, josta sais rakennuslainaa? Saimme lainan tonttiin OP:sta mutta rakennuslainaa on vaikeampi saada. Mitään takaajia tai lisävakuuksia ei ole ja ilmeisesti omat rahat ei pankille riitä. Ainakin danske ja Nordea sanoi että ei riitä meidän varat. Mitä ihmettä kannattaisi tehdä? Kysellä eri pankeista vai laittaa tontti myyntiin ja ehkä ostaa vaan asunto-osake niillä varoilla mitä on..

9

3044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä tuosta oikein selvinnyt taloudellinen tilanne, mutta jos jo tonttiin jouduitte ottamaan lainaa, ei omarahoitusosuus taida oikein millään laskukaavalla täyttyä.
      Tontin arvokin tietysti vähän merkitsee siinä, riittäisikö yksin sen omistaminenkaan omarahoitusosuudeksi. Olisikohan kannattanut vuokrata tontti ja käyttää omarahoitusosuus pelkkään rakennuslainaan? Useimmissa tapauksissa vuokratun tontin voi sitten lunastaa kun oma kukkaro alkaa taas olla kunnossa.

    • Anonyymi

      Ihmeellinen kuvio että saa lainan tonttiin muttei rakentamiseen. Mielestäni kyse on kokonaisuudesta jossa tontti on yksi osa. Sinäänsä se tontin arvo olisi pitänyt olla omaa jo valmiiksi eikä mitään hankintoja olisi pitänyt tehdä ennen kokonaisrahoituksen selviämistä. Talon rakentaminen on tolkuttoman kallista eikä se tontti ole edes kolmasosaa.

    • Anonyymi

      Nämä on näitä avauksia joissa joutuu vain arvailemaan mistä on kysymys. Tontin arvo ei nyt ilmeisesti ollut 1000€ jos sitäkin varten piti ottaa vippiä, mutta oliko se 20 000€ vai 200 000€ ja oliko tontin omarahoitusosuus 5000€ vai 100 000€.
      Kaava-alueella saattaa olla että taloksikaan ei sovi 150 000€ Älväri, vaan kaavamääräykset ajavat talon hinnan vähintään 300 000€ tasoon, jolloin 20 000€ tontti on taas vain pelkkää ilmaa, vaikka se olisi kokonaan oma.

    • Anonyymi

      Pitäisi alkaa rakentaa vasta sitten kun on kyennyt maksamaan sen tontin ja keräämään kohtuullinen omarahoitusosuus.
      Ilman omarahoitusosuutta on viimeiksi saatu lainaa (100 %:n laina) josku 80-luvun noususuhdanteessa (itse sain -86) , mutta sen jälkeen on pankki vaatinut ainakin 10-15 %:a omaa rahaa ja nykyisin on vielä kireämmät vaatimukset eli 25-30 % .
      Pitää olla vahvat näytöt maksukyvystä sekä tukevat eli maksukykyiset takaajat.

      • Anonyymi

        kyllä edelleen saa lainaa 100% jos on riittävät vakuudet antaa pankin holviin. mitä niitä tuottavia sijoitusasuntoja myymään, ne kelpaavat pankille vakuudeksi ja sitten lainaa 100% rakennusprojektiin tai uuteen sijoitusasuntoon.


    • Anonyymi

      Ehkä kannattaisi myydä tontti ja ostaa toinen jossa on vanha remontoitava talo. Tällainen voi olla paljon halvempi kuin osakeasunto. Ja ei kuin sitten pikku hiljaa remppaamaan taloa. Lainaa remppamateriaaleihin saa suht helposti.

    • Anonyymi

      Minun vastaus oli tuo jossa ihmettelin miksi pankki antoi tonttilainan muttei muuta.

      Sitä mietin edelleenkin että eikö se mene jakeluun että talo on kokonaisuus. Olkoon se tontin hinta kymppi niin se on ehkä vain prosentteja tai kymmenys koko arvosta. Koko paska maksaa vaikka 350, niin oman osuuden pitäisi olla vajaasta satasesta ylöspäin. Se tontin arvo ei edes riitä omaksi aluksi.

      • Anonyymi

        Ehkä lainaa hakiessa ei ollut puhetta talon rakentamisesta. Vaikka pankin luulisi olevan kiinnostunut asiakkaastaan, niin jos asiakas ei tuo tonttiostoksensa tiimoilta rakentamistarkoitusta pankin tietoon, niin ei sitä välttämättä kysytä.
        Hyvältä paikalta edullisesti saatu tontti kannattaa napata jemmaan, vaikka siitä joutuukin kiinteistöveroa makselemaan vuosittain. Tunnen useamman tontinomistajan, joilla on yksi tai useampia rakentamattomia tontteja odottamassa "inspiraatiota" tai arvonnousua.
        Monilla alueilla arvonnousu saattaa olla vielä kovempaa prosentuaalisesti kuin rakennuksissa. Toki pitääkin olla, kun tontista ei saa perittyä vuokria, muuta kuin korkeintaan jonkinlaisena veneensäilytyspaikkana tms.


    • Anonyymi

      on tämä hupaisaa arvailua, kun ketjun avaaja poistui paikalta heti kysymyksen valmistuttua...
      tosin kysymys oli tietysti pankkivihjeestä, sellaista pankkia koskien joka antaisi op:ta hövelimmin perustein lainaa. en osaa sanoa, eikä oikein kukaan varmaan osaa sanoa, kun ei tiedä kuinka hövelisti sitä lainaa edes pitäisi olla saamassa. unohdetaan koko juttu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      100
      2075
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      432
      1602
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1313
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      15
      1133
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      74
      1082
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1055
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      999
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      969
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      255
      967
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      847
    Aihe