Vappu ilman SAK:n uhoa on... parempi Vappu, mutta miksi uutisoida skeidaa? Miksi katsoa ja lukea?

Anonyymi

Hei sata vuotta sitten ja enemmän, kuka hoiti Tampereella Finlaysonin, Tampellan jne jne työntekijöille asunnot, lastentarhat, harrastekerhot lapsille, äideille ja isille? Työnantaja hoiti. Ei ammattiliitto. Käykää Vapriikissa lukemassa. Hyvä työnantaja pitää huolta työntekijöistään.

Ammattiliittojen uhkailun ja kiristämisen takia kolmikanta on historiaa, liittojen väliset sopimukset ovat katoamassa. Yleisitovuus on historiaa useilla aloilla.

Liittopomot yrittävät tehdä uhattua asemaansa tärkeäksi. Yksi esimerkki, häpeällinen sellainen ay-historiassa, oli Suomen Capitol Hill lokakuussa 2018, kun SAK-lainen ammattiyhdistys hyökkäsi Eduskuntaa vastaan järjestämällä poliittiset lakot. Se oli Elorannan, Riku Aallon ja kumppanien kosto Sipilälle. Uhittelua ja oman aseman tekemistä tärkeäksi. Lapset jäivät päiväkodeissa ilman ruokaa, yritykset kärsivät miljoonatappiot. Se oli häpeällistä. Polittiiset lakot pitää kieltää lailla. Ne ovat vaarallinen ase "pikkuputinien" käsissä.

Liittopomot pelottelevat ihmisiä yritysten paikalisesta sopimisesta. Siis haukkuvat työntekijöitä tolloiksi. Ihmiset osaavat ottaa suuria lainoja ja rakentaa taloja ja ostaa autoja ja kesämökkejä. Ne on paljon suurempia ja vaikeampia asioita kuin joku saunalisä!!! Ei se, että ei ole käynyt luottamusmieskurssia tee ihmisestä hölmöä. Toisinpäin, ay-pomojen hölmöily ja lakkokiimaisuus ovat johtaneet liittotasojen neuvottelujen alasajoon. Hakaniemessä niitä hölmäjä taitaa olla enemmän kuin työpaikoilla. Hyvät työnantajat pitävät huolta työntekijöistään.

On niin monta tapausta, kun paikallisesti on sovittu asiat kuntoon ja Hakaniemi on sanonut ei, minkä jälkeen työpaikka on suljettu. Eikös se ole hölmöä?

Mitä on Kaipola, Veitsiluoto, Neste Naantali, uusi Nesteen tehdas Hollantiin, jne jne.? Ne ovat ikivanhan SAK-laisen järjestelmän aiheuttamia tapahtumia. Ne ovat totta. Ne ovat totta tuhansissa kodeissa, joissa osataan ostaa asuntoja, mutta joiden asioita ajaneet ammattiliitot eivät ole osanneet hoitaa työntekijöiden asioita. Lakkoilu ja uhkailu eivät ole neuvottelua.

SAK:n jäsenmäärä on romahtanut. Vain noin puolet työntekijöistä kuuluu ammattiliittoon. YTK kasvaa. Sen jäsenmäärä on jo yli puoli miljoonaa, koska on kuuluttava työttömyyskassaan, että saa ansiosidonnaisen. Se pitäisi kuulua kaikille.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html

12

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   SAK:tarvitan nyt enemmän kuin koskaan. Enää evät Ruotsinvallan aikuiset sääty-yhteiskunnan patruunat omien etujensa ja tuotannon tehostamisen vuoksi asuta työntekijöitään tehtaan katveeseen. Eivät kakki sen aiksiset patruunat kuitenkaan toimineet kuten Finlayson joka piti tuotannontekijä, eli työläiset toimintakuntoisina. Olivathan työpäivät tuolloin pitkiä. Liian pitkät työmatkat olisivat heikentäneet työvoimsn suorituskspasiteettia.
   Yleislakoilla ja kansalaissodan avulla työläisten olosuhteita saatiin yleisesti parannettua. Riistopatruunoita maassa riitti runsaasti.

  • Anonyymi

   Suomessa yritysverotus on Pohjoismaiden alhaisimpia. Tukiaisia yrityksille syydetään avokätisesti.
   Maassa on muitakin työntekijöitä kuin vain paperimiehet. Paperimiesten työt loppuvat maailmanlaajuisen paperin kysynnän romahdettua.
   Punalippujen liehutus olisi nostalgista ja kertoisi myös siitä, että Suomessa olisi ezelleen tehtaita ja tuotantoa.
   Nykyiset työn orjat ovat matalapalkkaisia palvelutyöntekijöitä, jotka työskentelevät yksin, yksinyrittäjinä tai pienissä ryhmissä. Heistä ei saa joukkovoimaa kuten ennen suurten tehtaiden suurists työntekijäjoukoista.
   Nykyään jokainen joutuu olemaan oman onnensa seppä ja itseohjautuva jo koulusta lähtien.

  • Anonyymi

   Tampereen seutu on kuin laho kuusi.
   Tampere sen kuusenrungon keskellä on laho - naapurikunnat elävät.
   Tampere ei osaa teollistaa. Esimerkiksi Tammermatcik karkasi Pirkkalaan.
   Mutta ratikka on ehdottoman tärkeä. Tapelkaa sen kanssa sitten talvisin.

  • Anonyymi

   Kokoomus on jo ehtimyt miltei pilata hallitutuksissa ollessaan perus- ja toisen asteen koulutuksen ja hyvnvointivaltion terveydenhuollon. Jatkuvasti vaatii veronalennuksia, joilla yhteiskunnan toimintoja pidetään pyörimässä. Samaa ajavavat persut. Kohta ollaan samanlaisessa luokkayhteiskunnassa kuin Britannia, jossa eriarvoisuus on räikeästi nähtävissä.

   • Anonyymi

    Ikään kuin Britannian mallin mukaisesti joukkueurheilusta rakennetasn yhsistävää tekijää ja rakrnnetaan areenoita ja stadioneita, joissa vip-henkilöt istuvat vip-tiloissaan ja rahväs älämölyää omilla alemmilla jakkaroillaan. Se on kuitenkin mitä suurimmassa määrin liiketoimintaa eli bisnestä. Areenat poikkeuksetta sikarumia..


  • Anonyymi

   Tampereelle kaavaillaan halpapalkkaista palvelutyövoimaa, joka asuisi pienissä, korkeavuokraisissa yksiöissään asumis- ja toimeentulotuen avulla.

  • Anonyymi

   Mihinkäs koira karvoistaan pääsisi? Kun ay-pomot ovat päässeet eläkkeelle, niin jotkut lakkokenraalit ovat kirjoitelleet muistelmiaan. Hullua touhua ay-liikkeen touhu. Mikä on SAK:n hallituksen koulutustaso? Puoluetausta? Miksi melkein kaikki ovat vasureja vaikka edustavat??? "koko Suomen kansaa". Poliittisessa lakossa lokakuussa 2018 pakotettiin kepulaisia lakkoilemaan Sipilää vastaan! Hei haloo!

   Millä tavalla lakkovahdit eroavat liivijengeistä? Ne ajavat mopoilla.

   • Anonyymi

    Yleensä vasemmistopuolueet edustavat työläisiä ja palkollisia ja oikeistopuolueet pääoman haltijoita ja virkamieskuntaa. Poliisit, opettajat ja sairaanhoitajat jostain, varmaan kauas historiaan takautuvista syistä usein kstsovat olevansa porvareita vakka tekevät palvelutyötä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yleensä vasemmistopuolueet edustavat työläisiä ja palkollisia ja oikeistopuolueet pääoman haltijoita ja virkamieskuntaa. Poliisit, opettajat ja sairaanhoitajat jostain, varmaan kauas historiaan takautuvista syistä usein kstsovat olevansa porvareita vakka tekevät palvelutyötä.

    Onkohan tutkittu paljonko hyötyä kikysopimus toi työnantajille?


  • Anonyymi

   Itse päätät mitä luet ja mitä katsot.
   Tuon tekstiin perustuvan tiedon pohjalta herää ajatus että elämä on muuttunut pirstaleisemmaksi.
   Jotkin muut humpuukiasiat ja viihde tuntuvat olevan tärkeimpiä yhdistäviä tekijöitä nykypäivänä. Viihde on kuitenkin huonolaatuisempaa ja latteampaa kuin menneinä vuosikymmeninä. Musiikkikin miltei pelkästään monotonista teknopoppia kun katsoo Euroviisuehdokkaita tai kuuntelee radiota.

  • Anonyymi

   Kumpi oli oikeassa?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c65becff-ec4d-4449-9d66-0a11b88cf5b0

   https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ay-johtajat-kimmastuivat-wahlroosin-lakkokommenteista-tyonantajapuoli-on-ennemmin-valmis-miljarditappioihin-kuin-tekemaan-saallisen-neuvottelutuloksen/195b8de4-3b92-4024-abf9-623b54e4d95c

   Ay-pomot saa horista omassa kuplassaan, mitä horisevat. Ei niiden kanssa viitsitä edes neuvotella enää. Kiristäminen ja uho ei ole neuvottelua.

   Kaipola ja Veitsiluoto ovat realismia. Siinä ei Sanna Marininkaan itkut ja pettymys auta.

   Pitäisi toimia eikä siirtää työllisyyden ja talouden hoitoa seuraavalle hallitukselle. Aikooko 19 ministeriä ja yli 80 avustajaa vain lekotella vielä kaksi vuotta?

   • Anonyymi

    Niin. Pitäsikö ministerien perustaa paperitehdas vai mitä luulet?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   704
   17730
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   17082
  3. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   7514
  4. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   66
   5119
  Aihe