Tulossa Venäjän malli 2,5 vankeutta ?

Varmaan punavihreät olette syyttämisen kannalla, kun ideologia siinä takana.

Esitutkintamateriaaliin litteroidussa jakson kohdassa Veitola ja Räsänen keskustelevat Räsäsen keittiössä. Aiheena on homoseksuaalisuus ja seksuaalisuus.

Veitola kysyy Räsäseltä, ajatteleeko tämä homouden olevan syntiä. Räsänen vastaa, ettei hän ajattele homoseksuaalisuuden olevan synti. Räsäsen esittämä näkemys on, että seksuaalisuus ja sukupuolielämä on Raamatun mukaan tarkoitettu miehen ja naisen välistä avioliittoa varten. Räsänen sanoo ajattelevansa, että raadollisessa epätäydellisessä maailmassa seksuaalisuudenkin alueella me ihmiset olemme ”monella tavalla niin sanotusti vinoutuneita.”

Tämän jälkeen Räsänen puhuu syntisyydestä mainitsemalla esimerkkinä Raamatun tarinan, jossa Jeesus pelastaa aviorikoksen tehneen naisen, mutta ohjeistaa tätä olemaan jatkossa tekemättä syntiä. Räsänen sanoo uskovansa, että Jeesus olisi toiminut varmaan samalla tavalla myös homoseksuaalin kanssa.

Valtakunnansyyttäjän mukaan Räsänen antaa sanomisillaan ymmärtää, että homoseksuaalisuus olisi seksuaalinen vinouma, ja että homoseksuaaliset teot olisivat moraalisesti vääriä ja tuomittavia.

Päivi Räsästä vastaan nostetut syytteet koskevat kolmea eri asiakokonaisuutta.

Yksi koskee Räsäsen kirjoitusta: ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.” Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan Räsänen on esittänyt kirjoituksessaan homoseksuaaleja halventavia mielipiteitä ja tietoja.

Lisäksi Räsänen on julkaissut Twitter- ja Instagram-tilillään sekä Facebook-sivullaan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti.

Räsänen on tiedotteen mukaan esittänyt homoseksuaaleja halventavia lausumia myös Yle Puhe -radiokanavan ohjelmassa. Jakso oli otsikoitu ”Mitä Jeesus ajatteli homoista?”.

Syytteen mukaan Räsäsen kommentit ovat homoseksuaaleja halventavia ja syrjiviä. Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.

– Lausumat loukkaavat homoseksuaalien yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa, joten ne ylittävät sanan- ja uskonnanvapauden rajat, syyttäjälaitoksen (Toiviainen) tiedotteessa sanotaan.

15

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Syyte on aivan aiheellinen. Räsänen selvästi kiihottaa ihmisryhmää vastaan. Hänen kommenttinsa ovat myös syvästi epäkristillisiä. Homoseksuaalit ovat Luojan luomia kuten muutkin ihmiset. Asiaa ei yhtään lievennä, että hän lainaa Paavalia. Paavali oli aikansa tuote ja tavallinen ihminen. Hänkin tulkitsi kristinuskoa omalla tavallaan. Räsänen voi tietysti uskoa mihin uskoo, mutta julkisuuteen tullessaan häneen sovelletaan rikoslakia kuten muihinkin.

   • Anonyymi

    Jos Räsästä ei syytettäisi, koska hän siteeraa raamattua, myöskään koraania siteeraavia ei voisi syyttää. Koraanissakin on kohtia, jotka ovat ristiriidassa Suomen rikoslain kanssa. Uskonnolliset fundamentalistit ovat sukulaissieluja uskonnosta riippumatta.


   • Anonyymi

    Eli mukaasi kaikille syyte jotka ei homoja. Riittääkö mukaasi SETA jäsenkirja siihen todisteeksi ?
    Sullakin se varmaan on !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli mukaasi kaikille syyte jotka ei homoja. Riittääkö mukaasi SETA jäsenkirja siihen todisteeksi ?
    Sullakin se varmaan on !

    Oletko aivan pöljä? Saa olla homo tai hetero, mutta ei saa rikoslain mukaan kiihottaa kumpaakaan ryhmää vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko aivan pöljä? Saa olla homo tai hetero, mutta ei saa rikoslain mukaan kiihottaa kumpaakaan ryhmää vastaan.

    Kummat ei saa kiihottaa ?


   • Anonyymi

    Eli, kannatat vankeutta Venäjä mallista


  • Anonyymi

   https://www.kotimaa.fi/artikkeli/kansanedustaja-hussein-al-taee-ei-saa-syytetta-kiihottamisesta-kansanryhmaa-vastaan/

   Valtakunnansyyttäjä ei nosta tässä käsillä olevassa tapauksessa syytettä, -perustelut olivat kummallisia. Sitä argumettia, että tekijä on poistanut kirjoituksensa netistä, voisi verrata myös siihen, että murtovaras on käynyt pyyhkimässä sormenjälkensä rikospaikalta. Tätä ei pitäisi laskea lieventäväksi asianhaaraksi. Jos taas on selvästi muuttanut ajattelutapaansa, ja on sen jotenkin (muuten kuin jälkiä hävittämällä ja pitämällä suutaan pienemmällä) osoittanut, tuo voisi jo olla lievästi lieventävä seikka.

   Hieman yleisempänä kommenttina totean tässä myös, että ne Suomen lain kirjaimet ja/tai lain tulkinta, joiden mukaan joitain ryhmiä vastaan kiihottaminen on ok, ja toisia vastaan ei ole, on perusteiltaan kestämätön. Lain pitäisi kohdella kaikkia samalla tavalla. Sen ei pidä olla ratkaiseva tekijä, ketä on loukattu, vaan sen, onko aiheutettu vahinkoa. Ei mitään kastijakoja. Ei mitään lupaa tehdä kohtuuttomuuksia yhdelle, jos ei toisellekaan.

   Aikookohan valtakunnansyyttäjä nyt keventää suhtautumistaan myös muiden törkypuheita nettiin kirjoittaneiden kohdalla? Toivottavasti kyse ei ole siitä, että ”suojellut ryhmät” saavat lievän tulkinnan, ja ”vihapuhujat” (esim. Päivi Räsänen) ovat edelleenkin valtakunnansyyttäjän virkaanastujaislupauksen mukaisesti erityishuomion kohteena.

  • Anonyymi

   onneksi on sipilä ja allah-uutta suomeen

  • Anonyymi

   Toiviainen syyttää Räsästä siitä miten homot ovat k o k e n e e t.
   Räsäsen puheet ja kirjoitukset. Ei siis siitä mitä Räsänen on sanonut tai kirjoittanut.
   Tässä on mielenkiintoinen ennakkotapaus voidaanko ihminen tuomita siitä, miten joku k o k e e tämän sanomiset ja tekemiset eikä sen kukaan mitä on sanottu tai tehty.

   Jokainen tervejärkinen ihminen tajuaa, että jos oikeus ei enää vaadi tosiasioita tuomioiden perusteeksi vaan joidenkin k o k e m u k s e t riittää näytöksi, niin Suomi ei ole enää oikeusvaltio vaan anarkia.
   Tämä olisi jatkumoa sille, että sukupuoliaan ei enää ole biologinen todellisuus vaan henkilön subjektiivinen k o k e m u s.

   Homoagenda on tosiasia. Homoagenda on 1960-luvulla Amerikasta lähtenyt homoliikkeiden yhteinen poliittinen agenda.
   Löydät tästä tietoa netistä ja sen toteutumisen näet ympärilläsi.

   • Anonyymi

    Höpö höpö. Kyllä se on teko, joka on rikoslaissa määritelty. Sille löytyy selvä kuvaus sieltä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö. Kyllä se on teko, joka on rikoslaissa määritelty. Sille löytyy selvä kuvaus sieltä.

    Homot kokee.
    Nin varmaan näet !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö. Kyllä se on teko, joka on rikoslaissa määritelty. Sille löytyy selvä kuvaus sieltä.

    https://yle.fi/uutiset/3-11801099

    Toiviainen olisi heille hyvä syyttäjä.


  • Anonyymi

   Eiköhän sinulle riittäisi muutama vuosi mielisairaalahoitoa?

  • Anonyymi

   No nythän kepulainen Toiviainen on repäissyt

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   31
   3873
  2. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   174
   3501
  Aihe