Mielenterveys hoitajan mielipide Suomen menestyksestä onnellisuus mittauksista.

Anonyymi

Ensiksikin todistettavasti vähä-älyiset, cp vammaiset, bimbot, mielenterveys ongelmaiset ja yleisesti yksikertaiset ihmiset on pitkän ajan tutkimuksissa todettu jo pienistäkin asioista onnellisiksi. Esim. tikkukaramelli, hyväily ja kehuminen muutamia mainitakseni. Onko siis suomalaiset suurimmalta osin tällaisia yksilöitä kun näitä kansainvälisiä tutkimuksia onellisuudesta on tehty?

17

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin meitä suomalaisia typeryksiä viedään mennen tullen kuin "pässiä narussa"!

      • Anonyymi

        Kuvitteleeko aloittaja olevansa mt-hoitaja? Tekstin perusteella ei siltä vaikuta. Pikemminkin kyseessä on mielenterveyspotilas.


    • Anonyymi

      Esimerkkejä löytyy lisää. Esim. Ilmaiset ämpärit, markettien ilmaiset pullakahvit ju luikuisat muut vedätyskampanjat. Ja niitähän riittää.

    • Anonyymi

      Suomalaisista vain persut ovat onnettomia ja se johtuu siitä, kun he kaikki ovat huippuälykkäitä.

    • Anonyymi

      Onnellisuusmittaukset ovat pätevien tutkimustoimistojen tekemiä.

      Tulokset todistavat suomalaiset jatkuvasti maailman onnellisimmaksi kansaksi.

      Mikään ei voisi enempää harmittaa äärioikeistolaisia Suomi-vihaajia.

      Sen todistaa avauksen onneton yritys todista suomalaiset vajaaälyisiksi.
      Kirjoittaja onnistuu vain omalta kohdaltan.
      Ja on siinä oikeassa.

      • Anonyymi

        Tutkimuksen nimi on Satisfaction of Life Index. Siinä ei siis tutkita onnellisuutta, vaan tyytyväisyyttä. Suurin osa suomalaisista ymmärtää, että turvallisuus, ilmainen koulutus ja sosiaaliturva antavat Suomessa paremmat elämän edellytykset kuin useimmissa maissa. Onnellisuus on noin 40% ihmisen oman ajattelun ja toiminnan tulosta. Eli siihen voi itsekukin vaikuttaa asenteillaan. On selvää, että itsesääli, kateus ja kaiken kattava v-mäisyys eivät tee ketään onnelliseksi. Kyse on valinnoista.


    • Anonyymi

      Onnellisuus on vaikea määritelmä. Ehkä se tarkoittaa kunkin yksilön kohdalla sitä, jos on kaikki ns. perustarpeet kohdallaan, on terve, on ystäviä, rahaa jne.

      Suomen ja muiden Pohjoismaiden kohdalla se tarkoittanee sitä, että kun meillä on tätä perusturvaa valtion taholta. Mutta toisaalta meillä on myös ihan liikaa kaikenlaista säätelyä ja holhoamista valtion taholta.

      En mene nyt maahanmuutto keskusteluun, mutta esim. Ruotsilla on ollut ongelmia jengi-väkivallan ja kaupungeissa tiettyjen lähiöidensä kanssa. Suomi on ainakin vielä säästynyt siltä.

      Oikeastaan ihmettelen miksei Islantia ole valittu onnellisimmaksi. Pieni ja sympaattinen pohjoismaa josta kellään ei yleensä ole pahaa sanottavaa.

      Luultavasti Suomalaiset saivat Onnellisuus-tittelin Skandinavistisessa huutokaupassa. Kukaan muu Pohjoismaista ei kehdannut ottaa sitä vastaan, kun eihän siitä mitään rahaakaan saanut, eli ei se ollut palkinto.

      Turvenuija-Suomalaiset ottivat sen vastaan ja samalla todistivat olevansa tittelinsä arvoisia.

      • Anonyymi

        "Oikeastaan ihmettelen miksei Islantia ole valittu onnellisimmaksi. Pieni ja sympaattinen pohjoismaa josta kellään ei yleensä ole pahaa sanottavaa."

        Valittu? Kyse ei ole kauneuskilpailusta, vaan kansojen parissa tehdystä tutkimuksesta. Suomen tyytyväisyyspinnat olivat Islantia korkeammat. En tiedä miksi meillä kutsutaan tutkimusta onnellisuustutkimukseksi, vaikka siinä tutkitaan keskimääräistä tyytyväisyyttä (Satisfaction of Life Index). Nehän ovat aivan eri asioita. Onni on hetkellinen olotila. Keskimääräinen tyytyväisyys voi kestää läpi elämän.


    • Anonyymi

      Tämä kyseinen mittaus on tehty noin tuhannelle ihmiselle 150:ssä maassa.

      Onnellisuutta selvitettiin muun muassa pyytämällä vastaajia arvioimaan elämäänsä asteikolla 0–10.

      Onnellisuutta mitattiin myös tarkastelemalla erilaisia hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä, kuten bruttokansantuotetta, terveyttä, korruptiota ja sosiaalisia tukiverkostoja. Vastaajilta myös kysyttiin, ovatko he hymyilleet, nauraneet tai kokeneet nautintoa elämästään edellisenä päivänä.

      Kielteisiä tunteita selvitettiin kartoittamalla vastaajien kielteisiä tunteita edellisen päivän aikana. Tällaisiksi tunteiksi luokiteltiin muun muassa huoli, suru ja viha.

      Vastauksia kerättiin noin tuhannelta asukkaalta jokaisesta maasta.

      • Anonyymi

        Onnellisuus-tutkimukset ovat suunnilleen yhtä naurettavia kuin koko Psykologiakin ns. "tieteellisenä" tutkimusalana. Samoin gallupit.

        "Vastauksia kerättiin noin tuhannelta asukkaalta jokaisesta maasta". Sen kun suhteuttaa Kiinaan ja Intiaan niin heh heh... :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnellisuus-tutkimukset ovat suunnilleen yhtä naurettavia kuin koko Psykologiakin ns. "tieteellisenä" tutkimusalana. Samoin gallupit.

        "Vastauksia kerättiin noin tuhannelta asukkaalta jokaisesta maasta". Sen kun suhteuttaa Kiinaan ja Intiaan niin heh heh... :D

        Kun kyselyssä kysytään kaikilta samat asiat, niin miksi pitäisi suhteuttaa muuhun, kuin vastauksiin. Kysely paljastaa nimenomaan sen, että ihmiset ovat tyytyväisempiä elämäänsä vapaassa ja tasavertaisessa demokratiassa, jossa on myös turvaverkot. Tuliko yllätyksenä?


    • Anonyymi

      Islanti oli toinen ja Tanska kolmas.

      M ei vaan tajuta näitä itsestäänselvyyksinä pitämiämme asioita. Ei tarvi elää pelossa mielipiteidensä takia eikä niiyä tarvi himmata. Yhteiskunnassa on monia hyviä asioita,jolloin on mahdollisuus onnenhetkille.

      En usko, että kukaan on onnellinen koko ajan. Elämä pääsääntöisesti sisältää paljon kärsimystä, surua ja ponnistelua. Kaikilla. Joka puolella maailmaa.

      • Anonyymi

        "En usko, että kukaan on onnellinen koko ajan."

        Eikä tutkimuksessa edes testata onnea, vaan tyytyväisyyttä. Sen nimi on Satisfaction of Life Index. Onnellisuustutkimus on huono käännös, jota media tykkää käyttää.


    • Anonyymi

      Ilolla olen vähä-älyinen ja ONNELINEN! Sama koskee köyhyyteni! EI OLE ONGELMIA RIKAUS,EI SUURI ÄLYKYYS,LUOJAN KIITOS!Mielpiteesi tai otsikosi mukaan vain älykäät kärsivät valittavat voivat pahoin!

    • Anonyymi

      Seitsemästä suomalaisesta on 6 tyhmiä , sen totesi jo Aleksis Kivi (Stenvall) !

      Sven-Dufva

      • Anonyymi

        Näin se on. Viestiketjun aloittaja esittäytyi Mielenterveyshoitajaksi. (Kirjoitti sen erikseen). Puhui Onnellisuusmittauksista. (Kirjoitti senkin erikseen). Mielenterveyshoitajille ei siis opeteta näköjään kirjoitustaitoa, kun eivät osaa enää edes yhdyssanoja kirjoittaa, vaan kaikki pitää jaotella. Niistä pitää tehdä "Skitsoa". :)

        Onnellisuus on absurdi käsite. Tekisi mieli kysyä miksi ei tehdä v....tuuntuneisuusmittauksia. Vee-sanaahan täällä ei uskalla sanoa. :) (kun sitä ei saa sanoa).

        Tämä jankkaava kappale tekee kyllä jokaisesta viimeistään "onnellisen", jos pitäisi kuunnella 24/7 :)

        https://www.youtube.com/watch?v=aw4RSavX3Sw


    • Anonyymi

      "Mielenterveys hoitaja" kuulostaa siltä, kuin tarvitisi itse hoitoa.:D WHO:n määritelmän mukaan MIELENTERVEYS ON HYVINVOINNIN TILA, jossa ihminen pystyy näkemään omat kykynsä ja selviytymään elämään kuuluvissa haasteissa sekä työskentelemään ja ottamaan osaa yhteisönsä toimintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe