Mielenterveys hoitajan mielipide Suomen menestyksestä onnellisuus mittauksista.

Anonyymi

Ensiksikin todistettavasti vähä-älyiset, cp vammaiset, bimbot, mielenterveys ongelmaiset ja yleisesti yksikertaiset ihmiset on pitkän ajan tutkimuksissa todettu jo pienistäkin asioista onnellisiksi. Esim. tikkukaramelli, hyväily ja kehuminen muutamia mainitakseni. Onko siis suomalaiset suurimmalta osin tällaisia yksilöitä kun näitä kansainvälisiä tutkimuksia onellisuudesta on tehty?

11

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin meitä suomalaisia typeryksiä viedään mennen tullen kuin "pässiä narussa"!

  • Anonyymi

   Esimerkkejä löytyy lisää. Esim. Ilmaiset ämpärit, markettien ilmaiset pullakahvit ju luikuisat muut vedätyskampanjat. Ja niitähän riittää.

  • Anonyymi

   Suomalaisista vain persut ovat onnettomia ja se johtuu siitä, kun he kaikki ovat huippuälykkäitä.

  • Anonyymi

   Onnellisuusmittaukset ovat pätevien tutkimustoimistojen tekemiä.

   Tulokset todistavat suomalaiset jatkuvasti maailman onnellisimmaksi kansaksi.

   Mikään ei voisi enempää harmittaa äärioikeistolaisia Suomi-vihaajia.

   Sen todistaa avauksen onneton yritys todista suomalaiset vajaaälyisiksi.
   Kirjoittaja onnistuu vain omalta kohdaltan.
   Ja on siinä oikeassa.

   • Anonyymi
    UUSI

    Tutkimuksen nimi on Satisfaction of Life Index. Siinä ei siis tutkita onnellisuutta, vaan tyytyväisyyttä. Suurin osa suomalaisista ymmärtää, että turvallisuus, ilmainen koulutus ja sosiaaliturva antavat Suomessa paremmat elämän edellytykset kuin useimmissa maissa. Onnellisuus on noin 40% ihmisen oman ajattelun ja toiminnan tulosta. Eli siihen voi itsekukin vaikuttaa asenteillaan. On selvää, että itsesääli, kateus ja kaiken kattava v-mäisyys eivät tee ketään onnelliseksi. Kyse on valinnoista.


  • Anonyymi

   Onnellisuus on vaikea määritelmä. Ehkä se tarkoittaa kunkin yksilön kohdalla sitä, jos on kaikki ns. perustarpeet kohdallaan, on terve, on ystäviä, rahaa jne.

   Suomen ja muiden Pohjoismaiden kohdalla se tarkoittanee sitä, että kun meillä on tätä perusturvaa valtion taholta. Mutta toisaalta meillä on myös ihan liikaa kaikenlaista säätelyä ja holhoamista valtion taholta.

   En mene nyt maahanmuutto keskusteluun, mutta esim. Ruotsilla on ollut ongelmia jengi-väkivallan ja kaupungeissa tiettyjen lähiöidensä kanssa. Suomi on ainakin vielä säästynyt siltä.

   Oikeastaan ihmettelen miksei Islantia ole valittu onnellisimmaksi. Pieni ja sympaattinen pohjoismaa josta kellään ei yleensä ole pahaa sanottavaa.

   Luultavasti Suomalaiset saivat Onnellisuus-tittelin Skandinavistisessa huutokaupassa. Kukaan muu Pohjoismaista ei kehdannut ottaa sitä vastaan, kun eihän siitä mitään rahaakaan saanut, eli ei se ollut palkinto.

   Turvenuija-Suomalaiset ottivat sen vastaan ja samalla todistivat olevansa tittelinsä arvoisia.

   • Anonyymi
    UUSI

    "Oikeastaan ihmettelen miksei Islantia ole valittu onnellisimmaksi. Pieni ja sympaattinen pohjoismaa josta kellään ei yleensä ole pahaa sanottavaa."

    Valittu? Kyse ei ole kauneuskilpailusta, vaan kansojen parissa tehdystä tutkimuksesta. Suomen tyytyväisyyspinnat olivat Islantia korkeammat. En tiedä miksi meillä kutsutaan tutkimusta onnellisuustutkimukseksi, vaikka siinä tutkitaan keskimääräistä tyytyväisyyttä (Satisfaction of Life Index). Nehän ovat aivan eri asioita. Onni on hetkellinen olotila. Keskimääräinen tyytyväisyys voi kestää läpi elämän.


  • Anonyymi

   Tämä kyseinen mittaus on tehty noin tuhannelle ihmiselle 150:ssä maassa.

   Onnellisuutta selvitettiin muun muassa pyytämällä vastaajia arvioimaan elämäänsä asteikolla 0–10.

   Onnellisuutta mitattiin myös tarkastelemalla erilaisia hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä, kuten bruttokansantuotetta, terveyttä, korruptiota ja sosiaalisia tukiverkostoja. Vastaajilta myös kysyttiin, ovatko he hymyilleet, nauraneet tai kokeneet nautintoa elämästään edellisenä päivänä.

   Kielteisiä tunteita selvitettiin kartoittamalla vastaajien kielteisiä tunteita edellisen päivän aikana. Tällaisiksi tunteiksi luokiteltiin muun muassa huoli, suru ja viha.

   Vastauksia kerättiin noin tuhannelta asukkaalta jokaisesta maasta.

   • Anonyymi

    Onnellisuus-tutkimukset ovat suunnilleen yhtä naurettavia kuin koko Psykologiakin ns. "tieteellisenä" tutkimusalana. Samoin gallupit.

    "Vastauksia kerättiin noin tuhannelta asukkaalta jokaisesta maasta". Sen kun suhteuttaa Kiinaan ja Intiaan niin heh heh... :D


  • Anonyymi

   Islanti oli toinen ja Tanska kolmas.

   M ei vaan tajuta näitä itsestäänselvyyksinä pitämiämme asioita. Ei tarvi elää pelossa mielipiteidensä takia eikä niiyä tarvi himmata. Yhteiskunnassa on monia hyviä asioita,jolloin on mahdollisuus onnenhetkille.

   En usko, että kukaan on onnellinen koko ajan. Elämä pääsääntöisesti sisältää paljon kärsimystä, surua ja ponnistelua. Kaikilla. Joka puolella maailmaa.

  • Anonyymi

   Ilolla olen vähä-älyinen ja ONNELINEN! Sama koskee köyhyyteni! EI OLE ONGELMIA RIKAUS,EI SUURI ÄLYKYYS,LUOJAN KIITOS!Mielpiteesi tai otsikosi mukaan vain älykäät kärsivät valittavat voivat pahoin!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   25
   3298
  Aihe