Onko tyhjä ääni annettu ääni?

Ei ole.
Kokoomuksen päätös äänestää tyhjää kaataisi elvytyspaketin, mikäli tyhjät äänet laskettaisiin annettuihin ääniin. Eduskunnan käytännön mukaan tyhjiä ääniä ei kuitenkaan katsota annetuiksi ääniksi enemmistöä tai määräenemmistöä laskettaessa.

Valiokunnalta on totuttu kuulemana että päätös aina ollut yksimielinen. Vaikka varapuheenjohtaja sitten sanonut että oli vastaan puoluelaisineen.
Perustuslakivaliokunta katsoi tällä viikolla, että päätös elvytyspaketista on hyväksyttävä määräenemmistöpäätöksenä. Toisin sanoen se vaatii taakseen kaksi kolmasosaa annetuista äänistä, eikä yksinkertainen enemmistö riitä.
Valiokunta arvioi, että kyseessä on sellainen merkittävä toimivallan siirto Euroopan unionille, että näin on meneteltävä.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja on Anttti Rinne. Voinee sanoa missä Rinne tai Kiuru, niin asiat menee mönkään, ei nytkään poikkeusta.
-vaikka, perustuslakivaliokunta pyrkii aina yksimielisyyteen, mutta tällä kertaa lopputulokseen päädyttiin äänestämällä. Harvinaista oli se, että äänestyksessä täpärä yhden äänen enemmistö voitti.
Erikoista oli myös se, että kanta oli toinen kuin valtiosääntö- ja EU-oikeuden asiantuntijoiden enemmistön kanta.
Perustuslakivaliokunnassa tätä voi tietenkin puolustaa sillä, että valiokunnassa ei toimita poliittisesti.

Mutta...mutta, AnttiRinne sai lemput päämsiterin toimesta, lähtikö itse tai erotettiin, sillä ei lopputulokseen ole vaikutusta.
Nyt Antti Rinne on Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, ja jos nyt käy niin että
Jos kahden kolmasosan enemmistöä ei löydy, Suomi kaataa EU:n elpymisrahaston ja seitsemän vuoden rahoituskehyksen. Silloin perustuslakivaliokunnan täpärin mahdollinen äänestystulos ajaa unionin kriisiin.
Puheenjohtajalta aina kysytään, että miten tässä nyt näin kävi.
Varmaan EU.ssa monet katsoo, että tuo vasemman laidan demari ollut pääministerikin hetken ennenkuin erotettiin.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Antin lyhyt tuuraus Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana saattaa saada suuria aikaan, jos eduskunta äänestää kieltävästi.
   Antti on sitten viimeistään nolojen tilanteiden mies.

   • Anonyymi

    Antin siirtyä sketseihin Tv:hen.
    Ainoat pääministerit Sannan kanssa Suomen historiassa jotka osallistununeet homojen Pride marsille. Halonen ainoa presidentti.-


  • Anonyymi

   Keskustalaiset ainakin tekivät päätöksen itsenäisesti kuten perustuslakivaliokunnassa pitääkin, huolimatta oman puolueen ministerien kannanotoista.
   Perustuslakivaliokunnan päätös edellyttää 2/3 enemmistöä on elpymispaketin legitimiteetin kannalta tärkeä, sillä paketin hyväksyminen sitoisi myös tulevien hallitusten kädet. Isomman enemmistön vaatiminen tekee myös uusien vastaavien pakettien hyväksymisen vaikeammaksi. Seuraukset ovat joka tapauksessa mittavat, päätyy eduskunta sitten hyväksymään tai hylkäämään paketin.

  • Anonyymi

   2010 luvun paikkeilla persuilla ei ollut mitään painostusarvoa täällä Suomessa.
   Kyllähän he huutelivat kaikenlaista, mutta päätökset 5 mrd€ tuista teki suvereenisti katainen ja Jutta Urpilainen. Persujen kannatus tietysti alkoi kasvaa, kun Kreikka papereiden totuudet selvisivät myös perusdemareillekin. Perusdemarista tuli Persu.

   Kataisen ja Urpilaisen johdolla Kreikka paperit tehtiiin.Eurokriisi syöksi BKT:mme 8,9%:n miinukselle vähän ennen vuosikymmenen vaihdetta. Kreikkavastuita on Suomella yhä yli 5 miljardia €.Toukokuussa 2020 Kreikka maksoi kahdenvälisestä sopimuksestamme 3,5 miljoonaan euroa takaisin, vastaten noin 0,5 % velan määrästä.

   Kreikka kriisissä pohjoismaiset verrokkimaamme maksoivat nolla euroa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   507
   10344
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   9253
  3. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   55
   4960
  Aihe