Noja-tuoli (25 )

Toukokuun ensimmäinen täysi viikko, mikä päättyy äitienpäivään, siitä varmaan keskustelua riittää, muistoja kauniita, herkkiä ja niitä vanhanakin vielä voimme rakentaa.
Kaikkein kauniimpia varmaan ne lasten pienenä ollessa, kirkassilmäiset, vilpittömät onnittelut.
Odotellaan viikko ja sitten hoo hetki on käsillä, tai ohikin jo, harmittaa vähän, kun kovin kaupalliseksi tämäkin tapahtuma on mennyt.

Aloitellaan nyt maanantaipäivää, kauniina mutta koleana se alkaa ja koleaa radion äänellä luvattiin jatkossakin.
Katselin eilen puiston penkillä levähdystaukoa pitäen, miten kuivasta ja köyhän näköisestä maasta vaan kasvit nousevat, narsissit jo nupuillaan.
Niiden ilmaantuminen iloa antaa ja seuranta miten kasvusto silmissä elon saa ja vihreys voittaa.
Toisella penkillä istui naisihminen koiran kanssa, kysäisin onko koira vihainen, kehotti kutsumaan Nelli nimellä ja niinpä sain koiraystävän, tämän rouvan ohella.
Puhelias rouva ja siinä sitten tovi rupatellen menikin ja sanoi pois lähtiessä, toivottavasti tapaamme toistekin, mukava se olisikin.
Näin se onnistuu, kun on uskallusta suunsa avata ja koronaa voinee syyttää tästäkin tarpeesta saada jutustella tuntemattomien kanssa.

Tänään kälyni muuttaa, ehkä pientä apua voin antaa, joten niissä merkeissä tämän päivän kulutan.
Eilen sain koulattua samettiruusut ja monta ruukkua niistä tulikin, lupasin tyttären mökille osan, hyvin kasvua näkyivät jatkavan, saattaa iloa koko kesäksi riittää.

Nyt viestejä kertomaan kevään tulosta, omasta olosta ja kaikesta muusta kerrottavaksi tarkoitetusta, kevät tuntuu aikaa vievän ja koneella istuminen jää vähemmäksi, mutta älkää unohtako kokonaan;)

218

1019

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Moron!
   Minä jo ihmettelin, mihin Skillanin aamunavaus on joutunut, mutta sitten havaitsin uudelleen harjatut nojatuolit. Edellinen ketju jo alkoikin olla loppuun käytetty.

   Viileä, mutta aurinkoinen aamu. Heräsin kesken unieni klo 6 jälkeen, enkä ole päässyt takaisin unten maille. Silmiä ihan kirvelee unen puute.
   Meniköhän uni vähän hataraksi, kun eilen illalla juttelin puhelimessa tuttavani kanssa, joka kertoi lähiomaisensa jääneen työttömäksi, eikä toivoakaan työpaikasta, kun ikää on jo yli 50. Eipä juuri enää tapaa ihmisiä, jotka tuossa iässä olisivat turvatussa työpaikassa. YT-neuvotteluja on joka puolella menossa.
   Mietiskelin, että työnantajat kaivavat kuoppaa itselleen, kun heittävät menemään työssään menestyneet ihmiset, kun muka ovat liian vanhoja, ja kuitenkin työikää olisi vielä pitkälti. Kun suomalaiset joutuvat ennenaikaiselle eläkkeelle yhä suurempina ja suurempina laumoina, niin eläkevakuutusmaksut väkisinkin nousevat ja työnantajien sosiaalimenot lisääntyvät. Kyllä työssäkäyvä veronmaksaja on paras elvyttäjä, ihan näin maalaisjärjellä ajatellen.

   Kotoa muuttanut lapsenlapsi on alkanut laihtua. Hänelle kun ei kelpaa mikään. mikä kotona aikaisemmin oli, esimerkiksi ruoka. Syö miten sattuu, kuittaa vesilasillisella nälkänsä. Asuu nyt tyhjässä, kaikuvassa huushollissa tyhjän jääkaapin kupeella. Äiti hermoilee, ja pitää varmaan mumminkin ruveta. Yksi syy taas yöunen menettämiseen.
   Huoh.
   Kaikkea hyvää alkavalle viikolle!

  • Anonyymi

   Hyvää huomentapäivää!
   Ota nyt tuosta säästä selvää! Tovi sitten paistoi kirkkaalta taivaalta, nyt taivaan peittää harmaa huntu.
   Kauppareissu tuli tehtyä kiertäen mutkan kautta pelossa josko iltapäivällä sataa. Silakoita kävin ostamassa ja tarpeet palsternakkapyreeseen. Nuorimmainen tulee piipahtamaan huomenna. Silakkapihvit kahdelle on mukavampi tehdä.

   Vappu meni ipanan kanssa höpsötellessä. Tekipä hyvää nauraa. Milloinkohan "vapaata" naurua olisin ilmoille päästänyt.

   Eilen kotiin tullessani tapasin kaipaamani hyvänpäiväntutun rouvan. Oli ollut sairastuneen veljensä tukena ja apuna, ei koronaa. Nyt pohtivat josko hän vallan muuttaisi syksyllä veljensä luo. Leskiä molemmat ja veljellä iso asunto. Molemmat saisivat omat tilansa "pitääkseen vaikka mykkäkoulua" jos niikseen tulee, rouvan sanoin.
   Kesän miettivät ja ynnäävät hyvät ja huonot puolet.

   Kevät on jo pikällä täällä. Tytär sanoo bonganneensa voikukkia.

   Aurinkoista ja luonnon heräämisen näkemistä teille näin toukokuun alkaessa!

   brinkkala

   • Johan sitä toivoisi, että jo suven suloisuus näyttäisi ihanuutensa, mutta niin vain pilvipeite taivaan peittää, hetken vain se auringon lämpö suo niukasti paistettaan. Jospa sitten viimeistään helluntaina kesän lämpöä näyttäisi, toivossa on hyvä elää.

    Joku tuolla edellisessä nojatuolissa kyseli, olenko se entinen km. Samahan se mummo täällä, alkuperältään kissamummo, mutta tuo laiskuus pisti lyhentämään km:ksi. Nyt vaan tuo kirjautuminen monesti unohtuu, tällä kertaa muistin!
    Pakkaa tuo muisti välillä muutenkin kenkkuilemaan, monta kertaa käy niin, ettei muista mitähän sitä lähti toisesta huoneesta hakemaan, joten uusiksi taas takaisin, ja taas muistaa.... Noinhan sitä saa niitä tarpeellisia askelia lisättyä huomaamatta, tärkeitä ovat kunnon ylläpitämiseksi, joten ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin.

    Asiasta toiseen, toin sieltä maalta muutamia kasveja tänne kotini pikkupihan puutarhaan, toiveissa on , että hyvin lähtevät kasvuun, ovat niitä vanhanajan kunnon perennoja, joita vanhoissa puutarhoissa jo ammoisina aikoina kasvatettiin silmien iloksi.
    Mukava tässä sitten seurata, miten täällä viihtyvät, aurinkoinen on tämä pihapiirini kasvupaikka täälläkin, joten uskon hyvin käyvän, ellei hallayöt turmele herkkiä kasveja.

    No, tulihan tässä jo juttua kaikenlaista, täytyypi lähteä karvaturrini kanssa iltapäivä paseerulle koiria sekä niitten omistajia tapailemaan. Hyvää päivän jatkoa kaikille!


  • Tässäpä nyt kissan kanssa kaksin ollaan.
   Kiipesi se sentään 9 asteeseen ja välillä aurinkokin kurkkaa.
   Pitkäaikaisennuste ei kovin lämmintä toukokuuta lupaa.
   Tuossa lammikossa alkaa kuhina, kun ohi kävelee, sammakot syöksyvät piiloon veden alle.
   Aikas kutulautta näyttää yhdessä reunassa olevan.
   Siinä noita kukka-astioita laitellut valmiiksi, jos kohta jotain toisi, kylillä kun käy.
   Orvokki ei ainakaan pienestä hallasta piittaa.
   Kalaonnea ei ollut, kun kurkkasin katiskaan.
   Hitaanlaisesti kevät etenee.
   Vappu meni rauhallisessa olossa, Alatalon ohjelma tuli katsottua.
   Näkyy sitä viikonloppuisin jo vastarannan mökeilläkin elämää olevan.
   Nytpä kahvin juontiin.

  • Kieltämättä ei enää tällä ikää jaksa ylen määrin irrotella.

   Istun ja napostelen tippaleipää? Laitoin viiniin käymisen lopetusaineet ja lapposin puhtaaseen astiaan nyt väsyttää, ajoin kahdessa päivässä noin 400 km. Kajaani - Kuopio ja takas. Vierailin kuopuksen luona. Ei sitä kuitenkaan ole ikään niin vanha, että ei uusia jutskoja oppisi. Eilen illalla sain oppimatkan virtuaali-todellisuuteen. Kuljin korkealla vuoristossa, allani avautui kauniita laaksoja ja vuonoja, lintuja kaarteli alapuolellani, leikin virtuaali koiran kanssa teollisuushallissa ja hätistelin laasersauvoilla päälle tunkevia esineitä ; )) Ihan siinä vanha innostui hihkumaan virtuaalilasit silmillä nykyajan leikeissä.

   Paluumatkalla kotiin tänään noudatin pojan ohjeita, "älä ole sitten tien tukkona". No, en ollut ajoin liikennerajoitusten mukaan välillä 120 km/h ja välillä 60 km/ h. Aikaa 170 km kului 1.45 h.

   Nyt pitää tämä ilta ottaa rauhallisesti. 

   Aurinko paistaa ja lämmittää, jospa se tästä.

   • Anonyymi

    Aika erikoista että vanha mummo ajaa noin kovaa kun poika käskee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika erikoista että vanha mummo ajaa noin kovaa kun poika käskee.

    Mummohan en vielä ole kun ei ole mummotettavia.
    Eikä se poika mitään käskenyt, ohjeisti leikillisesti kun tuntee äitinsä ajotaidot.

    Osaatko muuten ajaa autoa? Onko sinulla ajokortti? Ja jos on onko sinullas autoa?

    Jos vastaat ei noihin kysymyksiini niin voit ajaa autoa virtuaalitodellisuudessa kotisohvalla istuen. Pyydäpä joku lapsenlapsesi joka älyää tietotekniikan päälle jottain asentamaan olohuoneeseesi televisioon tarvittavat laitteet niin pääset sinäkin posottamaan punaisella ferrarilla lujaa, siinä ne flanellipöksyt kuvitteellisesti pyörii ja mummo kiljahtelee
    kurveissa ; ))


   • Mittari on pysähtynyt viiteen asteeseen ja tuuli melkoisen reipasta, meinaako ne lumisadepilvet tänne työntää.
    Eilen oli jo 11 astetta jonakin aikana ja huomasi istuessaan penkillä lepopaikalla, ei tullut kylmä.
    Talkoot siirtyivät tälle päivälle, tuumattiin, että nuoria on niin paljon, että tiellä vaan olisin, ikkunasta katselin miten huonekalut siirtyivät talon sisälle.
    Muutto tapahtui illan suussa, kun nuoret töistään pääsivät, keitin nakkisopan ja kutsuin lounaalle kälyni ja kummi-tyttöni, ihastuneita olivat uuteen asuntoon.
    Olen talossa käynyt, mutta en kaikkia huoneistoja ole nähnyt.
    Annoin itsekin samaan taloon, tuskin onnistuu, hieman pienempää asuntoa haluaisin.

    Muistan mieheni mananneen alle rajoituksia ajavia, sanoi, että aiheuttavat yhtä paljon vaaratiloja kuin ylinopeuttakin ajavat.
    Vanhemmiten mieheni ei tykännyt pimeällä ajaa, eikä sateessa, kai reagointikyky heikkeni ja hän sen huomasi.

    Samettiruusuruukkuja minäkin kuskailen parvekkeelle ja sisään, voisi onnistua vaikka en sisään kantaisikaan, mutta vara ei venettä kaada;)
    Kutuaikahan se sammakoilla on ja eikös kohta ahvenillakin, sitten onni vaihtuu ja varsinkin katiska voi kaloista täyttyä.
    Muistoja mieleen tulee, kun puolisankollista pieniä ahvenia siivosin, yritin tehdä säilökalaa purkkiin, mutta en onnistunut, taisi sitten seuraava satsi kalakukkoon upota.
    Hauenvonkaleitakin katiskaan ui, niistä en perusta, vaikka hyväksi kehuvatkin, minulla jostakin on inho niitä kohtaan tullut.

    Vanhat perennat juurtuvat hyvin ja niistä sitten levinneinä voi suuriakin kasvualustoja kauniiksi saada.
    Muistan kaupunki asuntoni pihan omilla taimilla mökiltä tuoduilla, pihan kaunistin ja myös maalle saman homman sain tehtyä ja taimia vaan riitti.
    Nyt olisin iloinen, kun jostain pelakuun oksia saisin, oksista ne kasvaisivat hyvin ja säilyisivät usean vuoden, kaupasta ostetut ei kestä kuin kesän.

    Kiva että tuttava rouva esiin tuli, aina se huoli on poissa olijoista vaikka vaan tuttavia olisi.
    Viisautta varmaan tämän rouvan ja veljen yhteen muutto, siinä olisi toinen toistaan tukien helppo elellä.
    Ainahan kaksin kaunihimpi, joskus minäkin näin ajattelen, yksin kun olet, ei tukijaa aina löydy.
    No onhan ne lapset, mutta heillä omat hommansa ja äitikin joskus mieleen tulee, ainakin pientä apua tarvitessaan.
    Tytär soitti jotakin ompeluhommaa tarjoten, no tottahan äiti auttaa;)

    Mak-Ris oikean suuntaiset on mietteesi, kyllä se niin on, jos ei työtekijöitä löydy, ei rikkautta työantajallekaan tule ja kun ei ole työtä, ei rahaa, ostovoiman puute sitten kaiken lamauttaa.
    Niin se on, toisiamme tarvitsemme, toivoa sopii, että joskus koittaa aika, että tämä tajutaan.
    Mikä jarruttaa, miksi ristiriitoja vaan syntyy, osinkoja voisi jättää maksamatta ja rahoittaa hyvin palkkansa ansaitsevia työtekijöitä, kaikki siitä hyötyisimme.
    Niin ne huolet mummoonkin asti ylettyy, vaikka soisi niistä eroon pääsevän, kun ehtoo on tullut.

    Jospa nyt valmistaudun niihin muuton jälkeisiin touhuihin, ellei muutoksia vieläkin löydy, eihän pakko ole apua antaa, jos muuten selviävät.
    Minulla on ehkä pahakin tapa itseäni tarjota vähän kaikkeen mikä työltä tuntuu, kai se on syvään juurtunut tapa.
    Tuo antamisen ilokin on tarttunut pysyvästi, eilen mokkulaa tarjosin, kun heiltä oli rikki mennyt ja puhelin oli käynyt vanhakasi pankkiasioiden hoitoon, sekin minulta löytyi, melko uusikin oli.
    Voivat olla turhia molemmat, mutta tarjottu kuitenkin on.
    Kauheaa aivan, että puhelimen tiedotkin muuttuvat kelvottomaksi alle kymmenen vuoden, näin pankista oli sanottu, kun yhteyttä ei saanut.

    Minulla on pääskysten kuva kalenterissa toukokuun kohdalla, kohta niiden liitoa saa nähdä, sitä odottamaan, viettäkää kiva päivä;)


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Mummohan en vielä ole kun ei ole mummotettavia.
    Eikä se poika mitään käskenyt, ohjeisti leikillisesti kun tuntee äitinsä ajotaidot.

    Osaatko muuten ajaa autoa? Onko sinulla ajokortti? Ja jos on onko sinullas autoa?

    Jos vastaat ei noihin kysymyksiini niin voit ajaa autoa virtuaalitodellisuudessa kotisohvalla istuen. Pyydäpä joku lapsenlapsesi joka älyää tietotekniikan päälle jottain asentamaan olohuoneeseesi televisioon tarvittavat laitteet niin pääset sinäkin posottamaan punaisella ferrarilla lujaa, siinä ne flanellipöksyt kuvitteellisesti pyörii ja mummo kiljahtelee
    kurveissa ; ))

    Jo 90-luvulla ensimmäisen kerran katselin virtuaalilasien avulla hienoja maisemia Grönlannin lumivuorista ja jääkarhuista. Olin silloin Floridassa, joten siitäkin ihmeestä jo yli 30 vuotta. No, kokemus sekin!


   • SkillaN kirjoitti:

    Mittari on pysähtynyt viiteen asteeseen ja tuuli melkoisen reipasta, meinaako ne lumisadepilvet tänne työntää.
    Eilen oli jo 11 astetta jonakin aikana ja huomasi istuessaan penkillä lepopaikalla, ei tullut kylmä.
    Talkoot siirtyivät tälle päivälle, tuumattiin, että nuoria on niin paljon, että tiellä vaan olisin, ikkunasta katselin miten huonekalut siirtyivät talon sisälle.
    Muutto tapahtui illan suussa, kun nuoret töistään pääsivät, keitin nakkisopan ja kutsuin lounaalle kälyni ja kummi-tyttöni, ihastuneita olivat uuteen asuntoon.
    Olen talossa käynyt, mutta en kaikkia huoneistoja ole nähnyt.
    Annoin itsekin samaan taloon, tuskin onnistuu, hieman pienempää asuntoa haluaisin.

    Muistan mieheni mananneen alle rajoituksia ajavia, sanoi, että aiheuttavat yhtä paljon vaaratiloja kuin ylinopeuttakin ajavat.
    Vanhemmiten mieheni ei tykännyt pimeällä ajaa, eikä sateessa, kai reagointikyky heikkeni ja hän sen huomasi.

    Samettiruusuruukkuja minäkin kuskailen parvekkeelle ja sisään, voisi onnistua vaikka en sisään kantaisikaan, mutta vara ei venettä kaada;)
    Kutuaikahan se sammakoilla on ja eikös kohta ahvenillakin, sitten onni vaihtuu ja varsinkin katiska voi kaloista täyttyä.
    Muistoja mieleen tulee, kun puolisankollista pieniä ahvenia siivosin, yritin tehdä säilökalaa purkkiin, mutta en onnistunut, taisi sitten seuraava satsi kalakukkoon upota.
    Hauenvonkaleitakin katiskaan ui, niistä en perusta, vaikka hyväksi kehuvatkin, minulla jostakin on inho niitä kohtaan tullut.

    Vanhat perennat juurtuvat hyvin ja niistä sitten levinneinä voi suuriakin kasvualustoja kauniiksi saada.
    Muistan kaupunki asuntoni pihan omilla taimilla mökiltä tuoduilla, pihan kaunistin ja myös maalle saman homman sain tehtyä ja taimia vaan riitti.
    Nyt olisin iloinen, kun jostain pelakuun oksia saisin, oksista ne kasvaisivat hyvin ja säilyisivät usean vuoden, kaupasta ostetut ei kestä kuin kesän.

    Kiva että tuttava rouva esiin tuli, aina se huoli on poissa olijoista vaikka vaan tuttavia olisi.
    Viisautta varmaan tämän rouvan ja veljen yhteen muutto, siinä olisi toinen toistaan tukien helppo elellä.
    Ainahan kaksin kaunihimpi, joskus minäkin näin ajattelen, yksin kun olet, ei tukijaa aina löydy.
    No onhan ne lapset, mutta heillä omat hommansa ja äitikin joskus mieleen tulee, ainakin pientä apua tarvitessaan.
    Tytär soitti jotakin ompeluhommaa tarjoten, no tottahan äiti auttaa;)

    Mak-Ris oikean suuntaiset on mietteesi, kyllä se niin on, jos ei työtekijöitä löydy, ei rikkautta työantajallekaan tule ja kun ei ole työtä, ei rahaa, ostovoiman puute sitten kaiken lamauttaa.
    Niin se on, toisiamme tarvitsemme, toivoa sopii, että joskus koittaa aika, että tämä tajutaan.
    Mikä jarruttaa, miksi ristiriitoja vaan syntyy, osinkoja voisi jättää maksamatta ja rahoittaa hyvin palkkansa ansaitsevia työtekijöitä, kaikki siitä hyötyisimme.
    Niin ne huolet mummoonkin asti ylettyy, vaikka soisi niistä eroon pääsevän, kun ehtoo on tullut.

    Jospa nyt valmistaudun niihin muuton jälkeisiin touhuihin, ellei muutoksia vieläkin löydy, eihän pakko ole apua antaa, jos muuten selviävät.
    Minulla on ehkä pahakin tapa itseäni tarjota vähän kaikkeen mikä työltä tuntuu, kai se on syvään juurtunut tapa.
    Tuo antamisen ilokin on tarttunut pysyvästi, eilen mokkulaa tarjosin, kun heiltä oli rikki mennyt ja puhelin oli käynyt vanhakasi pankkiasioiden hoitoon, sekin minulta löytyi, melko uusikin oli.
    Voivat olla turhia molemmat, mutta tarjottu kuitenkin on.
    Kauheaa aivan, että puhelimen tiedotkin muuttuvat kelvottomaksi alle kymmenen vuoden, näin pankista oli sanottu, kun yhteyttä ei saanut.

    Minulla on pääskysten kuva kalenterissa toukokuun kohdalla, kohta niiden liitoa saa nähdä, sitä odottamaan, viettäkää kiva päivä;)

    Ei ole mitään kauniimpaa
    kuin pesä pienen pääskysen
    on katto-orren alla.
    Oi, siihen paistaa aurinko
    ja siihen paistaa kuu,
    ja sateenkaaren kaikki loisto siitä heijastuu.

    Ja koko kesän visertää
    se pieni musta silkkipää,
    se visertää, se visertää,
    se visertää kuin nauraisi
    se katto-orren alla.

    Aale Tynni

    Onneksi näen pääskysiä vielä venesatamassa, jossa on pesäpaikkoja laiturien ja satamahallin kattoliepeidenn alla. Veden yllä ne taitavilla syöksyillään saalistavat ravintoa, monenlaisia hyönteisiä liikkuu veden tuntumassa ja ruovikossa. On ihanaa katsoa, kun ne lepäilevät ja tähystelevät purjeveneiden mastorakennelmissa ja mantookeilla, usein riveinä. Lokit ja tiirat ovat äänekkäitä ja turhankin tuttavallisia, täytyy pitää silmällä, etteivät ala rakentaa pesää veneiden katoille ja kansille. Meillä on muovikyy ja välkkyviä nauhoja pelokkeena. Ollaan tehty päiväretkiä, aurinkoa ja meren kimallusta on riittänyt, vaikka koleaa on ollutkin. On kokeiltu kalaonneakin jigillä, kun on huomattu kaikuluotaimessa kalaparvia, muutama kuha on saatu.

    Vanhat perennat ovat talvenkestäviä ja terveitä, käyn silloin tällöin vaihtopäivillä. Täytyy vaan olla tarkkana, ettei tule mukana rikkakasveja, esimerkiksi vuohenputkea ja pesen juuret lehtokotiloiden varalta. Vanhat pionilajikkeet kiinnostavat erityisesti, ruusutkin, mutta ne ovat vaikeampihoitoisia eikä pensaita enää mahdu. En kaikille tiedä edes tarkkaa lajinimeä, lahjoittajan etunimellä kulkevia on montakin puutarhassani ja vastavuoroisesti olen omiani jakanut muille. Samettiruusuja saan yleensä siskoltani tai ostan, ne ovat hyviä tuholaistorjunnassakin. Ollaan usein oltu Euroopan kierueella näinä aikoina, siksikin taimenkasvatus on ollut hankalaa. On vielä kylmää luvassa, maltan mieleni kesäkukkien suhteen, orvokit kyllä pärjäävät. Ihailen upeita terassihortensioita, olen monena äitienpäivänä niitä saanut ruusujen ohella.

    Autoiluani en voi kehua, on niin helppo istahtaa kuskin vieruspenkille ihailemaan maisemia, kortin ja ajotuntuman koetan pitää kyllä voimassa köröttelemällä hiljaisempia teitä.
    Nyt eväiden tekoon ja aurinkoiselle veneretkelle, huomenna saattaakin sataa jo räntää.
    Aurinkoisin terveisin!


   • Ramoona kirjoitti:

    Ei ole mitään kauniimpaa
    kuin pesä pienen pääskysen
    on katto-orren alla.
    Oi, siihen paistaa aurinko
    ja siihen paistaa kuu,
    ja sateenkaaren kaikki loisto siitä heijastuu.

    Ja koko kesän visertää
    se pieni musta silkkipää,
    se visertää, se visertää,
    se visertää kuin nauraisi
    se katto-orren alla.

    Aale Tynni

    Onneksi näen pääskysiä vielä venesatamassa, jossa on pesäpaikkoja laiturien ja satamahallin kattoliepeidenn alla. Veden yllä ne taitavilla syöksyillään saalistavat ravintoa, monenlaisia hyönteisiä liikkuu veden tuntumassa ja ruovikossa. On ihanaa katsoa, kun ne lepäilevät ja tähystelevät purjeveneiden mastorakennelmissa ja mantookeilla, usein riveinä. Lokit ja tiirat ovat äänekkäitä ja turhankin tuttavallisia, täytyy pitää silmällä, etteivät ala rakentaa pesää veneiden katoille ja kansille. Meillä on muovikyy ja välkkyviä nauhoja pelokkeena. Ollaan tehty päiväretkiä, aurinkoa ja meren kimallusta on riittänyt, vaikka koleaa on ollutkin. On kokeiltu kalaonneakin jigillä, kun on huomattu kaikuluotaimessa kalaparvia, muutama kuha on saatu.

    Vanhat perennat ovat talvenkestäviä ja terveitä, käyn silloin tällöin vaihtopäivillä. Täytyy vaan olla tarkkana, ettei tule mukana rikkakasveja, esimerkiksi vuohenputkea ja pesen juuret lehtokotiloiden varalta. Vanhat pionilajikkeet kiinnostavat erityisesti, ruusutkin, mutta ne ovat vaikeampihoitoisia eikä pensaita enää mahdu. En kaikille tiedä edes tarkkaa lajinimeä, lahjoittajan etunimellä kulkevia on montakin puutarhassani ja vastavuoroisesti olen omiani jakanut muille. Samettiruusuja saan yleensä siskoltani tai ostan, ne ovat hyviä tuholaistorjunnassakin. Ollaan usein oltu Euroopan kierueella näinä aikoina, siksikin taimenkasvatus on ollut hankalaa. On vielä kylmää luvassa, maltan mieleni kesäkukkien suhteen, orvokit kyllä pärjäävät. Ihailen upeita terassihortensioita, olen monena äitienpäivänä niitä saanut ruusujen ohella.

    Autoiluani en voi kehua, on niin helppo istahtaa kuskin vieruspenkille ihailemaan maisemia, kortin ja ajotuntuman koetan pitää kyllä voimassa köröttelemällä hiljaisempia teitä.
    Nyt eväiden tekoon ja aurinkoiselle veneretkelle, huomenna saattaakin sataa jo räntää.
    Aurinkoisin terveisin!

    Huomenta Korvesta@

    Sinulla Ramoona on nuo merenkäyntitaidot, joista minulla ei ole kokemusta ja veneessäkin istun painon tasaajan penkillä.

    Auto ja ajaminen on mun juttu, nyt kun autoon on vaihdettu uudet etujouset ja renkaat ohjelmoitu pelaamaan yhteen hiileen niin mipä on posotella.

    Kerroin virtuaali-todellisuuskokemuksestani tämän päivän laitteilla, ne voisi mahdollistaa minullekin purjehduskokemuksen ; )

    60-luvulla sain lahjaksi View - Master katselulaitteen, äitini oli haltioitunut päästessään Itävaltaan ihastelemaan vuorstomaisemia. Liekö oma sunnuntai-illan kokemukseni ollut jotain vastaavaa.

    Jaa, eilen podin matkaväsymystä, nyt pitää potkaista itsensä liikkeelle. Suuntaan mökille järjestelemään uutta puunkaatoprojektia.


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Huomenta Korvesta@

    Sinulla Ramoona on nuo merenkäyntitaidot, joista minulla ei ole kokemusta ja veneessäkin istun painon tasaajan penkillä.

    Auto ja ajaminen on mun juttu, nyt kun autoon on vaihdettu uudet etujouset ja renkaat ohjelmoitu pelaamaan yhteen hiileen niin mipä on posotella.

    Kerroin virtuaali-todellisuuskokemuksestani tämän päivän laitteilla, ne voisi mahdollistaa minullekin purjehduskokemuksen ; )

    60-luvulla sain lahjaksi View - Master katselulaitteen, äitini oli haltioitunut päästessään Itävaltaan ihastelemaan vuorstomaisemia. Liekö oma sunnuntai-illan kokemukseni ollut jotain vastaavaa.

    Jaa, eilen podin matkaväsymystä, nyt pitää potkaista itsensä liikkeelle. Suuntaan mökille järjestelemään uutta puunkaatoprojektia.

    Viileänä jatkuu toukokuu. Kasvit eivät lämpöasteita laske. Niiden juuret ovat aina viileässä mullassa ja auringon valo herättää lehdet. Kasvavat kohisten. Varjoliljat ovat kovia leviämään, samoin sormustinkukat. Niitä putkahtelee sieltä täältä ja ovat jo aika pitkiä taimia. Rakkaat pionit ovat selviytyneet hyvin talvesta ja työntävät punaisia kärkiä kilpaa. Minulla on myös piha täynnä itsekseen leviävää pientä unikkoa. Joudun niitä kitkemään pois joistakin paikoista, kun pelkään niiden tukahduttavan muut kasvit. Soisin kyllä, että ne leviäisivät sille alueelle, joka on itsepintaisen vuohenputken vallassa. Ne pesiytyvät rhododendronin alle ja muualle sellaisiin koloihin, joihin en kankeana pääse kurottelemaan. Onneksi kotkansiipisaniainen on levittäytynyt samoille paikoille, niin että vuohenputki peittyy niiden alle.
    Aika villin näköinen tämä pihani on. Toisilla on niin sievästi kaikki rivissä ja kivillä reunustettuna. Minulla rehottaa kaikki, mutta siitä minä taas tykkään.


   • Mak-Ris kirjoitti:

    Viileänä jatkuu toukokuu. Kasvit eivät lämpöasteita laske. Niiden juuret ovat aina viileässä mullassa ja auringon valo herättää lehdet. Kasvavat kohisten. Varjoliljat ovat kovia leviämään, samoin sormustinkukat. Niitä putkahtelee sieltä täältä ja ovat jo aika pitkiä taimia. Rakkaat pionit ovat selviytyneet hyvin talvesta ja työntävät punaisia kärkiä kilpaa. Minulla on myös piha täynnä itsekseen leviävää pientä unikkoa. Joudun niitä kitkemään pois joistakin paikoista, kun pelkään niiden tukahduttavan muut kasvit. Soisin kyllä, että ne leviäisivät sille alueelle, joka on itsepintaisen vuohenputken vallassa. Ne pesiytyvät rhododendronin alle ja muualle sellaisiin koloihin, joihin en kankeana pääse kurottelemaan. Onneksi kotkansiipisaniainen on levittäytynyt samoille paikoille, niin että vuohenputki peittyy niiden alle.
    Aika villin näköinen tämä pihani on. Toisilla on niin sievästi kaikki rivissä ja kivillä reunustettuna. Minulla rehottaa kaikki, mutta siitä minä taas tykkään.

    Säntillisyyttä kaihdoin pihoillani minäkin, puolipyöreitä kukkapenkkejä oli muutama ja kaarevia käytäviä 😊 Nyt saankin ihailla vaan lasten ja ystävättäreni pihoja.

    Merenranta näkymiä olen ihaillut kyydissä vain, liian kylä istuskella minulle vielä.

    Jäi himo noihin tippaleipiin, kun sain pussillisen murenoita, taikinan ollessa liian ohutta valuttaa ketsuppipullon reijästä.

    Vaan sepä olikin parasta kaikesta! Niin mureaa ja herkkua, etten muuta söisikään 😂))

    No. lihamakaroonilaatikko tuoksuu uunissa, joten,...

    Nautitaan aurinkoisesta päivästä, huomenna taas lunta niskaan!
    Hyvää kevättä,..kääk!


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Huomenta Korvesta@

    Sinulla Ramoona on nuo merenkäyntitaidot, joista minulla ei ole kokemusta ja veneessäkin istun painon tasaajan penkillä.

    Auto ja ajaminen on mun juttu, nyt kun autoon on vaihdettu uudet etujouset ja renkaat ohjelmoitu pelaamaan yhteen hiileen niin mipä on posotella.

    Kerroin virtuaali-todellisuuskokemuksestani tämän päivän laitteilla, ne voisi mahdollistaa minullekin purjehduskokemuksen ; )

    60-luvulla sain lahjaksi View - Master katselulaitteen, äitini oli haltioitunut päästessään Itävaltaan ihastelemaan vuorstomaisemia. Liekö oma sunnuntai-illan kokemukseni ollut jotain vastaavaa.

    Jaa, eilen podin matkaväsymystä, nyt pitää potkaista itsensä liikkeelle. Suuntaan mökille järjestelemään uutta puunkaatoprojektia.

    Kelpaa sitä nyt kaahata kaarallaan puunkaatoon uusilla resooreilla sekä yhteensovitetuilla slikseillä, entä penkinpäälliset, vieläkö estävät pehmusteiden tarttumisen persauksiin?


   • sinisiru kirjoitti:

    Säntillisyyttä kaihdoin pihoillani minäkin, puolipyöreitä kukkapenkkejä oli muutama ja kaarevia käytäviä 😊 Nyt saankin ihailla vaan lasten ja ystävättäreni pihoja.

    Merenranta näkymiä olen ihaillut kyydissä vain, liian kylä istuskella minulle vielä.

    Jäi himo noihin tippaleipiin, kun sain pussillisen murenoita, taikinan ollessa liian ohutta valuttaa ketsuppipullon reijästä.

    Vaan sepä olikin parasta kaikesta! Niin mureaa ja herkkua, etten muuta söisikään 😂))

    No. lihamakaroonilaatikko tuoksuu uunissa, joten,...

    Nautitaan aurinkoisesta päivästä, huomenna taas lunta niskaan!
    Hyvää kevättä,..kääk!

    Huomenet ja kauniisti aurinko paistaa, lumesta ei tietoakaan, lämmintä jo kaipaisi, aina sitä joku toivomus mielessä on;)
    Eilen työntelin huonekaluja kälyni luona oikein sydämen halusta ja paikkansa löysivät, ihana asunto on.
    Vitriinit täytin ja matot lattiaan, kälyni totesikin, että ihan kodilta alkaa näyttää.

    Matkustamista voi harrastaa vaikka virtuaalilaseilla ja muutenkin paljon on mahdollisuuksia katselle muun maailman maisemia ja elämää.
    Minulla on 9- osainen kirjasarja, mistä maailmaa voisi ihastella, mutta tuleeko niitä katseltua, ei aika riitä

    Minua ei koskaan ole auton ajaminen innostanut, pelkääjän penkiltä kyllä neuvoja jaoin , kunnes mieheni tokaisi, vetäisenkö ratin sinulle;)
    Hän oli varma ajaja , sitten vanhempana hieman herpaantui, mitään vahinkoa ei koskaan tapahtunut.
    Minä odottelen miniän soittoa puutarha keikasta, parvekkeelle jo voisi kukat ostaa.

    Maalla elellessä yritin pihapiirin kukkaketopeltoa saada aikaan, ei onnistunut, kymmenisen vuotta sitäkin aikaa mahtuu elämään, muuten sain melko tyhjän pihan kauniisti kasvien avulla "hymyilemään".
    Kiviröykkiöitä ja aidanseiväsaitoja, siellä ne nyt seuraava asujaa ilahduttavat, toivottavasti iloa antaa.
    Pionitkin sain siellä leviämään, harmillista, että niiden kukinta useinkin hyvin lyhytaikainen, aina kova sade niitä rusikoi.

    Eilen kävimme ulkona syömässä, joten valmisruuat vielä säästyi täksi päiväksi, varmaan syötäviä ovat, jääkaappini olen hyvin kylmänä pitänyt.

    Reissussa rähjääntyy ja väsyy, vaikka ei pitkistä matkoistakaan ole kyse, mutta toisenlaisiin puuhiin ulkoilmaan kun pääset, väsyminen tipotiessään korpikirjailija, näin uskon.

    Mitähän sitä tänään, nyt alan jo olla kypsä telkkarin katselusta, tai paremmin mielenkiintoisimmat jo katsottu, pitää taukoa pitää, illan suussa sitten Stadi ja Lade, ja Pitääkö olla huolissaan, ne katson.
    Lupaavan näköinen päivä sään puolesta, kai se iltaan hujahtaa mitään suurta tekemättäkin;)


  • Anonyymi

   Lukiessani Dagens Nyheteriä, havaitsin eräällä sivulla mielenkiintoisen uutisen, jossa selostettiin jonkun vanhan torimatamin harrastavan Dal-joen alajuoksulla laitonta kalastusta. Oli kuulemma kalastanut lainvastaisesti liian pienisilmäisillä verkoilla Kardinaalitetroja, joita oli sitten vielä myynyt paikallisella kalatorilla ilman myyntilupaa.

   • Anonyymi

    Mutta parempi idea on ketsuppipullo taikinan valuttamiseen kuin nokkakaadin itellä.
    Kiitos.


   • Anonyymi

    Tellu, ei täällä ruotsalaista mediaa seurata, kielitaitokaan ei suurimmalla osalla riitä. Ei taida stalkattavasikaan enää kalastaa.

    Korppis


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tellu, ei täällä ruotsalaista mediaa seurata, kielitaitokaan ei suurimmalla osalla riitä. Ei taida stalkattavasikaan enää kalastaa.

    Korppis

    Ai, onkos tuo stalkattava muinoin Tenojoella kalastuskiellon aikaan kalastanut ystäväsi. Sittemmin poliisien ja kiinnijäämisen pelossa kertoikin kalan tulleen oven taakse jätesäkissä. Vai mitä vihjaat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ai, onkos tuo stalkattava muinoin Tenojoella kalastuskiellon aikaan kalastanut ystäväsi. Sittemmin poliisien ja kiinnijäämisen pelossa kertoikin kalan tulleen oven taakse jätesäkissä. Vai mitä vihjaat?

    Selvästä asiasta en ole koskaan ns. vihjaillut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selvästä asiasta en ole koskaan ns. vihjaillut.

    Olisit sanonut suoraan, että salakalastajattaresta oli kysymystä. Vietiinkö kalastusluvat vai tarvitseeko Ruotsissa vanha ihminen? Suomessa ei tarvitse vanhat kalastuslupia, mutta lakia on noudatettava.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tellu, ei täällä ruotsalaista mediaa seurata, kielitaitokaan ei suurimmalla osalla riitä. Ei taida stalkattavasikaan enää kalastaa.

    Korppis

    Olen uusi tällä.Tänään luin kirjotuksia.Itse en osaa ruotsi en eglanin kieli.En häpeä se! Miksi häpeäisin. Olen jänyt orvoksi 11v. asunut muiden nurkissa.Peti paikan puhtaus ravinto itse maksanut.Penestä perinöstäni.Kansakoulun jäkeen töihin ja sama asia.Naisena kuitenkin prjänyt omilla työtuloilla ja eläke siitä.Joten viellä päällä luki häirö.Mutta positiivisella mielellä ja asenne kaikessa ratkaisee. niitä RIP.Kirjaimia en ymmärrä kun joku kuollut ja laitetaan rip, Ruotsalista medjaa en seuraa itse.väistämttä tv-uutiset tulee maailmalta ja ne katson.


  • Nämä palstat ovat kuin urbaanilegendojen hautausmaita joissa kesäyössä uudelleenherätetyt zombit laahustavat.

   Olisiko linkkiä DN:artikkeliin kardinaalitetroja kalastavasta torimatamista? Jos vaikka sattuisi olemaan kyläläisiä...

   Tornionjoesta se lohi oli kalastettuna, jota ajattelin kehaista itse kalastamaksemme. Isäntäväen rappusilta se löytyi mustasta jätesäkistä, naapuri (meille tuntematon oli tuonut). Loppu on pelkkää spekulointia ja legendaa.

   Seuraavaan aiheeseen.

   • Anonyymi

    Kyllä meillekin kerran oli tuotu mökin portaille savustettu ankerias. Oli ranteen paksuinen ja jäänyt vähän raa'aksi. Syötiin kypsä osa. Hyvää oli. - mkr. -


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä meillekin kerran oli tuotu mökin portaille savustettu ankerias. Oli ranteen paksuinen ja jäänyt vähän raa'aksi. Syötiin kypsä osa. Hyvää oli. - mkr. -

    Savustettuja nahkiaisia saimme naapurilta kerran.
    Ei jatkoon.
    Ugh.


   • Anonyymi

    Tästä kalastelevasta torimatamista ei muuta tiedetä, kuin että asustelee Dal-joen alajuoksulla aikamiespoikansa kanssa.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Savustettuja nahkiaisia saimme naapurilta kerran.
    Ei jatkoon.
    Ugh.

    Syötte varmaan hapansilakkaa kuuluisalla brunssillanne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Syötte varmaan hapansilakkaa kuuluisalla brunssillanne.

    Tänään kaurapuuroa, kanelitangon kera keitettyä. Omenahilloa omista omenista, appelsiinimarmeladia, saksanpähkinä/kurpitsansiemen/chiasiemensekoitusta, tuoreita mansikoita, vesimelonia, kokojyväsämpylöitä, voita ja margariinia, kahta sorttia juustoja, leikkeletarjotin, jossa oli paahtopaistia, venäläistä ja valkosipulimetwurstia ja pikkupaprikoita renkaina, appelsiinimehua ja kahvia.
    Seuraava ateria on illalla kl. 19:00. Voin kertoa yksityiskohtaisesti mitä on pöydässäni.
    ***
    Kuten näet, syömme terveellisesti.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Tänään kaurapuuroa, kanelitangon kera keitettyä. Omenahilloa omista omenista, appelsiinimarmeladia, saksanpähkinä/kurpitsansiemen/chiasiemensekoitusta, tuoreita mansikoita, vesimelonia, kokojyväsämpylöitä, voita ja margariinia, kahta sorttia juustoja, leikkeletarjotin, jossa oli paahtopaistia, venäläistä ja valkosipulimetwurstia ja pikkupaprikoita renkaina, appelsiinimehua ja kahvia.
    Seuraava ateria on illalla kl. 19:00. Voin kertoa yksityiskohtaisesti mitä on pöydässäni.
    ***
    Kuten näet, syömme terveellisesti.

    Taitaa olla hyvät eläkkeet ruotsalaisilla tarhatäteillä. Suomessa ei edes juhannusbrunssilla ole noin monia lajeja. Mitä syötte juhlissa, kun arkenakin on paahtopaistit ja monet muut leikkeleet, tuoreet mansikatkin ja kahta hilloa kaiken muun lisäksi? Tuo ateria ei ole terveellinen, sisältää valtavasti huonoa rasvaa ja suolaa.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Tänään kaurapuuroa, kanelitangon kera keitettyä. Omenahilloa omista omenista, appelsiinimarmeladia, saksanpähkinä/kurpitsansiemen/chiasiemensekoitusta, tuoreita mansikoita, vesimelonia, kokojyväsämpylöitä, voita ja margariinia, kahta sorttia juustoja, leikkeletarjotin, jossa oli paahtopaistia, venäläistä ja valkosipulimetwurstia ja pikkupaprikoita renkaina, appelsiinimehua ja kahvia.
    Seuraava ateria on illalla kl. 19:00. Voin kertoa yksityiskohtaisesti mitä on pöydässäni.
    ***
    Kuten näet, syömme terveellisesti.

    Oi, me palstalaiset olemme aivan töpinöissä, odottaessamme yksityiskohtaista selostusta pikkupaprikoitten renkaista, sekä joiko joku juhla-aterian jälkeen tarjoillun kahvin mustana, tai jättikö kehumatta emännälle, miten hyviä itseleivotut baakelsit olivat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa olla hyvät eläkkeet ruotsalaisilla tarhatäteillä. Suomessa ei edes juhannusbrunssilla ole noin monia lajeja. Mitä syötte juhlissa, kun arkenakin on paahtopaistit ja monet muut leikkeleet, tuoreet mansikatkin ja kahta hilloa kaiken muun lisäksi? Tuo ateria ei ole terveellinen, sisältää valtavasti huonoa rasvaa ja suolaa.

    On se vähän pröystäilyä, kun brunssilla tarjoiltiin oikein kompottiakin, jopa suorastaan useampaakin sorttia, puhumattakaan juuri poimituista mantsikoista!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On se vähän pröystäilyä, kun brunssilla tarjoiltiin oikein kompottiakin, jopa suorastaan useampaakin sorttia, puhumattakaan juuri poimituista mantsikoista!!

    Meillä syötiin tänään suoraan kompostista vanhoja nakkimakkaroita.
    Muutama hapankorpun kappale löytyi kaapista ja syyskuun päiväiksellä oleva avattu piimäpurkki.
    Alkupaloiksi oli raakoja perunoita pippurilla maustetussa suolavedessä.

    Nakit saivat lisukkeeksi tulitikuista askarrellut jalat ja niillä oli kompostoinnin aikana kasvanut trendikäs, vihertävä otsatukka.
    Lämpimänä pääruokana herkuteltiin kuumalla vedellä.

    Jälkiruokakin oli harvinaista herkkua.
    Ohi ammuttua sorsaa jäniksenjälkipedillä.
    Oli meillä kyllä juustoakin kahta sorttia:
    Toinen tuoretta, toisessa päiväys mennyt vanhaksi jo vuonna -72.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meillä syötiin tänään suoraan kompostista vanhoja nakkimakkaroita.
    Muutama hapankorpun kappale löytyi kaapista ja syyskuun päiväiksellä oleva avattu piimäpurkki.
    Alkupaloiksi oli raakoja perunoita pippurilla maustetussa suolavedessä.

    Nakit saivat lisukkeeksi tulitikuista askarrellut jalat ja niillä oli kompostoinnin aikana kasvanut trendikäs, vihertävä otsatukka.
    Lämpimänä pääruokana herkuteltiin kuumalla vedellä.

    Jälkiruokakin oli harvinaista herkkua.
    Ohi ammuttua sorsaa jäniksenjälkipedillä.
    Oli meillä kyllä juustoakin kahta sorttia:
    Toinen tuoretta, toisessa päiväys mennyt vanhaksi jo vuonna -72.

    Meilläpä oli lounaalla kuivattua velliä ja Viron pottuja. Jälkkärinä pas..an marjoja. Juomana ylikäynyt kilju.


  • Molemmat, sekä nahkiaiset ja ankerias on herkkuja meillä! Eipä niitä vaan tule hankittua enää, ehkä kauppahallista saisi ankeriasta palan.

   Tänään tulee ensimmäiset äitienpäivävieraat yllättäen,...en edes ehdi saada tarjottavaa kaupasta, kun tietsikanhuoltajakin oli tulossa.

   Onneksi on hyvä pitzza pakkasessa, mätikuppeja ja munkkejakin kotona.

   Harmittaa kun sunnuntaiksi tilasin Ellen Svinhuvudkakun, nyt en mitään kakkua ehdi saada pöytään. Tyttärellä alkaa juuri viikon loma, joten ymmärrän heidän jo perjantaina suuntaavan saaristoon.

   Kallis oli uusi Time machinelevy varmuuskopiointiin, yli 100 €. mutta minkäs teet!

   Itse käynnistä ei tuttu mies paljoa veloita, joskus kuittaakin kahvikupposella.😊))

   Vieläkin huvittaa isävainaan sanonta kun oikein meni pieleen: "No, nyt meni taas äitienpäiväksi"

   Koettakaahan tareta, viileydestä huolimatta, ens' viikolla parempaa!

   • Mistä tilasit Ellenin kakun! Se on todella maukas kakku, voisin ajatella tilaavani sn, kun vieraita ensi kerralla on tulossa.
    Toistaiseksi sillä suunnalla on hiljaista, karanteenia vieläkin kunnioittavat. Kun tätä kyllin kauan jatkuu, niin vierailemisen taito ja halu katoavat kokonaan.
    On kamalan kylmän oloista. Ei tuonne viitsisi nokkaansa laittaa.

    Aamulla heräsin hurjaan ääneen, kun ikkunan alla olevaan tuhkapensaaseen ryntäsi sepelkyyhky. Varmaan oli haukka sitä ajanut takaa. Iso lintu romahti ohuille oksille, ja luulin että joku ilkiö on tullut repimään koko puskan irti. Eipä lintu minua säikähtänyt, kun kurkkasin ovesta. Mätkähti maahan ja tepasteli tiehensä kuin ainakin kesy pulu. Täällä on useampi sepelkyyhky elänyt jo vuosia. Eivät ihmistä vierasta.

    Muutkin luonnon asukit ovat kevään tullen ilmaantuneet pihoille. Oravatkin ovat jo turkkinsa vaihtaneet ja mustarastas urheasti etsii pesäpaikkaa, vaikka se orava käy pesän aina hävittämässä. Jossakin ne kuitenkin ovat pesineet, kun niitä edelleen pihoilla pyörii. Luonto on armoton, sen näkee tässä kaupunkiympäristössäkin.


   • Anonyymi

    Nahkiaiset ovat suurinta herkkuani, ja niitä riittä niin kauan kun Kokemäenjoessa lojuva nahkiaissyöttini, eli anoppini kelpaa niille.


   • Mak-Ris kirjoitti:

    Mistä tilasit Ellenin kakun! Se on todella maukas kakku, voisin ajatella tilaavani sn, kun vieraita ensi kerralla on tulossa.
    Toistaiseksi sillä suunnalla on hiljaista, karanteenia vieläkin kunnioittavat. Kun tätä kyllin kauan jatkuu, niin vierailemisen taito ja halu katoavat kokonaan.
    On kamalan kylmän oloista. Ei tuonne viitsisi nokkaansa laittaa.

    Aamulla heräsin hurjaan ääneen, kun ikkunan alla olevaan tuhkapensaaseen ryntäsi sepelkyyhky. Varmaan oli haukka sitä ajanut takaa. Iso lintu romahti ohuille oksille, ja luulin että joku ilkiö on tullut repimään koko puskan irti. Eipä lintu minua säikähtänyt, kun kurkkasin ovesta. Mätkähti maahan ja tepasteli tiehensä kuin ainakin kesy pulu. Täällä on useampi sepelkyyhky elänyt jo vuosia. Eivät ihmistä vierasta.

    Muutkin luonnon asukit ovat kevään tullen ilmaantuneet pihoille. Oravatkin ovat jo turkkinsa vaihtaneet ja mustarastas urheasti etsii pesäpaikkaa, vaikka se orava käy pesän aina hävittämässä. Jossakin ne kuitenkin ovat pesineet, kun niitä edelleen pihoilla pyörii. Luonto on armoton, sen näkee tässä kaupunkiympäristössäkin.

    Makriina,...Espoossa Iso Omena Matinkylässä myy Ellenin kakkua. Samoin Sellossa. Tilasin verkkokaupan kautta, kun muutakin on tarpeen taas.
    Soitin ensin ja varmistin, ja lupasivat liittää tilaukseeni.
    Toivottavasti saan.


   • Anonyymi
    Mak-Ris kirjoitti:

    Mistä tilasit Ellenin kakun! Se on todella maukas kakku, voisin ajatella tilaavani sn, kun vieraita ensi kerralla on tulossa.
    Toistaiseksi sillä suunnalla on hiljaista, karanteenia vieläkin kunnioittavat. Kun tätä kyllin kauan jatkuu, niin vierailemisen taito ja halu katoavat kokonaan.
    On kamalan kylmän oloista. Ei tuonne viitsisi nokkaansa laittaa.

    Aamulla heräsin hurjaan ääneen, kun ikkunan alla olevaan tuhkapensaaseen ryntäsi sepelkyyhky. Varmaan oli haukka sitä ajanut takaa. Iso lintu romahti ohuille oksille, ja luulin että joku ilkiö on tullut repimään koko puskan irti. Eipä lintu minua säikähtänyt, kun kurkkasin ovesta. Mätkähti maahan ja tepasteli tiehensä kuin ainakin kesy pulu. Täällä on useampi sepelkyyhky elänyt jo vuosia. Eivät ihmistä vierasta.

    Muutkin luonnon asukit ovat kevään tullen ilmaantuneet pihoille. Oravatkin ovat jo turkkinsa vaihtaneet ja mustarastas urheasti etsii pesäpaikkaa, vaikka se orava käy pesän aina hävittämässä. Jossakin ne kuitenkin ovat pesineet, kun niitä edelleen pihoilla pyörii. Luonto on armoton, sen näkee tässä kaupunkiympäristössäkin.

    Prismat ainakin sitä myy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Prismat ainakin sitä myy.

    Myös Mäkkylän Siirtomaatavarakauppa myy näitä Ellenin herkullisia kakkuja,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myös Mäkkylän Siirtomaatavarakauppa myy näitä Ellenin herkullisia kakkuja,

    Ellenin kakut tihkuu rasvaa ja sokeria. äklömakea kakku. Pressan rouva Ellen Svinhufvudin mukaan nimetty. Nykyisin halutaan kevyempiä ja raikkaampia kakkuja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Prismat ainakin sitä myy.

    Kaikki Prismat? Espoo on minulle liian kaukana. Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki Prismat? Espoo on minulle liian kaukana. Mkr.

    Ainakin Iso Omena (jossa itse käyn) ja sit tiedän ihmisen, joka ostelee sitä Itiksestä.

    Itse en ole ostanut kyseistä kakkua, kun mun pitäisi poistella ne mantelilastut pois, heh.


  • Koleaa keskiviikkoa Korvesta@

   Aloitin tänään heti aamusta ompeluhommat. Leikkasin kelta/valkokukallisesta retrolakanasta tyynynpäällisiä. Entisistä laituriolohuoneen hörtsyläverhoista valitsin keltaisen kankaan, josta ompelin kapat mökin pirttin isoon ikkunaan.

   Kuopion Ikeasta ostin sunnuntaina verhotangon pidikkeet, jotka ruuvasin tänään pirtin ikkunoihin. Keltaiset kapat paikalleen, retrotyynyt sohvalle siinä tämän päivän työt. Vielä olisi muutama jutska tehtävä, ennen tulevia helteitä, jolloin en tee mitään, makoilen aurinkotuolissa valkkislasi kädessä.
   Valkkiksessani lilluu pasilikanlehtiä ja mansikka. Yksitellen pakastetut mansikat, toimivat valkkiksessa jää- ja makupaloina.

   Ruuasta olette keskustelleet. Minulla on tapana kattaa myös kuten yställäni monen sortin aamiais- ja päivällispöytä. Lounasta emme nauti, mutta sitä monipuolisemman päivällisen. Runsas aamiainen puuroineen, marjojen ja hedelmien kera pitää nälän loitolla. Kahvia ja jotain makeaa noin kolmen maissa, nautin yleensä mökillä.

   Päivälliseksi valmistin tänään vanhanajan nakkikeiton, lisuina värikästä salaattia, kylmäsavulohta, silliä, juustoja, myslileipää,
   punajuurisalaattia, puolukoita.

   Keittiön siivous jää aina kumppanilleni, minä vetäydyn tänne kierreportaiden alle huilaamaan. Avaan kännykän, luen facen ja noja-tuolin kuulumiset, nyt naputtelin nämä kuulumiseni ; ))

   Tänään on taas pikkulauantai ja saunailta,

   • Anonyymi

    Minäkin sekotan aina nakkisoppaan punajuurisalaattia majoneesikastikkeella ja puolukoita. Tulee upeen väristä, ihankuin olisi oksentanut viikon ruokalistan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin sekotan aina nakkisoppaan punajuurisalaattia majoneesikastikkeella ja puolukoita. Tulee upeen väristä, ihankuin olisi oksentanut viikon ruokalistan.

    Pasilikanlehdistä saa vaikka mitä ;))


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin sekotan aina nakkisoppaan punajuurisalaattia majoneesikastikkeella ja puolukoita. Tulee upeen väristä, ihankuin olisi oksentanut viikon ruokalistan.

    Muistan lapsuudesta, sellaisen astian, jota äitini sanoi solokkuämpäriksi ; )

    Tiedätkö mikä sen virka oli, no, tiedät toki kun sitä käytät.

    Saunoin, basilika, mansikkaviini raukasee; )

    Öitä 😴


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Muistan lapsuudesta, sellaisen astian, jota äitini sanoi solokkuämpäriksi ; )

    Tiedätkö mikä sen virka oli, no, tiedät toki kun sitä käytät.

    Saunoin, basilika, mansikkaviini raukasee; )

    Öitä 😴

    Toki tiedän kyseisen astian, jota toisinaan kutsutaan myös rahvaanomaisesti kusiämpäriksi.


  • Pilvinen ja sateinen päivä, kai sitä sulamatta kaupoille pääsee, kun ei sokerista ole;)
   Ensi viikkoon kun vielä tätä kylmää kestämme, pitäisi lämmetä, näin kertoi minua viisaammat radiossa.
   Harmillisella mielellä lueskelen taas näitä lauseen pätkiä (vähän pidempiäkin ) ei sanota mitään ja kuitenkin liian paljon.
   Miten voikaan tuo paha mieli joillakin kestää päivästä toiseen?
   Into varmaan lisääntyy, kun leikkiin useampi ryhtyy.

   Nyt sanon, että lyhyestä virsi kaunis, katselen muuttuuko ketju mihin suuntaan ja jatkan jos muutos tapahtuu.
   Koleaan torstaipäivää, hyville kuin pahoillekin;)

   • Anonyymi

    Onkos huumorikin kielletty nojatuolissa? Jos joku leuhkisi livessä kymmenen ruokalajin arki aamiaisestaan kotona, kyllä sille nauretaan ja saa nauraa täällä somessakin. Ei se mistään pahasta mielestä johdu, päinvastoin huumorintajusta se kertoo. Tuo sensuurin yritys on typerää, eikä tämäkään ketju ole mikään korvamerkitty tietyille rekatuille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onkos huumorikin kielletty nojatuolissa? Jos joku leuhkisi livessä kymmenen ruokalajin arki aamiaisestaan kotona, kyllä sille nauretaan ja saa nauraa täällä somessakin. Ei se mistään pahasta mielestä johdu, päinvastoin huumorintajusta se kertoo. Tuo sensuurin yritys on typerää, eikä tämäkään ketju ole mikään korvamerkitty tietyille rekatuille.

    Huumori sallittu, kun se ei kohdistu henkilöön iva mielessä, joten jos jaksat nauraa itsellesi ja taidokkaasti sen teet myös toisten kohdalla siitä vaan.
    Ivaaminen ei ole huumorilaji, tai ainakin hyvin taidokkaasti se olisi tehtävä.

    Kaikki hauskasti ja hyvällä tarkoituksella kirjoitettu huumori on tervetullutta myös tähän ketjuun, korvamerkintää ei kukaan palstalla taida saada.

    Hymysuin jatkoon;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Huumori sallittu, kun se ei kohdistu henkilöön iva mielessä, joten jos jaksat nauraa itsellesi ja taidokkaasti sen teet myös toisten kohdalla siitä vaan.
    Ivaaminen ei ole huumorilaji, tai ainakin hyvin taidokkaasti se olisi tehtävä.

    Kaikki hauskasti ja hyvällä tarkoituksella kirjoitettu huumori on tervetullutta myös tähän ketjuun, korvamerkintää ei kukaan palstalla taida saada.

    Hymysuin jatkoon;)

    Huomenta Korvesta@

    Itkuinen aamu, saimme ikävän viestin Hollanista. Fysioterapeuttini ja ystävämme kuoli viimeyönä aivoinfarktiin.

    No, on mentävä eteenpäin. Soitin eilen sähköyhtiöön, että nyt voisivat metsurit tulla kaatamaan sen kuolleen koivun sähkölinjojen vierestä, se jäi kaatamatta talvella koska peräkärry oli lumen peitossa sen edessä.

    Kovin ovat tulleet nuukiksi lähettää miehet töihin kun se maksaa heille, ei minulle. Sähkön siirtomaksut ovat jo sitä luokkaa, että eläkeläismuorin puut voisivat kaataa samaan hintaan murisematta.

    No, uskon, että tulevat ja kaatavat puut, annoin tiukkaa palautetta ; ))

    Lumipyryä lupasivat, ei haittaa saanpahan tehtyä ompeluhommia. Toin näet lisää retrolakanoita tänne kaupunkiin. Viikonloppu meneekin rakukurssilla, joten touhua riittää.

    Suunnitelmissani on tehdä hentoja keramiikka kukkasia, jotka asettelen pihalle keppien nokkaan ; ))

    Nyt on päässyt käymään niin ikävästi, että seitenkymppisten palsta on levinnyt politiikan taistelukentäksi ja tänne tulee huomion hakijat naiset kiukuttelemaan. Hyvä syykin heillä, seurata mitä tänään syötäisiin.

    Tänään syömme loput nakkikeitosta. Pöydän kattauskertausta pitää antaa, jotta syömistapojen epäröijät ammentaisivat appeensa oikeilta lautasilta. Onhan puna-ja valkoviinillekin omat lasinsa saati keitoilla ja salaatilla sekä pääruuilla omat lautasensa.

    Hyvää päivän jatkoa polkaisen nyt Victorian käyntiin.


  • Anonyymi

   Hyvää huomenta!
   Sataa toista päivää. Eilen oli sen verran taukoa, että kävin hautausmaan tarkistamassa. Kauniisti nurmialueet viheriöi, kukkia paljon. Puut ja pensaat hiirenkorvilla.

   Meinasin pyörähtää "ovelta" takaisin, kun havaitsin, että on toraketju tulossa. Päätin kuitenkin hetkeksi istahtaa.

   Helsingin kauppatorillakin oli savustettuja nahkiaisia aikoinaan myynnissä. Ankeriaita en muista. Ostimme usein pieniä, lämpimiä savustettuja kampeloita piknikille Suomenlinnaan. Toki mansikat ja muutkin tykötarpeet sieltä sai. Onkohan "Snellun" telttakahvila vielä.
   Tuota Ellen-kakkua en muista vuosikymmeniin syöneeni. Toffeekakkua nyt alkoi mieli tehdä.

   Demeterin tekstejä kaipaan, toivottavasti hänellä kaikki hyvin. Mirakaan ei ole näkynyt, ynnämuu lymyää, mutta näyttäytyy silloin tällöin.
   Minulla on Finlandia-palkinnon voittaja Anni Kytömäen Margarita-kirja aluillaan. Siihen saanen tuhrattua tämän sateisen päivän.

   Hyvää äitienpäivää!

   brinkkala

   • Anonyymi

    Miten niin toraketju?
    Kerrankin huumoria, niin emäntä apulaisineen heti tyrmää. Onko se huumorikin käyttökin korvamerkitty
    tietyille valituille?


   • Anonyymi

    Päivää!
    Tulin "ilmoittautumaan". En nyt ole viimeaoikoina yhtenään
    kirjoitellut. Ei oikeastaan ole ollut asiaakaan. Tilanteeni on se,
    että katson parhaaksi tehdä vain sen ja sitä itsekkäästi ajatellen
    parhaiden olemiseeni soveltuu. Onhan tuo Noja-tuolikestustelu
    melko hyvin mennyt. Tuleehan niitä joskus kiusantekoon yrittäviä.
    Olen kuitenkin silloin tällöin lukassut tänne tulleet viestit. En ole
    tuntenut tarvetta tulla sotkemaan menoja.
    Tottakai tunnen huonosti ruoka-asioita ja lajikkeita.Muistan hyvin
    lapsuudestani, että sitä syötiin, mitä sattui olemaan. Ei ollut
    valintoja, narisematta oli opittava tilanne hyväksymään.
    Sama tyyli tavallaan jatkui myöhemmin työelämäni aikaan. Työmaan
    ruokaloissa oli sitä, mitä tarjottiin. Yksinkertaista taustakokemukseni
    huomioiden, ihan hyvää käyttöruokaa). Enkä edelleenkään kaipaa
    mitään erikoisia "virityksiä,"vaikka toki olen joskus kokeillut nyt
    kun se on ollut mahdollista.
    Jostain keskustelujen vaiheesta täällä on puhuttu, että jopa vasenkätisyys
    on tulkittu synnynnäiseksi vajavaisuudeksi. Olen vasenkätinen ja
    mm. armeijan palveluksessa joskus valittiin "perunateatteriin"
    töihin. Kömpelösti se alkuun kävi, koska vasenkätisille ei ollut erikseen
    kuorintavälinettä .Kansakoulussa pakotettiin kirjoittamaan oikealla.
    Kyllähän opin sen kovan harjoittelun jälkeen.
    Kun "kaksikätisyys"alkoi sujumaan, siitä oli pelkkää hyötyä monissa
    tehtävissäkin. Tästä ei jäänyt mitään kompleksia)).
    Jaaha. . .kyllä tämä jo ilmoittautumisesta käy. Terv. ynnämuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Päivää!
    Tulin "ilmoittautumaan". En nyt ole viimeaoikoina yhtenään
    kirjoitellut. Ei oikeastaan ole ollut asiaakaan. Tilanteeni on se,
    että katson parhaaksi tehdä vain sen ja sitä itsekkäästi ajatellen
    parhaiden olemiseeni soveltuu. Onhan tuo Noja-tuolikestustelu
    melko hyvin mennyt. Tuleehan niitä joskus kiusantekoon yrittäviä.
    Olen kuitenkin silloin tällöin lukassut tänne tulleet viestit. En ole
    tuntenut tarvetta tulla sotkemaan menoja.
    Tottakai tunnen huonosti ruoka-asioita ja lajikkeita.Muistan hyvin
    lapsuudestani, että sitä syötiin, mitä sattui olemaan. Ei ollut
    valintoja, narisematta oli opittava tilanne hyväksymään.
    Sama tyyli tavallaan jatkui myöhemmin työelämäni aikaan. Työmaan
    ruokaloissa oli sitä, mitä tarjottiin. Yksinkertaista taustakokemukseni
    huomioiden, ihan hyvää käyttöruokaa). Enkä edelleenkään kaipaa
    mitään erikoisia "virityksiä,"vaikka toki olen joskus kokeillut nyt
    kun se on ollut mahdollista.
    Jostain keskustelujen vaiheesta täällä on puhuttu, että jopa vasenkätisyys
    on tulkittu synnynnäiseksi vajavaisuudeksi. Olen vasenkätinen ja
    mm. armeijan palveluksessa joskus valittiin "perunateatteriin"
    töihin. Kömpelösti se alkuun kävi, koska vasenkätisille ei ollut erikseen
    kuorintavälinettä .Kansakoulussa pakotettiin kirjoittamaan oikealla.
    Kyllähän opin sen kovan harjoittelun jälkeen.
    Kun "kaksikätisyys"alkoi sujumaan, siitä oli pelkkää hyötyä monissa
    tehtävissäkin. Tästä ei jäänyt mitään kompleksia)).
    Jaaha. . .kyllä tämä jo ilmoittautumisesta käy. Terv. ynnämuu.

    Huomenta, olen laittanut ruokaa koko aamupäivän, nyt pistäydyn katsomassa täällä, mitä kuuluu teille. Toivottavasti olette voittamassa korona-viruksen kaikkialla, missä asutte!
    Voikaa hyvin! t. Miaelina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Päivää!
    Tulin "ilmoittautumaan". En nyt ole viimeaoikoina yhtenään
    kirjoitellut. Ei oikeastaan ole ollut asiaakaan. Tilanteeni on se,
    että katson parhaaksi tehdä vain sen ja sitä itsekkäästi ajatellen
    parhaiden olemiseeni soveltuu. Onhan tuo Noja-tuolikestustelu
    melko hyvin mennyt. Tuleehan niitä joskus kiusantekoon yrittäviä.
    Olen kuitenkin silloin tällöin lukassut tänne tulleet viestit. En ole
    tuntenut tarvetta tulla sotkemaan menoja.
    Tottakai tunnen huonosti ruoka-asioita ja lajikkeita.Muistan hyvin
    lapsuudestani, että sitä syötiin, mitä sattui olemaan. Ei ollut
    valintoja, narisematta oli opittava tilanne hyväksymään.
    Sama tyyli tavallaan jatkui myöhemmin työelämäni aikaan. Työmaan
    ruokaloissa oli sitä, mitä tarjottiin. Yksinkertaista taustakokemukseni
    huomioiden, ihan hyvää käyttöruokaa). Enkä edelleenkään kaipaa
    mitään erikoisia "virityksiä,"vaikka toki olen joskus kokeillut nyt
    kun se on ollut mahdollista.
    Jostain keskustelujen vaiheesta täällä on puhuttu, että jopa vasenkätisyys
    on tulkittu synnynnäiseksi vajavaisuudeksi. Olen vasenkätinen ja
    mm. armeijan palveluksessa joskus valittiin "perunateatteriin"
    töihin. Kömpelösti se alkuun kävi, koska vasenkätisille ei ollut erikseen
    kuorintavälinettä .Kansakoulussa pakotettiin kirjoittamaan oikealla.
    Kyllähän opin sen kovan harjoittelun jälkeen.
    Kun "kaksikätisyys"alkoi sujumaan, siitä oli pelkkää hyötyä monissa
    tehtävissäkin. Tästä ei jäänyt mitään kompleksia)).
    Jaaha. . .kyllä tämä jo ilmoittautumisesta käy. Terv. ynnämuu.

    Juuri näin, kaksikätisyys sekä kaksikielisyys kulkevat käsikädessä, paitsi kaksikielisyys tulee veronmaksajille varsin kalliiksi.


  • Sateisesta ja koleasta Dal-joen varresta tervehdys. Aikaiseen aamulla satoi räntää ja keittiön ja ruokahuoneen ovat vallanneet kasvihuoneelle menossa olevat tomaatin- ja kurpitsantaimet, kukantaimet jotka ostin amppeleihin viritettäviksi ja paljon muutakin kasvavaa joita ei nyt viedä vielä ulos kasvihuoneeseen, ennen kuin lämpötilat nousevat taas keväisiin viikonloppuna.
   Laitoin eilen kik-herne ja chorizosoppaa, paljon sipulia, valkosipulia ja tomaattia, paprikaa ja chiliä, maustoin timjamilla, korianterilla ja juustokuminalla, tarjosin irralliseksi höyrytetyn basmatiriisin ja avokadokuutioiden kera. Salaattiakin taisi olla pöydässä ja vesimelonia jälkiruuaksi. Tein suuren padallisen ja kaikki meni; talon miehillä on hyvät ruokahalut, minulla taas sitävastoin hyvin huonot.
   Pidän ruuanlaitosta ja viihdyn keittiössä ja en näe siinä mitään pröystäilyä jos kirjoittaa ruuanlaitoista tai aterioista. Jokainen taaplaa tyylillään. Miksi olisi oltava aina etsimässä vikoja muiden elämäntavoista tai tottumuksista? Minun vahva puoleni on se että pidän runsasta pöytää ja nautin siitä että ruoka maistuu talonväelle ja sitten kun taas voimme kokoontua myös vieraille. Mitä sensuroitavaa siinä on, en pysty näkemään.

   • Meillä kumppanini kanssa on myös tärkeää tarjottavien ruokien monipuolisuus. Kuten sinäkin, minä myös tykkään kokkailusta ja erilaisista kokeiluista. Kasvispitoisten rinnalle teen silloin tällöin liharuokia, mutta rajoitetusti sillä vatsani ei pidä raskaista vaihtoehdoista.

    Ruoka mikä ihana puheenaihe, aivan kuin puutarhan hoitokin. Minä tosin en älyä kasvien päälle juuri mitään, mutta kukkasten seassa tykkään hämmentää.

    Yrtit ostan marketista ja istutan yrttilaatikoihin jahka ilmat lämpiää laitan ulos. Minulla on aina keittiön pöydällä yrttejä isossa ruukussa.

    Nyt pitäisi toeta Victorin työpisteeseen.

    Ensi viikolla sitten sormet multaan ; ))


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Meillä kumppanini kanssa on myös tärkeää tarjottavien ruokien monipuolisuus. Kuten sinäkin, minä myös tykkään kokkailusta ja erilaisista kokeiluista. Kasvispitoisten rinnalle teen silloin tällöin liharuokia, mutta rajoitetusti sillä vatsani ei pidä raskaista vaihtoehdoista.

    Ruoka mikä ihana puheenaihe, aivan kuin puutarhan hoitokin. Minä tosin en älyä kasvien päälle juuri mitään, mutta kukkasten seassa tykkään hämmentää.

    Yrtit ostan marketista ja istutan yrttilaatikoihin jahka ilmat lämpiää laitan ulos. Minulla on aina keittiön pöydällä yrttejä isossa ruukussa.

    Nyt pitäisi toeta Victorin työpisteeseen.

    Ensi viikolla sitten sormet multaan ; ))

    Kaupunkioloissa on yksi kurja vaiva, joka tulee eteen varmaan jokaiselle. Vanhat paperilaskut, veroilmoitukset, pankkien tiedotukset ynnä muut henkilökohtaiset tiedotteet, joita ei osaa ja pysty hävittämään. Onhan minulla silppuri, mutta ei sitä muista kaiken aikaa käyttää, ja niin kertyy paperia kassikaupalla.
    Olen istunut silppuamassa edesmenneen mieheni tallentamia tiedotteita, joita en halua heittää paperikeräykseen.

    Sukututkimus tuottaa myös paperia tolkuttomasti. Pahinta on, että ne voivat sisältää tärkeitä tietoja, jotka pitäisi tallentaa. Ehkä onkin tallennettu! Pitääpä tarkistaa. Huoh.
    Koskahan voin sanoa, että huushollissani kaikki on järjestyksessä ja ajan tasalla! Kun se hetki tulee, istunko sitten soffalle ja lakkaan tekemästä mitään, että järjestys säilyy.


   • Anonyymi

    Sikäli jos tohtii kysyä, niin kalastatko vielä niillä liian tiheäsilmäisillä verkoillasi siellä jokesi alajuoksulla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sikäli jos tohtii kysyä, niin kalastatko vielä niillä liian tiheäsilmäisillä verkoillasi siellä jokesi alajuoksulla?

    Kysy joltain muulta, kun minä en tiedä asiasta mitään.
    En edes omista kalaverkkoa.

    Jankutetaan sitten...
    Nämä palstat ovat kuin urbaanilegendojen hautausmaita joissa kesäyössä uudelleenherätetyt zombit laahustavat.


   • Paloma01 kirjoitti:

    Kysy joltain muulta, kun minä en tiedä asiasta mitään.
    En edes omista kalaverkkoa.

    Jankutetaan sitten...
    Nämä palstat ovat kuin urbaanilegendojen hautausmaita joissa kesäyössä uudelleenherätetyt zombit laahustavat.

    Liityn mielihyvin ruuanlaittajien joukkoon! On ilo nähdä ruokailijoita runsaan katetun päydän äärellä, iloisina,... nälkäisinäkin ja odotusta täynnä.

    Kaunis kattaus on myös silmänilo, juuri katselin pienen pieniä lasejani, missä tosi korkea jalka antaa juhlavuutta.
    Ajattelin lohileipien lisäksi, laittaa jokaiselle lasin, missä kermaviili pohjalle ja mäti pinnalle muutamine kaprismarjoineen. Mätiä voi lisätä lohen päälle halutessaan, tai syödä lusikalla suolaisena.

    Pojanpoika vaimoineen tulee myös sunnuntaina, nuorimmainen kävikin jo eilen. Sain niin muhkean hortensian, vaaleanpunaisine kukkineen, etten niin isoa ole nähnytkään ! Vielä ei parvekkeelle raatsi sitä laittaa, ens' viikolla ehkä.
    Lauantai-iltana on pientä näpertelemistä, mutta ei kahvikesteissä sentään kovin paljon suolaistakaan tarvita. Ilo on nähdä omiaan, eilen sainkin niin pitkän ja lämpimän rutistuksen sair.hoit, tyttäreltä, molemmat rokotettuina.

    Ollaan torstain toivoa täynnä!


   • sinisiru kirjoitti:

    Liityn mielihyvin ruuanlaittajien joukkoon! On ilo nähdä ruokailijoita runsaan katetun päydän äärellä, iloisina,... nälkäisinäkin ja odotusta täynnä.

    Kaunis kattaus on myös silmänilo, juuri katselin pienen pieniä lasejani, missä tosi korkea jalka antaa juhlavuutta.
    Ajattelin lohileipien lisäksi, laittaa jokaiselle lasin, missä kermaviili pohjalle ja mäti pinnalle muutamine kaprismarjoineen. Mätiä voi lisätä lohen päälle halutessaan, tai syödä lusikalla suolaisena.

    Pojanpoika vaimoineen tulee myös sunnuntaina, nuorimmainen kävikin jo eilen. Sain niin muhkean hortensian, vaaleanpunaisine kukkineen, etten niin isoa ole nähnytkään ! Vielä ei parvekkeelle raatsi sitä laittaa, ens' viikolla ehkä.
    Lauantai-iltana on pientä näpertelemistä, mutta ei kahvikesteissä sentään kovin paljon suolaistakaan tarvita. Ilo on nähdä omiaan, eilen sainkin niin pitkän ja lämpimän rutistuksen sair.hoit, tyttäreltä, molemmat rokotettuina.

    Ollaan torstain toivoa täynnä!

    Kaunis kattaus ja hienosti asetellut ruokalajit eivät ole kaikille helpot toteuttaa. Minä olen aina harmissani omista kattauksistani, toivoisin osaavani laatia heleän ja kevyen kattauksen, mutta jostain syystä tulos on proosallinen, lautaset, aterimet, lasit ja sapuska. Käytännöllistä ja nopeaa.
    Muistan, kun kerran katoin joulupöydän mielestäni ihanalle Marimekon pöytäliinalle, jossa oli jouluisia kuviota, eikä se ollut vanhaan tapaan valkoinen. Muutenkin yritin käyttää erilaisia lautasia ja laseja kuin yleensä.
    Äiti tuli vieraaksi ja kauhistui kattausta: "Musssta pöytäliina!" (Ei muuten ollut, oli kaunista sinistä ja joulunpunaista)
    Seuraavat joulut olivat sitten taas valkoisella pöytäliinalla ja perintöastiastolla katettu.
    Ei ole Makriinasta sisustajaksi.


   • Hautausmaa vertauksesi on parempi kuin hyvä.
    Ainakin sinun juttusi ovat täynnä kuolleitten luita.

    Tänään olet taas sellainen "martta", joka viihtyy keittiössä. Joskus olet kertonut olevasi sellainen "maria", joka ei ole vähääkään keittiöihminen. Juttusi (haudatut kuolleitten luusi) pyörivät kuin pieru nahkahousuissa sitä mukaa mitä toiset samassa ketjussa kertovat harrastavansa.
    Kaikkein hauskin (tai no en nyt tiedä hauskin, kun niitä on niin paljon vastaavia) luitten pyöriminen haudoissasi oli se, kun olit vähän aikaisemmin kertonut, ettet tanssi, kun sinulta puuttuu rytmitaju, mutta sitten kun joku kertoi, että heillä vedetään matot sivuun ja tanssitaan, niin yhtäkkiä olitkin tanssinut kaikkia latinotansseja (luetellen kaikki tietämäsi) läpi yön.

    Terveisin Zombie.


   • Anonyymi
    Tellukka kirjoitti:

    Hautausmaa vertauksesi on parempi kuin hyvä.
    Ainakin sinun juttusi ovat täynnä kuolleitten luita.

    Tänään olet taas sellainen "martta", joka viihtyy keittiössä. Joskus olet kertonut olevasi sellainen "maria", joka ei ole vähääkään keittiöihminen. Juttusi (haudatut kuolleitten luusi) pyörivät kuin pieru nahkahousuissa sitä mukaa mitä toiset samassa ketjussa kertovat harrastavansa.
    Kaikkein hauskin (tai no en nyt tiedä hauskin, kun niitä on niin paljon vastaavia) luitten pyöriminen haudoissasi oli se, kun olit vähän aikaisemmin kertonut, ettet tanssi, kun sinulta puuttuu rytmitaju, mutta sitten kun joku kertoi, että heillä vedetään matot sivuun ja tanssitaan, niin yhtäkkiä olitkin tanssinut kaikkia latinotansseja (luetellen kaikki tietämäsi) läpi yön.

    Terveisin Zombie.

    Taiteilijoilla on vapautensa, ei pidä kaikkea ottaa niin kirjaimellisesti mitä kerrotaan. Varmaan nuo syömiset tanssimiset ja muut jutut vain metafooria. Vai olisko ne Ferrantten henkilöille sattuneita juttuja. Ei helmiä sioille, johan sekin on käynyt selväksi.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Kysy joltain muulta, kun minä en tiedä asiasta mitään.
    En edes omista kalaverkkoa.

    Jankutetaan sitten...
    Nämä palstat ovat kuin urbaanilegendojen hautausmaita joissa kesäyössä uudelleenherätetyt zombit laahustavat.

    Tunnusta, niin saat pitää isosilmäisimmät verkkosi, sekä saat laillisen myyntipaikan paikallisella kalatorilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taiteilijoilla on vapautensa, ei pidä kaikkea ottaa niin kirjaimellisesti mitä kerrotaan. Varmaan nuo syömiset tanssimiset ja muut jutut vain metafooria. Vai olisko ne Ferrantten henkilöille sattuneita juttuja. Ei helmiä sioille, johan sekin on käynyt selväksi.

    "Kieli poskessa", juu.
    Huumoriahan ne ... Ja hyvää onkin, sillä ainakin minut saa nauramaan.


   • Anonyymi
    Tellukka kirjoitti:

    Hautausmaa vertauksesi on parempi kuin hyvä.
    Ainakin sinun juttusi ovat täynnä kuolleitten luita.

    Tänään olet taas sellainen "martta", joka viihtyy keittiössä. Joskus olet kertonut olevasi sellainen "maria", joka ei ole vähääkään keittiöihminen. Juttusi (haudatut kuolleitten luusi) pyörivät kuin pieru nahkahousuissa sitä mukaa mitä toiset samassa ketjussa kertovat harrastavansa.
    Kaikkein hauskin (tai no en nyt tiedä hauskin, kun niitä on niin paljon vastaavia) luitten pyöriminen haudoissasi oli se, kun olit vähän aikaisemmin kertonut, ettet tanssi, kun sinulta puuttuu rytmitaju, mutta sitten kun joku kertoi, että heillä vedetään matot sivuun ja tanssitaan, niin yhtäkkiä olitkin tanssinut kaikkia latinotansseja (luetellen kaikki tietämäsi) läpi yön.

    Terveisin Zombie.

    Uusi osallistuja palstalla? Oliko hauskat syntymäpäiväjuhlat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Uusi osallistuja palstalla? Oliko hauskat syntymäpäiväjuhlat?

    4 kk Palomaa nuorempi ...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Uusi osallistuja palstalla? Oliko hauskat syntymäpäiväjuhlat?

    Tämä "osallistuja" on perässähiihtäjäni, joka on nyt tullut rikkomaan nojatuolin rauhaa sivupersooniensa avustuksella. Olisikohan aika poistaa profiilistani jäljittämisen mahdollisuus, niin joutuisi ainakin näkemään enemmän vaivaa.


   • Tellukka kirjoitti:

    Hautausmaa vertauksesi on parempi kuin hyvä.
    Ainakin sinun juttusi ovat täynnä kuolleitten luita.

    Tänään olet taas sellainen "martta", joka viihtyy keittiössä. Joskus olet kertonut olevasi sellainen "maria", joka ei ole vähääkään keittiöihminen. Juttusi (haudatut kuolleitten luusi) pyörivät kuin pieru nahkahousuissa sitä mukaa mitä toiset samassa ketjussa kertovat harrastavansa.
    Kaikkein hauskin (tai no en nyt tiedä hauskin, kun niitä on niin paljon vastaavia) luitten pyöriminen haudoissasi oli se, kun olit vähän aikaisemmin kertonut, ettet tanssi, kun sinulta puuttuu rytmitaju, mutta sitten kun joku kertoi, että heillä vedetään matot sivuun ja tanssitaan, niin yhtäkkiä olitkin tanssinut kaikkia latinotansseja (luetellen kaikki tietämäsi) läpi yön.

    Terveisin Zombie.

    Oi voi.
    Se on taas rikki.


   • Paloma01 kirjoitti:

    Tämä "osallistuja" on perässähiihtäjäni, joka on nyt tullut rikkomaan nojatuolin rauhaa sivupersooniensa avustuksella. Olisikohan aika poistaa profiilistani jäljittämisen mahdollisuus, niin joutuisi ainakin näkemään enemmän vaivaa.

    Tai mennä taas hiihtelemään kaislikkoon?
    Ei meillä yksinikkisillä ole sivupersoonia niinkuin teillä moninikkisillä on.


  • Anonyymi

   Härregyd, jäi mainitsematta se jokavuotinen tarjoilemani Lohirisotto katkaravuilla vahvistettuna, sekä Daalainmaan simpukat omassa liemessään.

   • Anonyymi

    Kaipa siellä pitää olla kokonaisia hummereita ja sammen mätiä sunnuntaipäivällisellä, kun joka arkiaamu on lohet ja paahtopaistit.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaipa siellä pitää olla kokonaisia hummereita ja sammen mätiä sunnuntaipäivällisellä, kun joka arkiaamu on lohet ja paahtopaistit.

    Oi, olin aivan unohtaa aikamiespoikani tuoman Dal-joen osuuskaupasta ostamansa Felixin perinteisen sitruunakastikkeen, joka oli tärkeä brunssin lisukkeena. Ja sitäpaitsi kiistän kalastaneeni verkoilla, koska minulla on vain pari katiskaa rantatöyräällä!


  • Huhuu, missä kaikki luuraa on jo keskipäivä, herätys ; ))

   Lunta on satanut koko yön. Kesäkalusteiden ja aidan päällä on reipas 10 cm lumikertymä ja lisää tulee.

   Näky ulos ikkunasta on masentava, mutta tietäen, että ensi viikolla tulee kesä, lohduttaa.

   Eilen puuhastelin mökillä. Innostuin kuten skillankin muuttamaan pirtin huonekalujen paikkoja. Homma se on siinäkin, mutta silminnähden pirteä lopputulos siitä tuli. Ison vanhan synnyinkotini olohuoneen maton heitin ulos ja jätin tulevaan lumisateeseen raikastumaan.

   Selailin llalla netin kautta mattotarjontaa. Yksi iso matto jäi kummittelemaan mieleeni ja myöhemmin tajusin sen tyyppisen maton olleen myös syntymäkodissani piirongin edessä sen saman piirongin mikä nyt on mökilläni. Matto oli pienempi, mutta väreissä ja kuvioinnissa samaa. Halluu sen ; )

   Kaivelin valokuvamuistoja edesmenneestä ystävästämme. Hänelle on avattu muistosivusto nettiin. Ilmeisesti editoin jonkun videon musiikin täyttämistä yhteisistä illanvietoistamme.
   Ystävämme soitti Mouth & MacNeal duon taustaorkesterissa 70-luvulla.

   Tänään jatkan ompeluhommia.

   • Kuuntelin eilen Päivi Räsäsen ja Ivan Popolon keskustelun Alfa.kanavalta.
    Vaikka Popolo ei suinkaan ole samaa mieltä Päivin kanssa, hän korosti, että jokaisella meillä saa olla oma mielipiteemme asiasta kuin asiasta, eikä Suomessa ole vielä ajatuspoliisia, jolla olisi oikeus vetää ihminen lain eteen, jos hänen mielipiteensä ei ole lain ja asetusten mukainen.
    Mahtaa olla erikoinen se oikeudenkäynti, jossa Päivi puolustaa Raamattu kädessään oikeuttaan ajatella asioista oman vakaumuksensa mukaisesti.

    Sain kutsun netissä esitettävään konserttiin. Niin mielelläni kuuntelisin, mutta olen niin tumpelo, ettei se minulta tule onnistumaan. Netin salat ovat minulle yhä vaikeat. Kun olen ensimmäisen tietokoneeni hankkinut vasta eläkkeelle jäätyäni ja joutunut opettelemaan kaiken omin avuin, niin teen tietenkin jatkuvasti virheitä, joista en opi mitään. Enhän edes tiedä, minkä virheen olen tehnyt milloinkin.
    Onhan minulla ollut neuvojia, lapsenlapset ovat taitavia ja auliisti näyttävät - näin - näin -tästä -ja katso, nyt se on siinä. Huoh. Onko se huomenna, kun yritän yksikseni? No, ei ole.

    Keskisuomessa on lumipeite. Facessa on useitakin kuvia kesämökeiltä. Iloitkoon, ei ole pakko haravoida! Äitienpäiväksi lupaavat helleaaltoa. Ans kattoo nyt.
    Hyvää päivänjakoa kaikille. Paikalla ei ole vielä ollut kuin Korppis, hyvää perjantaita sulle. Älä rehki liikaa, olen pannut merkille, että aina joku projekti on menossa.


   • Anonyymi

    Me ollaan vasta prunssia tekemässä, puuttuu vielä 5 ruokalajia. Ja Noita friteerattuja ravun saksia kun piti lähteä hakeman kaupungista asti . Sitten pitää tehdä ohjelma edesmenneestä oopperatähti Karusosta jonka kanssa me usein pidettiin mukavia illatsuja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Me ollaan vasta prunssia tekemässä, puuttuu vielä 5 ruokalajia. Ja Noita friteerattuja ravun saksia kun piti lähteä hakeman kaupungista asti . Sitten pitää tehdä ohjelma edesmenneestä oopperatähti Karusosta jonka kanssa me usein pidettiin mukavia illatsuja.

    Oi että on hauskaa, kun palstalle on tullut uutta verta ja niin mukavia tekstejä suoltaa. Jokainen lukija voi sielunsa silmillä seurata tätä iloista ja onnellista työmyyrää ja pitokokkia, joka vapaahetkinään vielä jaksaa ilahduttaa meitä, jotka vain arkista ateriaa valmistelemme, usein kahdeksi päiväksi kerrallansa. Mukavaa myös kuulla, että tämä uutuustuote on taiteellinen ja musikaalinen. Odotamme jännityksellä jokapäiväisiä yhteenottojasi, sillä olemme kaivanneetkin uusia tuulia ja ruokaohjeita. Puutarhaneuvoja myös kaipailemme, samoin kirjallisuuden piiristä hyviä ajatelmia, runoilu erityisesti on mielenkiintomme kohteena.
    Uskon, että tervetulotoitotuksiin osallistuupi koko tämä palsta, iloiten ja riemuiten. Me olemme niin kaivanneet huumooria ja sivistystä.
    Olemme saaneet jo etukäteismakupaloja erinomaisista lauserakenteistasi ja huumorisi syvällisyydestä.


   • Mak-Ris kirjoitti:

    Oi että on hauskaa, kun palstalle on tullut uutta verta ja niin mukavia tekstejä suoltaa. Jokainen lukija voi sielunsa silmillä seurata tätä iloista ja onnellista työmyyrää ja pitokokkia, joka vapaahetkinään vielä jaksaa ilahduttaa meitä, jotka vain arkista ateriaa valmistelemme, usein kahdeksi päiväksi kerrallansa. Mukavaa myös kuulla, että tämä uutuustuote on taiteellinen ja musikaalinen. Odotamme jännityksellä jokapäiväisiä yhteenottojasi, sillä olemme kaivanneetkin uusia tuulia ja ruokaohjeita. Puutarhaneuvoja myös kaipailemme, samoin kirjallisuuden piiristä hyviä ajatelmia, runoilu erityisesti on mielenkiintomme kohteena.
    Uskon, että tervetulotoitotuksiin osallistuupi koko tämä palsta, iloiten ja riemuiten. Me olemme niin kaivanneet huumooria ja sivistystä.
    Olemme saaneet jo etukäteismakupaloja erinomaisista lauserakenteistasi ja huumorisi syvällisyydestä.

    Kulinaristisia kanapeitä meille tarjoillaan, arsenikillä maustettuina, ei kai?
    Kiva huumorinpläjäys, Mak-Ris :)


   • Anonyymi
    Mak-Ris kirjoitti:

    Kuuntelin eilen Päivi Räsäsen ja Ivan Popolon keskustelun Alfa.kanavalta.
    Vaikka Popolo ei suinkaan ole samaa mieltä Päivin kanssa, hän korosti, että jokaisella meillä saa olla oma mielipiteemme asiasta kuin asiasta, eikä Suomessa ole vielä ajatuspoliisia, jolla olisi oikeus vetää ihminen lain eteen, jos hänen mielipiteensä ei ole lain ja asetusten mukainen.
    Mahtaa olla erikoinen se oikeudenkäynti, jossa Päivi puolustaa Raamattu kädessään oikeuttaan ajatella asioista oman vakaumuksensa mukaisesti.

    Sain kutsun netissä esitettävään konserttiin. Niin mielelläni kuuntelisin, mutta olen niin tumpelo, ettei se minulta tule onnistumaan. Netin salat ovat minulle yhä vaikeat. Kun olen ensimmäisen tietokoneeni hankkinut vasta eläkkeelle jäätyäni ja joutunut opettelemaan kaiken omin avuin, niin teen tietenkin jatkuvasti virheitä, joista en opi mitään. Enhän edes tiedä, minkä virheen olen tehnyt milloinkin.
    Onhan minulla ollut neuvojia, lapsenlapset ovat taitavia ja auliisti näyttävät - näin - näin -tästä -ja katso, nyt se on siinä. Huoh. Onko se huomenna, kun yritän yksikseni? No, ei ole.

    Keskisuomessa on lumipeite. Facessa on useitakin kuvia kesämökeiltä. Iloitkoon, ei ole pakko haravoida! Äitienpäiväksi lupaavat helleaaltoa. Ans kattoo nyt.
    Hyvää päivänjakoa kaikille. Paikalla ei ole vielä ollut kuin Korppis, hyvää perjantaita sulle. Älä rehki liikaa, olen pannut merkille, että aina joku projekti on menossa.

    Mahtaa olla melkoinen näky, kun valtakunnansyyttäjä riuhtoo Päivin käsistä raamattua pois, aivan kuten taannoisen Eetu-vainaan maalauksessa kaksipäinen kotka repii Suomi-neidolta lakikirjaa. Malttamattomina odottelemme tätä tulevaa huikeata näytelmää.


   • Mak-Ris kirjoitti:

    Kuuntelin eilen Päivi Räsäsen ja Ivan Popolon keskustelun Alfa.kanavalta.
    Vaikka Popolo ei suinkaan ole samaa mieltä Päivin kanssa, hän korosti, että jokaisella meillä saa olla oma mielipiteemme asiasta kuin asiasta, eikä Suomessa ole vielä ajatuspoliisia, jolla olisi oikeus vetää ihminen lain eteen, jos hänen mielipiteensä ei ole lain ja asetusten mukainen.
    Mahtaa olla erikoinen se oikeudenkäynti, jossa Päivi puolustaa Raamattu kädessään oikeuttaan ajatella asioista oman vakaumuksensa mukaisesti.

    Sain kutsun netissä esitettävään konserttiin. Niin mielelläni kuuntelisin, mutta olen niin tumpelo, ettei se minulta tule onnistumaan. Netin salat ovat minulle yhä vaikeat. Kun olen ensimmäisen tietokoneeni hankkinut vasta eläkkeelle jäätyäni ja joutunut opettelemaan kaiken omin avuin, niin teen tietenkin jatkuvasti virheitä, joista en opi mitään. Enhän edes tiedä, minkä virheen olen tehnyt milloinkin.
    Onhan minulla ollut neuvojia, lapsenlapset ovat taitavia ja auliisti näyttävät - näin - näin -tästä -ja katso, nyt se on siinä. Huoh. Onko se huomenna, kun yritän yksikseni? No, ei ole.

    Keskisuomessa on lumipeite. Facessa on useitakin kuvia kesämökeiltä. Iloitkoon, ei ole pakko haravoida! Äitienpäiväksi lupaavat helleaaltoa. Ans kattoo nyt.
    Hyvää päivänjakoa kaikille. Paikalla ei ole vielä ollut kuin Korppis, hyvää perjantaita sulle. Älä rehki liikaa, olen pannut merkille, että aina joku projekti on menossa.

    Kanvipaussi, sain ompeluprojektin valmiiksi.

    Kaksi retrolakanaa sai uusia tehtäviä. Tyynyjä useampia, verhokappoja ja nahkasohvalle kesäisen kukkapeitteen.

    Tässä välissä kävi kukkalähetti. Sain esikoiselta ison punaisen ruukkuruusun vien sen kun sää lämpemee mökille ja istutan kivikkopuutarhaan.

    Nyt pitää alkaa imuroimaan, langan rippeitä siellä täällä.

    Päivälliseksi kanaa ja nuudeleita. Eilen illalla piipahdin lähimarketissa -60 % ostoksilla. Oli runsaasti kana-ja kalatarjouksia. Ostin useamman kanavaihtoehdon joista osan palastin. Kilon lohifileen myös löin pakkaseen kun päivällä jo graavasin toisen kilosen lohifileen.

    Nyt imuroimaan ; )


   • Anonyymi

    Mahtaako emäntä oikkuilla ? Vähän siihen suuntaan kirjoitti, ettei hyväksy ilotteluu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mahtaako emäntä oikkuilla ? Vähän siihen suuntaan kirjoitti, ettei hyväksy ilotteluu.

    Emäntä ottaa välillä herkästi itseensä.

    Ei kannattaisi, se on kuin nostaisi kädet pystyyn leikkipyssyn edessä.

    Tämäkin palstalle ilmestynytä "näsä" on puskaan pujahtanut tunnettu Jeesustelija.


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Emäntä ottaa välillä herkästi itseensä.

    Ei kannattaisi, se on kuin nostaisi kädet pystyyn leikkipyssyn edessä.

    Tämäkin palstalle ilmestynytä "näsä" on puskaan pujahtanut tunnettu Jeesustelija.

    Kannattaisi pitää se nallipyssy piilossa eikä pilkata ketjun vetäjää. Vai pyritkö itse vetäjäksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaisi pitää se nallipyssy piilossa eikä pilkata ketjun vetäjää. Vai pyritkö itse vetäjäksi?

    Sehän on tunnettu vedättäjä, omienkin sanojensa mukaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sehän on tunnettu vedättäjä, omienkin sanojensa mukaan.

    Kahvipirtin vetäjäksi yritti sisustaen pirttiä mieleisekseen. Vedättäisi omaa blogiketjua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kahvipirtin vetäjäksi yritti sisustaen pirttiä mieleisekseen. Vedättäisi omaa blogiketjua.

    Sen blogiketju ei kiinnostaisi ketään. Nyt se yrittää valovoimaisen Skillanin siivellä päteä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mahtaa olla melkoinen näky, kun valtakunnansyyttäjä riuhtoo Päivin käsistä raamattua pois, aivan kuten taannoisen Eetu-vainaan maalauksessa kaksipäinen kotka repii Suomi-neidolta lakikirjaa. Malttamattomina odottelemme tätä tulevaa huikeata näytelmää.

    Eihän se mitään uutta ole maailmassa, että kristittyjä vainotaan vakaumuksensa takia.
    Onhan se Raamatussa ennustettukin.
    Vankityrmään apostoli Paavalikin joutui uskonsa takia.
    Jopa näennäisesti uskonnonvapauden Suomessakin on joutunut lusimaan asestakieltäytyjiä, jotka eivät ole halunneet uskonnollisen vakaumuksensa takia opetella tappamaan ihmisiä.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristittyjen_vainot

    Ironista kyllä, niin katolonen kirkko, itse itseään kristityiksi sanovat, ovat historiassa olleet pahimmasta päästä kristittyjen vainoajia.


  • Minähän olen aina iloinen kun puhutaan ruuanlaitosta. Tein juuri Me Naiset-tieteislehden testin kulinaarisesta sanastosta ja lopputulos oli että olen hyvän ruuan ystävä ja kulinaristi ja tiedän paljon asiaankuuluvaa sanastoa:

   "Rakastat hyvää ruokaa ja sen huomaa tietämyksestäsi! Olet joko hyvin paneutunut ruuanlaittaja tai sitten viihdyt olennaisen osan vapaa-ajastasi hienoissa ravintoloissa uusia makuja maistelemassa – kenties jopa molempia? Tunnet lähes kaikki erikoisemmatkin termit, ja vain parhaat huippukokit tuntevat ruokasanat sinua paremmin."

   https://embed.is.fi/ext/embed/?file=2000007962161-71EE4AF1

   • Anonyymi

    he he hee....lopettakkee...ei jaksa enää nauraa...huippukokkien jalanjäljillä...hee hee...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    he he hee....lopettakkee...ei jaksa enää nauraa...huippukokkien jalanjäljillä...hee hee...

    Monipuolinen lahjakkuus, huippukirjailija samalla. Ja miten vaatimaton kaikille ystävällinen persoona.


   • Anonyymi

    Koskas tämä "Me Naiset Tieteislehti" on alkanut ilmestymään!?


   • Anonyymi

    Kokeilin minäkin, ja tuloksesksi tuli, että olen hyvä kotikokki. No muuta en toivoisikaan!
    Toinen testi otti selvän henkisestä tilastani, ja sain tulokseksi, että olen henkisesti 44-vuotias. No kiitoksia. Kun ikävuosia on lähes kaksinkertaisesti tuon verran, pidän tilannetta kutakuinkin tyydyttävänä. - Mkr. -


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kokeilin minäkin, ja tuloksesksi tuli, että olen hyvä kotikokki. No muuta en toivoisikaan!
    Toinen testi otti selvän henkisestä tilastani, ja sain tulokseksi, että olen henkisesti 44-vuotias. No kiitoksia. Kun ikävuosia on lähes kaksinkertaisesti tuon verran, pidän tilannetta kutakuinkin tyydyttävänä. - Mkr. -

    Siis kokeilin samoja testejä kuin Paloma. Raivostuttavaa, että ketjut eivät pysy kohdallaan, vaikka kuinka painelisi "Kommentoi"-näpykkää.'Sama - Mkr. -


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis kokeilin samoja testejä kuin Paloma. Raivostuttavaa, että ketjut eivät pysy kohdallaan, vaikka kuinka painelisi "Kommentoi"-näpykkää.'Sama - Mkr. -

    Harvemmin halpahallin ketjut pysyvät kohdillaan, tuppaavat yleensä katkeamaan.


   • Anonyymi

    Minäkin tiedän , mitä tarkoittaa kardiomyopatia, hypertensio, urologia ja lumbago. En silti ole lääkäri, en edes apuhoitaja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kokeilin minäkin, ja tuloksesksi tuli, että olen hyvä kotikokki. No muuta en toivoisikaan!
    Toinen testi otti selvän henkisestä tilastani, ja sain tulokseksi, että olen henkisesti 44-vuotias. No kiitoksia. Kun ikävuosia on lähes kaksinkertaisesti tuon verran, pidän tilannetta kutakuinkin tyydyttävänä. - Mkr. -

    Testit on kivoja! Minä olen testin mukaan kulinaristi ja toisen testin mukaan henkisesti
    25-vuotias. Kyllä nyt kelpaa!😊 Onpas nyt nuorekas olo!😍


   • fiinufammu kirjoitti:

    Testit on kivoja! Minä olen testin mukaan kulinaristi ja toisen testin mukaan henkisesti
    25-vuotias. Kyllä nyt kelpaa!😊 Onpas nyt nuorekas olo!😍

    Mukavaa ajanvietettähän nämä testit ovat.
    Henkiseksi iäkseni tuli 44-vuotias. Kelpaa hyvin :)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin tiedän , mitä tarkoittaa kardiomyopatia, hypertensio, urologia ja lumbago. En silti ole lääkäri, en edes apuhoitaja.

    Näin on, nämä asiat tietää vaikka ruumishuoneen apulaisvahtimestari, ja tarvittaessa löytää wikipediasta lisää vaikka kuinka paljon.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Mukavaa ajanvietettähän nämä testit ovat.
    Henkiseksi iäkseni tuli 44-vuotias. Kelpaa hyvin :)

    Luulisi kyllä henkisen ikäsi 30 vuotta nuoremmaksi tuostakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luulisi kyllä henkisen ikäsi 30 vuotta nuoremmaksi tuostakin.

    Ja vieläkin matalammaksi. On lapsellista tehdä testejä ja, kun lopultakin onnistuu rientää kiireesti palstalle kehuskelemaan. Ei hän niitä huonoja tuloksia esittele.

    Kuin pikkulapsi hammastahnamainosessa ylpeilee:
    "Äiti, äiti, mua ei porattu lainkaan".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luulisi kyllä henkisen ikäsi 30 vuotta nuoremmaksi tuostakin.

    Vieläkö sinä käyt ala-astetta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vieläkö sinä käyt ala-astetta?

    Voi voi, ala-aste tuli jo käytyä paljon ennen talvisotaa, ja" Me Naiset Tieteislehden" palikkatestin mukaan olen edelleenkin jopa 3-vuotiaan tasolla henkisesti sekä ruumiillisesti, joka on kuulemma hämmästyttävää testin vaikeuden perusteella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin tiedän , mitä tarkoittaa kardiomyopatia, hypertensio, urologia ja lumbago. En silti ole lääkäri, en edes apuhoitaja.

    Minä en tiedä mitä nuo tarkoitaa !Tuskinpa täällä lääkäreitä sairaanhoitajia kirjoitaa?Vitaten tiedät mitä on hypertensio ymm.Minä tiedän omena on lähes aina pyöreä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Harvemmin halpahallin ketjut pysyvät kohdillaan, tuppaavat yleensä katkeamaan.

    . . . ja tämä siis oli hauska huomio? Kun puhutaan keskusteluketjusta, onkin hurjan kivaa vetää esiin joku myyntipaikka. Mitä ketjuja siellä sitten vedellään, jään lukijalle arvoitukseksi, mutta niin hauska huomio kuitenkin. - Tässä kohtaa tulee nauraa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin on, nämä asiat tietää vaikka ruumishuoneen apulaisvahtimestari, ja tarvittaessa löytää wikipediasta lisää vaikka kuinka paljon.

    Olet alkanut kiinnostua ruumishuoneista ja luista.
    Olisikohan syytä levätä vähän aikaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi voi, ala-aste tuli jo käytyä paljon ennen talvisotaa, ja" Me Naiset Tieteislehden" palikkatestin mukaan olen edelleenkin jopa 3-vuotiaan tasolla henkisesti sekä ruumiillisesti, joka on kuulemma hämmästyttävää testin vaikeuden perusteella.

    Minäkin innostuin siitä Tiedelehden testistä!
    Sen mukaan olen 153-vuotiaan henkisellä ja ruumiillisella tasolla.
    Enkä muka osaa keittää perunoita ja kuoria kananmunia.

    Onneksi älysin eilen illalla keittää teeveden valmiiksi ja aamulla tarvitsi vain lämmittää.
    Homma on mulla hyvin hallussa, testituloksesta huolimatta.
    Avasin juuri äsken sardiinipurkin ja kauhistuin Itämeren saastetilannetta:
    Sardiinit aivan uivat öljyssä!


  • Ikävää että tämä kuvottava jahtaaminen ja stalkkaaminen sai emännän poistumaan omasta ketjustaan.
   Noja-tuoli on ollut osoitus siitä että yhteisöllinen keskustelu on mahdollista täälläkin, mutta nyt senkin rauha on törkeästi rikottu.
   Toivoisin että Skillan jaksaisi aloittaa uuden ketjun.

   • Anonyymi

    Joku tässäkin ketjussa kirjoitti näiden palstojen olevan hautausmaita.


   • Anonyymi

    Kuvottava leuhkiminen jopa aamupalapöydän kymmenillä hienoilla ruuilla karkottaa. Samoin tuo ainainen vinuminen, että sinua muka stalkataan. Sinäkin saat just sitä mitä tilaat. Sinua ei kukaan stalkkaa eikä jahtaa, vaan jotkut antaa ansaitsemaasi ja ilmeisesti haluamaasi palautetta. Kuten on aina antanut ja tulee antamaan. Saatpahan kaipaamaasi huomiota. Aloita itse omia eturivieerta-leuhkimisketjuja, miksi änkeät maltillisten tavisten ketjuun?


   • Mikä tarkoitus on sillä, että muut ajatetaan pois palstalta? Ei täällä niin monta ole, Kun he saavat tarpeekseen, kuivuu palsta kokoon. E Mitä hyötyä siitä on kenellekään?


   • Anonyymi

    Enemmän se sinun brunssipöytäsi tässä kuvottaa.


  • Anonyymi

   Olipa kiva löytää tämä keskustelu sivu.pyydän anteeksi kirjotusvirheeni heti kättelyssä.( luki vikani en näe ne)Sadepisarat kastelee ikunani.näytää mitarissa olevan 6 lämpö astetta.Yksin asuvana kaurapuuron valmistus mikron kautta.Paksate mustikoita ja raejuustoa siihen viellä pääle.Koktaili todella.Mutta pitää nälän.Kalat haen kaupan tiskiltä.Vaikka meri ei kaukana,menäkseen ongelle.Monia talouksia kohtaa pääkaupunki todella työtömyys .Ystävissä tai sukulaisissa.On ikävä asia.Jonka korona aika on tuonut tulessa.Kuin ihmisten etä työt.Koululaisten opiskelijoiden etä opiskelu.On varmaan pidemän päälle raskasta?Joten saan olla kiitolinen olen työ-eläkellä oleva mummo. Mutta naisen eläke aina pienempi kuin miehen.Kaksi pieni tuloista on aina enemän kuin 1 ihminen asuessa yksin.Sillä kaksi jakaa menot. yksi maksaa kaikesta yksin.Äitien päivä huomenna.kaikille äideille mumoille hyvää äitien päivää.Korona rajoitukset äitien päivänä yksin.Valmistan itselleni kahvin.Ostan 1 korvapuustin ja sanon itselleni hyvää äitien päivää!Olen iloinut leskenlehdet,kuin valkovuokot nähdessäni yksi kuljeskellsani ulkona.Kuin koivun oksat ovat jo isoilla hiiren korvilla.Kaikille ihan kaikille kuitenkin ,jolain tavoin asiat lopulta järjestyy. hyvää toukokuuta.

  • Anonyymi

   "Tellu, ei täällä ruotsalaista mediaa seurata, kielitaitokaan ei suurimmalla osalla riitä. Ei taida stalkattavasikaan enää kalastaa.

   Korppis"

   entäs tämä autokysely; onko sinulla autoa tai edes ajokorttia? Jos ei ole, ....niin älä sekaannu ajoihini.

   Tästä alkoi "nokittelu", kun oli taas se kuuluisa kristallipallo väärinpäin! Onhan se tosi, että nuo sananvaihtajat saivat aikamoisen "nakit ja muussi" keitoksen, mutta ovathan he kaivanneet tähänkin ketjuun sitä "äksonia", joten tilauksesta tuli sekin aika, joten pitänee paikkansa sekin hokema, että sitä saa, mitä tilaa, joten pitäkää hyvänänne.

  • Anonyymi

   Ehkä on viisainta nostaa nojatuoli ulos tuulettumaan ja pestä päällinen. Jokuinen päivä siihen menee, jonka aikana tuolilla ei voi istuskella.
   Terveisin Makriina, eli se uusio Mak-Ris, monesti ,pelkkä Mkr.

   • Anonyymi

    Suosittelen lämpimästi tuolin viemistä seuraavaan juhannuskokkoon kaikkine rispaantuneine päällisineen, niin samalla päästään siinä loisivista tupajumeista ja lutikoista eroon, edellyttäen tietysti, että ei tulisi harmillista kulovaroitusta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suosittelen lämpimästi tuolin viemistä seuraavaan juhannuskokkoon kaikkine rispaantuneine päällisineen, niin samalla päästään siinä loisivista tupajumeista ja lutikoista eroon, edellyttäen tietysti, että ei tulisi harmillista kulovaroitusta!

    Ikävät sulle. Joutuisit etsimään uuden isännän. Verenimijät eivät selviydy ilman.
    Ei se meitä kyllä mitenkään häiritsisi. Terve menoa vain.


   • Anonyymi

    Makriinan esitys voisi hyvinkin olla paikallaan. Ilman muuta aikaa se
    veisi, mutta käsittääkseni sitäkin vielä on. Sanotaanhan, että aika parantaa)).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ikävät sulle. Joutuisit etsimään uuden isännän. Verenimijät eivät selviydy ilman.
    Ei se meitä kyllä mitenkään häiritsisi. Terve menoa vain.

    Olen aivan samaa mieltä, koko jakkara vaan savuna ilmaaan kaikkine verenimiöineen sekä tuholaisineen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen aivan samaa mieltä, koko jakkara vaan savuna ilmaaan kaikkine verenimiöineen sekä tuholaisineen.

    Pelkään vain pahoin että uusikin jakkara olisi heti kohta luteita ja verenimijöitä täynnä. Tällä palstalla (ikäryhmät) on sitkeä sissiporukka joka ei salli ihmisten pystyvän juttelemaan tavallisista asioista ystävälliseen sävyyn.
    Etenkin rekisteröidyt nimimerkit vetävät perässään kivirekeä osiosta toiseen, koska heidän perässäkulkijansa eivät saa mielestään tarpeeksi huomiota vaan repivät sitä pakolla stalkkaamalla ja vainoamalla; vähän samaan tapaan kuin pikkulapset jotka purevat leikkikumppaneitaan, koska heillä ei ole kielellisiä valmiuksia eikä sosiaalisia taitoja jotka tekisivät mahdolliseksi yhteiselon sovun ja sietokyvyn puitteissa.


   • Paloma01 kirjoitti:

    Pelkään vain pahoin että uusikin jakkara olisi heti kohta luteita ja verenimijöitä täynnä. Tällä palstalla (ikäryhmät) on sitkeä sissiporukka joka ei salli ihmisten pystyvän juttelemaan tavallisista asioista ystävälliseen sävyyn.
    Etenkin rekisteröidyt nimimerkit vetävät perässään kivirekeä osiosta toiseen, koska heidän perässäkulkijansa eivät saa mielestään tarpeeksi huomiota vaan repivät sitä pakolla stalkkaamalla ja vainoamalla; vähän samaan tapaan kuin pikkulapset jotka purevat leikkikumppaneitaan, koska heillä ei ole kielellisiä valmiuksia eikä sosiaalisia taitoja jotka tekisivät mahdolliseksi yhteiselon sovun ja sietokyvyn puitteissa.

    Kun lapaseni meni puistotädille leikkipuistoon, kiinnitin huomiota plakaattiin, jonka täti oli pystyttänyt hiekkalaatikolle: "EI purevia lapsia." Kun ihmettelin sitä, sanoi hän, että purevat lapset voivat vahingoittaa muita pahastikin, eikä hän aina ehdi nopeitten muksujen perään apuun ajoissa.


  • Anonyymi

   "Emäntä ottaa välillä herkästi itseensä.

   Ei kannattaisi, se on kuin nostaisi kädet pystyyn leikkipyssyn edessä."

   Pöyristyttävää pilkkaamista Korppikselta Skillania kohtaan.

   Herkkyys on yksi Skillanin monista hienoista piirteistä. Ihminen, joka ei ole kovettanut itseään eikä ottanut itselleen naamiota on kaunis harvinaisuus. Kunnioitan Skillania.

   • Onhan tuossa totuuden siemen. Emäntämme ei viihdy riitaisessa ilmapiirissä vaan poistuu takavasemmalle kun myrskypilvet kerääntyvät. Se on hänen etuoikeutensa, jota minäkin kunnioitan. Riitaa hakevat stalkkerit taas vähän välittävät kunhan he vain saavat omat kicksinsä.


   • Anonyymi

    "Pöyristyttävää pilkkaamista Korppikselta Skillania kohtaan.

    "Herkkyys on yksi Skillanin monista hienoista piirteistä.

    Ihminen, joka ei ole kovettanut itseään eikä ottanut itselleen naamiota
    on kaunis harvinaisuus. - Kunnioitan Skillania."

    Kolmen K:n ohje näille tunkeutujille:

    "Kunnioita itseäsi ja kunnioita muita!
    Kanna vastuu kaikesta tekemisestäsi."

    .


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Onhan tuossa totuuden siemen. Emäntämme ei viihdy riitaisessa ilmapiirissä vaan poistuu takavasemmalle kun myrskypilvet kerääntyvät. Se on hänen etuoikeutensa, jota minäkin kunnioitan. Riitaa hakevat stalkkerit taas vähän välittävät kunhan he vain saavat omat kicksinsä.

    "Riitaa hakevat stalkkerit taas vähän välittävät kunhan he vain saavat omat kicksinsä."

    "Stalkketeita" ruokkivat yhtä riitaisat "stalkattavat", jotka saavat kicksinsä mittelöidessään sanavalmiudella heidän kanssaan. Vähät välittävät muista, kunhan saavat viimeisen sanan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Pöyristyttävää pilkkaamista Korppikselta Skillania kohtaan.

    "Herkkyys on yksi Skillanin monista hienoista piirteistä.

    Ihminen, joka ei ole kovettanut itseään eikä ottanut itselleen naamiota
    on kaunis harvinaisuus. - Kunnioitan Skillania."

    Kolmen K:n ohje näille tunkeutujille:

    "Kunnioita itseäsi ja kunnioita muita!
    Kanna vastuu kaikesta tekemisestäsi."

    .

    Kirjoitan vähän nyt kotiuduttuani.

    Sää on lämminnyt ihanasti, hyvältä tuntuu nyt ulkoilu!
    Kaikille äideille ja isoäideille huomiseksi lämmin onnen toivotus! 🌹
    Toivon että äitienpäivänne täyttää kaikki toiveenne! Miaelina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Riitaa hakevat stalkkerit taas vähän välittävät kunhan he vain saavat omat kicksinsä."

    "Stalkketeita" ruokkivat yhtä riitaisat "stalkattavat", jotka saavat kicksinsä mittelöidessään sanavalmiudella heidän kanssaan. Vähät välittävät muista, kunhan saavat viimeisen sanan.

    Jos eivät muuta keksi, kuittaavat loukkauksensa sanomalla että se oli metafora tai huumoria ja muut on tosikoita ja oppimattomia. Luulevat olevansa yläpuolella muiden, koska asuneet muuallakin kuin Suomessa. Joo, matutkin asuneet muuallakin kuin Suomessa eikä se niistä parempia tee.


  • Anonyymi

   Tervehdys Noja-tuoliin!
   Aamukahvin jälkeen päiväkahvit, jospa vetoa päivään löytyisi. Surullinen tilanteesta täällä. Eniten ihmettelen, kuinka ihminen, joka suoltaa aina pahaa ympärilleen pystyy elämään itsensä kanssa, se ahdistus on varmaan hirveätä. Tunnen myötätuntoa kaikesta harmituksesta huolimatta.
   Äitienpäivä huomenna, saa muistot viriämään, elämän menneistä vuosista. Eipä tässä ihmeempiä, hyväkuntoisena eläkeläisenä, toivoen Covid-viruksen sallivan paluun normaaliin elämään.
   Paljon pohdiskellut, elämässä kiireellisyyden vaihtelua. Nuorempana, perheen aikana, jokainen sekuntti oli kiireinen, kuten nyt omalla jälkikasvulla. Luonnollisesti ei jaksaisi sellaista elämää, vaan paljon on aikaa fundeerailla.
   Fundeerausta jatkaen, kevään vihreyttä jne. kaipaillen. Jokaiselle lämpöisiä tunteita sydämeen, tv. M-leena

   • Kiitos M-leena kirjoituksestasi. Minulla oli jo tunne, että kukaan ei enää halua tänne kirjoitella päivänsä tapahtumista.
    Korona-aika on eristänyt meidät ystävistämme ja läheisistämme, ja siksi tämä palsta on isompi ikkuna muuhun maailmaan kuin mitä se ennen koronaa oli.
    Toivottavasti se ei nyt sulkeudu.
    Hairahdun itse kirjoittamaan vastauksia aiheettomille heitoille. Yritän vastaisuudessa pitää kynteni kurissa.
    Terveisiä SkillaNille. Ehkä jaksat taas, kun olet vähän aikaa meistä levännyt!


  • Tulin toivottamaan hyvää äitienpäivää, joten sivuutan sen kummemmin kommentoimatta asiat, joihin minulla ei mielestäni ole osaa eikä arpaa.

   Herttaisia muistoja on siltä ajalta, kun omat lapset olivat pieniä, askartelivat kortteja ja keräsivät valkovuokkokimppuja, sotkivat keittiön aamulla laittaessaan isänsä kanssa hienoa aamupalaa, joka tuotiin vuoteeseen. Piti tietysti teeskennellä nukkuvaa ja olla heräävinään vasta onnittelulauluun. Keittiöön ei minulla ollut asiaa ruuanlaittoonkaan, joko mies kokkasi lasten kanssa tai mentiin ravintolaan, ja aina oli illalla keittiö siisti. Perinteinen ruukkuruusu on aina ollut mieluinen, istutan myöhemmin penkkiin ja se kukkii uudestaankin. Joskus olen saanut runkoruusun, joskus köynnösruusun tai uhkean kimpun, ruusujen tuoksu liittyy äitienpäivään. Täytekakkua pitää saada myös!

   Muhkean rosaan vivahtavan jalohortensian minäkin sain toiselta porukalta jo tänään, toisen perheen luokse on huomenna lounaskutsu, miesväki siellä grillaa herkkuja. Ollaan totuttu piharuokailuun, ja johan nyt tarkenee, konsertista vastaavat linnut ja sipulikukat elävöittävät jo mukavasti viheriöivää pihaa. Minulla on aina ollut paljon myös ns. kasvitieteellisiä tulppaaneja, myös villi- ja parvitulppaaneiksi kutsuttuja ja olen jakanut niitä lastenkin puutarhoihin. Ne ovat vain vähän jalostettuja, hyvin talvenkestäviä, jakaantuvat runsaasti. Kukat ovat pienempiä, mutta kun niitä on paljon, vaikutelma on ihastuttava. Värejä on valtavasti, myös raidallisia, terälehdet terävämpikärkisiä, kukka siten tähtimäinen. Matalakasvuisissa lehdissäkin on raidallisia, ja kukinta on kaiken lisäksi aikaisempi (ensimmäiset jo kukassa) kuin paljon jalostetuilla tulppaaneilla. Toki isoistakin pidän, mutta niiden kukinta tahtoo taantua, ellei nosta niitä ajoittain lepäämään. Joka syksy tulee ostettua jotain uutta tulppaanilajiketta, kunnon nupulla nekin alkavat jo olla.

   Toivotan kaikille Äideille, Isoäideille ja Isoisoäideille iloista, kaunista, sydäntä lämmittävää äitienpäivää!

   • Anonyymi

    Minulle on jäänyt mieleen ruuusuja kasvattava rouvan äitienpäiväpakina. Hän oli viikolla huokaillut, että ruusut kaipaisivat hevosen lantaa. Tarkkakorvaiset lapsoset ilahtuivat, kun nyt tiesivät, mitä äidille voi lahjaksi hankkia. - Äitienpäivälahja oli ikimuistoinen siinä perheessä. Mkr.


  • Iltapäiväkahvin aikaan hakeudun minäkin tauolle Noja-tuoliin. Hieman surulliselta tuntuu ilmapiiri, herttaisista kotivalmisteluista huolimatta.

   Huomiseen ei jäänyt muuta kuin pöytäliinan vaihto, ja itse
   kattaus, Liina onkin Gudrun Sjödenin vehreän keväinen.

   Tervehdykseni kaikille äideille minultakin, suokoon tapaamiset ja monet muistotkin onnen hetkiä mieleen. 🌷🌷🌷

   • Anonyymi

    Minä olen jo vaihtanut pöytääni vakstuukin, se onkin Tampella OY:n kesäisen ruudullinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen jo vaihtanut pöytääni vakstuukin, se onkin Tampella OY:n kesäisen ruudullinen.

    Minäpä ompelem vanhoista lakanoistani tähän Noja-tuoliin uuden päällisen, haluan uudistaa tämän ummehtuneen paikan hyvällä maullani,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minäpä ompelem vanhoista lakanoistani tähän Noja-tuoliin uuden päällisen, haluan uudistaa tämän ummehtuneen paikan hyvällä maullani,

    Miksi pilkkaat ja ivailet?


  • Anonyymi

   Siksi, koska halusin näpäyttää tuota "ompelijaa", joka halusi Noja-tuoli ketjun kumoon, sillä hän jo kertonut, että minä peittoan teidät kaikki ja onneksi onnistuikin!

  • Kaunis aurinkoinen ilta korvessa.

   Päiväni oli mahtava. Olin rakukurssilla, savea vääntämässä vanhojen keramiikkakurssi kamujen kanssa. Ihanaa harrastaa ryhmässä, siitä onkin jo aikaa kun heitä viimeksi tapasin.

   Teemani tänään oli keraamisen puutarhan laajentaminen. Tein unikkoja, liljoja ja ruusuja sekä naamakukkapotin. Kukat tulevat keppien nokkaan sinne tänne kukkapenkkeihin. Muutaman kukan olen luvannut eteenpäin.

   Huomenna kurssi jatkuu. Kukkapotille teen vielä kaverin ja kukkia väkerrän lisää. Ehkäpä jotain muutakin.

   Äitienpäivän viettoa kädet savessa.

   No, tein huomiseksi kolmioleipiä, savulohi- ja sienimassalla. Huomenna kurssin jälkeen nautiskelemme niitä ja sitruunarahkakakkua.

   Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ; ))

   • Anonyymi

    Kunhan edistyt kurssillasi, voit vielä tehdä kakkapotan itsellesi sekä kaverillesi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kunhan edistyt kurssillasi, voit vielä tehdä kakkapotan itsellesi sekä kaverillesi!

    Miten hitossa siihen iäkkäät immeiset vääntäytyy.
    Tuottaisi hankaluuksia meikäläiselle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten hitossa siihen iäkkäät immeiset vääntäytyy.
    Tuottaisi hankaluuksia meikäläiselle.

    Olet oikeassa, ei ano. 19.48 muistanut, että meille tänne kotiin asennettiin korotetut vessan pöntöt ; ))

    Ensimmäinen keramiikkatyöni kun aloitin vuosia sitten oli tosiaan potta kukka koristein. Tosi nätti ja tuolla kirjahyllyssä se on pienien esineiden säilytyskulhona.

    Makkaratekniikalla väkerretty kuten tämänpäiväinen naamakukkapottikin.

    Mutta nyt lopetan, nukuttaa, sauna ramasi ja huomenna uusi luovan työn päivä.

    Luo ano 19.48 sekamelskaa, käyn lukemassa huomenna saavutuksesi kun kurssi on tältä viikonlopulta ohi ja äitienpäiväjutskat juhlittu.

    Ikävää, että sinulla ei lapsia.

    Yötä; ))


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Olet oikeassa, ei ano. 19.48 muistanut, että meille tänne kotiin asennettiin korotetut vessan pöntöt ; ))

    Ensimmäinen keramiikkatyöni kun aloitin vuosia sitten oli tosiaan potta kukka koristein. Tosi nätti ja tuolla kirjahyllyssä se on pienien esineiden säilytyskulhona.

    Makkaratekniikalla väkerretty kuten tämänpäiväinen naamakukkapottikin.

    Mutta nyt lopetan, nukuttaa, sauna ramasi ja huomenna uusi luovan työn päivä.

    Luo ano 19.48 sekamelskaa, käyn lukemassa huomenna saavutuksesi kun kurssi on tältä viikonlopulta ohi ja äitienpäiväjutskat juhlittu.

    Ikävää, että sinulla ei lapsia.

    Yötä; ))

    Minulla on lapsia ja lastenlapsia. Ikävää kun sulla korppis ei suku jatku lastenlapsissa. Ymmärrän kateutesi, koita kestää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minulla on lapsia ja lastenlapsia. Ikävää kun sulla korppis ei suku jatku lastenlapsissa. Ymmärrän kateutesi, koita kestää!

    Olisi kammottavaa olla kaltaisesi ilkeän ihmisen lapsi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisi kammottavaa olla kaltaisesi ilkeän ihmisen lapsi.

    Korppishan tuossa ensin irvaili, ettei jonkun viestin kirjoittajalla ole lapsia. Onko ilkeys vain hänen etuoikeutensa? Sitäpaitsi taisi mennä korppiksen kristallipallon tulkinta taas kerran mönkään.


  • Hyvää aitienpäivää kaikille jotka sitä viettävät huomenna Suomessa, erityisesti nojatuolilaisille. Meillä äitienpäivä on toukokuun viimeinen sunnuntai, vaikka ruotsinsuomalaiset juhlistavat päivää usein sekä Suomen allakan että oman almanakan mukaan. Me käväisemme usein viemässä äitienpäiväruusun miehen edesmenneen vaimon haudalle, poika lähtee silloin mukaan . Sytytän samalla pari kynttilää muistolehtoon oman äitini ja miehen äidin muistolle ja myös anopille joka lepää Kolumbian punaisessa mullassa.
   Äitienpäivä on meillä yksinkertainen juttu. Menemme useimmiten Lohisaareen syömään noutopöydän lounas ja yleensä saan kukkia mieheltä ja lapsilta.
   ***
   Viikko on taas mennyt ja nyt onkin jo toinen kokonainen viikko siitä kun miehen aikuinen opiskelijapoika muutti asumaan tänne.Onhan se taas uutta ja erilaista, mutta aika hyvin ja joustavasti on kaikki mennyt. Miehet ovat puuhailleet ulkona ja vaihtaneet polkupyöriin kumeja ja käyneet ostoskeskuksissa ja minä olen saanut keskittyä puutarhanhoitoon ja ruuan laittoon ja suunnitteluun. Ensi viikolla on tiedossa yövieraita Sörmlandista kun on pitkä viikonloppu. Poikani kaipaa paitsi meitä, saunaa.

   • Anonyymi

    Edesmenneen avovaimon haudalle.
    Polkupyöriin yleensä vaihdetaan renkaita ja paikataan kumeja.
    Mieheltäsi kukkia, olet vaimo, et äiti


   • Anonyymi

    Oletko 50-kymppinen? Meidän ikäisten lastenlapsetkin ovat opiskelunsa suorittaneet, työelämässä ja perheellisiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edesmenneen avovaimon haudalle.
    Polkupyöriin yleensä vaihdetaan renkaita ja paikataan kumeja.
    Mieheltäsi kukkia, olet vaimo, et äiti

    Kaikki väärin.


  • Muutamaan päivään en ole palstalla käynyt, nyt kun tulin, piti ihan tarkistaa, olenko oikeasti Noja-tuoliketjussa.
   Täällä on palstoja ketjuja, itse voi tehdä aloituksia, miksi pitää tällä tavalla sabotoida Skillanin ketjua.
   Miksi jo elämää nähneet ihmiset käyttäytyy tuolla tavalla, mikä täälläkin on nähtävissä.
   Ikäänkuin elämän tärkein asia olisi toisen ihmisen ja hänen tekemisiensä mitätöinti.
   Itse olen viettänyt ihanaa kevättä, kukkia istutellen, lapiohommia tehden, laineiden liplatusta kuunnellen, kuin myös kuikkien ja joutsenten ääniä.
   Lokitkin kirkuvat, pesänrakennuspuuhissa ollen.
   Iloista äitien ja mummienpäivää kaikille.
   Heretkää jo ikävistä kommenteistanne parempaan huomiseen.

   • Anonyymi

    Eipä tuosta palstahäiriköstä kannata välittää. Tämä sairaalloinen henkilö aktivoituu häiriköimään Nojatuolia aina tasaisin välein. Ja silloin riekkuminen on jatkuvaa. Jos ei ihmisellä ole elämässä mitään muuta sisältöä kuin häiriköidä netissä vieraille ihmisille niin tässä on tulos.

    Toivottavasti hänellä lääkitys vaihdetaan tai omaiset puuttuvat asiaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä tuosta palstahäiriköstä kannata välittää. Tämä sairaalloinen henkilö aktivoituu häiriköimään Nojatuolia aina tasaisin välein. Ja silloin riekkuminen on jatkuvaa. Jos ei ihmisellä ole elämässä mitään muuta sisältöä kuin häiriköidä netissä vieraille ihmisille niin tässä on tulos.

    Toivottavasti hänellä lääkitys vaihdetaan tai omaiset puuttuvat asiaan.

    Minua ihmetyttää nuo omien sanojensa mukaan stalkattujen esittäminen itsensä uhreina.
    Ei tarvitse arkistoja tonkia, kun huomaa heidän saavan nautintoa riitelystä. Hyvin he tarttuvat kommentteihin ja vastaavat yhtä provosoivasti. Kun ketju on sotkettu heitetään marttyyrin viitta harteille ja tullaan ilmoittamaan jonkun ajan kuluttua, että ovat avanneet ketjun , joskus jopa +70 palstalle, että Noja-tuolilaiset saisivat keskustella rauhassa. Sama toistuu, pian rauhalliseen ketjuun stalkatut palaavat leppoisasti jutellen. Hetken jaksavat, kun yleisö on valmis alkaa taas sama sota.

    Älkää esittäkö enää uhria, ei täällä sokeita olla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä tuosta palstahäiriköstä kannata välittää. Tämä sairaalloinen henkilö aktivoituu häiriköimään Nojatuolia aina tasaisin välein. Ja silloin riekkuminen on jatkuvaa. Jos ei ihmisellä ole elämässä mitään muuta sisältöä kuin häiriköidä netissä vieraille ihmisille niin tässä on tulos.

    Toivottavasti hänellä lääkitys vaihdetaan tai omaiset puuttuvat asiaan.

    Ehkä se noita itse häiriköiviä epäsuosiossa olevia auttaa, että nimeävät jonkun syntipukin, jonka syytä kaikki riitely ja sotku on. Sen syntipukin nimikin näkyy kristallipallossa, vaihtelee vaan. Milloin kukakin, yleensä joku riitakumppani menneisyydestä.
    Hyvin sopii sananalasku että rikan näkee toisen silmässä, muttei malkaa (hirttä) omassaan. Omasta lääkityksestään kannattaa huolta pitää eikä tarjoilla troppejaan muille.
    Ihan terve reaktio, että itsensä jalustalle nostaneet pudotetaan maan pinnalle.

    Miksei näitä vanhoja kaunoja setvitä muualla, siellä mistä ovat peräisin? Tai sitten muuttakaa omaa asennetta, jos ette saa niitä syntipukkejanne muuttumaan mieleisiksenne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä tuosta palstahäiriköstä kannata välittää. Tämä sairaalloinen henkilö aktivoituu häiriköimään Nojatuolia aina tasaisin välein. Ja silloin riekkuminen on jatkuvaa. Jos ei ihmisellä ole elämässä mitään muuta sisältöä kuin häiriköidä netissä vieraille ihmisille niin tässä on tulos.

    Toivottavasti hänellä lääkitys vaihdetaan tai omaiset puuttuvat asiaan.

    Kerro nyt hyvä ihminen, mistä sinä tiedät, että kyseessä on vain yksi kirjoittaja?

    (olen vain utelias)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minua ihmetyttää nuo omien sanojensa mukaan stalkattujen esittäminen itsensä uhreina.
    Ei tarvitse arkistoja tonkia, kun huomaa heidän saavan nautintoa riitelystä. Hyvin he tarttuvat kommentteihin ja vastaavat yhtä provosoivasti. Kun ketju on sotkettu heitetään marttyyrin viitta harteille ja tullaan ilmoittamaan jonkun ajan kuluttua, että ovat avanneet ketjun , joskus jopa +70 palstalle, että Noja-tuolilaiset saisivat keskustella rauhassa. Sama toistuu, pian rauhalliseen ketjuun stalkatut palaavat leppoisasti jutellen. Hetken jaksavat, kun yleisö on valmis alkaa taas sama sota.

    Älkää esittäkö enää uhria, ei täällä sokeita olla.

    Suosittelisin näille elämänsä ehtoopuolella oleville palstan vanhimmille kiukuttelijoille raamattunsa tutkimisen lisäksi myös virsien veisaamista, palstalla meuhkaamisen sijasta, tietysti sillä edelletyksellä, että ottaa huomioon mahdolliset herkkäkorvaiset naapurinsa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suosittelisin näille elämänsä ehtoopuolella oleville palstan vanhimmille kiukuttelijoille raamattunsa tutkimisen lisäksi myös virsien veisaamista, palstalla meuhkaamisen sijasta, tietysti sillä edelletyksellä, että ottaa huomioon mahdolliset herkkäkorvaiset naapurinsa.

    Sydän täynnä iloa tapaamisesta, samoin kukkasato lattialla odottaa parvekeelle pääsyä. On Jalohortensiaa, valkoista ruusua, ja siro Malvapuu, vaaleanpunaisine kukintoineen.

    Miniä otti tarjoilun haltuunsa, ja keittiön jätti loistikuntoon 😊 minä vain istuin! Miten lämmin kiitollisuus valtaakaan mielen taas, nuorten iloista juttelua kuunnellessa.

    Grillaava poikani toi vielä ruokapaketin, missä valmistamaansa liharuokaa joudun pakastamaan osan. Suuria annosmääriä ei ikäiseni enää kerralla sulata, mutta pientä hyvää maista illemmalla!

    Ihana päivä ja lämpökin taas on palannut ❤️


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Sydän täynnä iloa tapaamisesta, samoin kukkasato lattialla odottaa parvekeelle pääsyä. On Jalohortensiaa, valkoista ruusua, ja siro Malvapuu, vaaleanpunaisine kukintoineen.

    Miniä otti tarjoilun haltuunsa, ja keittiön jätti loistikuntoon 😊 minä vain istuin! Miten lämmin kiitollisuus valtaakaan mielen taas, nuorten iloista juttelua kuunnellessa.

    Grillaava poikani toi vielä ruokapaketin, missä valmistamaansa liharuokaa joudun pakastamaan osan. Suuria annosmääriä ei ikäiseni enää kerralla sulata, mutta pientä hyvää maista illemmalla!

    Ihana päivä ja lämpökin taas on palannut ❤️

    Skillanille terveiset!

    Viivy vielä hetki,
    yksi laulu on laulamatta,...

    https://www.youtube.com/watch?v=3IXM2sHQ93k


  • Jaa, tällaista juhlaa mummu on juhlinut ; )

   Muut ovatkin olleet livelähetyksissä.

   Saven pyörittelyssä meni minunkin päiväni syön, jälkeäkin syntyi kiitettävästi.

   Kukkaikkunaruutuja, naamakukkapotti, jonka ripustan kahviterassini ylle. Se sai nimen Putin, samaa näköä ilahduttavasti. Korppikotkani nokan alle tein lintujen lakikirjan, eli on turha tulla isottelemaan Putinin ja Korppikotkan kamulle.

   Savea jäi, joten teen täällä kotona lopuista jotain kivaa.

   Aurinko paistoi kun palasin kotiin. Istuimme parvekkeella äitienkahville. Savulohi-sienikolmioleivät seka sitruunarahkakakku. maistuivat ihanilta.

   Äitienpäivälahjoja, iso ruukkuruusu ja rakukurssin kurssimaksu maksettu ; )

   Nyt lähden lohen paistoon. Päivällisellä, lohta hollandaisekastiketta, muusia, limeä ja salaattia seka sun seitsemen sortin lisukkeita, vettä valkoviiniä.

   Hyvää äitienpäivän iltaa 🥂🍰

  • Huomasin ettei Skillan ole ketjussaan käynyt 3 päivään.
   En tuota ihmettele.
   En aio toistaa itseäni. Mielipiteeni kaikki tiedätte toisten solvaamisesta ja vähättelemisestä.
   Sitä vaan en ymmärrä, että kun tilaa riittää vaikka kuinka paljon, miksi te pahantahtoiset, ette tee omia ketjuja haukkumiselle ja solvaamiselle.
   Onko vaan niin hauskaa tulla jokaisen muuhun ketjuun tulla ilkeyksineen.
   Vai onko kyse huonosta itsetunnosta?

   • Siinäpä asia on lyhyesti hyvin sanottu Eliaanan viestissä! Vaikka en ole
    enää vireimmässä tilassa, olen huomannut tämän menon((. Katsotaan.


   • Anonyymi

    Vähemmästäkin huono itsetunto tulee, kun itsellä on aamiaisena pelkkä kaurapuuro, joillakin 10 lajin prunssi jopa arkipäivinä. DDDDDD Hölmöähän se on huomautella, kun toiset kertovat upeista ruuistaan. Voihan sen niinkin ajatella, ettei tuollaisilla joka päivä juhlaruokaa laittavilla ole oikein muuta elämän sisältöä kuin se ruoka. Moni ei edes viitsi uhrata koko päiväänsä väsäämällä turhan monia lajeja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vähemmästäkin huono itsetunto tulee, kun itsellä on aamiaisena pelkkä kaurapuuro, joillakin 10 lajin prunssi jopa arkipäivinä. DDDDDD Hölmöähän se on huomautella, kun toiset kertovat upeista ruuistaan. Voihan sen niinkin ajatella, ettei tuollaisilla joka päivä juhlaruokaa laittavilla ole oikein muuta elämän sisältöä kuin se ruoka. Moni ei edes viitsi uhrata koko päiväänsä väsäämällä turhan monia lajeja.

    Onhan se vähän näinkin, suorastaan rahvaanomaisesti sanottuna ihan vituttaa, jos joku kehuu 15 lajin brunssistaan arkipäivisin, jopa viikonloppuisin muutama laji lisää, kun toisilla ei ole taas edes Hurstin leipäjonosta saamaansa herskryynipussin sisällöstä tekemäänsä puuroon edes margariinisilmää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onhan se vähän näinkin, suorastaan rahvaanomaisesti sanottuna ihan vituttaa, jos joku kehuu 15 lajin brunssistaan arkipäivisin, jopa viikonloppuisin muutama laji lisää, kun toisilla ei ole taas edes Hurstin leipäjonosta saamaansa herskryynipussin sisällöstä tekemäänsä puuroon edes margariinisilmää!

    Aivan hirveätä, aivan kommunismiin viittaava kommentti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vähemmästäkin huono itsetunto tulee, kun itsellä on aamiaisena pelkkä kaurapuuro, joillakin 10 lajin prunssi jopa arkipäivinä. DDDDDD Hölmöähän se on huomautella, kun toiset kertovat upeista ruuistaan. Voihan sen niinkin ajatella, ettei tuollaisilla joka päivä juhlaruokaa laittavilla ole oikein muuta elämän sisältöä kuin se ruoka. Moni ei edes viitsi uhrata koko päiväänsä väsäämällä turhan monia lajeja.

    No voi voi. Sulla on sitte puuro-ongelma. Ymmärtäähän sen sitte että sua potuttaa niin että pitää täällä känistä ;)


   • Anonyymi

    Olet Eliaana itse 70 vuotta.
    Mitä Skillanin ketju sinua liikuttaa.
    Miksi roikut siellä ja täällä?
    Kyllä Skillan, vahvana naisena tietää miten toimitaan.
    Korppis, Paloma Tellu, Kristan, Eliaana ja muutama muu.
    Menkää 70 vuotiaisiin, mihin kuulutte.

    Antakaa Skillanin ja hänen lähipiiriinsä istua nojatuolissa rauhassa.
    Heillä on ja heillä pitää saada olla ihan omat kuvionsa.
    Älkää häiritkö heitä typerillä riidoillanne ja ruokalistoillanne.
    Perustakaa ihan oma kehumisketju ja vänkäysketju 70:siin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No voi voi. Sulla on sitte puuro-ongelma. Ymmärtäähän sen sitte että sua potuttaa niin että pitää täällä känistä ;)

    Ei potuttaisi, jos saisi joskus Hurstin leipäjonosta sitä kuuluisaa Dal-joen lohta, vaikkapa purkitettuna, tai vaikkapa savustettuna vakuumiin pakattuna. Herskryyni (hersryyni) on siitä hyvää, että se on gluteenitonta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olet Eliaana itse 70 vuotta.
    Mitä Skillanin ketju sinua liikuttaa.
    Miksi roikut siellä ja täällä?
    Kyllä Skillan, vahvana naisena tietää miten toimitaan.
    Korppis, Paloma Tellu, Kristan, Eliaana ja muutama muu.
    Menkää 70 vuotiaisiin, mihin kuulutte.

    Antakaa Skillanin ja hänen lähipiiriinsä istua nojatuolissa rauhassa.
    Heillä on ja heillä pitää saada olla ihan omat kuvionsa.
    Älkää häiritkö heitä typerillä riidoillanne ja ruokalistoillanne.
    Perustakaa ihan oma kehumisketju ja vänkäysketju 70:siin.

    Ketä noja-tuoliin sitten saa kirjoittaa, kun demeter, ramoona ja taitaa olla brinkkalakin 70kymppisiä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet Eliaana itse 70 vuotta.
    Mitä Skillanin ketju sinua liikuttaa.
    Miksi roikut siellä ja täällä?
    Kyllä Skillan, vahvana naisena tietää miten toimitaan.
    Korppis, Paloma Tellu, Kristan, Eliaana ja muutama muu.
    Menkää 70 vuotiaisiin, mihin kuulutte.

    Antakaa Skillanin ja hänen lähipiiriinsä istua nojatuolissa rauhassa.
    Heillä on ja heillä pitää saada olla ihan omat kuvionsa.
    Älkää häiritkö heitä typerillä riidoillanne ja ruokalistoillanne.
    Perustakaa ihan oma kehumisketju ja vänkäysketju 70:siin.

    Koskahan olen kenenkään kanssa riidellyt, enkä liion kovin ole ruokalistojakaan tehnyt.
    Enkä niin kovin roikkunutkaan missään.
    En usko, että Skillan minun kommenttieni vuoksi on ketjunsa hylännyt.


  • Huomenta nojatuoliin taas täältä "mustikasta"!
   Eilinen sade on nyt muuttunut kosteaksi tihkuksi ja sumupilveksi, mutta lämpötilat ovat kohoamassa ja puutarha ja piha voivat hyvin; narsissit ja hyasintit kukkivat täysiään ja tulppaanit ovat avaamassa nuppujaan. Eilen kantelimme miehen kanssa tomaatintaimet ja istutimme ne multasäkkeihin kasvihuoneeseen, samoin muutama ränsistynyt kurpitsantaimi. Mustasilmäsusanna pääai paikalleen pyöreään spaljeehen josta voi ottaa kiinni kärhöillään ja seuraavalla Lidlin reissulla ostan pari lisää niin ei tarvi olla yksin. Ahkeraliisani taitaa päästä kompostiin; Lissukka on pahasti kirvojen turmelema. Tulossa pari, kolme lähes kesäistä päivää joten oletan kirsikkapuuni puhkeavan kukkaan, kun nuputkin ovat jo paisuneet. Ensimmäiset västäräkit hyppelivät nurmikolla toissapäivänä pyrstöään keikutellen. Ainoa murheenkryynini on tähtimagnoliapensas, joka ei ole tainnut selvitä talvesta.

   Ilokseni tyttäreni on myös alkanut kiinnostua puutarhan ja kukkapenkkien hoidosta, joka kevät aina enemmän. Hänellä on tosin vain pieni sisäpiha rivarissaan ja muutama marjapensas, etupihalle he ovat tehneet kukkapenkkejä ja tuijista aidan.

   Brunssiksi tänään suunnittelen espanjalaista munakasta johon menee eiliset keitetyt perunat. Leikkelevati, paahtoleipä ja hedelmät ovat vakio. Turhaa niistä on tehdä numeroa. Brunssi tässä talossa on lounasaikaan ja laitan yleensä myös salaatin pöytään; sitten syödäänkin vasta illalla.

   • Anonyymi

    Unohdit nyt tärkeät 80+ ihmisten terveysopit antaa.
    Reumaisena diabeetikkona ruokavaliosi rasvainen chorizomakkara ja sokerinen vaahterasiirappi leikkeleiden ja pannukakkujen lisuna ovat hyvin tärkeitä jokapäiväisessä brunssissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Unohdit nyt tärkeät 80+ ihmisten terveysopit antaa.
    Reumaisena diabeetikkona ruokavaliosi rasvainen chorizomakkara ja sokerinen vaahterasiirappi leikkeleiden ja pannukakkujen lisuna ovat hyvin tärkeitä jokapäiväisessä brunssissa.

    Pöytääni istuu joka päivä lisäkseni kaksi perustervettä miestä, joilla on hyvä ruokahalu. Toinen on 30-vuotias ja toinen 72. Chorizomakkaraa tarjoan ainoastaan grillipannussa paistettujen maissikakkujen (arepas) kanssa, ehkä kerran kuukaudessa. Vaahterasiirappi tarjotaan amerikkalaisten pannukakkujen tai mustikkalettujen kera, myös ehkä kerran kuukaudessa.
    Minä itse syön terveellisesti ja kaurapuuroa meillä on kome-neljä kertaa viikossa, vähäsokerista jugurttia ja kokojyväleipää pari kertaa viikossa, Miehelläni on jo lapsuudesta vakiintunut tapa syödä voileipää joka aterialla ja hänen parasta evästään ovat metwurstit ja salamit. En minä mene muuttamaan hänen ruokailutottumuksiaan jotka hänellä ovat olleet koko ikänsä, varsinkin kun hänen terveytensä on hyvä ja veriarvot myös.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Unohdit nyt tärkeät 80+ ihmisten terveysopit antaa.
    Reumaisena diabeetikkona ruokavaliosi rasvainen chorizomakkara ja sokerinen vaahterasiirappi leikkeleiden ja pannukakkujen lisuna ovat hyvin tärkeitä jokapäiväisessä brunssissa.

    "Monet antavat hanakasti muille hyviä elämänohjeita, jotta ei huomattaisi, että he itse ovat hyvin huonoja esimerkkejä muille."

    Tuntemattoman viisaus.

    Valtavan ongelman aamiaisen koostumus on jollekin. Aamiainenhan on päivän tärkein ateria, sanotaan. Ja olen samaa mieltä. Paloma kuten minäkin syö lounasaikaan aamiaisen näin olen ymmärtänyt hän käyttää siitä sanontaa brunssi, joten siitä ei kannattaisi metelliä pitää.

    Jos heräisin kukonlaulun aikaan kahvikupposen joisin leipäpalasen kanssa, mutta kun herään kymmenen kieppeillä ja nousen ylös puoli yhdentoista maissa on jo lounasaika ja nälkäkin.

    Puuroa ja marjoja ja hedelmiä, leipää, kraavilohta ja leikkeleitä. Sillä pärjää pitkälle iltapäivään, jolloin teetä tai kahvia suolaisen tai makean kera.

    Päivällinen kello 17.30 18.30 välillä. Illalla hedelmäsalaattia.

    Eilen nousin kello 8.30 ja ennen kuin kiiruhdin raku-kurssille söin 9.15 puuroaamiaisen.

    Kurssikaverit haikailivat heti aloituksen jälkeen kahvia ja moni oli tuonut tarjottavia muillekin. Minulle ei maistunut ei päiväkahvikaan yhden maissa. Eli runsas aamiainen pitää nälän loitolla.

    No, nämä ei ole neuvoja vaan realiteettien esiintuominen erilaisista ruokailutavoista ja ajoista.

    Ei ole käytöstapojen mukaista lappaa ravintolassakaan seisovasta pöydästäkään lautasta täyteen. Eli vaikka niitä ruokia siinä pöydässä on useampaa sorttia ei niitä kaikkia tarvitse itse syödä.

    Juuri nautittu puuroateria takana, pesukone pyörii ja kohta mökille pikku viljelmiä tarkistamaan.

    Niin, miksikö teen harrastepiirissä keramiikkakukkasia, siksi kun ne on monivuotisia ja niitä ei tarvitse kastella ja kukkivat koko kesän ; ))


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Pöytääni istuu joka päivä lisäkseni kaksi perustervettä miestä, joilla on hyvä ruokahalu. Toinen on 30-vuotias ja toinen 72. Chorizomakkaraa tarjoan ainoastaan grillipannussa paistettujen maissikakkujen (arepas) kanssa, ehkä kerran kuukaudessa. Vaahterasiirappi tarjotaan amerikkalaisten pannukakkujen tai mustikkalettujen kera, myös ehkä kerran kuukaudessa.
    Minä itse syön terveellisesti ja kaurapuuroa meillä on kome-neljä kertaa viikossa, vähäsokerista jugurttia ja kokojyväleipää pari kertaa viikossa, Miehelläni on jo lapsuudesta vakiintunut tapa syödä voileipää joka aterialla ja hänen parasta evästään ovat metwurstit ja salamit. En minä mene muuttamaan hänen ruokailutottumuksiaan jotka hänellä ovat olleet koko ikänsä, varsinkin kun hänen terveytensä on hyvä ja veriarvot myös.

    Eihän kukaan ole pyytänyt sinua muuttamaan puolisosi ja lastesi ruokailutottumuksia. Hienoa, että jaat heidän tottumuksensa, nuo epäterveellisetkin täällä 80+ palstalla. Toivottavasti eivät niistä oppia ota. Ohjeeksihan niistä kerroit, miksi muutenkaan. Varmasti monelle teettää kiirettä noiden ruoka-aineiden hankkimisessa ja valmistamisessa. Monet elävät yksin, ettei vaan tuli ruokahävikkiä. Sodan jälkeistä aikaa eläneet ovat tottuneet vähempään. Huoh@


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Pöytääni istuu joka päivä lisäkseni kaksi perustervettä miestä, joilla on hyvä ruokahalu. Toinen on 30-vuotias ja toinen 72. Chorizomakkaraa tarjoan ainoastaan grillipannussa paistettujen maissikakkujen (arepas) kanssa, ehkä kerran kuukaudessa. Vaahterasiirappi tarjotaan amerikkalaisten pannukakkujen tai mustikkalettujen kera, myös ehkä kerran kuukaudessa.
    Minä itse syön terveellisesti ja kaurapuuroa meillä on kome-neljä kertaa viikossa, vähäsokerista jugurttia ja kokojyväleipää pari kertaa viikossa, Miehelläni on jo lapsuudesta vakiintunut tapa syödä voileipää joka aterialla ja hänen parasta evästään ovat metwurstit ja salamit. En minä mene muuttamaan hänen ruokailutottumuksiaan jotka hänellä ovat olleet koko ikänsä, varsinkin kun hänen terveytensä on hyvä ja veriarvot myös.

    Heh heh, niin ne tarnat muuttuvat hovissa. Ploman brunssi onkin kaurapuuroa. Muu runsaudensarvi onkin sukulaisille.
    Vähän, kun tökkii, niin tarina muuttuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heh heh, niin ne tarnat muuttuvat hovissa. Ploman brunssi onkin kaurapuuroa. Muu runsaudensarvi onkin sukulaisille.
    Vähän, kun tökkii, niin tarina muuttuu.

    Ei olekaan tarpeen kadehtia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän kukaan ole pyytänyt sinua muuttamaan puolisosi ja lastesi ruokailutottumuksia. Hienoa, että jaat heidän tottumuksensa, nuo epäterveellisetkin täällä 80+ palstalla. Toivottavasti eivät niistä oppia ota. Ohjeeksihan niistä kerroit, miksi muutenkaan. Varmasti monelle teettää kiirettä noiden ruoka-aineiden hankkimisessa ja valmistamisessa. Monet elävät yksin, ettei vaan tuli ruokahävikkiä. Sodan jälkeistä aikaa eläneet ovat tottuneet vähempään. Huoh@

    Puuroa en aamiaisella halua, kahvin ystävä kun olen. Pyrin syömään terveellisesti voileipäni, salaatinlehdellä, tomaatilla sipulilla ja leikkeleviipaleella päällystettynä.
    '
    Uunipuuroon olen mieltynyt, samoin uutisruispuuro voisilmällä on
    peräti herkkuani 😛))

    Tällä hetkellä on parvekkeen sisustus mielekiintoni kohde. Kun saa kaikki kukkalahjani ulos, tulee parvekkeesta mielikeitaani.

    Tilasin juuri netistä pari ihastuttavaa valkoista metallituolia, kukkakoristeineen tulevia kahvitteluja varten. Pieni kasvihuoneeni mahduttaa kolmella hyllyllään salaatti ja yrttiistutukset.

    Iloisen värisen auringonvarjon kiinnitän tänään kaiteeseen, että saan tarvittavaa varjoa kahvipöytään helteellä.

    Parvkkeen tai pihan vehmauteen jos kyllästyn, lähden rantaraitille meren äärelle tuulettumaan. Sinäpä tämän mamman kesän suunnitelmat, jos en poikani asuntovaunu matkailusta kiinnostu. Viihdyn kyllä parhaiten omissa oloissani.

    🌿🍃Onnellista kesän hurmaa 🍃🍀🎍🌿


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Pöytääni istuu joka päivä lisäkseni kaksi perustervettä miestä, joilla on hyvä ruokahalu. Toinen on 30-vuotias ja toinen 72. Chorizomakkaraa tarjoan ainoastaan grillipannussa paistettujen maissikakkujen (arepas) kanssa, ehkä kerran kuukaudessa. Vaahterasiirappi tarjotaan amerikkalaisten pannukakkujen tai mustikkalettujen kera, myös ehkä kerran kuukaudessa.
    Minä itse syön terveellisesti ja kaurapuuroa meillä on kome-neljä kertaa viikossa, vähäsokerista jugurttia ja kokojyväleipää pari kertaa viikossa, Miehelläni on jo lapsuudesta vakiintunut tapa syödä voileipää joka aterialla ja hänen parasta evästään ovat metwurstit ja salamit. En minä mene muuttamaan hänen ruokailutottumuksiaan jotka hänellä ovat olleet koko ikänsä, varsinkin kun hänen terveytensä on hyvä ja veriarvot myös.

    Aivan upeaa, että pöydässäsi istuvat aivan terveet (oletettavasti) aikamiespojat tyyvät vain useampiin brunsseihisi. Onneksi ovat sentään kuitenkin mahdollisesti niin terveitä, että sinun ei tarvitse osallistua heidän terveydenhoitokulujensa maksamiseen. Se ei ole vielä ilmennyt heidän majoituksensa sponsorista, mutta osoittaa suurta lähimmäisenrakkautta sinulta, pitää heidät päivästä toiseen brunssipöydässäsi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei olekaan tarpeen kadehtia.

    Kukapa noita aikuisten oikeesti kadehtii. Partaansa nauravat tuolle esitykselle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän kukaan ole pyytänyt sinua muuttamaan puolisosi ja lastesi ruokailutottumuksia. Hienoa, että jaat heidän tottumuksensa, nuo epäterveellisetkin täällä 80+ palstalla. Toivottavasti eivät niistä oppia ota. Ohjeeksihan niistä kerroit, miksi muutenkaan. Varmasti monelle teettää kiirettä noiden ruoka-aineiden hankkimisessa ja valmistamisessa. Monet elävät yksin, ettei vaan tuli ruokahävikkiä. Sodan jälkeistä aikaa eläneet ovat tottuneet vähempään. Huoh@

    Mikä on hyväksi jonkun terveydelle, ei välttämättä ole pahaksi jonkun toisen. Kaikki riippuu aineenvaihdunnasta ja peruskunnosta. Ellei ole mitään piileviä sairauksia niin vanhempikin ihminen voi syödä samaa ruokaa kuin nuorempana.
    Ei missään tapauksessa ole tarkoitus OHJEISTAA; mistähän sellainen käsitys on tullut. Kyllä tämä on ihan normaalia blogaamista, nyt vain aiheesta ruokatottumukset. Itse en edes syö leikkeleitä, paitsi joskus kinkkuleikettä. Diabeetikkona minulle on tärkeää syödä useampi pieni ateria päivänmittaan ja aloitan itse varhaisaamiaisella: kuppi maitokahvia ja paahtoleipä kokojyväviljaa, juustosiivu ja hipaisu margariinia.
    Lasteni ruokailutottumukset poikkeavat omistani: poikani syö huomattavasti enemmän salaattia ja vihanneksia kuin minä, samoin mieheni poika.
    Miksi näidennormaalien ruoka-ainesten hankkimisessa ja valmistamisessa kuluisi aikaa? Kaupan hyllyistä ja leikkeleosastoista ne tulee mukaan pienellä vaivalla, hedelmät sesongin mukaan. Ruokahävikki meillä on pieni, koska vaikka valmistan suuren padallisen esimerkiksi chili con carnea tai bolognesekastiketta, niin pakastan rasioissa kaiken mikä jää yli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivan upeaa, että pöydässäsi istuvat aivan terveet (oletettavasti) aikamiespojat tyyvät vain useampiin brunsseihisi. Onneksi ovat sentään kuitenkin mahdollisesti niin terveitä, että sinun ei tarvitse osallistua heidän terveydenhoitokulujensa maksamiseen. Se ei ole vielä ilmennyt heidän majoituksensa sponsorista, mutta osoittaa suurta lähimmäisenrakkautta sinulta, pitää heidät päivästä toiseen brunssipöydässäsi.

    Tuolla pekonilla ja suolasilla rasvasilla leikkeleillä verisuonet on äkkiä tukossa.
    Eikös se diabeteskin ole perinnöllinen, kamalaa perillisilleen syöttää tuollaista moskaa, itselle ei tunnu maistuvan.
    Pula ajoista on jo kauan, ei tarvitse syödä varastoon vaikka kaupat pursuaa makkaroita
    ja muuta suolaista rasvaista leikkelettä. Se 10 sortin leikkelevati tuntuu olevan se juttu, joka kaksilahkeiselle valinnan varaa . Sokerikin on halpaa. Amerikan malli varmaan jäänyt päälle, siellä köyhä kansan osa on valtavasti ylipainoista.
    Outoa, kun keskellä päivää on aamupala. Taitaa koko porukka nukkua puoleen päivään. Pitää olla tarhatäteillä hyvät eläkkeet Ruotsissa.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Mikä on hyväksi jonkun terveydelle, ei välttämättä ole pahaksi jonkun toisen. Kaikki riippuu aineenvaihdunnasta ja peruskunnosta. Ellei ole mitään piileviä sairauksia niin vanhempikin ihminen voi syödä samaa ruokaa kuin nuorempana.
    Ei missään tapauksessa ole tarkoitus OHJEISTAA; mistähän sellainen käsitys on tullut. Kyllä tämä on ihan normaalia blogaamista, nyt vain aiheesta ruokatottumukset. Itse en edes syö leikkeleitä, paitsi joskus kinkkuleikettä. Diabeetikkona minulle on tärkeää syödä useampi pieni ateria päivänmittaan ja aloitan itse varhaisaamiaisella: kuppi maitokahvia ja paahtoleipä kokojyväviljaa, juustosiivu ja hipaisu margariinia.
    Lasteni ruokailutottumukset poikkeavat omistani: poikani syö huomattavasti enemmän salaattia ja vihanneksia kuin minä, samoin mieheni poika.
    Miksi näidennormaalien ruoka-ainesten hankkimisessa ja valmistamisessa kuluisi aikaa? Kaupan hyllyistä ja leikkeleosastoista ne tulee mukaan pienellä vaivalla, hedelmät sesongin mukaan. Ruokahävikki meillä on pieni, koska vaikka valmistan suuren padallisen esimerkiksi chili con carnea tai bolognesekastiketta, niin pakastan rasioissa kaiken mikä jää yli.

    Älä nyt tuollalailla kiihdy, että oikein huudat. Josko vahingossa söit sitä rasvaista chorizosoppaa, niin voi otsasuonesi pullistuessaan revetä. Kova rasva ei ole terveellistä, suonia tukkivat. Rokotukset aiheuttaneet veritulppia.
    Aiheuttaako puolisosi aikamiespojan teille muutto sinulle stressiä? Vaikutat kovin kiihtyneeltä.


   • sinisiru kirjoitti:

    Puuroa en aamiaisella halua, kahvin ystävä kun olen. Pyrin syömään terveellisesti voileipäni, salaatinlehdellä, tomaatilla sipulilla ja leikkeleviipaleella päällystettynä.
    '
    Uunipuuroon olen mieltynyt, samoin uutisruispuuro voisilmällä on
    peräti herkkuani 😛))

    Tällä hetkellä on parvekkeen sisustus mielekiintoni kohde. Kun saa kaikki kukkalahjani ulos, tulee parvekkeesta mielikeitaani.

    Tilasin juuri netistä pari ihastuttavaa valkoista metallituolia, kukkakoristeineen tulevia kahvitteluja varten. Pieni kasvihuoneeni mahduttaa kolmella hyllyllään salaatti ja yrttiistutukset.

    Iloisen värisen auringonvarjon kiinnitän tänään kaiteeseen, että saan tarvittavaa varjoa kahvipöytään helteellä.

    Parvkkeen tai pihan vehmauteen jos kyllästyn, lähden rantaraitille meren äärelle tuulettumaan. Sinäpä tämän mamman kesän suunnitelmat, jos en poikani asuntovaunu matkailusta kiinnostu. Viihdyn kyllä parhaiten omissa oloissani.

    🌿🍃Onnellista kesän hurmaa 🍃🍀🎍🌿

    Kahvia meilläkin menee ainakin kolme pakettia viikossa ellei enemmänkin. Aloitan aamun kahvikupilla ja vitamiinicoctaililla ja sitten se puuro, puolen päivän jälkeen kun porukat ovat hereillä ja nälkäisiä, mutta yritän vaihdella brunssia mahdollisuuksien mukaan, koska puuroon väsyy ja kyllästyy, jos sitä on liian usein.
    Pikkuisen kasvihuoneeni kanssa olen myös askarrellut viime päivinä ja vihdoinkin sain multaan kasvihuonekurkun ja avomaankurkun siement, samoin vihreän ja keltaisen kesäkurpitsan. Tomaatintaimet ovat nyt tanakasti mullassa kasvihuoneessa, mutta kirsikkatomaatin pienet hennot taimet vielä verannalla; ne lähtevät siitä sitten vahvistuttuaan avomaalle.
    Kesän muut suunnitelmat ovat vielä levällään. Riippuen koronatilanteesta käymme joko mahdollisesti pohjoisessa, Tornionjokilaaksossa, mielellään siikafestivaalien aikana heinäkuussa tai sitten tulemme Finnlinesilla yli Naantaliin ja ajelemme sukulaisissa, mm Keski-Suomessa tapaamassa 101-vuotiasta tätiäni, jonka synttärit jäi viettämättä viime kesänä. Mitä voisi ostaa lahjaksi 101-vuotiaalle virkeälle maalaismummolle, kunraivaussaha sillä jo on? :) . Pihlajakoskella käyn varmaan myös Tehinselän rannassa laivalaiturilla ihailemassa Päijänteen kauneutta.
    Hyvää helatorstaita ja heleää helluntaita (heilan kera tai ilman :)


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    "Monet antavat hanakasti muille hyviä elämänohjeita, jotta ei huomattaisi, että he itse ovat hyvin huonoja esimerkkejä muille."

    Tuntemattoman viisaus.

    Valtavan ongelman aamiaisen koostumus on jollekin. Aamiainenhan on päivän tärkein ateria, sanotaan. Ja olen samaa mieltä. Paloma kuten minäkin syö lounasaikaan aamiaisen näin olen ymmärtänyt hän käyttää siitä sanontaa brunssi, joten siitä ei kannattaisi metelliä pitää.

    Jos heräisin kukonlaulun aikaan kahvikupposen joisin leipäpalasen kanssa, mutta kun herään kymmenen kieppeillä ja nousen ylös puoli yhdentoista maissa on jo lounasaika ja nälkäkin.

    Puuroa ja marjoja ja hedelmiä, leipää, kraavilohta ja leikkeleitä. Sillä pärjää pitkälle iltapäivään, jolloin teetä tai kahvia suolaisen tai makean kera.

    Päivällinen kello 17.30 18.30 välillä. Illalla hedelmäsalaattia.

    Eilen nousin kello 8.30 ja ennen kuin kiiruhdin raku-kurssille söin 9.15 puuroaamiaisen.

    Kurssikaverit haikailivat heti aloituksen jälkeen kahvia ja moni oli tuonut tarjottavia muillekin. Minulle ei maistunut ei päiväkahvikaan yhden maissa. Eli runsas aamiainen pitää nälän loitolla.

    No, nämä ei ole neuvoja vaan realiteettien esiintuominen erilaisista ruokailutavoista ja ajoista.

    Ei ole käytöstapojen mukaista lappaa ravintolassakaan seisovasta pöydästäkään lautasta täyteen. Eli vaikka niitä ruokia siinä pöydässä on useampaa sorttia ei niitä kaikkia tarvitse itse syödä.

    Juuri nautittu puuroateria takana, pesukone pyörii ja kohta mökille pikku viljelmiä tarkistamaan.

    Niin, miksikö teen harrastepiirissä keramiikkakukkasia, siksi kun ne on monivuotisia ja niitä ei tarvitse kastella ja kukkivat koko kesän ; ))

    Kun oliskin aamiainen, mutta ilmeisesti aamiaista ei ole lainkaan vai nukkuuko ne lounasaikaan asti? Eikä suolaset ja rasvaset ole kenellekkän hyväksi mihinkään vuorokaudenaikaan. Kun makkaroita, juustoja, kinkkuja, pekoneita on montaa lajia sillä mainostetulla leikkelalautasella , ne samat varmaan seilaa pöydän ja jääkaapin väliä, laitetaan vadille tarjolle lämpimään pöytään ja samat sitten jääkaappiin kelmun alle ja seuraavana päivänä taas. Ihan kuin laivoilla, kuka hullu sellaisia sielläkään söisi. Saattavat jotenkin säilyä, kun ovat lisäaineilla kyllästettyjä , tönkkösuolattuja ja vahvasti maustettuja mutta eltaantuneita jo maultaan. Kaikki maistuu suolalle.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    "Monet antavat hanakasti muille hyviä elämänohjeita, jotta ei huomattaisi, että he itse ovat hyvin huonoja esimerkkejä muille."

    Tuntemattoman viisaus.

    Valtavan ongelman aamiaisen koostumus on jollekin. Aamiainenhan on päivän tärkein ateria, sanotaan. Ja olen samaa mieltä. Paloma kuten minäkin syö lounasaikaan aamiaisen näin olen ymmärtänyt hän käyttää siitä sanontaa brunssi, joten siitä ei kannattaisi metelliä pitää.

    Jos heräisin kukonlaulun aikaan kahvikupposen joisin leipäpalasen kanssa, mutta kun herään kymmenen kieppeillä ja nousen ylös puoli yhdentoista maissa on jo lounasaika ja nälkäkin.

    Puuroa ja marjoja ja hedelmiä, leipää, kraavilohta ja leikkeleitä. Sillä pärjää pitkälle iltapäivään, jolloin teetä tai kahvia suolaisen tai makean kera.

    Päivällinen kello 17.30 18.30 välillä. Illalla hedelmäsalaattia.

    Eilen nousin kello 8.30 ja ennen kuin kiiruhdin raku-kurssille söin 9.15 puuroaamiaisen.

    Kurssikaverit haikailivat heti aloituksen jälkeen kahvia ja moni oli tuonut tarjottavia muillekin. Minulle ei maistunut ei päiväkahvikaan yhden maissa. Eli runsas aamiainen pitää nälän loitolla.

    No, nämä ei ole neuvoja vaan realiteettien esiintuominen erilaisista ruokailutavoista ja ajoista.

    Ei ole käytöstapojen mukaista lappaa ravintolassakaan seisovasta pöydästäkään lautasta täyteen. Eli vaikka niitä ruokia siinä pöydässä on useampaa sorttia ei niitä kaikkia tarvitse itse syödä.

    Juuri nautittu puuroateria takana, pesukone pyörii ja kohta mökille pikku viljelmiä tarkistamaan.

    Niin, miksikö teen harrastepiirissä keramiikkakukkasia, siksi kun ne on monivuotisia ja niitä ei tarvitse kastella ja kukkivat koko kesän ; ))

    Kyllä kotona normaalisti tiedetään, mitä kukin voi syödä eikä joka päivä tarjota jokaisen mieliruokia tai leikkele valikoimia siltä varalta että joku haluaisikin jotain muuta kuin mitä on lämpimäksi ruuaksi laitettu. Miten arki enää juhlasta erottuu, kun joka päivä niitä LISUJAKIN pitää olla monta. Yksi tuore salaatti riittää ja hedelmät on terveellisintä syödä sellaisinaa, vain pestyinä tai kuorittuina, Tietysti huonohampaisille pitää pilkkoa ja mössätä.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Kahvia meilläkin menee ainakin kolme pakettia viikossa ellei enemmänkin. Aloitan aamun kahvikupilla ja vitamiinicoctaililla ja sitten se puuro, puolen päivän jälkeen kun porukat ovat hereillä ja nälkäisiä, mutta yritän vaihdella brunssia mahdollisuuksien mukaan, koska puuroon väsyy ja kyllästyy, jos sitä on liian usein.
    Pikkuisen kasvihuoneeni kanssa olen myös askarrellut viime päivinä ja vihdoinkin sain multaan kasvihuonekurkun ja avomaankurkun siement, samoin vihreän ja keltaisen kesäkurpitsan. Tomaatintaimet ovat nyt tanakasti mullassa kasvihuoneessa, mutta kirsikkatomaatin pienet hennot taimet vielä verannalla; ne lähtevät siitä sitten vahvistuttuaan avomaalle.
    Kesän muut suunnitelmat ovat vielä levällään. Riippuen koronatilanteesta käymme joko mahdollisesti pohjoisessa, Tornionjokilaaksossa, mielellään siikafestivaalien aikana heinäkuussa tai sitten tulemme Finnlinesilla yli Naantaliin ja ajelemme sukulaisissa, mm Keski-Suomessa tapaamassa 101-vuotiasta tätiäni, jonka synttärit jäi viettämättä viime kesänä. Mitä voisi ostaa lahjaksi 101-vuotiaalle virkeälle maalaismummolle, kunraivaussaha sillä jo on? :) . Pihlajakoskella käyn varmaan myös Tehinselän rannassa laivalaiturilla ihailemassa Päijänteen kauneutta.
    Hyvää helatorstaita ja heleää helluntaita (heilan kera tai ilman :)

    Ihanko keittelet kahvisi oikein Kevaliasta ta Lööperin Lilasta? Vanhalle maalaismummollesi suosittelisin ostamaan lahjakortin paikalliselta hautausurakoitsijalta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihanko keittelet kahvisi oikein Kevaliasta ta Lööperin Lilasta? Vanhalle maalaismummollesi suosittelisin ostamaan lahjakortin paikalliselta hautausurakoitsijalta.

    Lisätäänpä vielä muodollisesti yksi i-kirjain lisää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä nyt tuollalailla kiihdy, että oikein huudat. Josko vahingossa söit sitä rasvaista chorizosoppaa, niin voi otsasuonesi pullistuessaan revetä. Kova rasva ei ole terveellistä, suonia tukkivat. Rokotukset aiheuttaneet veritulppia.
    Aiheuttaako puolisosi aikamiespojan teille muutto sinulle stressiä? Vaikutat kovin kiihtyneeltä.

    Paloman kannattaisi ottaa oppia meistä Manner Suomalaisista, jotka yleensä nauttimiensa rasvaisten ruokien, kuten esim. chorizosopan jälkeen nauttivat pari lasillista Koskenkorvaa laskemaan verenpainetta, joka voisi ratkoa otsasuonet, jopa pahimmillaan voisi aorttakin ratketa.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Mikä on hyväksi jonkun terveydelle, ei välttämättä ole pahaksi jonkun toisen. Kaikki riippuu aineenvaihdunnasta ja peruskunnosta. Ellei ole mitään piileviä sairauksia niin vanhempikin ihminen voi syödä samaa ruokaa kuin nuorempana.
    Ei missään tapauksessa ole tarkoitus OHJEISTAA; mistähän sellainen käsitys on tullut. Kyllä tämä on ihan normaalia blogaamista, nyt vain aiheesta ruokatottumukset. Itse en edes syö leikkeleitä, paitsi joskus kinkkuleikettä. Diabeetikkona minulle on tärkeää syödä useampi pieni ateria päivänmittaan ja aloitan itse varhaisaamiaisella: kuppi maitokahvia ja paahtoleipä kokojyväviljaa, juustosiivu ja hipaisu margariinia.
    Lasteni ruokailutottumukset poikkeavat omistani: poikani syö huomattavasti enemmän salaattia ja vihanneksia kuin minä, samoin mieheni poika.
    Miksi näidennormaalien ruoka-ainesten hankkimisessa ja valmistamisessa kuluisi aikaa? Kaupan hyllyistä ja leikkeleosastoista ne tulee mukaan pienellä vaivalla, hedelmät sesongin mukaan. Ruokahävikki meillä on pieni, koska vaikka valmistan suuren padallisen esimerkiksi chili con carnea tai bolognesekastiketta, niin pakastan rasioissa kaiken mikä jää yli.

    Ohjeistaa ja ohjeistaa. Monihan täällä on kertonut hakevansa ruokavinkkejä. Mikä löytyy Dalajoen kaupasta ei välttämättä täältä. Lähde sitten 80+ etsimään sitä pitahayaa, butternuttia tai Parman kinkkua. Eihän sitä pitahayaa tohdi vaihtaa ekologisiin kotimaisiin marjpihin, butternuttia tavan kurpitsaan. Sussiunakkoon ilmakuivatun Parman kinkun tilalleko lähisavustamon katajansavusiikaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihanko keittelet kahvisi oikein Kevaliasta ta Lööperin Lilasta? Vanhalle maalaismummollesi suosittelisin ostamaan lahjakortin paikalliselta hautausurakoitsijalta.

    Gevalia Colombiaa on pannussa, yleensä.
    Mä luulen että tädillä on hautapaikka jo maksettu ja samoin arkkurahat valmiina. Se sai 95-vuotislahjaksi raivaussahan tyttäreltään. Minä luulen että ostan sille Morapuukon ja pitkävartiset kumisaappaat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paloman kannattaisi ottaa oppia meistä Manner Suomalaisista, jotka yleensä nauttimiensa rasvaisten ruokien, kuten esim. chorizosopan jälkeen nauttivat pari lasillista Koskenkorvaa laskemaan verenpainetta, joka voisi ratkoa otsasuonet, jopa pahimmillaan voisi aorttakin ratketa.

    En minä chorizosoppaa itse syö. UGH. Vatsani ei kestä rasvaisia eikä vahvasti maustettuja ruokia. Pienet kordiaalit ei ole koskaan pahaksi ruuan jälkeen, mutta ei ole tullut tavaksi. Otsasuonia minulla ei ole pinnassa ja en ole harmistunut mistään. Verenpaineeni oli 125/75 viime viikon lääkärintarkastuksessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuolla pekonilla ja suolasilla rasvasilla leikkeleillä verisuonet on äkkiä tukossa.
    Eikös se diabeteskin ole perinnöllinen, kamalaa perillisilleen syöttää tuollaista moskaa, itselle ei tunnu maistuvan.
    Pula ajoista on jo kauan, ei tarvitse syödä varastoon vaikka kaupat pursuaa makkaroita
    ja muuta suolaista rasvaista leikkelettä. Se 10 sortin leikkelevati tuntuu olevan se juttu, joka kaksilahkeiselle valinnan varaa . Sokerikin on halpaa. Amerikan malli varmaan jäänyt päälle, siellä köyhä kansan osa on valtavasti ylipainoista.
    Outoa, kun keskellä päivää on aamupala. Taitaa koko porukka nukkua puoleen päivään. Pitää olla tarhatäteillä hyvät eläkkeet Ruotsissa.

    Odotahan, kun mammanpoika Putte saapuu pitkän viikonlopun viettoon, niin siinä se brunssipöytä notkuu. Sitten on kaiken muun lisukkeena paitsi rapeaksi paistettua pekonia, niin siirappipannaria kermavaahdon kanssa.
    Odottelemme innokkaina viikonlopun brunssipöytälistaa.
    Varmasti Putteressukka jo päässyt laihtumaan omissa eväissään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä nyt tuollalailla kiihdy, että oikein huudat. Josko vahingossa söit sitä rasvaista chorizosoppaa, niin voi otsasuonesi pullistuessaan revetä. Kova rasva ei ole terveellistä, suonia tukkivat. Rokotukset aiheuttaneet veritulppia.
    Aiheuttaako puolisosi aikamiespojan teille muutto sinulle stressiä? Vaikutat kovin kiihtyneeltä.

    Ei hän mitään chorizo soppaa tekään. Kunhan keksi/valehteli aikaisemmin.
    Nyt kirjoittaa:
    "Chorizomakkaraa tarjoan ainoastaan grillipannussa paistettujen maissikakkujen (arepas) kanssa, ehkä kerran kuukaudessa."

    Tai mitäpä sitä enää uskoisi. Jutut on kuin rahattomalla lehmänostajalla.


  • Onhan täällä todellakin näitä ravinto-opin ja ruokailutottumuksien eksperttejä ohjeistamassa meitä taviksisa, jotka halutaan ruokapöytään vaihtelua ja valinnanvaraa. Korppis ota nyt sinäkin opiksi viimeinkin!

   • Ai niin unohtui se pääasia: meille ikäihmisille jokainen päivä on sunnuntai ja arki ja juhla eivät suuresti eroa toisistaan. Tässä iässä laitetaan jp parhaat lautasetkin pöytään, ihan minä päivänä tahansa :))))


   • Anonyymi

    Miksi TAAS sotket korppista tähän?


   • "Monet antavat hanakasti muille hyviä elämänohjeita, jotta ei huomattaisi, että he itse ovat hyvin huonoja esimerkkejä muille."

    Ei mennyt tuntemattoman viisaus yhtä hyvin perille kuin Demen lainaukset kirjallisuudesta ; ))

    Puuroista sen verran, että nyt meillä on riisihiutalepuurovaihe, maitoon haudutettuna. Mustaherukoita mansikoita, mandariini-ja kiivipaloja, hedelmät vaihtelevat kuten marjatkin.
    Joku oli mieltänyt kahviaamiaiseni seisovaksipöydäksi; ))

    Korvienväliterveyteen näyttää yksipuolinen aamupala vaikuttavan ja joidenkin huonoihin hampaisiin.

    Kävin mökillä mutkan en jaksanut tänään hämmentää paikkoja kai viikonlopun kurssi vei energiani. Järvi oli sula ja vesi jo laiturin edessä. Keskiviikko-torstaiyön ajattelin viettää mökillä. Lämmitän rantasaunan, haen varastosta vastan ja kylven pitkän kaavan mukaan. Nostin kuuskymppislahjaksi saamani rottinkikaluston laiturille. Siellä vilvoittelen löylyjen välillä.

    Voìpa olla, että syön jopa kiuasmakkaran sinapilla foliokääreestä se näet kuuluu kesän saunakauden avajaiseen.

    Ei tämä ketjun sotkija ja pashan suoltaja mitään ruoasta ymmärrä. Sikajauhenlihakastiketta ja tuppipottuja ei mitään lisuja, ka kun voipi saaha ruokamyrkytyksen kelmujuustosta ; D


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Ai niin unohtui se pääasia: meille ikäihmisille jokainen päivä on sunnuntai ja arki ja juhla eivät suuresti eroa toisistaan. Tässä iässä laitetaan jp parhaat lautasetkin pöytään, ihan minä päivänä tahansa :))))

    Ikäihmisten kannattaakin aina joka tilanteessa laittaa paras astiastonsa pöytään, että omaiset pääsevät tutustumaan siihen, ja sopimaan sopuisasti keskenään, kuka sen sitten aikanaan saa perinnöksi. Olisi hirveä tilanne, jos perinnönjakotilaisuudessa tulisi ilmi aivan käyttämätön arvoastiasto, josta perilliset taistelisivat verisesti kaikkine perintöpuntareineen ja kapustoineen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi TAAS sotket korppista tähän?

    Se on sitä huumoria kireitten leukapielien takana. Toivottavasti hänellä on lääkitys tuohon verenpaineseen. Se näyttää kohoavan hurjasti.


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    "Monet antavat hanakasti muille hyviä elämänohjeita, jotta ei huomattaisi, että he itse ovat hyvin huonoja esimerkkejä muille."

    Ei mennyt tuntemattoman viisaus yhtä hyvin perille kuin Demen lainaukset kirjallisuudesta ; ))

    Puuroista sen verran, että nyt meillä on riisihiutalepuurovaihe, maitoon haudutettuna. Mustaherukoita mansikoita, mandariini-ja kiivipaloja, hedelmät vaihtelevat kuten marjatkin.
    Joku oli mieltänyt kahviaamiaiseni seisovaksipöydäksi; ))

    Korvienväliterveyteen näyttää yksipuolinen aamupala vaikuttavan ja joidenkin huonoihin hampaisiin.

    Kävin mökillä mutkan en jaksanut tänään hämmentää paikkoja kai viikonlopun kurssi vei energiani. Järvi oli sula ja vesi jo laiturin edessä. Keskiviikko-torstaiyön ajattelin viettää mökillä. Lämmitän rantasaunan, haen varastosta vastan ja kylven pitkän kaavan mukaan. Nostin kuuskymppislahjaksi saamani rottinkikaluston laiturille. Siellä vilvoittelen löylyjen välillä.

    Voìpa olla, että syön jopa kiuasmakkaran sinapilla foliokääreestä se näet kuuluu kesän saunakauden avajaiseen.

    Ei tämä ketjun sotkija ja pashan suoltaja mitään ruoasta ymmärrä. Sikajauhenlihakastiketta ja tuppipottuja ei mitään lisuja, ka kun voipi saaha ruokamyrkytyksen kelmujuustosta ; D

    Sinun poikakaverillehan ne kaikki ruuat mössätään, ihan ite oot täällä siitä kertonut.


   • Anonyymi

    Etkö ala jo vähitellen tietämään, mitä sinun perhe syö, ainako pitää kattaa valikoimat nokan alle? Tavikset syö eri päivinä eri leikkelettä, kaikki lajit ei ole joka päivä pöydässä. Siinä se oikea vaihtelu tulee. Yksi juusto tai lihaleikkele kerrallaan riittää, lisäksi paljon vihanneksia. Hedelmät syödään hedelminä eikä mössöinä. Ja aamulla noustaan ihmisten aikaan aamupalalle, lounas on sitten jo oikea lämmin ruoka.


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    "Monet antavat hanakasti muille hyviä elämänohjeita, jotta ei huomattaisi, että he itse ovat hyvin huonoja esimerkkejä muille."

    Ei mennyt tuntemattoman viisaus yhtä hyvin perille kuin Demen lainaukset kirjallisuudesta ; ))

    Puuroista sen verran, että nyt meillä on riisihiutalepuurovaihe, maitoon haudutettuna. Mustaherukoita mansikoita, mandariini-ja kiivipaloja, hedelmät vaihtelevat kuten marjatkin.
    Joku oli mieltänyt kahviaamiaiseni seisovaksipöydäksi; ))

    Korvienväliterveyteen näyttää yksipuolinen aamupala vaikuttavan ja joidenkin huonoihin hampaisiin.

    Kävin mökillä mutkan en jaksanut tänään hämmentää paikkoja kai viikonlopun kurssi vei energiani. Järvi oli sula ja vesi jo laiturin edessä. Keskiviikko-torstaiyön ajattelin viettää mökillä. Lämmitän rantasaunan, haen varastosta vastan ja kylven pitkän kaavan mukaan. Nostin kuuskymppislahjaksi saamani rottinkikaluston laiturille. Siellä vilvoittelen löylyjen välillä.

    Voìpa olla, että syön jopa kiuasmakkaran sinapilla foliokääreestä se näet kuuluu kesän saunakauden avajaiseen.

    Ei tämä ketjun sotkija ja pashan suoltaja mitään ruoasta ymmärrä. Sikajauhenlihakastiketta ja tuppipottuja ei mitään lisuja, ka kun voipi saaha ruokamyrkytyksen kelmujuustosta ; D

    Kyllähän peruna, jauheliha ja juusto on terveellisempi kuin tuo sinun makkarasi. Makkaroissa paljon rasvaa, jauhoja ja se niissä oleva lihakin on kyseenalaista. Jänteitä, kamaraa ja mitä lie.


  • Anonyymi

   Miksi tämä kaikki Skillanin ketjussa?

   • Anonyymi

    Kaksi 70+ tiimiläistä purkaa aggressioitaan.


  • Anonyymi

   Sanos muuta? "SkillaN" on laittanut pirttinsä ovelle ulos varsiluudan, mutta tänne vain tullaan, kuin mustalaiset Pirttiin.

   Onhan täällä mielenkiintoisia kirjoituksia ruokatarjoiluista, joissa joku syö aina sitä eltaantunutta ruokaa, ymmärtämättä, että ei ne ole tarjolla aina, vaan ne on laitettu syöjien mukaan.

   Onhan se eri asia, kun yksinäinen laittaa aamupalansa herätessään noin klo 4-5 välillä, jolloin minä juon kahvini ja syön ehkä pullapalan, tai voileivän. Toista se oli silloin, kun oli perhettä koolla, niin kyllä siellä oli jos´jonkin moista murkinaa silloin tarjottavana.

   Olisi SkillaN;ninkin taholta kunnioituksensa häntä kohtaan, että avaisitte oman ketjunne , vaikka eihän se ole kielletty, että sopuisan henkilön ketjuun tullaan kirjoittamaan, josta vain halutaan hänen sopuisa huomionsa aina kaikille kirjoittajille.

  • Anonyymi

   Laitetaanpas taas sitä zzxoösoriartsoo- makkaraa pannulle, niin alkavat taas jutut luistamaan, kuten taannoisista Dal-joen alajuoksun kalajutuissa kaikkine merkillisine kaloineen.

   • Anonyymi

    Ettei vaan alkais jutut menemään ylikierroksille sitten ja numeroa tekemään.

    Tänään oli niin vaatimaton brunssi Palomalla:

    "espanjalaista munakasta johon menee eiliset keitetyt perunat. Leikkelevati, paahtoleipä ja hedelmät ovat vakio. Turhaa niistä on tehdä numeroa."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ettei vaan alkais jutut menemään ylikierroksille sitten ja numeroa tekemään.

    Tänään oli niin vaatimaton brunssi Palomalla:

    "espanjalaista munakasta johon menee eiliset keitetyt perunat. Leikkelevati, paahtoleipä ja hedelmät ovat vakio. Turhaa niistä on tehdä numeroa."

    Se leikkeleVATI on se paloman pointti. Vati on isompi kuin iso ruokalautanen. Kun siinä on valikoima, siinä on mooonta eri laatua leikkeleitä. Joka päivä. Juusto ei ole leikkele, nehän mainittiin ihan erikseen, sitäkin oli kahta laatua. Ja oli SEKÄ omenasosetta ETTÄ appelsiinimarmelaadia ja tietenkin AINA nuo tuoreet hedelmät.
    Meillä oli ukon eläissä joko puuroa tai leipää, joko juustoa tai lihaleikkelettä tai kananmunaa. Pieni asetti riitti, juustoa leikattiin höylällä sitä mukaa kuin tarvittiin. Lisäksi joko kurkkua tai tomaattia. Hedelmiä ja marjoja syötiin välipalaksi. Minulla on suurinpiirtein sama systeemi nyt yksin ollessa. Kahvia ja vettä juomaksi päivän mittaan. Lämmin monipuolinen ateria puoleltapäivin, illalla jotain salaattia, keittoa tams. kevyttä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se leikkeleVATI on se paloman pointti. Vati on isompi kuin iso ruokalautanen. Kun siinä on valikoima, siinä on mooonta eri laatua leikkeleitä. Joka päivä. Juusto ei ole leikkele, nehän mainittiin ihan erikseen, sitäkin oli kahta laatua. Ja oli SEKÄ omenasosetta ETTÄ appelsiinimarmelaadia ja tietenkin AINA nuo tuoreet hedelmät.
    Meillä oli ukon eläissä joko puuroa tai leipää, joko juustoa tai lihaleikkelettä tai kananmunaa. Pieni asetti riitti, juustoa leikattiin höylällä sitä mukaa kuin tarvittiin. Lisäksi joko kurkkua tai tomaattia. Hedelmiä ja marjoja syötiin välipalaksi. Minulla on suurinpiirtein sama systeemi nyt yksin ollessa. Kahvia ja vettä juomaksi päivän mittaan. Lämmin monipuolinen ateria puoleltapäivin, illalla jotain salaattia, keittoa tams. kevyttä.

    Ai niin, Palomallahan on se siivutuskone. Ostavat varmaan kokonaiset pötköt Gotlerii, Sipuliteemakkaraa, Jahtimakkaraa, Lauantaimakkaraa, Kyrönmakkaraa ja Metwurstii, Balkaninmakkaraa.
    Pekonimakkaraa ja sitten sitä Chorizoo.
    Varmaan myöskin pepperonee ja sitten tietenkin paahtopaistisiivuja.

    Onkohan Daljoella samat makkarat kun meillä. Jotkut sanoneet Sinistä lenkkiäk7n saatavan. Hyvä, että on se siivutuskone, kun leikkelelautasen tilalla on se leikkelevati. Hmmm.. . Hyvä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ai niin, Palomallahan on se siivutuskone. Ostavat varmaan kokonaiset pötköt Gotlerii, Sipuliteemakkaraa, Jahtimakkaraa, Lauantaimakkaraa, Kyrönmakkaraa ja Metwurstii, Balkaninmakkaraa.
    Pekonimakkaraa ja sitten sitä Chorizoo.
    Varmaan myöskin pepperonee ja sitten tietenkin paahtopaistisiivuja.

    Onkohan Daljoella samat makkarat kun meillä. Jotkut sanoneet Sinistä lenkkiäk7n saatavan. Hyvä, että on se siivutuskone, kun leikkelelautasen tilalla on se leikkelevati. Hmmm.. . Hyvä!

    Siivutan lähinnä paahtopaistia, possunpaistia ja kananrintaa. Saan halvalla terveellisiä ja maukkaita leikkeileitä vadille metwurstien ja salamien keralle.
    Jahtia ja Gotleria saan lähikaupasta, ostan joskus.
    Jokikallenkylässä on vain osuuskauppa. Noin viidentoista kilometrin päässä on suurempi taajama missä on useampia kauppoja. Kyllä täällä onkaupoissa hyvä valikoima, myös herkkutiskillä.


   • Anonyymi
    Paloma01 kirjoitti:

    Siivutan lähinnä paahtopaistia, possunpaistia ja kananrintaa. Saan halvalla terveellisiä ja maukkaita leikkeileitä vadille metwurstien ja salamien keralle.
    Jahtia ja Gotleria saan lähikaupasta, ostan joskus.
    Jokikallenkylässä on vain osuuskauppa. Noin viidentoista kilometrin päässä on suurempi taajama missä on useampia kauppoja. Kyllä täällä onkaupoissa hyvä valikoima, myös herkkutiskillä.

    Ehdotan että teet leikkelettä myös naudan kielestä. Se on suurta perinne herkkua ja antaa vaihtelua vaikkapa sunnuntai-brunssille. Kalttaat ja keität vaan, tulee halpaa ja jotain erikoista. Kun teillä on nuo paahtopaistit, kanan fileet ja muut salamit arkena. Siis niiden keralle, eihän niitä voi millään pois jättää. Millä sitten täyttäisi VADIN aukot ja se valinnan varakin kärsisi ja mistä sen suolakiintiönkään saisi. Sellainen iso emalinen pesuVATi on hyvä, siihen mahtuu paljon myös kerroksia tai voit rullata leikkeleitä hauskasti ja vaikka hammastikut kiinnittää. Muovivatikin käy, jos ei ole tallessa sitä vauva aikojen emalista tallessa . Tai jos ystäväsi tekisi savesta tarpeeksi ison VADIN , oikein komian. Ompa siitä soma miesväen napsia huikopalaa siirappipannarien lomassa.


  • Anonyymi

   Ei ole kauankaan siitä, kun Noja-tuoliketjua pidettiin tylsänä.
   Nyt sille rynnitään joukolla huutamaan, ja kaikki vakikirjoittajat ovat lähteneet.
   Onko mielenne hyvä nyt?

   • Anonyymi

    K ja P ovat muuttaneet ketjun aivan erilaiseksi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    K ja P ovat muuttaneet ketjun aivan erilaiseksi!

    Johtuiskohan se siitä, että kumpikaan ei vedä ruokakärryä perässään.

    Eivät kirjoita kissoista eikä koirista vaan lapsistaan

    Molemmilla on keväisin kädet mullassa ja korpilla lisäkdi savessa ; )). Touhuilevat päivät ulkona puutarhassa ja mökillä. Suunnittelevat tulevia matkojaan jahka korona hellittää.

    Elävät parisuhteessa.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Johtuiskohan se siitä, että kumpikaan ei vedä ruokakärryä perässään.

    Eivät kirjoita kissoista eikä koirista vaan lapsistaan

    Molemmilla on keväisin kädet mullassa ja korpilla lisäkdi savessa ; )). Touhuilevat päivät ulkona puutarhassa ja mökillä. Suunnittelevat tulevia matkojaan jahka korona hellittää.

    Elävät parisuhteessa.

    Kyllä tuolla palomalla on lapsenlapsiakin! Samoin kuin kissojen ja koirien omistajilla, mutta sinullapa ei ole! Eikä ole aviomiestäkään, mutta palomalla on!!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tuolla palomalla on lapsenlapsiakin! Samoin kuin kissojen ja koirien omistajilla, mutta sinullapa ei ole! Eikä ole aviomiestäkään, mutta palomalla on!!!!

    No, ei kai minulta olisi jäänyt huomaamatta jos minulla olisi lapsenlapsia 😊

    Juttelin eilen erään tuttavani kanssa, hän oli mennyt naimisiin, kun tiedustelin miksi vielä naimisiin hän kertoi, että hänen miehellään on avioton alaikäinen lapsi ja jos mies kuolisi talo menisi lapsen äidille.

    Meidän tuttavamme Hollannissa jäi kolmatta kertaa leskeksi.

    No, minä en ainakaan jää leskeksi 🤣


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Johtuiskohan se siitä, että kumpikaan ei vedä ruokakärryä perässään.

    Eivät kirjoita kissoista eikä koirista vaan lapsistaan

    Molemmilla on keväisin kädet mullassa ja korpilla lisäkdi savessa ; )). Touhuilevat päivät ulkona puutarhassa ja mökillä. Suunnittelevat tulevia matkojaan jahka korona hellittää.

    Elävät parisuhteessa.

    Vai ei kirjoita kissoistaan. Vastahan Ploma oli teljennyt kissan kahdeksi viikoksi varastoon.

    Itse olet kertonut niin ihanasta Petzen tyttären koirasta. Oikein kaipasit tuota hauvavauvaa. Kerroit miten olette läheisiä.

    Ploman suhde eläimiin taitaa olla kielteinen. Mihinkäs ne ystävättären koirat teljettiin etteivät hännät huiskisi liian alas laitettuja koriste-esineitä. Semmoinen rauhankyyhky, että.


  • Anonyymi

   Onhan ketjussa eloa nyt. Eipä voi kieltääkään, nauraen on luettu täälläkin 60.

  • Joku kysyi miksi skillanin ketjussa.

   On kysymys nojatuolin hajoittamisesta. Kateus kohdistuu Skillaniin. Noja-tuolin leppoisa keskustelukulttuuri ärsyttää hajoittajaa, olisiko nojatuolilainen, jolle Paloman ja Korppiksen osallistuminen keskusteluun on liikaa. Molemmat kun ei kerjää kehuja. Kerromme omalla tavallamme päiviemme kulusta. Syököön hajoittaja aamupalaksi vaikkapa turnipsia, ei kiinnosta.

   Miksikö plus 80- palstalla? Koska kuuskytpalstalla kirjoittaa vain muutama dominoiva yksilö ja seitkytpalstasta on tullut politiikkapalsta.

   Mielenkiintoisimmat seitenkymppiset kirjoittajat ovat siirtyneet tänne. Eliaana, Ramoona, Paloma ja korppis, joku muukin puskasta, mutta myös persekärpäsemme. surraa perässä. Paloma vitutt.. Tellua ja sanotaan vaikka "leskirouva" kyykkii minun perässä. Eliaana sanoo suoraan ja se voi myös ärsyttää. Ramoona on fiksu, eikä sorru ylilyönteihin.

   En minä piiloonkaan mene sitä on turha edes odottaa. Se huutakoon joka pelkää. Minä keskustelen.

   Skillaan on nostanut kädet pystyyn ja nojatuolin sekamelskassa on turhaa edes kuvitella Korpin tai Paloman osuutta tuolin kaatoon. Kyllä se on kevään jäitten lähdön seurauksesta seonnut anonyymi.

   Joku kirjoitti entisten kirjoittajien hävinneen. Ei pidä paikkaansa suurin osa on  kommentoimut, mutta hajoittaja heiluu niin massiivisesti, että vakioiden kommentit häviävät massaan.

   Nyt knnattaa olla vastaamatta provoilijalle. Minä lupaan olla vastaamatta, Paloma lopeta sinäkin vastaaminen. Samojen asioiden toistoa hän suoltaa, johan nuo tiedetään, läpeensä myöten mätä.

   Tämäkin päivä illassa. Tein pari savityötä rakupolttoon täällä kotona ja huomenna vielä jonkun naamapotin. Vien keskiviikkona raakapolttoon.

   Tämä viikko taitaa mennä kiireiden vauhdittamana. Mökille tulee puunkaatajat ja rantasaunakauden avajaisetkin.

   Hyvää yötä 😴

   • Anonyymi

    Hyvää myöhäisiltaa!
    Täällä Lounaassa satoi myöhään iltapäivään. Sen jälkeen aurinko pilkisteli ja lämpötila nousi +15 asteeseen. Oli raikas, kostea ilma.

    Kukun vielä ylhäällä, koska kotiuduin jokin aika sitten ja kroppa ja pää eivät ole vielä pysähtyneet.
    Nuorimmainen puolisoineen kävivät eilen äitienpäiväkahveilla. Veivät minut sitten autoajelulle. Siitä onkin aikaa, kun olen "roadtripillä" ollut. Mukavaa oli ja päädyin yökylään reissun päätteeksi.

    Kännykästä tihrusta. Näyttää olleen ketjussa brunssipeijaiset. Perheen koossa ollessa sunnuntaisin oli aamiainen pitkän kaavan mukaan ja pötyä pöydässä enempi. Yksin ollessani heräilen useimmiten 6-7 välillä. Se on pari täysjyväruisleipää höysteineen ja 2 mukillista kahvia. Appelsiinimehua en ole pystynyt vuosiin juomaan, närästää. Sitruunavettä usein ja kesäisin yrteistä veteen makua.

    Saas nähdä kipuaako lämpö huomenna yli +20 asteen. Jos ennustukset toteutuu aion tuulettaa ja hapettaa itseäni kaiket päivät.
    Uimahallit ja muitakin aktiviteettipaikkoja aukee huomenna. Avaako SkillaN uuden Noja-tuolin, varmaan ;)

    Aurinkoista loppuviikkoa!

    brinkkala


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4819
  2. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   98
   4273
  3. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   108
   2864
  Aihe