Kaataako Suomi elvytyspaketin?

”Niukille menee”, sanoo keskustapomo Petri Honkonen – Nyt kokoomuksen Kai Mykkänen vetää peliin ”ratkaisevat olosuhteet”
Kai Mykkänen (kok) sanoo, että kokoomuksen eduskuntaryhmän päätös tyhjän äänestämisestä tehtiin viikko sitten vallinneissa olosuhteissa, mutta ”ratkaisevat olosuhteet” voivat muuttua.

Keskustan varapuheenjohtaja, eurokriittisenäkin tunnettu Petri Honkonen sanoo olevan aivan selvää, että hän painaa vihreää eli puolesta, kun eduskunta äänestää Euroopan unionin elvytyspaketista.
ELI, TÄMÄ ASIA LIENEE loppuunkäsitelty, äänestystulos näyttää vihreää.
Persut ja kristilliset ei sitäkaadettua, kun kokoomus kehuu äänestävänsä tyhjää.

Kääntääkö Ruotsi ydinvoimatakkinsa? Nyt puolet puolueista kannattaa
Ydinvoima sähköisti puoluejohtajaväittelyn Ruotsissa. Syksyn 2022 vaalien lähestyessä toisiaan lähentyneet moderaatit, ruotsidemokraatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit kannattavat nyt uuden ydinvoiman rakentamista.
Uuden ydinvoiman rakentaminen on noussut Ruotsin poliittiseen keskusteluun ja puolet valtiopäiväpuolueista kannattaa uuden ydinvoiman rakentamista 40 vuotta sen jälkeen, kun maa järjesti kansanäänestyksen ydinvoiman tulevaisuudesta.

(Jopa ydinvoiman tuplaamista ajava vihreä kansanedustaja Atte Harjanne: Suomen päästövähennykset riippuvat Olkiluoto 3:sta ja Fennovoimasta – ”Matematiikka on aika selvä”
Nyt muhii valtava muutos energiahankkeissa: Pienydinvoimala yhdistää vihreitä ja kokoomusta.)

Tuolloin enemmistö kansasta halusi maan luopuvan ydinvoimasta. Viime vuodenvaihteessa Vattenfall sulki Ringhalsin ydinvoimalaitoksen ykkösreaktorin. Edellisvuonna suljettiin Ringhals 2.

Liikenteen ja teollisuuden sähköistyminen sekä sähköverkon kapasiteettiongelmista nousseet otsikot ”sähköpulasta” ovat kuitenkin nostaneet ydinvoiman esiin yhtenä vähäpäästöisenä energian tuotantomuotona. Ruotsissa sähkön kulutuksen arvioidaan kasvavan 75 prosentilla 30 vuoden kuluessa.

Meilläkin aletaan katseleen uusin silmin uuden ydinvoiman rakentamista, jolla jo olisi kiire saada alkuun, varmaan alkuun ainakin 5 uutta voimalaa.

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juu onhan tuo tärkeä paketti tuo EU elvytyspaketti. Sen avulla alle 25 vuotiaiden nuorten verotus poistetaan kokonaan - Unkarissa.

   Paketin rahoilla lapsilisen maksu pidennetään 21 vuotiaaksi ja summaa korotetaan 230 euroon - Italiassa.

   Ei siinä vielä kaikki, elpymispaketti mahdollistaa laajasti siirtymisen 4 päiväiseen työviikkoon ansiotason laskematta - Espanjassa.

   Mitä sitten Suomi. Meilläkin on riemuittu paketista, ainakin vihervasemmistossa. Niin, meillä se johtaa veronkorotuksiin. Me kun maksamme noiden yllä mainittujen elvytysten kustannuksia. Kuten tiedämme, vihervasemmisto rakastaa veroja.

   Nykyisen hallituksen saavutusten tuloksena saamme nykyisten valtion- ja kunnallisverojen rinnalle maakunta- ja EU veron. Varmasti myös ruuhkaksuiksi nimetyn lisäveron autoilijoille, ja ties mitä vielä keksivät ennen vaalikauden loppua.

   • Anonyymi

    Verojen lisääminen on vanha DDR-keino, millä lamaannutettiin sekä yksityinen maanviljely että vapaa yritteliäisyys.
    DDR:ssä kaksinkertaistettiin verotus yksityisiltä joka vuosi ja kas kummaa.
    Jo viiden vuoden kuluttua kaikki yksityiset liittyivät ihan "vapaaehtoisesti" sosialismiin.


  • Anonyymi

   Saisi kaataa!

  • Anonyymi

   Suomen pitää erota EUsta ja heti

   • Anonyymi

    Se on mahdotonta, eroaminen. Englanti oli toinen tapaus, kun he maksajina olivat aina keulilla, niin katsoivat että heille riittää. Meille voi vielä tulla liittyminen Pohjoisatlantin liittoonkin, joka hyvin kiinteässä yhteydessä EU:n.


  • Anonyymi

   Sosialismin tie ja kokoomus sen tie takuumiehenä, mutta tämän hallituksen sotkut tulee porvarin maksettavaksi, kiittäkää siitä Orpoa äänestäjät.

   • Anonyymi

    Porvari ei maksa mitää, se laittaa keskiluokan ja pienituloiset maksumiehiksi. Niin se on aina tehnyt.


   • Anonyymi

    Täyttä valhetta Italian kirjeenvaihtajalta. Tarjottu pari pizzaa talon laskuun, ja ukko kirjoittelee mustat valkoiseksi.


  • Anonyymi

   Minkä asian haluaisit Katjan kirjoituksessa korjata? Lapsilisät,eläkkeet?

  • Anonyymi

   Suomessa on valtionveron maksajia vain noin1,5 miljoonaa ja heidän selkänahkasta tuo raha nyljetään. Valtionveroa aletaan maksamaan kun tulot ylittää 35000 €. Aluksi lievästi siitä nousten. Sama on mm maataloustuen kohdallakin, jolla saadaan heikompituloisille ruoka halvemmaksi kaupassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   26
   2652
  Aihe