Masennus voi muuten tulla sellasestakin, kun ei oo

Anonyymi

hyviä ihmissuhteita, et on ihan yksin. Nyt korona-aikana joutuu linnoitautumaan paljonkin ihan yksinäisyyteen ja puhelimella tai netin kautta sitten ollaan tekemisissä.

Mutta hei, kaikilla kun ei oo koskaan ihmissuhteita. Siihen on monii syitä. Voi olla isokin suku, mut kukaan ei välitä, ei ees soita koskaan ei lähetä sähköpostii. Monilla on siskoja ja veljiä, on veljien ja siskojen lapsia, mut kukaan ei välitä. On tätejä ja on enoja ja serkkuja ja setiä, mutta kukaan ei välitä, ei ota milloinkaan yhteyttä. On tosiaan niinkin, että itse yksinäinen pitää yhteyttä ja soittaa vaikka joskus, mutta ei sitten itse saa milloinkaan vastasoittoa, ei joulukorttia ei mitään. Tällasessa tilanteessa kuka tahansa tuntee itsensä hylätyksi. Kun yrittää itse pitää yteyttä, mutta ei tule koskaan vastasoittoa tai muuta yhteydenottoa, niin sillon kyllä ajattelee, että jättää itsekkin yhteydenotot ja on sitten yksin.

Ei ole mikään ihme, jos ihminen masentuu, kun hänet näin jätetään suvunkin toimesta.

Kyllä siinä tulee itsemurhat ja muut mieleen ja tuntee itsensä huonoksi ja hylätyksi, sellaseksi ettei kelpaa toisille lainkaan. Saa istua kotona yksin, kukaan ei välitä.

Sellaisilla on hyvä, joilla on edes muutama tai edes yksi ystävä, jolle voi soittaa ja jutella vapaasti niitä näitä. Mutta kun masennus iskee siellä yksinäisyyden ytimessä, ei enää jaksa pitää mihinkään yhteyttä. Vaikka käyttäisi masennuslääkettä, niin ei se suku eikä sisarukset ota silti yhteyttä. Niin moni on yrittänyt pitää yhteyttä sukulaisiinsa, mutta vastakaikua ei tule. Onko sitten ihme, että ulkomaille ollaan jonossa eutanasiaan.

3

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos et löydä itseäsi parempaa seuraa tai edes itsesi kaltaista, vietä lujana yksinäistä elämää. Henkisesti kypsymättömistä ei ole kumppaneiksi. Älä pidä yhteyttä häijyihin ihmisiin , älä pidä yhteyttä halpamaisiin ihmisiin. Pidä yhteyttä henkisiin ystäviin, pidä yhteyttä parhaisiin ihmisiin. Parempi on elää yksi ainoa päivä energiaa virraten ja voimakkaana, kuin elää sata vuotta laiskasti ja energia tukahtuneena.

    • Anonyymi

      Maistettuaan yksinäisyyden ja rauhan suloutta, vapaana surusta ja synnistä, ihminen saa maistaa totuuden hurmaavaa makua!

    • Hei,

      Oletko yrittänyt lievittää yksinäisyyttä netissä tapahtuvilla kontakteilla? Esimerkiksi Tukinetissä on lähes päivittäin useita ryhmächattejä, joissa voi jutella elämän iloista ja suruista sekä tavata muita ihmisiä. Kaikki Tukinetin chatit ovat ohjattuja. Tukinetissä on myös muita palveluita kuten kahdenkeskistä keskusteluapua sekä ryhmäkeskusteluita. Etenkin itsetuhoiset ajatukset kannattaisi ottaa puheeksi.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Käynnissä olevat ja seuraavaksi tulevat ryhmächatit näkyvät sivun ylälaidassa olevasta chat-karusellista.

      Tukihenkilön löydät esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Maanantaista torstaihin klo 15-19 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa elämän ongelmatilanteesta.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin reksiteröitymistä.

      Ja tässä vielä pari muutakin paikkaa, johon voit halutessasi olla yhteydessä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Näin korona-aikaan myös etävastaanotto on mahdollista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe