Masennus voi muuten tulla sellasestakin, kun ei oo

Anonyymi

hyviä ihmissuhteita, et on ihan yksin. Nyt korona-aikana joutuu linnoitautumaan paljonkin ihan yksinäisyyteen ja puhelimella tai netin kautta sitten ollaan tekemisissä.

Mutta hei, kaikilla kun ei oo koskaan ihmissuhteita. Siihen on monii syitä. Voi olla isokin suku, mut kukaan ei välitä, ei ees soita koskaan ei lähetä sähköpostii. Monilla on siskoja ja veljiä, on veljien ja siskojen lapsia, mut kukaan ei välitä. On tätejä ja on enoja ja serkkuja ja setiä, mutta kukaan ei välitä, ei ota milloinkaan yhteyttä. On tosiaan niinkin, että itse yksinäinen pitää yhteyttä ja soittaa vaikka joskus, mutta ei sitten itse saa milloinkaan vastasoittoa, ei joulukorttia ei mitään. Tällasessa tilanteessa kuka tahansa tuntee itsensä hylätyksi. Kun yrittää itse pitää yteyttä, mutta ei tule koskaan vastasoittoa tai muuta yhteydenottoa, niin sillon kyllä ajattelee, että jättää itsekkin yhteydenotot ja on sitten yksin.

Ei ole mikään ihme, jos ihminen masentuu, kun hänet näin jätetään suvunkin toimesta.

Kyllä siinä tulee itsemurhat ja muut mieleen ja tuntee itsensä huonoksi ja hylätyksi, sellaseksi ettei kelpaa toisille lainkaan. Saa istua kotona yksin, kukaan ei välitä.

Sellaisilla on hyvä, joilla on edes muutama tai edes yksi ystävä, jolle voi soittaa ja jutella vapaasti niitä näitä. Mutta kun masennus iskee siellä yksinäisyyden ytimessä, ei enää jaksa pitää mihinkään yhteyttä. Vaikka käyttäisi masennuslääkettä, niin ei se suku eikä sisarukset ota silti yhteyttä. Niin moni on yrittänyt pitää yhteyttä sukulaisiinsa, mutta vastakaikua ei tule. Onko sitten ihme, että ulkomaille ollaan jonossa eutanasiaan.

3

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos et löydä itseäsi parempaa seuraa tai edes itsesi kaltaista, vietä lujana yksinäistä elämää. Henkisesti kypsymättömistä ei ole kumppaneiksi. Älä pidä yhteyttä häijyihin ihmisiin , älä pidä yhteyttä halpamaisiin ihmisiin. Pidä yhteyttä henkisiin ystäviin, pidä yhteyttä parhaisiin ihmisiin. Parempi on elää yksi ainoa päivä energiaa virraten ja voimakkaana, kuin elää sata vuotta laiskasti ja energia tukahtuneena.

    • Anonyymi

      Maistettuaan yksinäisyyden ja rauhan suloutta, vapaana surusta ja synnistä, ihminen saa maistaa totuuden hurmaavaa makua!

    • Hei,

      Oletko yrittänyt lievittää yksinäisyyttä netissä tapahtuvilla kontakteilla? Esimerkiksi Tukinetissä on lähes päivittäin useita ryhmächattejä, joissa voi jutella elämän iloista ja suruista sekä tavata muita ihmisiä. Kaikki Tukinetin chatit ovat ohjattuja. Tukinetissä on myös muita palveluita kuten kahdenkeskistä keskusteluapua sekä ryhmäkeskusteluita. Etenkin itsetuhoiset ajatukset kannattaisi ottaa puheeksi.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Käynnissä olevat ja seuraavaksi tulevat ryhmächatit näkyvät sivun ylälaidassa olevasta chat-karusellista.

      Tukihenkilön löydät esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Maanantaista torstaihin klo 15-19 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa elämän ongelmatilanteesta.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin reksiteröitymistä.

      Ja tässä vielä pari muutakin paikkaa, johon voit halutessasi olla yhteydessä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Näin korona-aikaan myös etävastaanotto on mahdollista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe