Painon tunne alapäässä

Anonyymi

Hei,

olen 28 vuotias nainen ja minulla on nyt toista kuukautta vaivannut jatkuva paineen tunne alapäässä, joka aiheuttaa tunnetta, että minulla on pissahätä - vaikkei oikeasti olisikaan. Vessassa käynnin jälkeen tunne on heti sama. Painaa, painaa ja painaa. Pissatessa ei kuitenkaan kirvele tai satu. Ainoastaan tämä tympeä jatkuva painon tunne. Alkaa ottaa pahasti jo mielen päälle, etenkin kun tutkimuksia on tehty eikä mitään ole lyötynyt.

Joskus kun seison pitkän aikaa (töissä), olo ennen pitkää vähän helpottaa tai sanotaanko, että muuttuu siedettäväksi, mutta seuraavana päivänä viimeistään lähdetään taas samasta pisteestä. Ahdistaa.

Niihin aikoihin kun oireet alkoivat, minulla todettiin virtsatiekivi, joka oli minulle tuttu vaiva. Kivi kuitenkin poistui, mutta tämä paineen tunne jäi. Minulta on otettu nyt TT-kuvat kahteen kertaan (toinen varjoaineen kanssa) ja tähystetty rakko. Kävin myös gynekologilla, jossa ultrattiin kohtu ja munasarjat. Missään ei mitään. Pelottaa, että tämän tunteen kanssa joutuu elämään nyt koko loppuelämän.

Virtsatieinfektiokin on suljettu pois monen monta kertaa, eikä sitä ole minulla koskaan muistaakseni aiemminkaan ollut. Ikinä en ole myöskään synnyttänyt joten raskauden jälkeisiin oireisiin ei voi asiaa lukea.

Lisäksi minulla on ollut tänä aikana kummallisia kipuja alaselässä ja kyljissä. En tiedä liittyykö asiaan mitenkään vai olenko vain pistänyt nyt merkille kun herkkänä kuuntelen koko ajan tuota toista tunnetta.

Olen niin ahdistunut tästä etten haluaisi poistua kotoa yhtään minnekään kun tämä tunnetila on jatkuvasti läsnä.

Onko kenelläkään koskaan ollut vastaavia kokemuksia?

16

4959

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Anteeksi jo etukäteen, jos tuntuu tungettelevalta, mutta et maininnut tutkimuksista kertoessasi lainkaan, onko sulle tehty mitään sukupuolitautitestejä.

   Jos on, niin hyvä, jos ei, niin ehkä kannattaisi.

   • Anonyymi

    Hei, ei ole tungetteleva kysymys. En hoksannut sitä lisätä kun minulla ei ole ollut seksielämää yli viiteen vuoteen (tietoinen oma valinta) ja silloin kun vielä oli, niin säännöllisesti kävin testeissä. Nyt siis testejä ei ole tehty.


  • Anonyymi

   Joskus lievänpuoleisena on ollut! Itse olen lähes vaihdevuosissa, joten virtsavaivoja alkaa muutenkin olemaan, eli ajoittain polttelua, ja tarve mennä vessaan, vaikka rakko ei todellakaan ole täynnä. Itselläni muuten oire vaihtelee kuukautiskierron mukaan. Heti kuukautisten jälkeen rakkoon mahtuu enemmän tavaraa. Ovulaation jälkeen pissillä saa rampata useammin, on kuin jokin olisi turvoksissa ja veisi tilaa.

   Oletko kokeillut lantionpohjanjumppaa? Etsi kunnolliset ohjeet. On olemassa myös erilaisia apuvälineitä ja sähköisiä laitteitakin. Itselläni on painontunnetta välillä myös peräsuolen puolella, ja teen silloin ylimääräistä lihastreeniä, ja mielestäni se auttaa.

   Jos mitään ei löydy, ja jos lihasongelmia on muuallakin, niin voi olla ihan mahdollista, että ongelma on lihaksistossa. Lantionpohjan kunto vaikuttaa paljon laajemmalle kuin vain sukupuoli- ja virtsaamisasioihin. Se vaikuttaa mm. äänen käyttämiseen. Lantionpohjan lihakset ovat kai mukana selän hallinnassakin.

   • Anonyymi

    Hei, kiitos vastauksesta!

    Itselläkin tuli mieleen, voisiko olla lihaksistoon liittyvä vaiva, sillä silloin virtsatiekiven aikaan, kun oireet alkoivat, sitä oikein yritti pinnistellä sitä pissaa pöntöllä vaikka mitään ei tullutkaan. Silloin tunne oli myös kovempaa ja virtsatiekiven ennenkin kokeneena oire oli myöhemmin tulevan kivun ohella selvä. Myöhemmin tuosta "pissahädän" eli paineen tunteesta lähti ikään kuin se suurin kärki ja jäi tämä nykyinen oire.

    Pystyn myös pidättelemään pissaa jos haluan (useamman tunnin), eli siksi myös tuntuu ettei syy olisi varsinaisesti rakon käyttäytymisessä. Oli rakko täynnä tai tyhjä niin se paineen tunne on sama.

    Luultavasti tämä jatkuva ahdistuneisuus ja jännitys vielä pahentaa tätä asiaa. Pitää ehdottomasti ottaa kokeiluun tuo lantiopohjalihaksien jumppaaminen. Kiitos!


  • Anonyymi

   Minullakin on nykyään aina pissat housussa ja joskus kakka ja kun tietojeni mukaan joillakin valuu jopa julkisissa tiloissa ollessaan asiakkaana ulosteet, niin että en ole ainut. Välillä vaikka olisikin käynyt ulostamassa on tavarat housuissa eikä ehdi vessaan vaikka kuinka yrittäisi.

  • Anonyymi

   Tulee mieleen lievä kohdun laskeuma vaikka se nuorilla onkin harvinainen. Ei kuitenkaan poissuljettu.
   "Oireet
   Kohdunlaskeuma on lievänä oireeton. Ensimmäisiä oireita on alavatsalla tai lantionpohjassa esiintyvä pullistuman tai painon tunne. Vaiva pahenee iltaa kohti ja helpottaa makuulle mentyä. Muut oireet liittyvät useimmiten virtsaamiseen; suurimmalla osalla esiintyy tihentynyttä virtsaamistarvetta. Emättimen etuseinän veltostuessa ja virtsarakon laskeutuessa voi esiintyä virtsarakon tyhjenemishäiriöitä (ks. Virtsaumpi naisella) tai toisaalta virtsankarkailua (ks. Virtsankarkailu naisella). Lähes kolmasosalla voi esiintyä ulostamiseen liittyviä ongelmia. Yhdyntävaikeudet ovat harvinaisia. Joskus ensimmäinen vaiva on emättimen suuaukosta ilmestyvä pullistuma, jonka pinta voi hankautua rikki aiheuttaen niukkaa, jopa verensekaista valkovuotoa (ks. Valkovuoto)."

   Lievää kohdunlakeumaa voi hoitaa lantionpohjan lihasten vahvistamisella.

   • Anonyymi

    Joo, tuosta laskeumasta olen nyt lukenut kanssa, kysyin asiasta vielä erikseen tutkimuksissa ja gynekologi sanoi, että huoli pois, ei löydy minkäänlaista laskeumaa ja kaikki oli muutenkin kunnossa. Sanoi kyllä myös jo ennen tutkimusta, että on hyvin epätodennäköistä, että minulla sellaista olisi, kun en ole synnyttänyt enkä nostele raskaita kiviä työkseni.

    Mutta tuo lantiopohjan lihaksien vahvistaminen on otettu päivärutiineihin nyt mukaan. Eilen huomasin myös, että lämmin vesipullo auttoi.


  • Anonyymi

   Kyllä tuli minullekin mieleen tuo kohdun laskeuma, mutta ajattelin myös ap:n ikää.
   Ja toisaalta hän kertoi olleensa gynekologin tutkimuksissa, he huomaavat kyllä laskeuman.

   • Anonyymi

    Joo, gynekologi sanoi, ettei minulla ole laskeumaa, käynnin aikana kun vielä erikseen osoitin pelkoni asiasta (kun olin mennyt netistä sellaisesta jo ennen käyntiä lukemaan).


  • Anonyymi

   Epäilen, että ketjun avaaja on iäkäs mieshenkilö. Miehillä ei ole kohdunlaskeutumaongelmia.

   • Anonyymi

    Epäilen, että sinun ois hyvä mennä vaikka liikenne palstalle pelleilemään täältä.


   • Anonyymi

    Ootkos ihan varma, mitä miehillä on tai ei ole ?
    Yhdellä naisellakin olisi kerran pitänyt olla eturauhanen, kun oli lääkäri siitä kysellyt.


  • Anonyymi

   Myös kireät lantionpohjanlihakset aiheuttaa painon tunnetta .

  • Anonyymi

   Mikä aloittajalla tilanne, oletko saanut apua lantionpohjan harjoitteista tai jostain muusta? Itsellä samaa vaivaa ja ahdistaa kun mitään ei löydy ja elämä pyörii tämän ympärillä.

  • Anonyymi

   Hei, ketjun aloittaja tässä moi!

   Kulunut vuosi on ollut melkoinen. Tarkoituksenani on ollut palata kommentoimaan tilannetta, mutta ennen tätä päivää en ole ollut siihen valmis.

   Oudoille oireilleni ei koskaan löytynyt tarkkaa selitystä, mutta lähtökohtana on epäilty vulvodyniaa ja ihan psykosomaattista oireilua, joka on ollut seurausta loppuun palamisesta ja stressistä. Epäilen, että virtsatiekivi, joka aiheutti ensin oikeasti sen painon ja pissahädän tunteen jäi kovan stressin takia "päälle", aloin kuunnella tunnetta liikaa enkä osannut enää olla ajattelematta sitä. Mitä enemmän stressasin, sitä enemmän tunne vaivasi. Tie on ollut hyvin kivinen, sillä tilanne oli lopulta niin ahdistava, että olin useamman kuukauden sairaslomalla. Koska en saanut asialle konkreettista selitystä, tilanne oli vaikea hyväksyä tai ensinnäkään uskoa, että oma pää voisi tällaista aiheuttaa ja etten tule "paranemaan" tästä sormia napsauttamalla.

   Säännöllinen hoitokontakti, lantionpohjan fysioterapia ja psykologikäynnit alkoivat pikkuhiljaa tuottaa tulosta, minulla oli välillä hyviä päiviä. Fysioterapeutti myös epäili, että oireeni voisivat viitata vulvodyniaan. Oli ihana saada jonkunlainen "diagnoosi". Sain fysioterapeutilta ohjeita lantionpohjan rentouttamiseen ja myöhemmin kokeilin myös tens-laitetta. Lantionpohjani oli täysin jännitystilassa, tämä selvisi kun fysioterapeutti hieroi lantion alueen.

   Parin kuukauden sairasloman jälkeen aloitin töissä helpotetusti. Teki hyvää palata työelämään ja pikkuhiljaa oireet alkoivat tulla sykleissä viikon pari välein. Oli siis selvästi havaittavissa parempi aika ja huono aika. Huonona aikana meinasi usko loppua, että ei tämä tästä mene pois. Silti oireet aina lopulta helpottivat. Pidin ensin päiväkirjaa oireista, se ei ollut kuitenkaan mielestäni hyvä juttu, sillä päivämääriä muistaessani aloin aina valmiiksi "pelkäämään" sitä huonoa vaihetta. Kun jätin tämän pois, asiat helpottuivat.

   Nyt vuoden alusta olen ollut siinä pisteessä, etten enää muista milloin minulla on ollut viimeksi sellainen todella huono vaihe. Stressaaminen yleisesti saattaa usein aiheuttaa sen, että alan miettimään "tunnenko sitä oiretta nyt", mutta kun hengittelen muutaman kerran syvään ja keskitän ajatukseni muualle, niin unohdan asian.

   Edelleen tulee kyllä oltua varpaillaan, sen verran traumaattinen kokemus tämä on ollut elämässä. Olen kuitenkin yrittänyt ajatella, että tämä kaikki on ollut kropan tapa yrittää saada minua hidastamaan tahtia, joka on ollut kova töiden suhteen. Voisi sanoa, että kaikesta tästä huolimatta voin nyt paremmin kuin vuosiin.

   Lääkkeistä sen verran, että minulle testattiin hermokipuun Triptyliä. En koe kuitenkaan sen auttaneen itse kipuoireeseen. Mielialalääkitys minulta löytyi jo valmiiksi, jonka annosta sitten vielä nostettiin.

   Kun aloin etsimään tietoa vulvodyniasta, jätin myös e-pillereiden syönnin pois. En tiedä, onko sillä ollut vaikutusta, mutta ainakaan se ei tilannetta ole huonontanut.

   Halusin tulla kertomaan tarinani, jos joskus joku kokee jotain samankaltaista ja etsii netistä vertaistukea epämääräisille oireilleen. Hoitokontakti on todella tärkeä, älkää jääkö yksin asian kanssa, vaatikaa hoitoa. ❤️

  • Anonyymi

   Hei! Kiitos kun tulit kertomaan oireista ja vaiheista❤️ etsin just tästä aiheesta tietoa, koska mulla kans voimakasta paineentunnetta ja epäilen tulehdusta, katsotaan jos antibiootin jälkeen jatkuu tunne niin hakeudun gynelle. Mulla kans muuten psykosomaattista oireilua kropassa joten siksi kans aihe kiinnostaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   3274
  2. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   274
   2662
  3. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   2160
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   128
   1993
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   391
   1895
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1501
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   122
   1418
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   1410
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   237
   1109
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   265
   1017
  Aihe