SKP kunnallisvaaleissa

Ehdokkaita kunnanvaltuustoihin on 22 kunnassa yhteensä 76. Lisäksi Helsingissä on erillinen yhteislista.
Ehdokkaiden määrä on pieni. Siitä SKP lähtee liikkeelle. Kunnallisvaaliohjelma tukee demokratian laajentamista vähäväkisten oikeuksia.

13

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja mitenkäs sitten kävikään: vaalit menivät SKP:n osalta aivan hänekseen. Ilmeisesti SKP:n historian surkein vaalitulos.

      • Anonyymi

        Ja persut näkevät kommunisteja kaikkialla. Jokin ei nyt täsmää.


    • Anonyymi

      Vaaleja tukee ja menee.
      SKP elää.

    • Anonyymi

      Yhtä surkastunut kuin Leninin muumio...

    • Anonyymi

      Heikossa hapessa mutta kyllä se siitä. Työtätekevien aate ei koskaan katoa. Notkahdukset ovat tilapäisiä.

      • Anonyymi

        "Työtätekevien aate ei koskaan katoa"

        Ehkä ei. Mutta se voi muuttua ja muuttuu koko ajan- niinkuin työtehtävät ja työpaikat. Jo kymmenessä vuodessa tapahtuu paljon - saati sitten sadassa vuodessa. Ts. on turha haikailla Venäjän vallankumouksen ja Leninin perään. Tämän päivän vähälukuisten suomi-kommareiden ongelma on heidän lähes olematon työelämän tuntemus - he elävät jossain vuosikymmenten takaisessa maailmassa.


    • Aikakausi ei ole vain Suomen kommunistien ongelma. Sosialismin takaiskut koskettivat ympäri maailmaa kaikkea demokraattista liikettä. Oligarkkikapitalismi sai valtaisan etulyöntiaseman vallalleen. Mikään ei kuitenkaan ole ikuista.

      Maailmalla työväenluokka nousee uudelleen. Historian kulkua voi estää. Vanhentuneen talousjärjestelmän sisällä kasvaa politiikasta riippumatta uuden, paremman ainekset. Kapitalismin hokema "jokainen pärjätköön omillaan" on muuttunut "kaikista on huolehdittava". Jälkimmäinen edustaa sosialismia ja sen lisäksi ihmisoikeudet perussivistyksen saamiseksi jokaiselle sekä rauhan maailman asia.
      Kapitalismin porvareiden on pakko hokea demokraattisten uudistusten puolesta, joten eiköhän niihin kohta päästä. Elleivät hoe, heidät heitetään parlamenteista ulos. Tosin porvarien kultaiset lauseet sisältävät usein taka-ajatuksia ottaa toisaalla työväeltä mitä ikinä haluavat.
      Näyttää siltä, että luokkataistelu tulee kärjistymään. Oligarkkikapitalismi natoineen matelee alennustilassa. Varpusetkin naureskelevat natotolloille.
      Suomen kommunistit tulevat nousemaan allikosta kun samaan aikaan persut lähtevät roimaan alamäkeen. Kansan huijaamiselle on tullut loppu.

      • Anonyymi

        "Kapitalismin porvareiden on pakko hokea demokraattisten uudistusten puolesta, joten eiköhän niihin kohta päästä.. . "

        Noiden juttujesi perusteella voi todeta, ettet näköjään tunne tämän vuosisadan työelämää lainkaan. Referoit jutussasi ilmeisesti joitain vuoden 1918 Venäjän tehdassaleja etc..


    • Anonyymi

      Skp:n ehdokkaat saivat kesäkuun 2021 kuntavaaleissa hieman reilut 2 000 ääntä koko maassa, mikä tarkoittaa 0,06 prosenttia kaikista annetuista äänistä.
      Kommunismidiktatuurin kannatus Suomessa on tuon perusteella nolla(0).
      Täkäläiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovatkin keskittyneet Putinin Venäjän pikkuapulaisiksi ja juoksutytöiksi, kuten vaikkapa aloittajana olevan kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen osalta voimme havaita.
      Hän on kyllä itsekin myöntänyt Putinin Venäjän olevan fasistisen valtion.

      Puolueet / Suomen Kommunistinen puolue

      "Mitä fasismi tarkoittaa nykyjassa"

      -

      "Partacus
      18.12.2019 17:32"

      "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"

      -

      Mutta tuon tosiasian myönnettyäänkin sama kommentoija on puolustellut muun muassa tämän itse arvioimansa mukaan "kiistatta" fasistisen Venäjän sotaisaa valloitushalua Ukrainaan kuuluvalla Krimillä ja itä-Ukrainassa.

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus toi toisessa keskusteluketjussa myönteiseen sävyyn esiin ukrainalaisen kommunismidiktatuurin puuhastelijan Petro Symonenkon haastattelun, jossa tämä vaati Venäjälle Krimin miehityksen vuoksi asetettujen pakotteiden poistamista ja niiden suuntaamista sen sijaan Ukrainalle, eli kommunismidiktatuurin puuhastelijat haluavat palkita rikoksen tekijänä olevaa Venäjää poistamalla siltä kaikki sanktiot, sen lisäksi että se tietysti saisi pitää Ukrainalta rosvoamansa Krimin, kun taas rikoksen uhrina olevaa Ukrainaa tulee kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden mukaan rangaista lisää jo menetetyn Krimin ohella.

      Kommunismidiktatuurin puuhastelijat jatkavat aivan neuvostoaikojen tapaan Kremlin edessä konttaamistaan, riippumatta siitä, että sen kortteeraaja on jopa heidän itsensä mukaan fasisti.
      Että sellaista "fasisminvastaista työtä" ne kommunismidiktatuurin puuhastelijat ahkeroivat, eikä ole tuonkaan perusteella ihme, että heidän poliittinen kannatuksensa on nolla(0).

    • Notkahdus demokratian laajentamisessa on väliaikaista. Historiallinen kehitystrendi tuo yhä enemmän sosialismin aineksia kuolevan kapitalismin järjestelmään. Trendi on ihmisten tahdosta riippumaton vääjäämättömyys. Näin on tapahtunut joka kerta uuden talousmuodon kehityksessä. Ristiriita kohtaa yläkohdan ja purkautuu laajojen kansanjoukkojen tuella uusia olosuhteita vastaavaksi. Kapitalismin aseistautuminen (nato lisää sota-asekuluja) ei voi estää vääjäämätöntä kehitystrendiä.

      Aina vanhan järjestelmän kuolonkorinoissa sen sisälle ilmaantuu uuden aineksia, kunnes ristiriita ratkeaa entisen joutumisessa kesannolle ja uudet tuotantosuhteet jatkavat ihmiskunnan historiaa. Olkoon kapitalismi viimeinen tuotantotapa, joka otti mittavan orjuuden käyttönsä vankistaakseen valtansa.

      Afrikan itsenäisyysliikkeiden parhaimmat johtajat esittivät, ettei itsenäistyvä valtio saa ottaa natomaan valtiomuotoa käytettäväksi, koska se on sortajan valtiomuoto ja sitä emme keskenämme halua.
      Kuten tiedämme, se ei toteutunut. Natomaat onnistuivat uusorjuuttamaan ne taloudellisen riippuvuuden keinolla. Useissa maissa diktaattoreita nostetaan ja surmataan mutta todellinen valta on ulkomaisilla oligarkeilla. Korruptio, lahjonta, kiristys ovat naton välineitä ja aseet tiukan paikan tullen kuten mm. Libyassa.

      Sosialismin notkahdus alkaa olla takana. Maailman kansat ponnistelevat monissa asioissa yhteisen, kaikille asuttavan maailman puolesta. Taantumus yrittää lietsoa epäisänmaallista kansallismielisyyttä. Taantumuksellinen porvaristo saa pitkät. Sitä rökitetään parasta aikaa kaikilta sivuilta.

      SKP:n ja KTP:n ensimmäinen veto on puolueiden yhdistäminen yhdeksi kommunistiseksi puolueeksi.

      • Anonyymi

        Mikäpä siinä. Mutta nolla on edelleenkin nolla - ei asia muuksi muutu.


    • Anonyymi

      Kyllä tuo kapitalismi on maailmassa valtavirtaa ja takaa kommunistien-
      kin vallassa olon "Kiina." Ilman kapitalismia ei ratkaista maailman nälkä-
      ongelmaa eikä köyhyyden poistamista.

    • Anonyymi

      Kommunismi olisi katastrofi koko maailmalle, syntyisi sotia ja väkival-
      taa ja ihmisiä kuolisi paljon. Kommunismi pitää ehkäistä jo heti alkuunsa
      jos sellainen lähtisi leviämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe